המבורגר במקום קציצות

Gidi Shemer

New member
המבורגר במקום קציצות

חשקה נפשי לנסות ולהחליף את הקציצות הצמחוטבעוניות שלי בהמבורגר. לכאורה, מה ההבדל? מבחינתי ההבדל הוא שההמבורגר יותר שמן ועסיסי (סתם הגדרה שלי. אחרים יחשבו אחרת).

אי לכך ובהתאם לזאת ניסיתי לעשות המבורגר ולעיסה הוספתי כף וחצי גדושות של קרם קוקוס סמיך.

יצא משהו משהו. התמונות יצאו על הפנים, אבל אני מצרף כי כבר צילמתי אז מה אפשר לעשות. אני בדרך כלל נמנע מהלחמניות שבתמונה, אבל הפעם רציתי לצרף אותן כדי לשחד את הבנות בחוויה יותר "המבורגרית". אחת קנתה, השניה (כצפוי)- לא




 

Gidi Shemer

New member
בבקשה

קודם כל, השוני בין הכנת ההמבורגרים לבין הקציצות הרגילות (שאני בדרך כלל אופה אותן, אגב) הוא גם בבישול העדשים. בדרך כלל אני לא מבשל את העדשים. הפעם כן.

כוס- שתיים עדשים כתומות מושרות ומבושלות
כוס שעועית שחורה מבושלת
כוס וחצי שיבולת שועל (חיה, לא מבושלת)
3-4 פרוסות של פלפל חלפיניו (או פלפל חריף אחר לטעמך)
חצי סלסלת פטריות שמפיניון

כל זה הלך למעבד המזון ואחרי ערבול חזק הועבר לקערה. לזה הוספתי:

חצי סלסלת פטריות קצוצות דק
שליש חבילת כוסברה קצוצה דק
חופן אגוזים קצוץ דק
2 כפות פירורי לחם
מעט רוטב סויה
מעט רכז רימונים
פלפל ופפריקה
כף וחצי של קרם קוקוס סמיך

ערבבתי את הכל והנחתי במקרר ל- 40 דקות. המקרר די קריטי. התערובת מתייצבת יופי בזמן שהיא מבלה שם
מעט שמן זית משוח על תבנית גריל (מתבניות הפסים, אבל זה יכול להיות גם מנגל)- 5 דקות טיגון מכל צד.

זהו
 
אצלנו היום

מאפים מבצק טף טופו וגבנצ טבעונית ממולאים בממרח פטריות בצל מטוגן ואגוזים



 
בבקשה

אני הכנתי נטול גלוטן
שתי כוסות קמח- טף בהיר ואורז מלא. שליש כוס עמילן ת"א. רבע כפית קסנטן גאם. שקיק אבקת אפיה. קורט מלח. בערך 300 גרם טופו קדיתא(רך במיוחד) למה בערך? כי תלוי במשקל החבילה וזה לא ממש קריטי. חבילה אחת של גבנ"צ משומשו .חצי כוס שמן זית. יוגורט סויה 1. הכל במעבד מזון לגוש בצק. אם הבצק לא מתערבב היטב להוסיף 4 כפות מים קרים.

המלית יכולה לנוע בין זיתים מגולענים\ זיתים מגולענים ממולאים באגוז או שקד, שבבי סויה מעורבבים עם בצל מטוגן ותבלינים וקצת קמח ובמקרה שלנו השחמתי בצל קצוץ ,הוספתי פטריות מקוצצות, תיבלתי, נתתי לזה להיצלות והעברתי למעבד מזון בתוספת רבע כוס קמח חומוס והרבה עלי קורנית טריים מהגינה.

קרצים מהבצק כדורים, משטחים בכף היד, מניחים כפית מהמלית וסוגרים את הבצק סביב. גם אם המלית מעט בורחת לא נורא. מגלגלים את הכדורים ומניחים על ניר אפיה ברווחים לא גדולים. אפשר בשלב הזה לטבות בשומשום, לפזר שמרי בירה או כל מזרה אחר שמתחשק.
מכניסים לחצי שעה בחום 175 מעלות. בודקים מה מצב האפיה, זה משתנה מתנור לתנור, יש תנורים שמצריכים עוד 10 דקות. צבעם אמור להיות שחום והם מתבקעים מעט.
 
למעלה