שרשור של אוכל מהיר!

ladybug6

New member
שרשור של אוכל מהיר!

לא מהיר במובן של ג'אנק, אלא אוכל שמכינים כשממהרים ואין זמן לבישולים מורכבים.
אני בתקופה כזו כרגע, שאין יותר מדי זמן להקדיש לבישולים, ולכן משתדלת להכין רק דברים פשוטים (ובכל זאת כמה שיותר בריאים).
אני מכינה דברים כמו מוקפצים של פסטה/אורז עם ירקות, טופו שאפשר להקפיץ או לטגן בכמה דקות, הרבה ירקות בתנור או מאודים, הרבה כריכים, טחינה, פירות וירקות טריים, סלטים, ומשתדלת להחזיק רוב הזמן עדשים מונבטות במקרר שאפשר להוסיף לכל סלט או תבשיל.
ובכל זאת מוצאת את עצמי הרבה פעמים אוכלת פיתות עם שוקולד או טחינה וסילאן כי נתקעת בלי אוכל ושום רעיון למשהו שאפשר להכין בזמן סביר.

אז הבה נכין לנו שרשור מסודר עם רעיונות למתכונים מהירים שאפשר להכין בימים יותר צפופים. זה יכול להיות מתכון שכולל בישול או רק רעיונות לאוכל שאפשר לקנות ו/או לקחת בתיק.
יתקבלו בברכה גם רעיונות, גם מתכונים, ובעיקר תמונות - גם לאוכל וגם לקינוחים!




* אם מישהו נותן הצעה למתכון צמחוני, יהיה נחמד אם יוסיף גם אלטרנטיבה ללא מוצרים מהחי לטבעונים שבינינו
 

merav999

New member
ניוקי (קנוי) עם רוטב עגבניות ובזיליקום ביתי

אתמול נתקעתי בלי אוכל לקחת לעבודה, רבע שעה עשרים דקות והכל מוכן :)
 

awareness3

New member
הגעת לי בזמן!

אחרי שהגעתי מורעבת בצהרים ותקעתי פיתה עם חומוס וטחינה....
עכשיו כשאת שואלת...
בורגול!
רק שופכים עליו מים רותחים והוא מתרצה

ואז להוסיף קטניות מבושלות שאני מקווה שיש במקפיא ותבלינים

גיליתי גם את נפלאות הבצל המיובש והבצל המטוגן ומיובש מעדן! גם הם מתרצים בקלות אחרי ששופכים עליהם מים רותחים
 
טוב, כידוע בישולים זה לא הצד החזק שלי


אבל מבחינת אוכל מהיר ויחסית בריא, בדר"כ בארוחת ביניים אני לוקחת איתי לעבודה פירות או קונה בחנות שליד העבודה שלי אגוזי קשיו לא קלויים, אגוזי ברזיל, 2-3 תמרים ומנשנשת. זה עונה לי על תחושת הרעב עד שמגיע הזמן של ארוחת הצהריים שלרוב אני משתדלת כן לקחת.
 
פססססס

פסטה! עם רוטב פסטו, עם ירקות מוקפצים, עם רוטב עגבניות , עם רוטב חמאת בוטנים...
בסלט עם עגבניות טריות/ מיובשות, חופן מנוברים או אגוזים אחרים שלמים או לא , שמן זית ותיבול לפי אהבה אישית.
סלט פסטה עם רוטב סילן, שמן זית וסויה. פטריות מוקפצות/ אפויות/ טריות, זנגויל טרי , שום כתוש...

פתיתים שמוסיפים להם - חומוסים של סנפרוסט/ אפונה מאותו בית יוצר/ ירקות בקוביות קטנות או גפרורים.

אפונה ותירס סנפרוסט ישר מסיר הרותחים עם שמן זית מלח פלפל חריף, עם או בלי שום.

ביפן מכינים כל יום אורז ברייס קוקר ואז אפשר לאכול אורז חם עם-
מלח עגבניות חתוכות קטן ובצל.
ושוב סנפרוסט עם מגוון הקטניות הקפואות שיכולות לעזור ביום בגריר (או חמסין) עדשים /שעועית בהירה או אדומה/ אפונה ירוקה / חומוס/ פול...
עם יש זמן לטגן בצל ולהוסיף- מה טוב אבל לא חייבים.

