לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1047210,472 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'הנבטה בדרך חדשה - ניסוי עם חומוס הצליח !'
הנבטה בדרך חדשה - ניסוי עם חומוס הצליח !
<< ההודעה הנוכחית
25/05/2013 | 08:51
51
588
השיטה שראיתי באיזה מקום באינטרנט, היא להנביט בתוך קופסאות קרטון של "כל-מיני" דברים. הנסיון שלי היה עם קרטונים של מיץ עגבניות וקרטון אחד של חל"ס אלפרו אדום. כולם כמובן ריקים, לאחר שימוש, ושטופים היטב.
את גרגרי החומוס השריתי לילה במים והכנסתי אותם אח"כ דרך הפתח של הקרטון לתוכו. בפקקי הסגירה של הקרטון חוררתי חורים - לניקוז עודפי מים ולאיוורור.
כל התהליך נמשך יומים וחצי כאשר כל 10-12 שעות בערך מתבצעת שטיפה של הגרגרים בקרטונים, ניקוז המים העודפים, סגירת הפקקים והנחה אלכסונית על המתקן (השתמשתי במתקן ישן ליבוש צלחות).
בתום הזמן, חותכים את הקרטון ומוציאים את הגרגרים הנבוטים.
התוצאות מעולות. בכל הקרטונים גרגרי החומוס נבטו. בקרטון של אלפרו היו כמה שממש השתוללו וגדלו לאורכים שמעולם לא ראיתי לגבי חומוס. אין לי הסבר לדבר.
בפעם הבאה אני אנביט בשיטה הזאת דברים נוספים שלפחות בתיאוריה צריכים לנבוט "חזק" מאוד ולאורכים גדולים.

תראו עכשיו תמונות של התהליך עם החומוס.
ראשית הקרטונים על המתקן.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'המשך'
המשך
25/05/2013 | 08:52
5
203
תמונה של החירור בפקקים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'המשך'
המשך
25/05/2013 | 08:53
4
203
תמונה של התוצאה בקרטון של המיץ עגבניות.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'המשך'
המשך
25/05/2013 | 08:55
3
194
תמונה של התוצאה בקרטון של האלפרו.
שימו לב לצמיחה המדהימה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'המשך'
המשך
25/05/2013 | 08:56
2
195
הנבטים לאחר ריכוז בקערה כללית עם תום ההנבטה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מעולה, יש היגיון בשיטה'
מעולה, יש היגיון בשיטה
25/05/2013 | 09:06
147
כשאני מנביט - כיסוי כלי ההנבטה עם מגבת עושה לנבטים רק טוב - במקרה שלך זה עוד יותר טוב. כנראה שזה לא החושך (מטרת החורים במכסה היא כנראה גם אוורור אבל לתת גם לקצת אור להכנס) אלא לייצר סביבה של חממה. אולי בקרטוני האלפרו הקרטון עבה יותר ולכן הוא מבדד יותר טוב מהקור שבחוץ?

אחד הדברים שעוזרים להנבטה הוא ערבוב הנבטים מדי פעם - תהליך השטיפה בקרטון סגור וניקוז המים הוא בעצם תהליך של ערבול כמו במערבל בטון שעוזר לתהליך.

תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'נראה נהדר!'
נראה נהדר!
25/05/2013 | 19:18
22
לצפיה ב-'מדהים!'
מדהים!
25/05/2013 | 09:00
69
עשית לי חשק להנביט
עד היום עוד לא עשיתי את הצעד לעבר הנבטה, אבל זה נראה כל כך קל...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איזו כמות גרגרים הכנסת לכל קופסה?'
איזו כמות גרגרים הכנסת לכל קופסה?
25/05/2013 | 09:07
1
29
לצפיה ב-'3 כוסות גרגרים לאחר השרייה'
3 כוסות גרגרים לאחר השרייה
25/05/2013 | 09:10
88
בקרטון האחרון של המיץ עגבניות (הימני ביותר בתמונה הראשונה) רק כוס וחצי גרגרים.
לכמות הגרגרים לא היתה משמעות בקרטונים של המיץ עגבניות. גודל הנביטה בזה עם ה-3 כוסות ובזה עם הכוס וחצי היה דומה.
החריג - לטובה - זה הקרטון של אלפרו שגם הוא היה עם 3 כוסות גרגרים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איזה תוצאות מקסימות'
איזה תוצאות מקסימות
25/05/2013 | 09:20
66
נראה לי שאני מאמצת
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מגנייייב! תודה. פיצחת את החומוסים'
מגנייייב! תודה. פיצחת את החומוסים
25/05/2013 | 09:46
38
לצפיה ב-'RSPA!!'
RSPA!!
25/05/2013 | 10:11
6
218
לצפיה ב-''
25/05/2013 | 10:16
8
לצפיה ב-''
25/05/2013 | 10:40
9
לצפיה ב-''
25/05/2013 | 10:59
6
לצפיה ב-' מעולה '
מעולה
25/05/2013 | 13:51
16
לצפיה ב-''
25/05/2013 | 16:48
5
לצפיה ב-'מעולה'
מעולה
25/05/2013 | 13:54
51
איזה יופי!!

