שאלה לגבי מנגולד

luliy

New member
שאלה לגבי מנגולד

האם פשוט חותכים את הגבעול ומשתמשים בעלים כמו חסה? האם אפשר לאכול את זה חי?
אשמח למתכון לסלט חי עם מנגולד. מה התיבול שהולך עם זה?
תודה:)
 

shudaizi

New member
רעיונות

בעקרון אין שום בעיה לאכול מנגולד חי (בלי הגבעול כי הוא מאוד גס), אבל הוא לא עדין כמו חסה או בייבי-תרד/תרד ניו-זילנדי. אם תטעמי חתיכה קטנה מהעלה תדעי איזה טעם יש לו.
אני יותר אוהבת להוסיף אותו בסוף לתבשילי אורז או לרוטב לפסטה ולבשל רק כמה דקות. מתכון חביב עלי זה לטגן את הגבעולים קצוצים עם שום ושמן זית, להכניס את העלים חתוכים לרצועות ממש דקות ואז לערבב את זה עם ספגטי.
אם הייתי עושה איתו סלט, הייתי חותכת את העלים לרצועות ממש ממש דקיקות ועושה רוטב ויניגרט (שמן + חומץ + חרדל וקצת סילאן/מייפל/סוכר מומס)
 
אני מאד אוהבת מנגולד

אבל אף פעם לא השתמשתי בו חי. אשמח לשמוע אם ניסית.
הוא צריך ממש קצת זמן בישול - אני מוסיפה רצועות קצוצות בסוף הבישול של דאל למשל
לא מזמן הוספתי כוס של מנגולד קצוץ לאורז בזמן הבישול (יחד עם הוספת המים) - יצא מעולה.
והכי טעים באמת פשוט מוקפץ!
 

luliy

New member
סליחה אבל מה זה "דאל"?


רציתי לקנות בסוף השבוע מנגולד אבל העלים נראו לי "יבשים ועייפים".
 
עדשים

צהובים שבורים כאלה, הודים. צריך לראות שהם קטנים כי יש גם אפונה צהובה וזה ממש לא אותו טעם
 

luliy

New member
לא ידעתי שקיים דבר כזה

קונים בבית מרקחת?(את העדשים הצהובות ואפונה צהובה)על העדשים כתוב "דאל עדשים"?
הן מתנהגות כמו כל קטניה?
כל יום לומדים משהו חדש:)
 
לא

כתוב עדשים צהובים
על האפונה כתוב אפונה צהובה
הם לא נראים כמו אפונה ומן שבורים כאלה, קונים בחנות טבע או בחנות תבלינים רצינית
 

Dr T noki

New member
אני מאד אוהבת מנגולד מבושל ולא מבושל

אפשר להקפיץ אותו קר/חם. להוסיף שקדים מוקפצים , אני אוהבת מנגולד מוקפץ עם גרגירי חומוס ובצל מעט מטוגן, בתיבול מזרחי (כמון, חוואיג׳ למרק וטעם לימוני).
מכניסה מבושל וגם לא מבושל אותו עם שלל ירוקים לחביתה חומוס או לפשטידת ירוקים.
 

RSPA

New member
אפשר חי. שילבתי מנגולד טרי חי בשייק ירוק

זרקתי את כל חלקיו (יחד עם ירקות ירוקים נוספים ולעיתים גם עם ירקות מצבעים אחרים) לבלנדר וטחנתי היטב עד קבלת שייק. התיבול לפי הטעם האישי..
 
חלילה לזרוק! אני הרבה פעמים חותכת ומקפיאה את הגבעולים

ומוסיפה למרק או לתבשיל ירקות.
 
למעלה