פרוסות טופו ששרו במים חמים עם מלח או רוטב סויה שאפשר לתקוע בכריך או בקופסא ולאכול עם טחינה/ חומוס/ ממרח עגבניות מיובשות/ פסטו ...
כריך לחם שאור בעל קרום פציח עם חמאת בוטנים נטולת תיבול עם עגבניה פרוסה דק ,חסה משובחה, זיתים שחורים במלח ....אויש שזה מעולה

תפוחי אדמה אפויים בקליפתם, אפשר לאכול קרים פרוסים עם מלח, להביא רוטב מתבל בקופסא קטנה. אפשר להכין מהם בבית סלט תפוחי אדמה עם מלפפון חמוץ, בצל, זיתים שחורים, אפונה ירוקה...

וכמובן סלטים מקינואה, מאורז בר, מבורגול עם הרבה ירקות, מתירס .
 

איניק

New member
גם אני עכשיו בתקופה כזאת...

לאחרונה, לצערי, יוצא לי הרבה לקנות בחוץ...
כמו שרשמו- ניוקי או פסטה עם רוטב מוכן מהסופר..
מצאתי לאחרונה שמוכרים בסופר בסיסי בצק לפיצה עם רוטב בלבד ללא גבינה... מוסיפה לזה תוספות של ירקות/תירס/זיתים ואם ממש יש לי זמן אז גבינה טבעונית כלשהי ולתנור..
כל סוג של אורז- בעיקר מג'דרה..
ועוד מתכון מהיר וטעים:
זורקים לתבנית תנור שקית שעועית ירוקה קפואה, רצועות בצל לבן או סגול שחתכנו דק ורוטב טריאקי או צ'ילי מתוק/סויה. עם שום כתוש ושמן זית... אפשר עשבי תיבול.. אופים בתנור כ 15-20 דקות וזהו..טעים לצד אורז/קוסקוס/פתיתים וכו...
לשדרוג אני מוסיפה רצועות פלפל אדום או פיטריות או עגבניות טריות....או הכל יחד..... ושומשום מלמעלה...
 
אוכל מהיר הכנה זה שמככב אצלי תמיד

סנפרוסט + רוטב מקטשופ, שום כתוש קפוא ועשבי יבול

טופו / טבעול / סויה

אני מאוד אוהבת לקנות בקפיטריה (ויש את זה ברוב המסעדות החלביות) סלט בהרכבה אישית שאין שום קושי לבקש במקום הביצה / טונה / גבינה לשים אבוקדו / פטריות

מה עוד - טוסטים, ירקות חיים, פירות, חטיפי אנרגיה, שייקים
 

ימימה

New member
האוכל המהיר שלי

- הרבה ירקות בתנור, עטופים בשמן זית בלבד. כל פעם אני מוציאה קצת, מפזרת קצת מלח מעל ושופכת קצת טחינה - משביע ובריא. *טיפ: איך עוטפים ירקות בשמן/תבלינים בלי ללכלך כלים? שמים את כולם בשקית ניילון, שופכים פנימה שמן ותבלינים ומנערים.
- פתיתים (מלאים)/קינואה/אורז מבושלים, שלתוכם אני מערבבת (אחרי הבישול) בצל+גזר מגורד+סלרי+פטריות מטוגנים במחבת לכמה דקות (ואפשר כל ירק אחר).
- טבולה מג'ריש מושרה במים והמון פטרוזילה קצוצה במעבד מזון וקצת עגבניה ואולי בצל.
- "מרק ירקות מעוך" - כל הירקות שיש בבית חתוכים גס, עם דגש על ירקות תיבול כמו סלרי ושורש פטרוזיליה, מבושלים עד להתרככות ואז מועכים במועך פירה למרקם גס. הילדים מתים על זה - עם ערימת שקדי מרק מתבקשת.
 

נטאשKה

New member
מה שהולך אצלינו בבית

כאוכל מהיר הכנה -
כשאני יודעת שצפויה לי תקופה עמוסה אני מכינה מראש קטניות להקפאה ורטבים.

ואז - הפשרה מהירה של קטניות ורטבים מהקפאה - ארוחה. הכנת אורז עם רוטב מהקפאה - ארוחה. ליד זה ירקות קצוצים גס מהיר עם רוטב.

רטבים שתמיד יש בהקפאה בתקופות לחוצות - לימון-שום, בזיליקום חריף, עגבניות.

תמיד יש בתק' לחוצות חומוסים מוקפאים שמוכנים להפוך לחומוס מהיר בבלנדר, גם אם לא החומוס הכי איכותי.

