לגבי פטריות יער חיות

luliy

New member
לגבי פטריות יער חיות

כמה ימים הם יכולים להיות במקרר?
איך מבשלים אותם?
ולגבי המתכון הזה: ריזוטו דוחן:
2 כוסות דוחן
��פטריות: 4 חבילות מכל הסוגים: פורטובלו ,מגי, חורש, יער, שיטאקה.
��3 שיני שום כתושות
��2 כפות שמן זית
��1 בצל סגול קצוץ
��300 מ"ל קרם קוקוס
��כוס מים
��1 כפית פלפל לבן
��2 כפיות מלח ים
�� פלפל צ"ילי, חתוך לפרוסות דקות (לא חובה)
��4 כפות אבקת שמרי בירה
��2 כפיות משחת מיסו
כל מה שצריך לעשות זה לשטוף את הפטריות ולחתוך לקוביות. לערבב במחבת עם שמן זית ובצל ולהזהיב כחמש דקות.
להוסיף את הדוחן השטוף, חלב הקוקוס, פלפל צ'ילי וכוס מים ולערבב.
לכסות ולבשל על אש קטנה 35 דקות.
להסיר מהאש, להוסיף את התבלינים ושמרי הבירה. לערבב ולהגיש.
בתאבון!


האם אפשר לוותר על קרם קוקוס ומשחת מיסו? מה אפשר במקום? (אגב אשמח להבין מה זה ממרח המיסו הזה. הבנתי שיש כמה סוגים. האם יש לזה טעם חריף? האם אפשר במקום ממרח מיסו לשים ממרח קארי?)
תודה רבה!
 
מעולם לא בישלתי דוחן, אז אני עונה "בכללי" על ריזוטו

קודם על פטריות: לדעתי לא כדאי לשמור יותר מיומיים-שלושה במקרר, וגם אז זה תלוי איזה מקרר יש לך: אם הוא אמין וחזק, שלושה ימים זה ממש בסדר. אם הוא ישן ומקרטע, לא יותר מיום.
שנית כול, יש שתי גרסאות בבישול ע"פ מתכון: להכין פעם ראשונה ככתבו, או לאלתר ולשנות תוך כדי. אני כמעט תמיד מהאסכולה השנייה

במתכון עצמו - לא בטוחה למה הכוונה "ארבע חבילות".

אבל בכללי, בריזוטו מוסיפים נוזלים ותבלינים לאורז. אני אישית לא הייתי שמה כל כך הרבה קרם קוקוס גם בגלל אחוזי השומן וגם בגלל הטעם הדומיננטי.
אני אישית גם לא אוהבת את הטעם והריח של מיסו (שזה ממרח מפולי סויה מותססים, והטעם מאד חזק) - אבל תנסי, כי מי שאוהב ממש אוהב! היתה לי קולגה שכל יום חיממה במיקרו של המטבחון משהו עם מיסו. מרק, תבשיל, אפילו בסלט היה משהו עם מיסו. היא נהנתה מאד ואני לא
חחח. לדעתי אין שום בעייה להחליף בממרח קארי ולשים רק חלק מהקוקוס ולהמיר את השאר במים.
השמרים - אני רואה שמוסיפים אותם בסוף בשביל האפקט ה"גבינתי" - אז בהחלט אפשר לוותר. אני בכל אופן הייתי מוותרת כי לי הטעם לא מזכיר גבינה בכלל!
 

luliy

New member
קניתי את הפטריות ביום חמישי


אז אצטרך לזרק אני מבינה


גם אני לא הבנתי מה זה 4 חבילות
וגם עבורי שמרי בירה בכלל לא מזכירים גבינה.
שאלה לגבי מיסו- האם הטעם הוא מלוח?/חריף?
 
לא העמקתי במתכון אבל שתי הערות

מגי אלה עגבניות ולא פטריות
מיסו אינו חריף בשום צורה, זה ממרח בסיס במטבח היפני , מיוצר מהתססה של דגן וסויה לרוב הדגן הוא אורז אבל יש גם לא מעט מחיטה כך שלמי שגלוטן משנה צריך לבדוק. הטעם העיקרי- מלוח עם נטיה להזכיר ציר מבוסס חלבון מן החי-בקר או עוף , אבל משך ההתססה וחומרי הגלם משפיעים על הטעם הכללי יש לו קשת של טעמים שקשורה ליחסים בין חומרי הגלם . הוא נע על קשת הגוונים מבהיר מאד עד חום כהה. במתכון צריכה להיות הפניה לאיזה מיסו מתכוונים. בניגוד למיר שהזכרתי קודם במיסו משתמשים בכמויות קטנות מאד משום שהוא מרוכז להפליא.
חשוב! לקנות מיסו טרי, לשמור בקרור לאחר הפתיחה ולא חודשים ארוכים.
 

RSPA

New member
הכוונה כנראה לשי-מג'י. כלומר: פטריות מג'י.

לפי זכרוני אלה הפטריות הנפוצות אחרי פטריות שי-טאקי ביפן.
מישהו פעם אמר לי ש"שי" זה פטריות ביפנית.

 

luliy

New member
גם לדעתי זו הכוונה

קניתי אותם ועכשיו עליי לזרק כי עברו כבר 5 ימים מאז קנייתם
 

ימימה

New member
לא זורקים סתם "כי עבר הזמן"

כמו כל ירק, זורקים אם נראה ישן ולא טרי, או שהן מקבלות ריח לא טוב. זה לא שהן נעשות רעילות או משהו.
אצלי פטריות מחזיקות מצוין גם חמישה ימים ולפעמים שבוע. כשהן קצת מתייבשות או מתקמטות אז עדיין אפשר להשתמש בהן בתבשיל, גם אם לא בצורה הטרייה בסלט (אם לא התחילו לקבל ריח לא נעים כאמור, כי לפעמים זה קורה לפטריות)
 

luliy

New member
פטריות השמפניון נראו בסדר.

אבל קניתי סוג אחר וחדש (שאני כרגע לא זוכרת את השם) והן נראו קצת מוזר... הצטמקו לכן העדפתי לזרוק.
עכשיו השכלתי. תודה:)
 

luliy

New member
לגבי הצבעים

כתבת ש:"נע על קשת הגוונים מבהיר מאד עד חום כהה"- האם ההבדלים באים לידי ביטוי ברמת המליחות?
 
לא בדיוק

יותר בריכוז ובעדינות הבהיר הכמעט לבן הוא הכי עדין טמשתמשים בו אפילו בקינוחים
מלוח זה תמיד
 

luliy

New member
עדכון


החלטתי לוותר על המיסו או על ממרח קארי ועל קרם קוקוס. רציתי לפחות בפעם הראשונה לראות אם הפעם הדוחן לא מריר (עשיתי זאת ע"י שטיפתו במים חמים עד שרואים מים צלולים) וזה עבד! טיגנתי בצל והוספתי פטריות שיטאקי מיובשות. ערבבתי את הדוחן עם הבצל והפטריות, הוספתי מלח. יצא מעולה!

ככה אגב אני מכינה קינואה ויוצא גם מצויין!
תודה רבה לך ולכל יושבי הפורום שהופכים את הטבעונות לחוויה נעימה וטעימה

פרויקט הבא: הכנת במיה:)
(2 שאלות קטנות: האם ניתן להדביק קציצות בעזרת דוחן? כי הוא נראה לי דביק.
האם דוחן יכול לצאת "אחד אחד" או שמראש הוא יוצא במרקם דייסתי)
 
למעלה