טיול בקנריים מבחינה תזונתית

טיול בקנריים מבחינה תזונתית

צמחונים שום בעיה
טבעונים המממ כבר ספור אחר
תמיד ניתן למצוא משהו לאכול אבל משהו כולל גם צ'יפס, לחם טבול בשמן זית, "סלט" פרוסות עבות של עגבניה ומעל גבינה שמבקשים להוריד....וכיוצא באלה
לא היו כמעט מנות טבעוניות בפני עצמן
פגשנו שתי מסעדות טבעוניות אחת בית קפה שפתוח רק בשעות אחר הצהריים כזהולא כל ימי השבוע... רוב הפסטות שפגשנו היו טריות וכללו ביצים, היו מקרים שהאורז בושל עם חמאה דווקא...
התחכמנו והזמנו פיצה בלי גבינה, את תפוחי האדמה הקלויים כמנה עצמאית וכך הלאה אבל המשמעות היתה שהיו הרבה פחמימות ומעט מדי ירקות כשטריים זה בכלל נדיר.
היינו קבוצה שכללה כל מני אכלנים וגם זה הקשה על הסוגיה.
יש סופר בוודאי והצטיידנו בקופסאות תירס ואננס משומרים, באבוקדו וקרקרים ,זיתים וחלב סויה פרות וירקות שהחזיקו מעמד לא רע.

מסקנה- בתי מלון? גם כשהם אומרים שיש להם אוכל טבעוני זה אולי נכון השאלה כמה מגוון...מסעדות ? כנ"ל יש לרדת לעובי הקורה
הכי כדאי? להשתכן במקום שמאפשר בישול עצמי.
האי טנריף? מהמם! אין מילים

 

Dr T noki

New member
נראה מקסים שם
אני אוסיף מנסיוני באיטליה

לצמחונים אין בעיה - פיצות, סלטים, גלידות ועוד.
לטבעונים - פחות. בבתי המלון אין מה לאכול בארוחת בוקר חוץ מלחם, הכל בשרי או חלבי. במסעדות הרבה יותר אפשרויות. סלטים קצת משעממים, בעיקר סלט ירוק וסלט ירקות ותירס. פוקצ׳ה . פיצה בלי גבינה, אנטי פסטי. רוב הפסטות עם ביצים או גבינות. רוב הגלידות חלביות אך יש גם מבחר סורבה, צריך לשים לב שגם בגלידות פירות שמים לפעמים חלבון ביצה.
הכי טוב לשכור דירה עם מטבח ומקרר ולבשל לבד.
 

Dr T noki

New member
אכן

גם באירופה עצמה יש מדינות שממש לא שם וגם לא מבינות את הקונספט ומרימים גבה בתמיהה גדולה (כמו דנמרק), וכאלו שבאופן מובנה יש עם מה לעבוד (לא מרימים גבה על צמחונות או טבעונות) וגם התזונה שלהן יותר מאפשרת (כמו איטליה).

מבחינה זו בארץ יש שפע אפשרויות באופן יחסי וגם יותר ויותר מודעות ופחות שיפוטיות לבחירות שונות.
 

shudaizi

New member
אוסיף גם מהחופשה שלי בקפריסין

מלון - ארוחת בוקר סטנדרטית של בית מלון, ההיצע הטבעוני היה המון ירקות ופירות טריים, תפוחי אדמה אפויים ושעועית אדומה (כנראה שהם רגילים לארח בריטים), לחמים וממרחים נחמדים כמו חלווה וריבות. לא מצאתי חל"ס בשומקום.

מסעדות - על טהרת הבשר והדגים. מדי פעם נפלתי במקרה על מנות טבעוניות במקומות שהצהירו שאין שומדבר צמחוני/טבעוני - תבשיל שעועית לבנה, קציצות ירקות ובורגול, ו"פתיחים" של טחינה, חומוס ופטריות על הגריל שהרכיבו ארוחת ערב קלילה, וכמובן שסלט יווני בלי פטה.
לא אידיאלי מבחינת ההיצע, אבל לנופשון של ארבעה ימים ממש לא נורא (אה וכמובן שאכלתי כמויות של צ'יפס)
הצמחוני, לעומת זאת, הסתדר ממש טוב
 
אני כל כך אוהבת לקרוא דיווחים מחופשות!

איזו תמונה יפה!
אוקיי, מי עוד היו בחופשה ומה יש לכם לדווח ?
לפני 3 שנים אחותי ואני נפשנו ברודוס. לקחנו חדר גדול עם מרפסת ומטבחון בפנסיון באמצע העיר העתיקה, והארוחות הכי טעימות היו אלו שהכנו לעצמנו. איזה פירות וירקות.... איזה טעם גן עדן!
וגם במסעדות היה לגמרי בסדר, אבל לא מי יודע מה מגוון.
 

Dr T noki

New member
מנסיוני בליסבון לפני שנתיים

צר לי לבאס - אפילו בתור צמחונית לא היה לי מה לאכול במסעדות. רוב האוכל מבוסס על פירות ים דגים וחזיר. במסעדות שאני הייתי בהם התקשיתי להשיג סלט ראוי לשמו. משערת שלטבעונים עוד יותר קשה . בסופר כמובן אפשר לקנות פירות וירקות ומה שרוצים.
 

ימימה

New member
אנחנו מחוץ לעיר

רק יום אחד בליסבון, אשמח לשמוע מנסיונם של החברים
 
אשאל

היכן היו בדיוק
אני זוכרת ספורים על מסעדות ביתיות מלאות ירקות
אבל אני לא יודעת להגיד לגבי חמאה וביצים שאלה הבעיות הטבעוניות הרווחות בספרד
אשאל מחר ואשיב
 
למעלה