שוב רק אצלנו אוכלים

שוב רק אצלנו אוכלים

אני אהיה דובת הפורום המצומצם הזה...
על הגז עומד סיר יציקה ובו בצל, קוביות קישואים, קוביות סלק קטנות ושורש סלרי ובינהן קוביות טופו קשיח יחסית ששרו בסויה שמן שומשום ומייפל.

אורז יש מוכן.
מנגו מאיה מדוייק נשלק בהנאה בקוביות מהקליפה

מה רע לנו?
 

Dr T noki

New member
נשמע טעים מאד!


(חוץ מהמנגו - אני אלרגית ...).
אנחנו שבועיים וחצי באיטליה כך שאין לי מה לפרסם במיוחד.
בתיאבון !
 

p e b b l e

New member
גם אצלנו אכלו היום, ואפילו אתמול

אתמול בארוחת הערב אכלנו אגרולים, אורז סיני, סויה וברוקולי ברוטב תפוזים, סלט כרוב ויאטנמי, אדממה.
הערב אכלנו ניוקי עם בצל, שבלולי פיצה, קציצות ברוקולי, קלחי תירס, סלט קצוץ, וחומוס.
&nbsp
בימים הקרובים נאכל מה שנשאר מהארוחות הללו, אז אני לא אעדכן.
&nbsp
חוץ מזה הכנתי שוב את עוגת הגבינה הטבעונית, הפעם עם בסיס של קמח שקדים, שמן קוקוס וקצת סוכר. כל כך, אבל כל כך טעים לי!!
 

RSPA

New member
אצלנו בישולים הכנות בקטנה

קודם כל מרק כרובית עם פטריות עפ"י מתכון נוסטלגי של גידי משנת 2013 ששמרתי אצלי. מתאים מצוין, כמו שכתב גידי, לימים חמים עם מזגן עובד. יצא מעולה!
דבר שני, ממרח קישואים+בצל שהיו בגריל ביחד עם אגוזי מלך. מעדן!
בענין אכילה ממש - אבטיח והרבה אבטיח מתוק וקר.
 
איזה כיף שהגיעה עונת המאיה

קניתי ועוד לא טעמתי
אני אוכלת מה שבישלתי בשישי! מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות, אורז עם זעפרן ודאל עם מנגולד.
עכשיו אני נזכרת שיש במקרר חציל וקישואים ועוד לא סגורה מה להכין מהם.
 
והיום

בתנור במיה וחציל חתוכים די קטן, אחרי צליה הוספתי רוטב עגבניות,קוביות טופו קדיתא, עתיר שום

בסיר סלק, קישוא, שיירי פטריות , הרבה בצל ירוק מוזהב ותפוחי אדמה בקוביות

סוף עוגת קוקוס הפך לכדורי שוקולד
סתם יום
 

luliy

New member
לגבי במיה...

אני אוהבת את הירק הזה חוץ.... מהריר שלו. האם יש דרך להפטר מזה?
אגב.. מסובך להכין במיה טריה? (לא הקפואה)
 
רעיונות

לקטום את העוקצים ולייבש בתנור
לחתוך למקטעים ולטגן
לטבול בתערובת מי סודה וקמח חומוס ולטגן טמפורה

אני משתמשת רק בבמיה טריה לא יודעת מה עושים עם הקפואה.
כמו תרד. כמו פטריות. כמו בצל. יש ירקות שאני לא מכירה ולא קונה קפואים.
 

luliy

New member
העוקצים את מתכוונת לשתי הקצוות?

חוץ מלחתוך את שתי הקצוות לא צריך יותר "לטפל" בבמיה כדי שתהיה ראויה למאכל?
ולמה לחתוך למקטעים הרי גם ככה הבמיה קטנה לא?
איך מייבשים בתנור? פשוט סתם מחממים תנור על 200 מעלות?
אני בדיאטה כרגע ולא הייתי רוצה להוסיף קמח לתזונה. האם אפשר לוותר על זה?
אחרי החימום בתנור צריך לבשל במים? או להוסיף שמ"ז ולטגן את הבמיה?
 
אז ככה

עוקצים זה רק הצד שהיה מחובר לצמח האם.
שוטפים כמו כל ירק שלא מקלפים וזהו.
לחתוך כי ניתן גם ככה , חוץ מזה יש כל מני דרכים להכין ירקות, גם שעועית/ פטריות /עגבניות שרי וכו' יש מתכונים שאנחנו חותכים
איך מחחבשים- מפזרים על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור בחום 170, 200 ישרוף אותה. מערבבים מדי פעם .
ברור שאפשר לוותר על הקמח זה היה רק רעיון אחד.
בעיקרון את יכולה לייבש אותה ואחר כך להכניס אותה לרוטב עגבניות, לרוטב חמצמץ שיש בו גם סלק כמו מרק קובהף לרוטב צהוב עתיר כורכום ושום...
לא צריך לבשל אותה במים מספיק לתת לה זמן ברוטב נבחר. אפשר להקפיץ בשמן זית ושום ולהוסיף רבעי עגבניה .
אפשר רוטב חלב קוקוס פלפל חריף כוסברה ושום.
השמיים הם הגבול.
 

luliy

New member
איזה כיף! כל -כך פשוט?

סבתי סיפרה לי פעם שיש להוציא "שערות"/"חוטים" מהבמיה. יודעת על מה מדובר?
לגבי נייר אפיה האם צריך למרח על זה שמן?(על הבמיה איך צורך למרח שמן?)
"רוטב עגבניות"- למשל מטגנת בצל שום מוסיפה עגבניות ורסק עגבניות או עגבניות מרוסקות?
לגבי זמן ה"ייבוש"- נאמר 10 דקות יספיקו?
היית מאמינה שאני כל-כך מתרגשת מלהכין במיה ללא ריר שאפילו חלמתי שאני הולכת לקנות את זה בסופר
 
כמה תשובות

לא מוציאה סיבים אני קונה אותן ובוחרת אחת אחת עם שקית על היד כי יש בהן משו לא נעים ומגרד! בכל מקרה לא בוחרת קשות.
לא מורחת שמן.
לא משתמשת ברסק רק בעגבניות מרוסקות או בטריות, בצל שום כמון כורכום פלפל חריף מעט סילן שלא יהיה חמוץ מדי
כמה זמן תלוי בבמיה אבל ניסוי וטעיה זה המענה, רואים עליהן שהתייבשו רק צריך לשמור שלא יחרכו כי אז תהיה מרירות של שרוף

עוד נקודה חשובה- הריריות נעלמת אבל להמיה יש מרקם בפנים שהוא כמו חצילים ואי אםשר לקחת ממנה את זה, הוא גם שייך למה שמקנה לה יתרונות בריאותיים רבים. אל תצפי ממנה להפוך לגזר או אפילו קישוא יותר דומה לעגבניה קלויה
 

shudaizi

New member
אני מתה על במיה

אבל אני מפחדת להכין ולא אוהבת לקנות קפוא.
יש לי רק טוסטר קטן מצ'וקמק אז לייבש בתנור לא אופציה (כי אני אצטרך שתי נגלות ולמי יש זמן לזה), הבנתי שאם חותכים את הקצוות יש יותר סיכוי שיצא רירי.
 

p e b b l e

New member
היום אכלנו

חומוס ביתי
שווארמה בונזו
פטריות עם בצל וכמון
כרוב כבוש
סלט קצוץ דק דק
תפו"א בתנור
פיתות
 
למעלה