מפה לשם הגיע יום חמישי

מפה לשם הגיע יום חמישי

(האהוב!) ואפשר להתחיל לתכנן בישולים לסופ"ש! בתקווה שהפעם רובם גם יתבצעו.
אנחנו פותחים את הסופ"ש ביום הולדת שנה לנכד של אחותי, אני מביאה מאפה ממולא במנגולד וקישואים + סלט שעוד לא החלטתי איזה. יש הרבה סלק, אז אולי אלך על סלט סלק חי עם קצת גזר, רכז רימונים, אולי תפ"ע.
מרק ירקות שיהיה לשבוע הבא: עם הקצוות של המנגולד מהמלית, עלים וגבעולים מהסלק, תפ"א, גריסים ועדשים
יש לי המון חצילים - מחלק אכין פרוסות בתחמיץ, מחלק רטטוי, ומהשאר תבשיל הודי עם גרגרי חומוס.
חלה כלשהי - אולי חלה ממולאה, עוד לא סגורה.

וכל השאר אחליט מחר או בהמשך היום.

ומה בשאר המטבחים?
 
אל תגזימי

יש לי נתח טופו כפרי בריא שאני מתכוונת לפרוס ולהשרות בתערובת חרדל סילן ותבלינים ומחר להניח על בצל מקוצץ עם מעט שמן ולצלות , כנראה בתנור.

יש לנו בגינה הרבה תרד ניוזילנדי - אולי קציצות עם בצל מטוגן ועדשים אולי לביבות עם גבינת שקדים...אולי סלט מאודה או בצק ממולא, לא יודעת

יש לי סלק צהוב, תפוחי אדמה, קישואים עגולים כהים וצהובים שנראים כמו דלעת, כרוב ירוק כרוב סגול

חושבת אני וחושבת

עדיין אין לי מושג
 
הנתח

החתוך בתוך המשרה במקרר,
בתנור מאפה עם בצק ירוק שיש בו גם אפונה קלויה מעליו שכבת עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות ומעל תערובת עלי תרד סלרי בזיליקום מהגינה ושורש פטרוזיליה בקוביות, גבינת שקדים וחתיכת טופו קדיתא .
עדיין אין לי מושג מה אכין לשבת...
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
האוכל שלי הרבה יותר פשוט...

אני מבשל עכשיו עדשים עם אפונה. וגם אורז מלא.
כל זה להיום בערב ולסוף השבוע
 

נטעליג

New member
כמה פשוט, ככה טוב.אתה מבשל קטניות ואורז בנפרד?

סלט ערבי נחמד ליד?
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני מבשל את הקטניות בנפרד מהאורז

אבל את שני סוגי הקטניות הקטנות אני מבשל ביחד
 

ימימה

New member
אוי, יש לי המון מנגולד וזוקיני

איך את עושה את המאפה? נראה לי קלאסי כדי לסיים את הערימה...
 
אז במסגרת קיצור תהליכים

אני משתמשת בבצק פילאס, אבל כמובן שאפשר להשקיע ולהכין בצק לבד (חשבתי על זה לשלוש דקות)
המלית היא המלית של הלזניה ממצות כאן
שהכנתי משתי חבילות גדולות של מנגולד (בלי הגבעולים) פלוס קישואים.

אני מכינה את המלית מראש ומקררת היטב, ואז מאד קל גם למלא את הבצק וגם לעשות "קליעת צמה" יפה.
 

ימימה

New member
בסוף לא הגעתי לתגובה שלך בזמן אז

מה שעשיתי היה קנלנוי ממולא במנגולד, הרבה בצל, טופוטי ואגוזי מלך, מוקרם בשמנת קשיו. יצא יאמי! הגדולה שלי, שמשתדלת להמנע מפחמימות, פתחה את הקנלוני ואכלה את המילוי לבד....
חוץ מזה היה מרק מינסטרונה מלא בכל הירקות שצריך היה להפטר מהם, וסלט טבולה עם פיסות לימון ופלפל חריף.
 

RSPA

New member
אצלי כרגיל בקטנה. פעם ראשונה שהכנתי פלאפל מפולי סויה.


