טוב אז מה אתם מבשלים לפסח? כלומר

טוב אז מה אתם מבשלים לפסח? כלומר

איך ייראה התפריט ?
אני מארחת , אצלנו מעל 20 איש יסבו, רובם המכריע אינם אפילו צמחונים אבל יאכלו מה שיש.
אני רוצה שהיש יהיה מגוון צבעוני ומגרה.

אז מתחילים במרק עם כופתאות שיהיה עם גלוטן כי בכל זאת קניידלעך וזה
ירקות צפוף וצבעוני עם כורכום, חאוויג' והרבה סלרי ופטרוזיליה

בלינצ'ס במלית קישואים/טופו/חצילים טחונים עם תועפות בצל מטוגן,אגוזים ושמרי בירה. ברוטב...עגבניות מיובשות? פטריות? עשבי תיבול או בכלל ממולאים בפסטו עגבניות מיובשות ואגוזים עם טופו מגורר גס וברוטב עשבי תיבול...

אחת הבנות הזמינה שעועית ירוקה עם הרבה בצל מושחם

וחוצמזה אין לי מושג

עדיין

ואתם?
 

ladybug6

New member
חושבת בקול רם...

אנחנו רק מתארחים אז לא סביר שנביא יותר ממנה או שתיים, כנראה סלט ועוד משהו (אני מניחה שכדאי לי להביא קינוח אחרת לא יהיה אחד טבעוני בשולחן).
אז בגזרת הסלט, יש את הסלט הירוק המיוחד שלי שכבר הפך קבוע (תמיד מבקשים ממני להכין אותו..) אבל אולי הפעם אנסה לתת לו טוויסט כלשהו, נראה. יש לי גם איזה חשק להכין סלט נועז מאנדיב ותותים ואגוזים מסוכרים, אבל נראה.
לקינוח אני מתלבטת... מוס וניל ותותים עם עוגיות/קרמבל מעל, שזה נשמע אחלה אבל לאותו פורום בראש השנה הבאתי משהו דומה רק על בסיס לימון אז אני שוקלת לגוון ואולי להכין פאי שוקולד, רק שאני לא חושבת שהילדים יאהבו אותו כי הוא שוקולדי-מריר בטעם..
או אולי מלבי וזהו? גם מלבי ילדים בדר"כ לא אוהבים, אבל זה יותר קליל אחרי ארוחת חג מאשר פאי שוקולד כבד
&nbsp
 
ראשית המוס נשמע מעולה

גם אם כבר אכלו כזה...סוס מנצח וזה
שנית לגבי ילדים- גבינה פרורים עם רוטב תותים ליד?
קלתית פריכה מעל גבינה אפויה מעל רוטב שוקולד?
שכבות וניל גבינתי או שלא, שוקולד דקיק ו...מצות/ בסקויטים כשרים או פרורים למעלה ולמטה ובאמצע רק משחקי שוקולד גבינה
טארט אגסים על בסיס שקדים כשהאגסים טבולים חציים בשוקולד? מונחים על קרם וניל?
אולי בכלל גלידה?
 

ladybug6

New member
כן תודה. אחד מכל אחד בבקשה


 

p e b b l e

New member
אנחנו מתארחים השנה, אז לא יהיה טבעוני כמו בשנים עברו

אבל חוץ משתי מנות כל השאר כן יהיה טבעוני:
מרק צח עם קניידלך
לזניית מצות עם קרם קשיו ורוטב עגבניות
פלפלים ממולאים בשקדים וירקות
תפו"א בתנור
קינואה עם שקדים וחמוציות
אנטי פסטי
סלט ירוק
סלט עגבניות שרי, בזיליקום וצנוברים
פירה
פסטה ברוטב עגבניות
ברוקולי מאודה
פלטת ירקות טריים
ובגזרת הקינוחים:
מוס שוקולד
פאי תפוחים וקינמון
גלילות תמרים ואגוזים
פלטת פירות טריים
 

