שני נושאים: "מנה עיקרית" וברזל

אוליב י

New member
תודה

כשאת כותבת על מגירות אני מבינה שהפריזר שלנו לא דומה לפריזר שאת חושבת עליו...יש לנו פריזר רגיל של מקרר, לא פריזר נפרד. כך שאין בו המון מקום. ובו יש בעיקר ירקות קפואים שקשה לנו להשיג טריים [כמו ברוקולי, אפונה, שעועית] והמון לחם [אנו אופים כמות ענקית פעם בשבוע ומקפיאים, לחם ולחמניות. ואז כל יום מוציאים בערב ובבוקר זה טרי, והילדים יכולים לקחת לחמניות לביה"ס ולא מקנאים בחברים] לאפות כל יום זה גדול עלי כי יש ימים שאני בכלל לא בבית, ולחם טעים בפריזר מונע אצל בני הבית את הפיתוי של הסופר.

סיר לחץ זה רעיון טוב. יש לנו והוא בשימוש אבל את צודקת, אפשר להרחיב את השימוש בו כדי לקצר תהליכים. לא חשבתי על הרעיון של מרק בסיר לחץ. תודה.
 
פריזר נפרד משדרג את החיים

יש לי חברה שיש לה 5 ילדים, חלקם נשואים עם ילדים, ווכשניא מארחת לשבתות זה במספרים דומים לשלך... וכל הסופ״ש כי הם דתיים. יש לה 2 פריזרים בנוסף למקרר ענק. אחד מהם היא קנתה יד שנייה.
אני גרה בדירה תלאביבית קטנה מאד, והתלבטתי המון זמן אם לקנות מקפיא או לא... הייתי צריכה לעשות אקרובטיקה כדי למצוא לו מקום בבית.
לטעמי היה שווה מאד. קניתי אחד פשוט, די זול, לא עם no frost כך שפעמיים בשנה אני צריכה להפשיר ולנקות.
לי זה שווה מאד. כשיש מבצעים ע ירקות קפואים, או על מעדנים (למשל פירות יער) אני קונה כמות שלא הייתי יכולה לשור במקפיא של המקרר.
גם אני אוהבת לעשות יום אפייה.... ואני לוקחת את זה צעד קדימה ומכינה לעצמי כריכים (מושקעים!) לכל השבוע ומקפיאה. בעבודה צוחקים עלי, אבל אנשים שטעמו את הכריכים אמרו גם הם שזה טעים מאד וכמו טרי .
 

אוליב י

New member
אני יודעת...מתישהו זה יקרה גם אצלנו

אנחנו לא מתלבטים אם זה נחוץ, פשוט יש כמה דברים לפני כן ששואבים את התקציב
מתישהו אני מניחה שנגיע גם לזה. בינתיים מתאימים עצמנו לתנאים שיש לנו.
&nbsp
&nbsp
 


 

ימימה

New member
המקרר שלך מזכיר לי את שלי...

גם מקרר רגיל, והפריזר מלא לחם וירקות קפואים...
יחד עם זה אני דוקא כן משרה/מנביטה (ההנבטה גם מעלה את הערך התזונתי, את בודאי יודעת) קטניות בכמות גדולה יחסית (חצי ק"ג-ק"ג) ומקפיאה - פשוט כל פעם סוג אחר, אחד או שניים. אז פעם יש לי שעועית לבנה ופעם חומוס, פעם עדשים ופעם אזוקי....ואני מבשלת לפי מה שיש. ברגע שהשתמשתי בקטניה שבמקרר, אני מנביטה משהו חדש (לפחות ככה זה במצב אידיאלי...).
בחומוס או שעועית, שדורשים בישול ארוך, לפעמים אני מבשלת מראש את כל הכמות, מחלקת למנות בשקיות קטנות - כדי שניתן יהיה להשתמש גם בחלק קטן, למשל כתוספת למרק מינסטרונה - ומקפיאה. זה ממש מקצר תהליכים.
וגם אצלי יש אוכלי בשר בבית....
 