 
פתחתי את הבוקר

בקילוף בצלים קטנים, חיתוך שני חצילים קטנים וקשים ושורש פטרוזיליה גדול
את הבצלים חתכתי לארבע את החצילים לאצבעות ואת הפטרוזיליה קוביות קטנות
הכל בסיר עם מעט שמן זית לצליה, אחרי כמה דקות הוספתי את הטופו מאתמול ,כיסיתי והכנסתי לתנור.

על תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה הצבתי סלקים סגולים וצהובים קטומי גבעולים ולתנור. אחר כך מתכננת לפרוס להניח על מגש ולפזר עשבי תיבול טריים שמן זית מעט מיץ לימון וזסט וגרורי פרמז'ן טבעונית.

עכשיו אני חוככת מה לעשות בקישואים למלית והדלעות היפניות הקטנות שיש לי...
 
התמודדתי עם הכרובים

הירוק נחתך דקדקדק יחד עם בצל ירוק, חופן עלי גד טריים, חופניים שקדים מקורמלים שבורים ,מעט שמן זית מיצלימון ומלח

הסגול נחתך דקדקדק ועל באש עם שזיפים פיזרדיים,בצל ,ריבת תות עץ מהעונה שעברה ,מלח פלפל שחור, זרעי כמון. וואי וואי וואי

ועדיין הקישואים והדלעות וגם שסק עייף מהמאחור של המקרר, אני חושבת שאסור מקררים עמוקים...
אולי ריבה? תיכף נראה

עוגת מישמשים הבפוכה בדרך
 
אכן ריבה!

פרות מעורבת ללקק תאצהעות
והשכן ממול כבר הזמין לקטיף תות עץ שמי ,אין דברים כאלה!

הקישואים וחלק מהדלעות מולאות המחית בטטה ותפוח אדמה מעורבבת עם בצל ירוק קצוץ ואגוז מוסקט על זסטר ברוטב חלב קוקוס בזיליקום שום, הוספתי לסיר פרוסות קישואים שהשחמתי במחבת וקציצות אחדות מהמלית שנשארה ועובתה בקמח חומוס
 
נו ובסוף

נתחי טופו שרויים מאמש , אפויים עם בצל וחצילים בתוספת נענע קצוצה ומעט כוסברה אחרי הבישול

צלי כרוב סגול עם שזיפים פיזרדיים וריבת תות עץ

סלק סגול וצהוב אפוי , פרוס עם רוטב מיצלימון טרי שמנזית זסט לימון גבינת פרמזן טבעונית עלי קורנית לימונית

סלט כרוב ירוק עם כוסברה בצל ירוק ושקדים מקורמלים

ריבת פרות מעורבת מכילה שסק תפוחי עץ שזיפים אפרסקים ונקטרינות

קישואים עגולים ודלעות יפניות קטנות ממולאים במחית תפוחי אדמה בטטה ובצל ירוק קצוץ עם אגוז מוסקט על זסטר, מבושלים בסיר עם חלב קוקוס שום בזיליקום ופרוסות קישואים מושחמות על מחבת וקציצות משארית התערובת

אורז אפוי עם קוביות בטטה וגזר

חצאי תפוחי אדמה מונחים על מצע בצל פרוס דק, מלח שמן זית ופלפל שחור גרוס

עוגת מישמשעם הפוכה נטולת גלוטן

מטבוחה

סלט ירקות פשוט

נשאר להכין טחינה ולהביא חומוס מהכפר ליד

שבת שלום!
 

נטעליג

New member
מג'דרה בסיר אחד: איך זה בדיוק עובד?

כלומר, איך אני יודעת בדיוק כמה מים יספיקו לבישול העדשים (יש רק ירוקות כרגע)+אורז בצורה שלא תיווצר דיסה?
 

נטעליג

New member
וגם: בצל מטוגן אני כה אוהבת,אך עושה לי צרבת

במה כדאי לתבל או להחליף כתוספת טעם-קראנצ'יות למג'דרה?
 
את יכולה לטגן את הבצל לפני הבישול ולהוסיף

אותו לתהליך ובכך לשמור על הארומה ולהתמודד עם החומציות.
קרנצ'יות- שבבי שקדים/זרעי חמניה או דלעת קלויים על מחבת או בתנור
להוסיף לפני ההגשה
 
למעלה