השיטה שראיתי באיזה מקום באינטרנט, היא להנביט בתוך קופסאות קרטון של "כל-מיני" דברים. הנסיון שלי היה עם קרטונים של מיץ עגבניות וקרטון אחד של חל"ס אלפרו אדום. כולם כמובן ריקים, לאחר שימוש, ושטופים היטב.
את גרגרי החומוס השריתי לילה במים והכנסתי אותם אח"כ דרך הפתח של הקרטון לתוכו. בפקקי הסגירה של הקרטון חוררתי חורים - לניקוז עודפי מים ולאיוורור.
כל התהליך נמשך יומים וחצי כאשר כל 10-12 שעות בערך מתבצעת שטיפה של הגרגרים בקרטונים, ניקוז המים העודפים, סגירת הפקקים והנחה אלכסונית על המתקן (השתמשתי במתקן ישן ליבוש צלחות).
בתום הזמן, חותכים את הקרטון ומוציאים את הגרגרים הנבוטים.
התוצאות מעולות. בכל הקרטונים גרגרי החומוס נבטו. בקרטון של אלפרו היו כמה שממש השתוללו וגדלו לאורכים שמעולם לא ראיתי לגבי חומוס. אין לי הסבר לדבר.
בפעם הבאה אני אנביט בשיטה הזאת דברים נוספים שלפחות בתיאוריה צריכים לנבוט "חזק" מאוד ולאורכים גדולים.
תראו עכשיו תמונות של התהליך עם החומוס.
ראשית הקרטונים על המתקן.