אוליב י

New member
אני גם משרה ולפעמים מנביטה

אבל זה הולך ישר לסיר...
חצי קילו שעועית - זו הכמות הרגילה לסיר אחד של מרק שעועית לבנה עם המון ירקות [שבני הבית ממש ממש אוהבים], קילו חומוס - מבשלת פעם בשבוע בערך ובד"כ זה נגמר תוך 3-4 ימים [יש כאלו שמנשנשים את זה ככה, חלק הולך לממרח חומוס או לתבשיל זה או אחר וחלק אני אוכלת בסלטים] וכד'.
&nbsp
 
רעיונות למזונות ממלאים

פסטה בולונז על שבבי סויה

לזניה בתבניות גדולות שמתאימות לכם

חומוס תוצרת בית- אפשר להחזיק במקפיא חומוס של סנפרוסט ולנכין ממנו

פלאפל תוצרת בית

תבניות תנור עם מגוון ירקות עמילניים

סושי טבעוני, מכיל גם ברזל על הדרך באצת הנורי. למילוי ירקות חתוכים דקדק-גזר, מלפפון, אבוקדו, בטטה מבושלת ,בצל ירוק, דלעת מבושלת...

מג'דרה ולידה סיר גדול מלא ירקות בחתיכות גדולות

תבשיל טופו בקוביות , מבושל ברוטב עגבניות . ניתן לקנות טופו באריזות של ק"ג.

פוקצ'ה ועליה שבבי סויה עם הרבה בצל מטוגן או ערמות ירקות, פטריות עם הרבה בצל ותבליני בשר כמו כמון וקינמון, חאוויג' למרק ועוד

מוסאקה עם שבבי סויה ומעל בשמל מטופו וטחינה
 
וכמובן

ממולאים!
דלעת ערמונים, קישואים עגולים, עגבניות, פלפלים, פטריות- כל אלה ניתנים למילוי בקלות יחסית
בתערובות שטונות ומשונות ובישול בכל מני רטבים
ולמלא לחלוטין את מקום המנה העיקרית

מילויים אפשריים- אורז עם עדשים/ פטריות ובצל מטוגן/ אגוזים וצימוקים/ שבבי סויה
בורגול עם שבבי סויה/ פטריות ובצל מטוגן/ קוביות קטנטנות של ירקות כמו גזר שורש סלרי וכו'.

עדשים עם בצל מטוגן
תערובת אגוזים טחונים עם ירוקים קצוצים בצל ושום
טופו מרוסק על פומפיה, אגוזים שבורים ובצל מטוגן
תערובת של קוביות בטטה, תפוחי אדמה וגזר
ויש עוד המון
 

ימימה

New member
תחליף בשר

שהצעתי כאן לא מזמן ומתאים לממולאים שונים (אבל לא ברוטב עגבניות, זה פחות מתחבר...) ללזניה בסגנון בשרי, פאי רועים וכד':
שתי סלסילות פטריות פורטובלה או שמפיניון, בצל אחד, חופן אגוזי מלך טחונים - מרסקים את הפטריות והבצל במעבד מזון לפירורים, מטגנים במעט שמן עד שמשחים, מוסיפים את האגוזים הטחונים ומתבלים. טעם בשרי למדי ומאד טעים. ניסיתי כמילוי לקובה, כקציצות (עם תוספת תערובת של קמח ומים להדבקה) בלי תוספת, כקציצות עם תוספת ירקות (כרובית, קישוא) בלזניה - והיה מאד מוצלח. גם כאן, כמו שכתבו לך - אגוזים ופטריות אולי מעט יקרים, אבל אם תשווי למחיר בשר בכמות זהה - תראי שזה יותר זול משמעותית.
ומתכון למאפה תפוחי אדמה וחצילים עם ה"בשר" הזה שגם אוכלי בשר מתים עליו:
מסדרים בשכבות (על כל שכבה לפזר קצת מלח ופלפל שחור) -
פרוסות תפוחי אדמה מבושלים
פרוסות חצילים אפויים בתנור
שכבה מהתערובת הנ"ל
רוטב עגבניות
שכבת תפוחי אדמה
אפשר גם להוסיף שכבת בשמל על בסיס שמן וחלב סויה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אוליב י

New member
מודה לכולם על קבלת הפנים החמה והתגובות המועילות

שומרת הכל, ננסה לאט לאט ונראה מה עובד ומה מתקבל לתפריט.
&nbsp
לבעית הברזל אני רואה שאין ממש פתרון. חבל. [דווקא הבררן שבחבורה - יכול להתקיים בלי ברזל מן החי כלל, לא מפריע לו. ואכלנית הכל - דווקא אצלה זה לא מספיק...]
 
למעלה