תחליף לחלב פרה

Keren350

New member
תחליף לחלב פרה

שלום לכולם,

לאחרונה הנוירולוגית שלי אסרה עליי מוצרי חלב פרה. היא שלחה אותי למוצרי חלב עיזים.
חוץ ממעדני סויה וחלב סויה, אני לא מכירה מוצרים שאינם מחלב פרה.

איזו גבינה ניתן לקנות כתחליף לגבינה צהובה שאינו מחלב פרה?
אם יש לכם עוד המלצות לגבינות טובות וכדומה, אני אשמח.

דבר חשוב: אני סטודנטית. אשמח אם כל המאכלים יהיו בתקציב מינימלי.

תודה,
קרן
 
ברוכה הבאה, אני ממליצה

על טחינה! זול, טעים, מזין מאד.
משהו כמו גבינה: טופו משי, שטוחנים בבלנדר עם מיץ לימון, שמן זית וקצת זעתר, זה ממש מזכיר לאבנה.
זאת בהנחה שאת מחפשת משהו למרוח על הלחם.
בהמשך למשהו על הלחם - עכשיו עונת האבוקדו, יש בשוק אבוקדו נהדרים ולא מאד יקרים יחסית.
יש גם גבינות של משו-משו או ויולייף, סטייל צהובה או בולגרית, אבל הן לא ממש זולות. אני קונה מדי פעם כפינוק.
יש גם ממרחים שמכינים לבד מקשיו ושקדים, חלקם יקרים להכנה, אבל יש גבינת פטה נהדרת משקדים בבלוג ״לא על החסה לבדה״, יחסית לשאר האגוזים זה לא מדי יקר. תלוי כמה אוכלים כמובן.

אין סיבה לקחת ליונקים את החלב של אמא שלהם.... לא מהפרות ולא מהעזים.
 

זיטלי

New member
שאלה:

מה המיוחד בטופו משי (מה ההבדל מטופו אחר) והאם יש להשיג כזה אורגני?
 
טופו משי

הוא רך מאד, אפשר לבלנדר אותו למרקם רך ונעים כמו לאבנה
לאחרונה הכנתי ממנו גם "בשאמל" - ערבבתי עם מעט טחינה, ויצא מעולה

בכל אופן אפשר גם אורגני, הנה כאן בלינק
 

shudaizi

New member
ממליצה גם על טפינה לבנה - גבינה מחלב סויה

מהבלוג של לא על החסה לבדה
זה מתכון שלוקח 20 דקות (כולל נקיון) להכין, ומאוד משתלם מבחינה כלכלית. וכמובן שממש ממש טעים.
לגבי תחליף חלב, אני ממש אוהבת את החלב אורז בטעם שקדים של חברה שנקראת ויטריז. מוכרים בחנויות טבע במחיר סביר יחסית (24 ש"ח לשתי יחידות של ליטר כ"א). אני משתמשת בזה רק לקפה אז יוצא לי משתלם יחסית. הוא טיפ-טיפונת מתוק ובעיני מאוד מוצלח.
אחרים שניסיתי ופחות אהבתי - חלב שקדים, חלב שיבולת שועל, חלב אורז וקינואה (איכסוש, ממש לא ממליצה). במדפי המשקאות בחנויות טבע יש המון אופציות חוץ מסויה.
 
למעלה