מה ההבדל בין..

  • פותח הנושא luliy
  • פורסם בתאריך

luliy

New member
מה ההבדל בין..

שיבולת שועל אינסטנט(זה שבא עם קופסא וציור של איש) לבין שיבולת שועל דקה/עבה? אני שואלת את זה בהקשר של קוואקר.
האם זה היינו-הך? האם צורת ההכנה דומה?
כי פעם קראתי שבאינסטנט אין הרבה וויטמינים ומינרלים.
 
שיבולת שועל עבה (גסה) או דקה: ההבדל הוא בחיתוך /גריסה

של שיבולת השועל - אחרי סוג של אידוי ככל הידוע לי.
אחת חותכים דק ואחת גס, זה הכול. לא חושבת שיש הבדל תזונתי.
קוואקר זה שם החברה שמוכרת שיבולת שועל דקה - עם הציור של האיש הקווייקרי (זה פלג נוצרי, למי שזוכר אלו האנשים הטובים בספר "אוהל הדוד טום").

אני לא אוהבת דיסה, אבל לדעתי אפשר להכין דיסה מזה או מזה - פשוט מהגס לוקח יותר זמן.
 

luliy

New member
תודה על המידע:)

פשוט מוזר לי ששיבולת שועל בקופסא כתוב"אינסטנט" ושיבולת שועל בשקית דקה או עבה לא רשום. לכן תהיתי.
 
תיקון קטן

יש הבדל תזונתי כמו בין דגן מלא ללא, כאשר שיבולת השועל מעובדת פחות תהליך העיכול שלה ארוך יותר ומצריך מהגוף להתאמץ יותר וגם תחושת השובע נמשכת יותר זמן. נניח לתינוקות ממליצים לתת קוואקר דק מהסיבה הזו, מערכת העיכול שלהם פחות מפותחת ובניגוד לדעות רווחות עדיף לא לתת להם מזונות עשירים בסיבים תזונתיים ,בשנת החיים הראשונה וגם אחר כך לאט לאט.
אז זה לא הבדל תזונתי פרופר אבל לאיזון תזונה ותפריט יש לזה משמעות
 
למעלה