בד"כ יש בפריזר גם לחמים קפואים. באופן עקרוני אני מעדיפה בתק' לחוצות לא לאכול המון סנדוויצ'ים, אלא להעדיף תבשיל אמיתי של אורז או קטניות.

לאורז מהיר עם רוטב או בלי גם אוסיף שקדים, לא קלויים במקרה של צורך במהירות.

אם אין משהו בפריזר - תמיד יש אטריות אודון בבית שאפשר פשוט "להכין" בהשרייה מהירה במים רותחים ולא צריך אפילו לבשל, לזה ירקות מוקפצים מהיר עם שום ועם אחד הרטבים.

סלטים, סלטים, סלטים מכל סוג ומין. סלט אף פעם לא לוקח יותר מעשר דקות הכנה, מורכב ככל שיהיה.

אם הבעיה זה רק זמן הבישול ולא זמן השהייה בבית אז ירקות בתנור - מכרובית שלמה, למיקס הירקות הרגיל, ברוקולי עם שקדים, אספרגוס במחמאה ולימון.דלורית, בטטה, דלעת. שמה שעון עם תזכורת מתי להוציא מהתנור ויושבת ללמוד.

אם באמת אין זמן אפשיר עדשים ואוסיף מיץ לימון רצוי סחוט טרי אבל במקרה קיצוני של חוסר זמן אפשר גם מבקבוק ופילטים של לימון לטריות, נענע מהעדנית, בתוספת לימונית מהאדנית או לא, לפי הטעם.

צלחת עמוסה ירקות ופירות - במצב של חוסר זמן קיצוני אפשר לא לחתוך ולאכול שלמים.

קציצות שיצאו מהקפאה עם רוטב שיצא מהקפאה.

לדברים שיצאו מהקפאה תמיד אנסה להוסיף גם דברים טריים שהכנתי באותו רגע, אלא באמת במצב של חוסר זמן קיצוני.

אני לא כ"כ מגיעה למצבים כאלה כי אני יודעת שאם תהיה תקופה מטורפת פשוט אכין מראש ואתכנן מאכלים להקפאה לכל החודש. לפחות בהתנהלות שלי והיא באמת עמוסה, הכל עניין של תכנון זמן.

במקרה קצה תמיד אפשר לקנות לחם או פיתות, אבל מעדיפה לא להגיע לשם מטעמי בריאות.
 

נטאשKה

New member
וכמובן

פסטה. כמו אורז או קטניות למינהן גם היא מהירת הכנה מאוד. אם באמת אין זמן אלך על רוטב בסיסי של שמ"ז, בתוספת ירקות ממיקס שהוכן כבר בתנור, או בזמן שהיא על האש, אצלה פטריות שזה מהיר מאוד.

אם יש עוד פחות זמן אוציא רוטב מהקפאה.
 

littlegem

New member
לשלוף דברים מהפריזר זה פיתרון טוב אבל

לא לכולם יש או יהיה בקרוב

אחד הדברים שאני אוהבת לפעמים (וגם קונה עם סולפור דיאוקסיד כי הבריאותי הרבה יותר יקר) זה לקט טרייל מיקס. |בטוחה| שאפשר לקנות שקית גדולה של זה ולפזר לשקיות קטנות ולסגור עם ה"מגהץ" של השקיות או בכלל להשקיע בלהכין את הלקט בעצמך עם דברים את אוהבת ולקשט שקיות מפונפנות.
עוד דברים שאפשר להכין בסגנון זה שקיות עם קרקרים קטנים או אגוזים שממש יהיה טוב שזה יגיע ב"תקציב" של שקית קטנה ולשים בדיספנסר כזה כמו של האוכל של החתולים שאי אפשר לקחת יותר משקית אחת כל יום.
אני מעדיפה את הטרייל כי הוא מאוזן לי מתוק-מלוח.
 
פסטה ברוטב פסטו ותרד-טבעוני

חופן בזיליקום
חבילת תרד
שום-בצל ותבלינים
שמנת של ALPRO

רק לטגן קצת את התרד לפני.....ה-כ-ל למעבד מזון....לערבב עם הפסטה...ובתאבון.....
 

obelina

New member
שאלה:

הצ'ילי קון קרנה שלך, שהוא מצויין וקל להכנה טעים באופן מיוחד על גבי קוסקוס.
האם הוא יהיה טעים גם על גבי בורגול ?
 
למעלה