אז אם אני אוסיף טחינה

luliy

New member
אז אם אני אוסיף טחינה

לעדשים בתוספת בצל שיקצץ במכונה, האם העיסה תתפרק? כלומר אם אני מחליטה לא להוסיף קמח ויש בעיסה טחינה+ בצל קצוץ (שהופך במעבד מזון למיימי) האם המרכיב הזה יגרום להתפרקות ולא להתייצבות? (זה יחומם בתנור)

(כותבת הודעה חדשה כי רוצה היום להכין
)

(ההודעה מתייחסת לפלאפל מעדשים ירוקות)

תודה:)
 

shudaizi

New member
לדעתי זה יחזיק

הנסיון שיש לי עם קציצות עדשים זה שאם משרים אותם ואז טוחנים לקציצות (בלי לבשל) הן לא מתפרקות (מבוסס על המתכונים של אורי שביט). אז תוספת של טחינה ובצל אמורה לעשות אותן יותר עסיסיות.
אם את רואה שזה מתפרק את יכולה להוסיף כף או שתיים שיבולת שועל טחונה דק (כמו אינסטנט) או סובין שיבולת שועל או קמח.
 
בעיקרון קטניות מושרות וטחונות גס

מחזיקות יפה , לעיתים זקוקות לקמח כלשהו כי הן יבשות מדי אזי שומן וקמח עם מים מרככים וירק מוסיף לחות-בצל, גזר, קישוא, דלעת, פטריות....
 

luliy

New member
תודה רבה

יש לך נסיון עם אפייה בתנור של הקציצות?
 
העיסה היתה יבשה מדי

בפעם הבאה עוד מים או עוד ירק טחון כמו קישואים, בצל, דלעת.

יהיה בסדר את תראי!
כמו כן קצרי מעט את זמן האפיה והגבירי את החום מעט
 

luliy

New member
דווקא העיסה הרגישה לי מיימית מידי


במתכונים שראיתי ביו טיוב מדובר על זמן אפיה של חצי שעה. אם את אומרת לקצר אז בכמה?

תודה יקרה על העידוד
 
למעלה