p e b b l e

New member
מתכונים

קניידלך:
1 כוס קמח מצה
4 כפות קמח תפו"א
1 כוס מים
¼ כוס שמן
2 כפיות אבקת אפייה
תיבול: מלח, פלפל שחור, אבקת שום
&nbsp
מערבבים את החומרים היבשים.
מוסיפים את המים והשמן.
לשים היטב ומצננים במקרר לשעה לפחות.
מבשלים 10-15 דקות במים רותחים.
&nbsp
לזניה לפסח:
מצות
רוטב עגבניות
300 גרם קשיו מושרים במים לשעתיים לפחות ומסוננים
1 כף מיץ לימון
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1.5 כוסות מים
&nbsp
טוחנים את הקשיו בבלנדר עם מיץ הלימון, התבלינים והמים עד שנוצרת עיסה חלקה. את המים כדאי להוסיף בהדרגה על מנת להגיע לסמיכות הרצויה.
מסדרים את המצות בתבנית, מכסים ברוטב עגבניות ומעל מפזרים משמנת הקשיו.
מכסים שוב במצות וחוזר חלילה.
את שכבת המצות העליונה מכסים ברוטב עגבניות מעורבב עם שמנת הקשיו. אפשר גם להניח פרוסות עגבניה לקישוט.
מכסים ואופים כ- 40 דקות בחום של 190 מעלות. לאחר מכן מורידים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות.
ניתן להוסיף גם ירקות קלויים כין השכבות כגון זוקיני ופפלים וגם פרוסות פטריות מוקפצות
 

נטעליג

New member
שואלת שוב לגבי המחמרה-מעקודה

פשטידה בסיסית מפירה+ירקות.
במתכון שאני מכירה יש גם ביצה קשה וגם לא מבושלת. איך הבלילה תחזיק בלי?
 
כם קטניות או בלי?

אם עם קטניות אזי קמח חומוס ועדשים מבושלים יעשו את העבודה או חומוסים מבושלים גרוסים גס ומעט מעט קמח ת"א
אם לא אזי קמח תירס גס וחלק מתפוחי האדמה של הפירה לגרר על פומפיה גסה ולא למעוך
 

נטעליג

New member
תודה, אנסה עם קמח תפ"א. (דווקא קמח תירס נראה לי טעים יותר אך

לא יהיה לי מה לעשות איתו בהמשך,במיוחד הקמח הגס.
 
במתכונת מצומצמת אך טבעונית

מרק עם קניידלך
אלו הקניידלך - המרק עוד לא בטוח (או מרק ירקות צח או מרק דלעת תפוזי כמו בשנה שעברה)
לביבות שהתחפשו לגפילטע, עם הרבה הרבה חזרת (החזרת היא התירוץ)
מנה עיקרית עוד לא סגורה..
הרבה ירקות אפויים
סלט ירוק וסלט צבעוני
סלט פירות וממתק תמרים
 

נטעליג

New member
נראה לי שאיישם את הרעיונות שלך לקניידלים (עיסה במקרר+

ייבוש במיקרו) על מתכון משלי עם האבקה המוכנה.

 

נטעליג

New member
:- מחדדת את שאלת הקנידלך. בעיקר מטעמי עצלנות

: איך אפשר להכין כדורים מוצלחים מהאבקה המוכנה?
ניסיתי לערבב במעט מים ושמן והם מתפרקים בבישול קצר ביותר.
 

marx04

New member
שתי הצעות וחצי

שלום מיקי,

שתי מנות נהדרות וקלות להכנה הן:
סלט קינואה, שעועית ירוקה, קישואים צרובים חתוכים, בצל מטוגן קלות ופלפל חריף עם הרבה נענע קצוצה.
תבשיל חומוס, עלי מנגולד ובצל מתובלים בכמון וכורכום.

בנוסף סלט מרענן ונחמד: פרוסות קולרבי דקיקות מתובלות בשמן זית, לימון וסומק.

בברכה,

אורי.
 

marx04

New member
אני משתמש בשעועית ירוקה קפואה, וזה עדיין טעים מאד

 
למעלה