שבת ,חברים מה בקלחת?

שבת ,חברים מה בקלחת?

כרגיל אינני יודעת.
יש לי ויש לי מגוון ירקות נאים- חצילים בלדי, קישואים בהירים מאד וקשיחים, גזר, עלים ממגוון סוגים, עגבניות בשני צבעים, מלפפונים ,פלפלים, פטריות פורטובלה גדולות, שורש סלרי...

אני לא יודעת
מה אצלכם?
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
השבת אני מכין חומוס גרגרים

חוץ מזה אורז עם כוסמת ודוחן
וגם קינואה.
את הארוחה החמה אוכל עם שמן קנולה וסלט.

יתר הארוחות הם קרות.
אגוזים פירות ירקות חומוס ממרח לחם קינואה.
חלב סויה טופו.
 
אתה איש רציני

בהשראתך רקחתי לנו תבשיל כוסמת ירוקה ועדשי דאל ויצא נפלא
 

ו אולי

New member
אפשר מתכון ?

בזמנו לא כל כך הלך לי עם כוסמת, ורוצה לתת לה צ'אנס נוסף
תודה!
 
בבקשה

השריתי במי ברז חבילה של כוסמת ירוקה+כוס וחצי עדשים צהובים שבורים
נתתי לזה לעמוד שעתיים.
בסיר הזהבתי בצל קצוץ דקדק וחבילת גבעולי סלרי +העלים קצוצים קטנקטן.
נתתי לזה להתרכך כמעה, הוספתי את המושרים +מלח, פלפל שחור ושתי כפות אבקת כמון, כיסיתי ונתתי לזה לעבוד על אש קטנה. מדי פעם ניגשתי לבדוק מה מצב הנוזלים, מה מצב התבשיל מבחינת רכות ושלא יתפס לי למטה.
כשהגיע למרקם שנראה לי מתאים לחיכי כיביתי את האש
 
הבהרות

אם רך מספיק ועדיין מלא מים להסיר כיסוי להגביר להבה ולערבב
אם לא מבושל מספיק וצריך ,להוסיף מים ,לא יותר משליש כוס בכל הוספה. לבדוק עם כף מה קורה למטה בסיר ולהחליט אם צריך עוד.
 
מאפה

בתנור בצק בחוש אפוי חצי דרך\ עליו פרוסות קישואים שטוגנו במחבת להשחמה, מעל תועפות בצל ירוק מקוצץ שגם עורבב במחבת, מעל תערובת טופו שקדיה מיצלימון שום מעט גבינת מוצרלה טבעונית ומעל זה עגבניות מיובשות עגבניות צהובות ופטריות פורטובלה מקוצצות לשמור על הטופו שלא יתייבש.

חצילים....נראה לי שאבשל אותם בקוביות עם עגבניות ועלים קצוצים, הרבה שום בסוף הבישול . מלח ופלפלת חריפה.

טחינה ירקרקה עם הרבה לימון וחיזוק נענע.

סלט עגבניות בשני צבעים עם בצל לבן ופילה ליים

חושבת חושבת
 
נו אז בסוף

היתה טחינה לא ירוקה כי לא אני הכנתי

המאפה יצא סבבה

נתחי טופו במרינדה חומה מתוק חריף עשבי תיבול , אפוי בתנור

בישלתי את החצילים בקוביות, בלי עגבניות ועם הרבה בצל ואחר כך טחנתי עם עלי סלרי, הרבה שום, מיצלימון וטחינה, תיקנתי עם פלפלת חריפה מגידול עצמי ועם מעט סילאן ויצא לתפארת מדינת ישראל.

סלט עגבניות כמו שתוכנן

תבשיל עדשי דאל וכוסמת ירוקה שהשריתי לכמה שעות, עם עלי סלרי קצוצים ובצל מטוגן ,הרבה כמון מלח פלפל. מעולה וכולם אכלו ללא יותא מן הכלל.

