אצלנו היום, בצהריים/ בערב תלוי למי

והיום יאכלו אצלנו

מרק פטריות מקוצצות דקדק(שמפניון ופורטובלה) ודלעת מרוסקת, שחום וריחני, הרבה שום מקוצץ בסכין, שורש זנגויל כנ"ל, כורכום.
יוגש לצד אורז כלשהו

סלט כתום מקוביות קטנטנות של דלעת לא מבושלת, כנ"ל סלק,כנ"ל גזר, כנ"ל מנגו,חצאי ענבים כהים מגולענים, פרוסות דקיקות של בצל,חופן זרעי חמניה לא קלויים, מלוא חופניים עלי קורנית לימונית ותפוזית, מיצליים טרי,מלח, פלפל שחור ושמן אבוקדו.

בהשראת גלידת המלון של תמר הקפאתי קוביות של מנגו סופר ריחני ומתוק, בננות, חצאי ענבים מגולענים. את כל זה אני מתכוונת לטחון עם מיץ ליים במעבד מזון ולהקפיא מחדש. יש לי עלי נענע נהדרים, ליימים נפלאים ומלאי מיץ, חשבתי לערבב עם קצף חומוס או משהו קרמי אוורירי אחר. נראה.
 

luliy

New member
אוףףףףף


שמתי נייר אפייה והברשתי בשמן גם את הנייר וגם את הקציצות. אחרי 20 דקות בחום של 200 מעלות (תנור שחומם מראש) רציתי להפוף את הקציצות לצד השני אבל כולם נדבקו לנייר אפיה והייתי צריכה לקלף את כל התחתיות של הקציצות.
לא מבינה למה.
 
אני מציעה

להוסיף בפעם הבאה קצת קמח חומוס ומים שיחד מיצרים מייצב ומדביק מעולה ולהפחית בטחינה שלא תנזול מחוץ לתערובת ותידבק לניר
 

luliy

New member
הטחינה כלל לא נזלה

הוספתי 4-5 כפות. התערובת הייתה לדעתי מספיק יציבה. כלומר חוץ מהתחתית היא לא התפרקה.(כשזה היה מוכן)
בנוסף, איך גורמים לזה שהפלאפל לא יצא יבש? אני יודעת שתנור מייבש קציצות
 
ירקות

תורמים ללחות
טיגון מהיר בשמן חם
אני מניחה שהכמות שלה נתפסה בתחתית והיא פרקה את התחתית מהשאר, כי אמרת ששימנת ומשהו נתפס שם...נסי לאפות על ניר אפיה מוברש בשמן
 

luliy

New member
עשיתי את זה

שימנתי את נייר האפיה בשמן.
אולי הייתי צריכה להוריד את הטמפ' ל180 במקום 200?
 

luliy

New member
בעניין היובש

הברשתי את נייר האפיה בשמן וגם את הפלאפל משני צדדיו ועדיין יצא יבש..
 
למעלה