בישולים בישולים בישולים

בישולים בישולים בישולים

בישולים לשבוע הבא אוציא מהפריזר, כי היום אני מבשלת רק לארוחת צהריים שהיא מסיבת יום הולדת משפחתית
סלט חצילים ופלפל מעולה - אני תמיד מקצרת ומשתמשת בחצילים קנויים, אבל הפעם קליתי לבד... וההבדל מורגש!
סלט תירס קלוי עם פלפל אדום והרבה ליים, עם כוסברה בצד מתוך התחשבות באומללים שלא אוהבים כוסברה
סלט פסטה עם קישואים וזיתים
טחינה רגילה וטחינה ירוקה
ממרח טופו עם בצל ירוק, פפריקה וקימל - מעדן!
סלט עגבניה ומלפפון הכי רגיל שיש
פסטו הודי
מאפה בצק פילאס במלית תפ״א מעוכים עם קצת גארם מסאלה, מעין מחווה לבורקאס ודוסה

אני מתלבטת אם להוסיף עוד משהו, ותוך כדי כתיבה עונה לעצמי: לא
יביאו לחמים, אני לא אופה
ולקינוח - עוגת שוקולד שאני חייבת ללכת למלא ולצפות בעוד שתי דקות, וסורבה מלון מהמם
 

Dr T noki

New member
נשמע מעולה !


אפשר לקבל מתכונים של סלט חצילים ופלפלים, ממרח הטופו השווה וסלט הפסטה עם הקישואים?
בא לי ממרח מעדן
הבכור הכין לחמניות כוסמין עם חמוציות.

אני בקטנה עם פסטה שהבאתי מאיטליה,עוד לא החלטתי באיזה רוטב. קציצות חצילים ועדשים וגם בטטה עדשים וקינואה , בטח עם ירוקים כלשהם , פשטידת ירוקים מכל הירוקים שנשארו. בטח איזה סלט.
בתכנון גלידת אגוזים או גלידוניות אגוזים מהספר ״בישול טבעוני ברוח הזן״ של אביטל סבג (הכנתי כבר כמה מתכונים מהספר).
 
ממרח טופו ״הונגרי״

חבלה טופו משי
שמן זית, בערך שלוש כפות
מית לימון, שתיים-שלוש כפות
כף פפריקה
כף גדושה קימל שלם
שתי כפות גדושות עירית קוצה
מעט מלח, לפי הטעם

לטחון הטב הכול חוץ מהקימל. להוסיף קימל, לשמור לפחות חצי שה במקרר להתגבשות ולספיגת טעמים

זה מזכיר ממרח הונגרי ״קרזט״
 
סלט חצילים ופלפלים

שלושה חצילים בקטנים (800 גרם)
שני פלפלים אדומים
שלוש שיני שום
שתי כפות שמן
שתי כפות חומץ
מלח ופלפל לפי הטעם
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה

בתנור חם קולים חצילים (דוקרם קצת לפני האפייה) ופלפלים שלמים.
אחרי 20 דקות מוסיפים את השום. בסך הכול כארבעים דקות בתנור או עד שהחצילים רכים מאד.
הפלפלים משחירים: סוגרים אותם בכלי, כעשר דקות, ואז מקלפים בקלות את הקליפה, מנקים מבפנים.
שמים את החצילים להגיר נוזלים עשר דקות.
טוחנים את בשר החצילים, הפלפל הקלוף המנוקה, השום שהתרכך בתנור. מוספים שמן, חומץ, מלח, פלפל. טועמים ומתקנים טעמים.מוסיפים פטרוזיליה.
שיטת הממהרות: קונים צנצנת חצילים קלויים, מערבבים עם צנצנת קטנה פלפל קלוי בחומץ. מתבלים, מוסיפים פטרוזליה. מאד מאד טעים גם בגרסה זו!
 

Dr T noki

New member
תודה!

זה נשמע כמו סלט רומני שחמותי הרומניה מכינה, רק עם הרבה שום.
 
ושכחתי, סלט פסטה

זה המתכון הזה, אלא שעשיתי בו קיצורים ושינויים: במקום ברוקולי, הוספתי פרוסות קישואים שהקפצתי במעט שמן זית, וקליתי בתנור (שהיה דלוק ממילא בגלל החצילים ושות).
לא שמתי שקדים/אגוזים כי היה בחגיגה גם פעוט ורציתי שיוכל לאכול מהכול (וכך עשה לשמחת כולנו).
בשבוע שעבר הכנתי סלט פסטה כזה עם מנגולד במקום באק צ'וי.
ואני מדי פעם מכינה את התוספת באקצ'וי/מנגולד ומקפיאה, כדי שאוכל לבשל סיר פסטה בעוד התוספת הזו מופשרת, ובסוף רק מוסיפה שקדים קלויים.

וסלט החצילים הוא באמת גרסה של הרומני, אבל עם הרבה פחות שום, ושום קלוי כדי שהטעם יהיה מעודן יותר!
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
להיום אחותי הביאה לי סיגרים מעלי גפן ואורז לשבת

אני מבשל שעועית אדומה וחומוס גרגרים.
ואורז מגון בכוסמת דוחן וקינואה
 
אצלנו היו אורחים

כשהם הגיעו הנוער גילגל לחמניות לתנור אז כל הילדים גילגלו יחד
אחר כך ערכנו שולחן שכלל:

סלט עם אפונה זעירה, קוביות גזר,כרוב קצוץ דקדק, שקדים מלוחים שבורים,פלפל אדום וצהוב חתוכים קטן. שמן זית מיצלימון מלח פלפל שחור .

סלט קוביות גזר ופרות , זרעי חמניה, זרעי דלעת, פקאנים מסוכרים, רוטב מחמאת בוטנים עם פלפלת חריפה מהגינה מיצליים מלח מייפל שום.

פרוסות עבות של תפוחי אדמה עם קליפה על טבעות בצל מלח שמן זית פלפל שחור, מושחמות בתנור.

אורז בסמטי לבן אפוי.

רוטב בסגנון בולונז משבבי סויה יבשים.

לחמניות מתערובת קמח וקוואקר.

מאפה גבינת שקדים,בצל וטופו עטופה בפרוסות חציל פלפל ובטטה.

מאפה קוביות טופו ששרו בסויה שום וסילן על בצל מטוגן ומעל קוביות חציל וקישוא מוקפצות בסויה ומייפל.

תבשיל חומוס ולוביה בעגבניות שורש זנגויל מקוצץ דק זרעי כמון לימון ושום.

טחינה.

חומוס.

פלטת ירקות בחמישה צבעים.

שבלולי שמרים קינמון.

גלידה קנויה מבית טוב- בוזה
 

p e b b l e

New member
ארוחת הצהרים שלנו היום היתה מוצלחת

אמפנדס במילוי טחון מהצומח ופטריות
פירה של תפו"א ועדשים כתומות
אורז עם עדשים
ברוקולי עם צנוברים ועשבי תיבול מהגינה (מיורן, אורגנו וטימין)
גזרים (סגולים, צהובים וכתומים) בתנור
אפונה עדינה
 
למעלה