הנבטה בדרך חדשה - ניסוי עם חומוס הצליח !

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

מצלתיים

New member
זה מתקשר לנביטה המזורזת של החומוסים

בקרטון האלפרו, זו הנבטה בהילוך מהיר.
אולי צריך להוציא אותם בחצי הזמן?
 
לא להיות עצוב! ככה זה במדע! אבל!!!

הכשלון הוא אבי ההצלחה בפעם הבאה. נסה בפעם הבאה לאוורר יותר, למשל. זה שמשהו לא הצליח עד הסוף לא אומר שהוא נכשל אלא רק שהראה לך הבט מסויים שלא מסתדר ואת הרמז להצלחה בהמשך.
 

Octopussy

New member
זה קורה גם בכלי הנבטה מיועדים

גם לי זה קרה בכלי הנבטה עשוי תבניות פלסטיק, פתוחות ומחוררות. ניסיתי להכין פלאפל מלא אנזימים כמוך, וזרקתי לפח. מאז לא ניסיתי על חומוס, אבל זה קרה גם עם שעועית.
לכן זה לא קשור ב"המצאת ההנבטה בקרטון" שלך, אלא בתהליך ההנבטה הרגיל. ההמצאה תקפה מבחינתי.
נראה לי, ללא אימות רציני, שעבור קטניות (בשונה מגרעינים) יש להשתמש בהן זמן קצר לאחר הנביטה. המתנה מעבר לזמן מסוים כנראה מאפשרת ריאקציות נוספות שתורמות לריח שהופיע.
 

RSPA

New member
"פלאפל מלא אנזימים" - זהות מעניינת. זה ממש

מעודד.
תודה.
 

noa555555

New member
איך מחוררים פקקים ?

לדעתי צריך לשטוף בערך כפול פעמים וזה כן מונע הרקבה (וגם בשלב ההנבטה להחליף כמה פעמים את המים , זה מה שזכור לי מהנבטות של דברים אחרים, כמה שיותר יותר טוב .
יש פוטנציאל לשיטה שלך, רק צריך לשפר קצת זמנים וענינים ולקחת בחשבון את מזג האוויר , וכן, גם לאוורר טיפה יותר . לא נראה לי אסון לעשות גם כמה וכמה חורים בקרטון , עדיין יהיה חשוך, אבל יהיה אוויר.
בהצלחה .
 

RSPA

New member
עם מברג קטן או בורג או מסמר

זו הבעיה הקטנה.
אני חושב שבתנאים של הקופסה הסגורה עדיף לא לשטוף בתדירות גבוהה. לעומת זאת, יש לשים לב שגובה פתח הניקוז הוא בתחתית הקופסה ממש ולא מעל מדרגה כלשהי (שאופיינית לפתחים בקרטונים כאלה) דבר שלא נותן לעודפי מים לזלוג החוצה חופשי.
מה שכן צריך לדאוג שהאיוורור יהיה טוב יותר בין אם ע"י הסרת הפקק לגמרי וקשירה של חתיכת גזה סביב הפתח במקום זה , או בין אם ע"י חירור נוסף גם בדפנות הקופסה.
מעבר לכך, צריך לקחת בחשבון, שהתהליך כולו מואץ יחסית למוכר בתנאי הקופסה, ולכן יתכן וצריך לקצר את משכו הכולל.
 

noa555555

New member
האם עודפי המים באמת יצאו מהחורים האלה?

בפקק? אולי נוצרו טיפה עודפי מים בפנים בכל זאת ? נראה לי שהניקוז די בעייתי כי מים שיוצאים אמורים להכניס במקומם אויר, אחרת הם לא יוצאים . אולי הפקק צריך להיות בצד התחתון לפחות . הייתי עושה כמה חורים למטה גם ... לא צוחקת .
ואולי בכל זאת זה קרה בגלל שלא מספיק לשטוף במים את הקרטונים ... אולי היו בהם שרידי בקטריות של משהו שהיה בהם .
 

ימימה

New member
אם לא שטפת עם סבון

אולי נשארו שרידי מיץ (=סוכר) או חלב שנדבקו לגרגרים וגרמו לריקבון?
 
למעלה