לקינוח
בחושה ונילית חתוכה באמצע קרם שוקולד עשיר, מעל ומסביב קרם וניל מעט קוקוסי ושוקולד מגורר לרוב- יומולדת לצעיר שהזמין כזאת

לפני כן ישבנו אני והישן לצידי ובמשך שעתיים וחצי הברשנו שתי כלבות, ממה שהוצאנו ניתן להכין עוד כלב גדול ואחד קטן, לבשל לא היתה לי סבלנות...
 
רטטוי בתנור - מעניין מאד איך יצא

פשוט ערבבתי את כל הרכיבים בתבנית, סגרתי ושיגרתי לתנור. רק מה, תוך כדי הקלדה אני נזכרת ששכחתי בצל! לא נורא,יש הרבה שום, ואוסיף בצל ירוק בסוף
במקבל הרבה ירקות בתנור, כולל תירס אחד - שיהיה לי לכל/רוב השבוע.
פסטה עם מנגולד וקישואים - מוקפצים להשחמה עצבנית עם הרבה שום וג׳ינג׳ר, בתיבול סויה וצ׳ילי
התנור דולק ואני מתלבטת אם לתקתק גם עוגה.
מזל שיש מזגן!
 
יצא מעולה, פשוט מעדן

בדיעבד, גם פלפלים שכחתי לשים, וכן הוספתי זיתי קלמטה מגולענים, אז אולי זו קצת חוצפה/הגזמה לקרוא לזה רטטוי. בכ"א האפייה (בתבנית מכוסה) שמרה על צורת הירקות, שאני אהבתי. תיבלתי באורגנו ובזיליקום טריים, כשיצא מהתנור הוספתי עוד בזיליקום. זה טעים חם, זה טעים בטמפ' החדר, ואם יישאר עוד ואם יהיה לי כוח, אנסה להכין מזה קלצונה קטנים.
 
מתכון - מעין-רטטוי בתנור

תנור בחום בינוני גבוה (190 מעלות צלסיוס)

תבנית מרופדת בנייר אפייה - גבוהה יחסית, ואם יש לה מכסה, יותר עדיף

חציל בינוני חתוך לקוביות
שלושה חצילים חתוכים לחצאי עיגולים
4 שיני שום פרוסות
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גדולות
עלים מ-2 גבעולי אורגנו, עלים משלושה גבעולי בזיליקום
חופן זיתי קלמטה מגולענים, פרוסים
כפית גדושה מלח גס (אני לא אוהבת מלוח מדי)
פלפל שחור גרוס - ארבעה חמישה סיבובים במטחנה
בערך שלוש-ארבע כפות שמן זית טעים
אפשר גם: בצל חתוך ופלפל חתוך, אני פשוט שכחתי!
חותכים, מערבבים - בתבנית, כדי לחסוך כלים - מכסים: אם לתבנית יש מכסה, מעולה. אם לא, ביריעה של נייר אפייה או אלומיניום. שיהיה מכוסה טוב, כדי שלא יתייבש.
אופים כחצי שעה - זמן האפייה תלוי בגודל החיתוך. במהלך האפייה פותחים פען ומערבבים.
בסוף האפייה מוסיפים עוד בזיליקום קצוץ, אם רוצים.
נ"ב נראה לי שאפשר גם בשקית קוקי
 

נטעליג

New member
נצל"ש: לגבי קדרת האורז שאת מכינה מדי פעם

מדובר בכלי לקדרה (קרמיקה? חרס?) שאת שמה בתנור עם אורז ומים?
ואם, כן כמה מים? למרות שיש לנו סיר אורז חשמלי, אורז בתנור נראה לי מוצלח יותר להכנת כמויות לאירוח.
 
יש לי כמה כלים

רהי נשתמשת בדוגל בהתאמה לכמות הסועדים
יש לי שני סירי ברזל יצוקים, שתי קדרות חרס בגודל שונה.
וגם כמה סירים שיש להם מכסה וידיות רק ממתכת

כמה מים? כמו בבישול על הגז. את יכולה לבדוק בערך כעבור שעה כשמדובר באורז מלא ולראות אם צריך תוספת.
שמה בתנור עם אורז מים ומעט שמן וכמובן תיבול, לעיתים עם אורז ועדשים או מאש או אזוקי, כל מני סודים של אורז, לעיתים עם ירקות ממש כמו על האש
 
למעלה