טוב. ריכזתי רשימה של רעיונות
באדיבותכם, באדיבות השירשור בפורום השכן ובאדיבות אתרי מתכונים רבים אחרים.
בשבילי זה בהחלט ממצה. יש כמובן עוד מתכונים רבים רבים נוספים.
הערה: לא כל הרעיונות כאן, במקורם, ללא קטניות אבל בקלות ניתן להפכם לכאלה (לדוגמה, קמח תפו"א במקום קמח חומוס וכדו').
סנדביצ'ים
מצות.
לחמניות כשל"פ.
סלטי ירקות עשירים.
ממרח אבוקדו.
ממרח חצילים ואגוזים בטעם כבד.
ממרח זיתים (טפנד).
ממרח עגבניות מיובשות.
ממרח שום.
ממרח קישואים.
ממרח דלעת ערמונים.
גבינה מחלב שקדים.
מיונז ביתי על בסיס חלב שקדים או קשיו ושמן זית.
ממרח תמרים.
חרדל.
קטשופ.
סילאן.
(כמובן שלכל סנדביץ כמעט ניתן ומומלץ להוסיף ירקות חיים, קלויים).
סלטים / תבשילים קלים
סלטי ירקות שונים (כרגיל כל השנה).
פלפלים קלויים בתחמיץ ושום.
חצאי עגבניות שרי, בצל ירוק ושום.
קוביות חצילים מטוגנות / אפויות עם שום.
תבשיל קישואים ברוטב עגבניות.
תבשיל כרובית וברוקולי במחבת.
מצה בריי.
סלט פטריות ברוטב לימוני.
סלט חסה עם חמוציות ברוטב הדרים.
סלט שומר חי עם לימון.
סלט לבבות דקל.
סלט טאבולה כרובית (ללא בורגול).
סלט סלק עם או בלי חזרת.
סלטי כרוב שונים.
מרקים
מרק צח / ירקות עם קניידלך טבעוניים.
מרק עגבניות.
מרקים קרמיים (בטטה, תפו"א, דלעת, גזר, בצל, כרישה, סלרי, קישואים, כרובית, ברוקולי, שומר).
מרק פטריות / בצל מוקרם עם קרם קוקוס / חלב שקדים.
מרק ארטישוק ירושלמי.
גספצ'ו - מרק עגבניות קר.
עיקריות ועל יד
תחתיות ארטישוק ממולאות בפטריות / אגוזים / עשבי תיבול / קישואים / דלעת / אפויות ברטבים שונים.
דלעת ערמונים ממולאת בכל הנ"ל.
סירות קישואים ממולאים בכל הנ"ל (טעים מקורמל בסיר).
חצאי דלורית ממולאים בכל הנ"ל.
פטריות ממולאות בכל הנ"ל / בגבינת קשיו מתובלת.
בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק עם פירות יבשים.
פלפלים ממולאים בתערובת פטריות / תחתיות ארטישוק / כרובית / עשבי תיבול.
טרין חצילים ופלפלים קלויים במילוי גבינת קשיו / שקדים עם צנוברים ועשבי תיבול.
פאי רועים שעשוי משכבת פטריות מוקפצות עם בצל, גזר מגורד, שורש פטרוזיליה מגורד ומעל זה שכבת פירה - בתנור.
קיש מבצק פריך (על בסיס קמח מצה ומרגרינה מזולה) ממולא ממרח פטה שקדים לא-אפויה וירקות מעל.
קדירת ירקות שורש (תפו"א, בטטות, גזרים, שורש סלרי / שורש פטרוזיליה / פטריות / ערמונים, בצלים ועוד). אפשר ורצוי להוסיף טימין / רוזמרין.
אנטיפסטי קלוי בגריל (פטריות, תפו"א, קישואים, בטטות, בצל, שומר, כרובית, פלפלים, ראשי שום, גזר, ברוקולי, שומר ועוד). אפשר ורצוי להוסיף טימין / רוזמרין.
פסטה זוקיני (ללא קמח בכלל) אפשר לחלוט את הזוקיני כדי לדמות מרקם יותר רך שדומה לפסטה. אפשר להגיש עם רוטב עגבניות או רוטב "שמנת" קשיו.
ניוקי תפו"א עם קמח מצה, ברוטב שמן זית, שום, עגבניות ותרד.
קיש ירקות אפוי על בסיס קמח מצה / קמח תפו"א (כרובית, פטריות, ארטישוק, קישואים, בצל, כרישה, גזר, תפו"א, ברוקולי, בטטה ועוד).
פשטידות ירקות אפויות על בסיס קמח תפו"א (כרובית, פטריות, ארטישוק, קישואים, בצל, כרישה, גזר, תפו"א, ברוקולי, בטטה ועוד).
על האש טבעוני - במנגל, שיפודים או במחבת פסים: פטריות פורטובלו, פטריות רגילות, עגבניות שרי, בטטות, תפו"א, גזרים, פלפלים אדומים, בצל. במרינדות שונות מבוססות סילאן, שמן זית, רוטב צ'ילי חריף-מתוק, רוטב הדרים, שום, טימין, רוזמרין וכו'.
חצילונים ממולאים ברוטב תאנים וסילאן.
גלילות חצילים במילוי כרובית / אגוזים / עשבי תיבול וכו'.
בורקס / בלינצ'ס כשל"פ ממולא בפירה תפו"א / בטטה / תרד / פטריות.
לביבות תפו"א / קישואים / גזר וכדו' עם קמח תפו"א להדבקה.
פירה תפו"א / בטטות / שורש אחר - עם שום ומעט חלב שקדים.
ירקות מוקפצים ברוטב צ'ילי חריף מתוק.
פרחי כרובית מטוגנים בבלילה טבעונית.
מַפְרוּם תפו"א וחצילים.
שניצל פורטובלו.
קציצות כרישה (פראסה).
צ'יפס רגיל.
צ'יפס מושקע: פרוסות דקות של תפו"א / בטטות / סלק / כרוב קייל עם שמן זית ומלח גס - אפויות בתנור.
תפו"א אפויים.
תפ"א מוקרם בחלב קוקוס.
רסטלט קרומפלי מיט פפריקוש....
כרוב סגול ביין אדום.
כרוב ניצנים בטעמים שונים.
טבעות בטטה צלויות בזיגוג סילאן.
צימעס.
חמין ללא קטניות - בצלים, שלוטים שלמים, תפוחי אדמה, בטטות, שקדים, אגוזים, חצילים פרוסים עבה, שורשים, שום ,פטרוזליה, סלרי, תמרים.
קינוחים
גלידות סורבה ממגוון פירות (דוגמה: תותים) עם או בלי קרם קוקוס.
תמרים ממולאים באגוזים / פיסטוקים, מוקפצים במחבת עם סוכר חום וקינמון.
תאנים מקורמלות.
סלט פירות.
סלט גזר.