עלי סלק, עלי גזר, עלי כרובית
צפיתי בסדרה בBBC על "המטבח והגינה במלה"ע השנייה" בבריטניה
ברגע שפרצה המלחמה, הקימו בממשלה משרד לענייני מזון והתחילו עם קיצוב, ביישום לקחים ממלה"ע הראשונה. הממשלה הוציאה עלונים ופרסמה הסברים על שימוש במזון - הרי אפשרויות ייבוא המזון שנסמכו עליהן עד אז נקטעו.
הממשלה עודדה גידול ירקות, פרסמה מתכונים עם חלופות (פעמים רבות טבעוניות, אם כי לא מתוך אידאולוגיה טבעונית
) ובתכנית הזו הראו מבשלת ותיקה מסתדרת עם מה שיש, וגנן (שהיה גנן בבית אחוזה גדול) מלמד איך לגדל קישואים, שעועית, איך לטפל באדמה, איך להתמודד עם מזיקים.
היו לא מעט קטעים שבהם עשיתי fast forward כשדיברו והראו חזירים וארנבונים חמודים ומה שעושים להם...
(אני חושבת שבפנקסי התלושים התחשבו גם בצמחונים, אני יודעת שיהודים קיבלו משהו במקום בייקון) אבל בגדול, היה מעניין מאד, גם אם מדי פעם עולה מחשבה צינית "מסכנים, היו צריכים לשרוף את הפרחים בגן הגדול כדי שיהיה מקום לגדול ירקות...אבל לנו שרפו... טוב, בלי השוואות"
ולעניינו!
בארגז האורגני הגיע צרור סלק עם תועפות של עלים! 400 גרם (שקלתי!) עלים יפהפיים. וגם הגזר הגיע עם עלווה יפהפייה.
אז אמנם אין תמונה, ועוד לא טעמתי... אבל העיקרון הוא הניצול המוחלט ללא פחת: את עלי הסלק חלטתי, סחטתי, טחנתי עם עלי הגזר, הוספתי עשבי תיבול וכמה כפות קמח אורז, ברגע האחרון זרקתי קוביות חציל אפוי, ערבבתי ואפיתי כפשטידה.
את עלי הכרובית ניקיתי היטב, זלפתי מעט שמן זית ואפיתי (בתנור שהיה דלוק ממילא) עם מלח ומרווה קצוצה. בינתיים אידיתי את תפרחת הכרובית ובסוף טחנתי הכול- כרובית ועליה - עם כף צ'ימיצ'ורי (אפשר להחליף בכל עשב תיבול) ומעט מלח.
צפיתי בסדרה בBBC על "המטבח והגינה במלה"ע השנייה" בבריטניה
ברגע שפרצה המלחמה, הקימו בממשלה משרד לענייני מזון והתחילו עם קיצוב, ביישום לקחים ממלה"ע הראשונה. הממשלה הוציאה עלונים ופרסמה הסברים על שימוש במזון - הרי אפשרויות ייבוא המזון שנסמכו עליהן עד אז נקטעו.
הממשלה עודדה גידול ירקות, פרסמה מתכונים עם חלופות (פעמים רבות טבעוניות, אם כי לא מתוך אידאולוגיה טבעונית
היו לא מעט קטעים שבהם עשיתי fast forward כשדיברו והראו חזירים וארנבונים חמודים ומה שעושים להם...
ולעניינו!
בארגז האורגני הגיע צרור סלק עם תועפות של עלים! 400 גרם (שקלתי!) עלים יפהפיים. וגם הגזר הגיע עם עלווה יפהפייה.
אז אמנם אין תמונה, ועוד לא טעמתי... אבל העיקרון הוא הניצול המוחלט ללא פחת: את עלי הסלק חלטתי, סחטתי, טחנתי עם עלי הגזר, הוספתי עשבי תיבול וכמה כפות קמח אורז, ברגע האחרון זרקתי קוביות חציל אפוי, ערבבתי ואפיתי כפשטידה.
את עלי הכרובית ניקיתי היטב, זלפתי מעט שמן זית ואפיתי (בתנור שהיה דלוק ממילא) עם מלח ומרווה קצוצה. בינתיים אידיתי את תפרחת הכרובית ובסוף טחנתי הכול- כרובית ועליה - עם כף צ'ימיצ'ורי (אפשר להחליף בכל עשב תיבול) ומעט מלח.