גיוון לסנדביץ' (ושאלת סנביצים באופן כללי)

נטעליג

New member
גיוון לסנדביץ' (ושאלת סנביצים באופן כללי)

מה אתם מכינים לעצמכם ולילדים (אם יש)? חשוב לי שיהיה דל שומן יחסית ועשיר בירקות ופרות וללא הרבה ווג'ראס.
מה מעניין,לא יקר ולא מצריך בלנדר.מעבד מזון?

 
שכבות

אצלנו הולך מצויין כריך רב שכבתי שכולל ירקות פרוסים דקדק לעיתים גם פרי כמו תפוח חמצמץ, טופו כנ"ל, אפשר לקנות פסטו, אפשר להשתמש בקצת שקדיה או טחינה או חומוס.

פרוסת לחם עליה ממרח כלשהו ואז שכבות-עגבניה, פטריות, סלק אפוי בתנור ופרוס, פלפל קלוי...עם או בלי טופו.ולקינוח עוד פרוסת לחם עם מעט ממרח. ממליחה בין לבין לפי הצורך.

פרוסת תפוח מפתיעה ומרעננת.

עוד גיוונים, עלי נענע קצוצים, עלים אחרים.

עוד כריך אהוב אצלנו הוא מעט חמאת בוטנים עם סחוג, על שתי פרוסות לחם ובתווך עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות, חסה,חצילים קלויים בפרוסות בתנור

אם יש קציצות כלשהן אני פורסת לרוחב כשהן קרות, מלפפון חמוץ גם,חסה, על הלחם מעט טחינה שהכנתי בבית או חומוס.

כמובן חומוס ומטבוחה.

אם אין לך בלנדר קני לך בלנדר מוט הממרחים יהפכו לחיים אחרים מבחינת מגוון. הכי בסיסי טופו עם מיצלימון סחוטרי ומלח מעט שמן. יוצא מרקם גבינתי וטעם מעולה מתאים עם כל ירק קלוי או טרי , מזין ולא רב שומן.
 
אם את לא מכינה

קני לך פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, טפנד. שיהיה לך כדי לתת טעם ומרקם מאחד לכריכים.
 

luliy

New member
סליחה על השאלה..

מה ההבדל בין שקדיה לשקדימון?
 

נטעליג

New member
הממרח אמור להגן על הלחם שמיצי הירקות לא ירככו אותו?

או שהפריסה הדקה של הירקות שומרת על המרקם?

 
גם וגם

ממרח שומני מגן על הלחם, זה גם מן דבק לשכבה הבאה
פרוסות דקות שומרות על המרקם של הירקות ובעיקר מאפשרות ביסים מלאי טעם
אם מניחה עלה חסה ראשון את לא צריכה לדאוג למרקם הלחם אבל מצד שני בממרחים יש משהו ממזג וכשנוגסים הכריך לא מתפרק, לגמרי העדפה אישית
 

p e b b l e

New member
כריך אהוב אצלנו זה חמאת בוטנים וירקות

מורחים חמאת בוטנים על שתי הפרוסות וממלאים בחסה, עגבניות, מלפפון, חמוצים ובצל.
לילדים לא שמים בצל וחמוצים. אפשר להוסיף גם פרוסות טופו שהושרו ונאפו בתנור.
&nbsp
עוד כריך מוצלח זה כמו הקודם רק עם אבוקדו ומיונז טבעוני במקום חמאת הבוטנים.
&nbsp
אפשר גם להכין כריך משאריות אנטיפסטי וגבינת סויה (אנחנו לרוב מכינים גבינה ביתית מחלב סויה).
&nbsp
וכמובן חומוס עם ירקות שזו קלאסיקה. אפשר גם להוסיף מקושקשת טופו.
 

shudaizi

New member
קצת ווג'ראס אבל משתלם (לדעתי)

אני מכינה בשישי או שבת מעין לביבות מקמח חומוס או קמח עדשים עם ירק כלשהו - תרד, בצל ירוק או מה שיש. אני עושה אותן דקות יחסית וקטנות וככה הן נאפות מהר בתנור, שומרת בקופסה במקרר לסנדביצ'ים למהלך השבוע, עם טחינה וחסה.
אני מתבלת את הבלילה די באגרסיביות כדי שהן יהיו טעימות גם לבד למקרה שלא יהיה לי זמן להשקיע בלהכין את הסנדביץ' בבוקר

עוד רעיון - פטריות פורטבלו במחבת או תנור עם סויה ובלסמי. גם הולך מעולה בסנדוויץ'.
זה אמנם ממש לא נטול ווג'ראס, אבל יש תקופות שאני ממש חיה על סנדביצ'ים ואז שווה לדעתי להשקיע את השעה וקצת להכין את הדברים האלה, גם כלכלית וגם בריאותית. בתקופות עמוסות מאוד אני גם קונה גבנ"צ טבעונית לטוסטים (שמה בטוסטר ואז הולכת לצחצח שיניים ליעילות מרבית
) אבל זה מרגיש הרבה פחות בריא.
 
Pטחינה, מלפפון חמוץ ועגבניה

המלפפון תוצרת בית. בחורף כשאני לא מחמיצה מלפפונים, פרוסות חציל מלויות בתנור. לפעמים עשבי תיבול או לימון כבוש.
אני מוכנה לאכול כזה כריך כל יום. ובאמת עושה זאת. כבר סיפרתי כאן.... שצוחקים עלי שאני מכינה פעם בשבוע ומקפיאה. הסוד הוא מקפיא טוב ואריזה טובה.
 
למעלה