מחכה לדווחים מן השטח על הנבטות אחרות. וכמובן, אנסה בעצמי (אם כי, הקרטונים היחידים שיש לי בבית, הם של חלב משותי החלב שלי, וגם זה במשורה, אולי קרטון בשבוע. אאלץ לבקש הלוואות מהשכנים )
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מגניב! התווסף להודעות המובחרות.'
מגניב! התווסף להודעות המובחרות.
25/05/2013 | 14:41
22
לצפיה ב-'שאפו!'
שאפו!
25/05/2013 | 16:28
12
לצפיה ב-'חלומי! אבל לא הבנתי משהו'
חלומי! אבל לא הבנתי משהו
25/05/2013 | 16:47
6
92
אתה כותב שהכנסת את הגרגרים דרך הפתח של הקרטון - לאיזה פתח הכוונה?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'הפתח שדרכו שופכים את המיץ או החל"ס לכוס.'
הפתח שדרכו שופכים את המיץ או החל"ס לכוס.
25/05/2013 | 16:49
5
26
לצפיה ב-' אה. פעם קראת לו פתח ופעם קראת לו פקק'
אה. פעם קראת לו פתח ופעם קראת לו פקק
25/05/2013 | 17:00
4
58
אז חשבתי שיש איזה שכלול נוסף.
ינוסה בקרוב בקרטון של חלב סויה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אני תוהה איך לנקות את הבקבוק מבפנים'
אני תוהה איך לנקות את הבקבוק מבפנים
25/05/2013 | 17:02
3
35
לצפיה ב-'בקבוק=קרטון'
בקבוק=קרטון
25/05/2013 | 17:03
24
לצפיה ב-'או רק לשקשק עם מים'
או רק לשקשק עם מים
25/05/2013 | 17:35
64
ממש טוב טוב ואז לשפוך אותם דרך הפתח, או להוסיף גם סבון נוזלי (אבל אז צריך למלא את הקרטון מים עד שהמים דוחפים את כל הסבון-הקצף החוצה, וזה די הרבה מים).
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אם עושים את זה מיד לאחר שגומרים לשתות את '
אם עושים את זה מיד לאחר שגומרים לשתות את
25/05/2013 | 18:35
78
מה שהיה בפנים קודם - אז שטיפה במים תוך ניעור/שיקשוק עם פקק סגור כמה פעמים מנקה יופי.
לא צריך סבון ולא דבר נוסף.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'הודעה חשובה: הניתוח הצליח אבל החולה מת.'
הודעה חשובה: הניתוח הצליח אבל החולה מת.
25/05/2013 | 20:34
16
157
תשמעו משהו. נוצרה בעיה עם הגרגרים המונבטים וחשבתי שמן הראוי ומן ההגינות לשתף אתכם בזה.
הכנסתי אותם למקרר לאחר שהוצאתי מהקרטונים כשבכוונתי היה להכין מהם פלאפל. אבל לאחר כמה שעות הם החלו להריח רע (בלשון המעטה), משהו כמו שמזכיר ריקבון או משהו מעופש. ביקשתי מעוד אנשים להריח וכולם אישרו שזה אכן המצב. אין לי הסבר למה זה קרה ומה קרה בדיוק, אבל התוצאה היא שזרקתי את כל הגרגרים לזבל.
צריך לחשוב על הענין שנית ולנסות להבין אם עשיתי איזו טעות או שהשיטה בעצם לא טובה ושצריך לחזור להנבטה הקלאסית המוכרת.
מצטער על הבלבול מוח.
שיהיה לכולם שבוע טוב.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-''
25/05/2013 | 20:36
8
113
יש לי ניחוש למה זה קרה.

