שאלה למי שמכיר

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
שעועית מש

לא צריך להשרות מבשלים במים רותחים 45 דקות. אני בדרך כלל שם כוס שעועית מש יבשה 4 כוסות מים מלח קצת מאוד. ואחרי שמוציאים את הקצף מוסיף כמון וכורכום.ועל האש עד שהמים ניגמרים.
אפשר גם להשרות את המש ואז הוא יותר טוב לעיכול אבל אין צורך.
&nbsp
 

לאורה101

New member
תודה רבה

הבת שלי בתהליך הפיכה לצמחונית/טבעונית היא עדיין לא החליטה. מזמן כבר יש לי בבית את השעועית ולא ידעתי מה לעשות איתה כי אין הנחיות על האריזה.
 

ו אולי

New member
אם רוצים לשדרג כדאי להנביט לפני הבישול

במזג האוויר הנוכחי ההנבטה מהירה.

שוטפים את המש, שמים בקערה עם הרבה מים ומכסים במגבת ללילה. במזג אויר חם בבוקר כבר אפשר לראות שיוצאים נבטים קטנים. בשלב הזה כדאי להעביר למסננת גדולה, לכסות אותה במגבת ולדאוג שהמש ישאר לח, אם יש צורך להרטיב אותו מדי פעם. ככל שמשאירים יותר זמן הנבטים יהיו יותר גדולים (בין מילימטרים בודדים לכמה ס"מ).
בקיץ כל הסיפור לוקח יום, בחורף זה יקח קצת יותר.
אפשר להעביר את הקערה/מסננת למקרר כדי להאט את התהליך ולמנוע התעפשות אם לא מתכוונים לבשל מייד.

הבישול לאחר ההנבטה הוא קצרצר מספיק להביא לרתיחה. כדאי לשים את המש בסיר עם הרבה מים, אין צורך במלח, בזמן הרתיחה המעטפת של המש נפרדת ממנו וקל לאסוף ולזרוק אותה.

אפשר להנביט ולבשל כמות גדולה ולהקפיא, ואח"כ כל פעם להפשיר מעט ולהוסיף לסלטים ולתבשילים.
 

RSPA

New member


 
למעלה