שאלה לגבי קינואה

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
שאלה לגבי קינואה

האם חייבים לטגן לפני הבישול.
כמה מים על חצי כוס קינואה יבשה ומה זמן הבישול.
אני רוצה לבשל יום יום ומותר לי רק כוס קינואה מבושלת ליום כמה זה בקינואה יבשה - אני חושב ש רבע כוס מאג. אבל לא בטוח.
נ.ב הדיאטנית הרשתה לי ויעצה לי להחליף את היוגורט בקינואה.
2 יוגורט בכוס קינואה - כך שאני מנסה טבעונות שוב וצריך המון עידוד.
היא הרשתה לי גם יוגורט סויה במתיקות מעודנת אבל יש בו סוכר וזה לא כל כך רצוי בגלל הסוכרת שלי.
 

RSPA

New member
תשובה

אני אימצתי את הדרך המומלצת ע"י השף חיים כהן לבישול קינואה והיא עובדת מצוין.
מטגנים/מאדים בצל קצוץ במעט שמן זית עד שנהיה שקוף >> מוסיפים כוס קינואה ומערבבים במשך דקה >> מוסיפים כוס וחצי מים ומעט מלח >> מכסים את הסיר ומבשלים 28 דקות (!) עד שהקינואה רכה והמים נספגו.
לפי היחס הנ"ל בין הקינואה והמים, על חצי כוס קינואה צריך שלושת רבעי כוס מים.

בענין היוגורט - למה שלא תחשוב על להכין יוגורט לבד מחלב סויה ללא סוכר? זה מאוד קל וכשמתארגנים נכון אפשר להכין פעם בשבוע צנצנות יוגורט לכל השבוע בכלום עבודה.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תודה

להכין יוגורט בבית מסובך לי והמשפחה תתנגד. טוב שהם לא מתנגדים לטבעונות.
 

luliy

New member
כך גם אני מכינה קינואה

וזה כל-כך טעים!!! אני גם מוסיפה כורכום שמוסיף המון לטעם.
אני מכינה קינואה כמו אורז. על כל כוס קינואה לא מבושלת כוס מים. לקראת סוף הבישול אני קצת פותחת את המכסה כדי שהנוזלים יתאדו.
בהצלחה! ספר איך יצא.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
היום הכנתי קינואה

יצא מאוד טעים הטיגון מוסיף טעם.
בינתיים היא גם משביעה יותר מיוגורט.
כך ששאני מקווה להוריד משקל.
 

ו אולי

New member
לא חייבים לטגן

אני שוטפת את הקינואה היטב, זה מפחית מהמרירות (לא תמיד יש בזה צורך, כנראה שתלוי בזן ובטריות של קינואה)
שמה אותה בסיר, עם כמות כפולה של מים, מרתיחה, מורידה לאש קטנה עד שכל המים מתאדים, מכבה את האש ושמה מגבת בין המכסה לסיר.
אם כבר להוסיף שמן אני מעדיפה להוסיף אחרי הבישול שמן זית מתובל. בד"כ מערבבת בו מיץ לימון, שום, פלפל שחור, כורכום.
&nbsp
אחת המנות הקבועות שלי היא שעועית ירוקה/לוביה/אפונה טרייה עם התרמילים חתוכה, שאותה מוסיפה לסיר עם מעט מים רתוחים (אפשר לשים בהם זרעי גד מעוכים), עד שזה יוצא נגיס ולא סמרטוטי.
לפעמים מבשלת גם עם חומוס (שמנביטה ומקפיאה מראש כמויות) ו/או עם קוביות דלורית. כדאי להכניס אותם לסיר לפני השעועית כי זמן הבישול/הפשרה שלהם ארוך יותר.
שמה את זה על הקינואה ומעל שופכת את הרוטב שמן זית הנ"ל, או טחינה דלילה.
אפשר להוסיף אחרי הבישול גרעיני חמניה/שקדים קצוצים גס/צ'יה
 
למעלה