בדר"כ כשמנביטים צריך לשטוף את הקטניות לעתים יותר קרובות ממה שתיארת, ובהתחשב בחלל הלח וחסר האוורור שהיה להן, זה די הגיוני שירקיבו.
לדעתי צריך פתחי אוורור יותר גדולים ושטיפה לעתים יותר קרובות, וזה יהיה בסדר.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'זה לא נושא לצחוק עליו. אני מבואס.'
זה לא נושא לצחוק עליו. אני מבואס.
25/05/2013 | 20:40
7
110
לא צריך לשטוף כשמנביטים, צריך שהגרגרים יהיו לחים. גם לזלף עליהם כמה טיפות של מים שלוקחים בכף היד, זה מספיק. בקרטון הם היו בכל רגע נתון עטופים בלחות.
הענין של האיוורור יותר נראה לי.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'במחשבה נוספת - אני חושב ששטפתי אותם יותר מידי'
במחשבה נוספת - אני חושב ששטפתי אותם יותר מידי
25/05/2013 | 21:03
5
116
יחסית לסביבה הסגורה שלהם. ככל שמרטיבים אותם יותר האפשרות שהם ירקיבו גדלה, בתנאים של חוסר איוורור נאות. שני הדברים הללו כנראה התקיימו והם הגורם.
בפעם הבאה נתקנם.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%91%D7...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'נשמע הגיוני ואין לך מה להתבאס'
נשמע הגיוני ואין לך מה להתבאס
26/05/2013 | 14:36
1
42
זה כבר קרה לי גם בכלים יעודיים שעלו די הרבה כסף.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מעודד. תודה.'
מעודד. תודה.
26/05/2013 | 16:32
8
לצפיה ב-'הקישור פה לא עובד רק אצלי ?'
הקישור פה לא עובד רק אצלי ?
26/05/2013 | 15:17
2
27
מה היה שם ?
אני דוקא חושבת ששטפת פחות מדי ... וחוסר איוורור נאות .
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תודה, "הנבטה" בוויקי . '
תודה, "הנבטה" בוויקי .
26/05/2013 | 16:42
10
לצפיה ב-'דווקא אצלי השטיפה היא זו שעוזרת'
דווקא אצלי השטיפה היא זו שעוזרת
27/05/2013 | 16:02
24
אני מנביטה במסננת רחבה (אם זה חשוב אמצא בבית תמונה), מונחת על צלוחית או קערית לניקוז המים, ומכוסה במגבת. פעם הייתי רק מזליפה מעט מים כמה פעמים ביום ונותנת להם להתנקז - ואז קרה לפעמים שהגרגרים התעפשו. אחרי שהתחלתי בכל "רענון" כזה (לפחות 3 פעמים ביום) להעביר את הגרגרים שטיפה טובה מתחת לברז בתוך המסננת עם ערבוב זהיר עם היד וניעור טוב - זה כבר לא קרה.
אבל אם תנסה שוב את השיטה המגניבה שלך- תחזור עם תוצאות. אצלי זה דווקא יכול לעבוד כי ככה החתולים יפסיקו לנסות לדרוךולשבת על המסננת, אבל נראה לי שאני סקרנית מידי וצריכה לראות בדיוק מה קורה עם הנבטוטים ואיך מתקדמת ההנבטה ובקרטון בחושך זה קצת קשה...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'RSPA!!'
RSPA!!
25/05/2013 | 20:47
82
אל תנביט לי ילד עדיין.....  
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'זה מתקשר לנביטה המזורזת של החומוסים'
זה מתקשר לנביטה המזורזת של החומוסים
25/05/2013 | 20:54
73
בקרטון האלפרו, זו הנבטה בהילוך מהיר.
אולי צריך להוציא אותם בחצי הזמן?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'לא להיות עצוב! ככה זה במדע! אבל!!!'
לא להיות עצוב! ככה זה במדע! אבל!!!
25/05/2013 | 21:51
1
80
הכשלון הוא אבי ההצלחה בפעם הבאה. נסה בפעם הבאה לאוורר יותר, למשל. זה שמשהו לא הצליח עד הסוף לא אומר שהוא נכשל אלא רק שהראה לך הבט מסויים שלא מסתדר ואת הרמז להצלחה בהמשך.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'גם זה מעודד. תודה.'
גם זה מעודד. תודה.
26/05/2013 | 16:34
6
לצפיה ב-'זה קורה גם בכלי הנבטה מיועדים'
זה קורה גם בכלי הנבטה מיועדים
26/05/2013 | 11:41
1
54
גם לי זה קרה בכלי הנבטה עשוי תבניות פלסטיק, פתוחות ומחוררות. ניסיתי להכין פלאפל מלא אנזימים כמוך, וזרקתי לפח. מאז לא ניסיתי על חומוס, אבל זה קרה גם עם שעועית.
לכן זה לא קשור ב"המצאת ההנבטה בקרטון" שלך, אלא בתהליך ההנבטה הרגיל. ההמצאה תקפה מבחינתי.
נראה לי, ללא אימות רציני, שעבור קטניות (בשונה מגרעינים) יש להשתמש בהן זמן קצר לאחר הנביטה. המתנה מעבר לזמן מסוים כנראה מאפשרת ריאקציות נוספות שתורמות לריח שהופיע.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'"פלאפל מלא אנזימים" - זהות מעניינת. זה ממש '
"פלאפל מלא אנזימים" - זהות מעניינת. זה ממש
26/05/2013 | 16:36
34
מעודד.
תודה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'האם שטפת לפני האחסון?'
האם שטפת לפני האחסון?
29/05/2013 | 06:35
13

