סופשבוע רגוע... not

סופשבוע רגוע... not

אצלנו הרוח משתוללת
ומה מה מה נאכל?
אין לי מושג אבל
יש לי צרור גדול של עלי חובזה נפלאחם ואני מתכוונת לקצץ בצל ירוק להקפיץ במחבת עם מעט שמן זית להוסיף עלי חובזה מקוצצים ועוד ירוק ששכחתי איך קוראים לו וגם הוא עונתי
ואחר כך לבזוק מיץ לימון טרי ולהוסיף לזה קטניה מבושלת- חומוס או מאד חום וירוק מעורבבים, שום וטיפ טיפה זנגוויל טרי מגורר.

זה בתור התחלה.
יש לי כרוב שטוח שקורץ למילוי- אולי אורז ושבבי סויה ברוטב עגבניות חריף מעובה בחמאת בוטנים
אולי, חוצמזה אין לי שום רעיון

ואצלכם?
 
איזה כיף חובזה

געגועי לחיק הטבע....
את לא רוצה לראות את החובזה בכיכר אתרים

אומרים שבשבת יהיה סוער
אני עדיין מוציאה אוכל מהמקפיא
העמדתי עכשיו סטארטר ללחם קימל
אכין משהו עם חיטה, משהו עם עלים ירוקים, חברה הביאה לי לימונים ואני מתלבטת בין ריבה ללימונים כבושים.
השני יותר מהיר, אז נראה לי ששם התשובה.
יותר מכול מתחשק לי עוגת שמרים עם חלווה.
 
הנה היא



 

אוליב י

New member
התכנון אצלנו

[צפוי בית מלא בסופ"ש ואני עובדת שבת]

המון לחם ולחמניות טריות
פאי דלעת [כי הגיעה דלעת בארגז ויש ילד שלא אוהב, אז אני לא יכולה לערבב אותה עם אוכל אחר...]
פשטידת תפו"א ובטטה [בעיקר תפו"א]
מרק עוף [סולחים לי שאני כותבת? שואלת בכנות. זה האיש מכין. אני מניחה שיקח זמן להפטר מזה אז אני לא מציקה בינתיים ומנסה להציב אלטרנטיבות ראויות. אם זה לא בסדר לכתוב, בבקשה אמרו ואמנע להבא]
מרק ירקות גדול
שניצל סייטן [לא גיליתי, נראה מה יגידו כשיאכלו. נראה איך יצא. אף פעם לא עשיתי]
חצילים בתנור
שעועית
אפונה [כן, כל אחד מהם יש ילד אחר שלא אוהב, אז אני מכינה אותם בנפרד ומי שרוצה מערבב]
אורז צהוב ואורז אדום
פסטה לסלט פסטה [וגם פטריות מאודות בשבילו]
עוגת שוקולד
מאפינס

פסטו, סלט גזר, סלט ירקות, סלט חסה ותפוזים, סלט עגבניות עם כוסברה ובטח עוד כמה
 

Dr T noki

New member
בהצלחה!
נשמע אוכל לגדוד


לגבי שניצל סייטן - גם סויה - מציעה להשרות במרינדה כלשהי שיהיה פחות טעם לוואי.
אם בא לך לנסות שניצל פורטובלו - אצלנו היתה הצלחה גדולה גם בקרב הילדים.
 

ladybug6

New member
נשמע מהמם

חוץ מהתרנגול המעציב שיהיה הרבה יותר נעים אם יישמט מהתיאורים מעוררי התאבון להבא..

&nbsp
ומחכים לעדכון על השניצל סייטן!
 

Dr T noki

New member
חוביזה זה טעם ילדות


באיזורנו אני מנסה למצוא חוביזה נורמלית .

מה זה הירוק השני? עולש?
הבדואים חולטים אותו, סוחטים, קוצצים ומטגנים בחווית בצל מטוגן. יוצא טעים!
 
תכניות לחוד....

התוכנית להכין חלות להקפאה עברה בעצמה להקפאה כי באמצע לישת הבצק ללחם קימל הלך לי המיקסר.
מיקסר אהוב ואמין בן כ-35.... קנווד שף ישן. אני לא יודעת אם אפשר יהיה לתקן.
בכל אופן את בצק השיפון-קימל לשתי בידיים וזו עבודה קשה. על החלות ויתרתי.
תיכף אכין כותפא-בטטה שפורסם השבוע בהארץ http://www.haaretz.co.il/food/vegetarian/1.2830053
אני אאפה, לא אטגן
תהיה פסטה עם בק-צ'וי ותרד ברוטב שומשום וג'ינג'ר
כל השאר יוצא מהמקפיא.
לא חכם להיקשר לחפצים אבל אשכרה אהבתי את המיקסר הזה...
 