אצלי זה מאוד עוזר
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איך מחוררים פקקים ?'
איך מחוררים פקקים ?
25/05/2013 | 21:45
2
47
לדעתי צריך לשטוף בערך כפול פעמים וזה כן מונע הרקבה (וגם בשלב ההנבטה להחליף כמה פעמים את המים , זה מה שזכור לי מהנבטות של דברים אחרים, כמה שיותר יותר טוב .
יש פוטנציאל לשיטה שלך, רק צריך לשפר קצת זמנים וענינים ולקחת בחשבון את מזג האוויר , וכן, גם לאוורר טיפה יותר . לא נראה לי אסון לעשות גם כמה וכמה חורים בקרטון , עדיין יהיה חשוך, אבל יהיה אוויר.
בהצלחה .
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'עם מברג קטן או בורג או מסמר '
עם מברג קטן או בורג או מסמר
26/05/2013 | 16:46
1
34
זו הבעיה הקטנה.
אני חושב שבתנאים של הקופסה הסגורה עדיף לא לשטוף בתדירות גבוהה. לעומת זאת, יש לשים לב שגובה פתח הניקוז הוא בתחתית הקופסה ממש ולא מעל מדרגה כלשהי (שאופיינית לפתחים בקרטונים כאלה) דבר שלא נותן לעודפי מים לזלוג החוצה חופשי.
מה שכן צריך לדאוג שהאיוורור יהיה טוב יותר בין אם ע"י הסרת הפקק לגמרי וקשירה של חתיכת גזה סביב הפתח במקום זה , או בין אם ע"י חירור נוסף גם בדפנות הקופסה.
מעבר לכך, צריך לקחת בחשבון, שהתהליך כולו מואץ יחסית למוכר בתנאי הקופסה, ולכן יתכן וצריך לקצר את משכו הכולל.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אוקיי, טיפים מעניינים. '
אוקיי, טיפים מעניינים.
26/05/2013 | 17:24
7
לצפיה ב-'האם עודפי המים באמת יצאו מהחורים האלה?'
האם עודפי המים באמת יצאו מהחורים האלה?
25/05/2013 | 21:49
54
בפקק? אולי נוצרו טיפה עודפי מים בפנים בכל זאת ? נראה לי שהניקוז די בעייתי כי מים שיוצאים אמורים להכניס במקומם אויר, אחרת הם לא יוצאים . אולי הפקק צריך להיות בצד התחתון לפחות . הייתי עושה כמה חורים למטה גם ... לא  צוחקת .
ואולי בכל זאת זה קרה בגלל שלא מספיק לשטוף במים את הקרטונים ... אולי היו בהם שרידי בקטריות של משהו שהיה בהם .
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אם לא שטפת עם סבון'
אם לא שטפת עם סבון
26/05/2013 | 11:18
1
76
אולי נשארו שרידי מיץ (=סוכר) או חלב שנדבקו לגרגרים וגרמו לריקבון?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'חשבתי על זה אבל לא נראה לי שזה היה המצב.'
חשבתי על זה אבל לא נראה לי שזה היה המצב.
26/05/2013 | 16:49
19

הודעות אחרונות

23:12 | 27.08.19 bogib
00:33 | 28.07.19 חנוך11
05:30 | 23.07.19 אורחים בפורום
01:01 | 04.07.19 luliy
21:38 | 19.06.19 luliy
13:36 | 09.06.19 אורחים בפורום
15:08 | 08.06.19 ronenrii
21:24 | 19.05.19 bogib
10:07 | 10.05.19 יערעד
15:21 | 03.05.19 מוכרחים להיות שמח4
12:34 | 30.04.19 אורחים בפורום
10:49 | 21.04.19 bogib

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