RSPA

New member
מיקסר קנווד בן 35 שנים לא מוצאים כל יום

ושווה להשקיע מאמץ ולתקנו. היום לא בונים מיקסרים כאלה ומנועים כה מוצלחים שיוצרו אז באנגליה.
אגלה לך משהו - יש לי אחד כזה בן 40 שגם הוא שבק חיים לפני כעשור בערך. החלטתי לפרקו ולראות מה יש בפנים, סתם מתוך סקרנות ורגע לפני שאני משליך אותו לזבל. במקרה גיליתי שנשרף שם איזה רכיב קטנטן והחלפתי אותו במשהו אחר שנראה לי מתאים מתוך כל הג'אנק שאספתי עם השנים. וזה עבד ומאז הוא עובד עד היום.
נראה לי ששווה לך להשקיע מאמץ ולנסות לתקנו במעבדת שירות מתאימה.
אל תוותרי עליו כל כך בקלות. זה מוצר מיוחד.
 
נכון,בשבוע הבא אחפש תיקון

זה מיקסר מעולה, ויש לו גם בלנדר,ועד היום לש לי בצק נהדר
הלוואי שאצליח לתקן
 
הלחמים האחרונים מהמיקסר

יפים וטעימים כל כך...
קיבלתי כתובת של מתקן. אמן שיצליח להציל את האוצר (כשאגיע אליו)

 

RSPA

New member
הלחמים ממש יפים ומעוצבים ביד אמן.

שיהיה בהצלחה עם המיקסר.
 
לא התקדמתי הרבה


כרוב ממולא בתערובת שבבי סויה, אורז בסמטי ובצל מטוגן, ברוטב עגבניות חמאת בוטנים ופלפל חריף.

בתנור קדרת חרס חדשה שפירגנתי לעצמי ובתוכה שכבות תפוחי אדמה ובצל מטוגן. מומלחים בלבד.

בחושה תפוזית תכוסה בזיגוג שוקולד עם זסט תפוז.

מתכוונת להכניס כרובית לתנור. משהו עם קישןאים יש לי זוקיני צהוב, ירוק כהה וקישואים בהירים.

גזר. מה עם גזר...מתח דלעת כתום כהה ממש נראה טעים. סלט כתום מבושל מתרקם בראשי עם הרבה עלי שום מהגינה ועוד עשבי תיבול. אולי סלט פסטה עם כתומים...

טוב אני באמצע

נראה בערב מה התרקם
 
מהקישואים

הכנתי תערובת מגוררת עם ערמונים וראש סלרי טחונים, קמח חומוס. טיגנתי הנחתי בתבנית וזלפתי רוטב מיצלימון פפריקה חריפה ג'ינג'ר טרי וסילן. אפיתי.

מהכתומים הכנתי ירקות לסלט פסטה אורז, הוספתי קוביות שורש פטרוזיליה מוקפצות וקוביות טופו, פלפלים כתומים ועגבניות שרי שהוקפצו עם הרבה שום. ברוטב שעשוי מסילן רוטב סויה שמן שומשום ופלפל חריף קצוץ הוספתי גבעולי שום טרי מהגינה ועלי אזוב מקראי למכביר.

מאש חום וירוק הושרו אתמול, בושלו אל דנטה ועורבבו עם הרבה עלי קורנית, בצל סגול מקוצץ דק, מיצלימון תרכיז רימונים ושמן זית.

עגבניות בצל כוסברה שמן זית מלח גס פלפל שחור גרוס= סלט עגבניות.

גזר מגורר על פומפיה גסה, תפוח פינק לידיי גם, בצל בקוביות קטנות, מיץ קלמנטינות שמן אבוקדו, מלח גס גבעולי סלרי ועלים קצוצים דקדק.

מלוא המחבת בצל ופטריות שמפניון משובחות בפרוסות דקות. שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס.

טחינה

מגוון ירקות קשים(לפת, קולרבי, גזר, צנונית, שומר) בקוביות עם אפונה זעירה במסננת רק לשטוף. מלח פלפל שחור מיצלימון טרי שמן זית ועלים- פטרזיליה וקצת אזוב. קוביות אפרסמון!

הוכנה גם עוגת שושני שמרים עם קינמון וסוכר חום בזיגוג לימוני.

חצילים? לא סגורה עוד אבל בגדול אני סיימתי.
 

Dr T noki

New member
וואו, הכל נשמע מעולה ועשיר בטעמים:)

איזה כיף לסועדים על שולחנך
 
למעלה