התזונאית נטלי שמש מגיעה להתארח בפורום

RSPA

New member
נטלי - אני חייב עוד שאלה לגבי דיאטה מיוחדת

האם את מכירה דיאטת הרזיה לטבעונים שלא כוללת בישולים או הכנת אוכל בכלל ?
כלומר, נניח שאני רעב אני הולך ומוציא משהו קנוי מהארון או מהמקרר ואוכל. לא מתעכב על הכנות כלשהן או בישולים. מה שנקרא מהיד לפה.
דיאטה כזאת תעזור לרבים שהם כל הזמן בתנועה ועסוקים שאין להם זמן להכין אוכל או לבשל והדבר היחיד שהם יוכלו להקדיש לה זה זמן לקנות את הדברים, נניח פעם בשבוע, בסופרמרקט.
מה את אומרת?
 
תשובה

שלום רב,
בטח שאפשר אני עושה הרבה פעמים יעוצים של "דיאטה צמחונית לעצלנים". יש כל מיני דברים שניתן להעזר בהם כדי להקל על העניינים לדוגמא: כריכים עם ממרחים (טחינה,חומוס,אבוקדו, טופו וכו') אפשר עם לחם קל, קטניות קפואות שאפשר לחמם כמה דקות במיקרוגל ויש ארוחה, ואם צריך - קופסאות שימורים כמו שעועית, פול, אפונה וגזר, ירקות שאפשר פשוט לשטוף ולאכול לא תמיד חייבים להכין סלט. פירות ואגוזים במתינות בלבד בגלל השמירה על המשקל.
בברכה,
נטלי
 

Alo Zu

New member
מה דעתך על חיטה ומוצרים שמכילים חיטה?

האם מומלץ או לא לצרוך אותם?
ומה ההבדל בין מוצרים מעובדים שמכילים קמח חיטה מלאה לבין החיטה של סוגת שנראת כמו אורז? האם גם החיטה הזאת עברה שינוי גנטי?
תודה :)
 
תשובה

שלום רב,
אם אין צליאק או רגישות ידועה לגלוטן אין שום סיבה להמנע ממוצרי חיטה למיניהם. מרבית האוכלוסיה יכולים בהחלט ליהנות ממוצרי חיטה למיניהם.
ככל שהגן גרוס וטחון יותר יש לו מדד גליקמי נמוך יותר כלומר הוא מעלה את הסוכר בדם בצורה מהירה יותר לכן דגן שלם יהיה בעל מדד גליקמי נמוך יותר בהשוואה לקמחו אבל זו בטח לא סיבה להמנע מלחם כמובן. בחקלאות משתמשים בברירה מלאכותית כדי לברור את סוגי החיטה היעילים והטובים ביותר, לא משהו שצריך להדאיג אותנו במיוחד :)
בקיצור בטוח לשימוש
נטלי
 

Alo Zu

New member
תודה על התשובה אבל

אני הספקתי עם סוכר ועם קמח חיטה
זה ממכר ואני לא אוהבת את זה
 

gray star

New member
בטן נפוחה תמידית

מצב שהחל ביום בהיר אחד לפני כמעט שנה. למה יכול להיות קשור? בחורה רזה. בעיות בכבד? אגירת נוזלים? בעיות בעיכול?
 

gray star

New member
לא

עשיתי בדיקה ואין לי, ובתקופה האחרונה אני לא אוכלת גלוטן ואין קשר בין הדברים..
 
תשובה

האם חל שינוי בתפריט שלך?
האם צורכת יותר קטניות מהרגיל?
האם סובלת מדברים נוספים כמו גזים, כאבים?
יתכן שאת צורכת יותר מדי סיבים
יש לבחון באופן אישי את התפריט שלך ואת התסמינים שאת סובלת מהם כדי לסייע לך באיזון התפריט ובשיפור מצב הבטן
בברכה
נטלי
 

salo22

New member
ייבוש מזון

עד כמה שיטות מייבשי המזון שומרות על ערכים תזונתיים של פירות וירקות לעומת שיטות בישול מסורתיות יותר? מה הקריטריונים שלך לקביעה האם ירק או פרי מסויים יהיו עדיפים על אחר בכלליות כמובן, ואיזה פירות וירקות את ממליצה להרבות בצריכתם ובאילו להפחית משמעותית? מהם לדעתך מיתוסים בולטים בתחום הפרי והירק, אבל באמת לא המיתוסים הפשוטים ביותר, אלא אלו שלא מודעים אליהם אבל הם מאוד "טרנדיים" שלא לצדק ?
 
תשובות

שלום רב,
חלק מהשאלות קצת כלליות אז אשתדל לענות לעניין ככל הניתן:
1. ייבוש מזון - שיטה לייבוש המזון בטמפרטורות יחסית נמוכה, לא ידוע לי על מחקרים שבדקו את הערכים התזונתיים של פירות וירקות לעומת שיטות בישול מסורתיות. כשאנחנו מסתכלים על בישול חשוב שנדע מה בודקים - מינרלים לדוגמא כמו סידן לא נפגעים גם מבישול וחימום, ויטמין C יפגע בחימום וסביר להניח גם בתהליכי הייבוש, פיטוכימיקלים מסוימים כמו ליקופן בעגבניה נעשים דווקא זמינים יותר בבישול כך שבהחלט לא תמיד בישול זה דבר רע ולפעמים להיפך אבל כדאי לשתות את מי הבישול.
2. אין סיבה שירק אחר או פרי אחר יהיה טוב מאחר - כדאי לאכול מגוון כדי ליהנות מכל האוצר שיש בירקות ובפירות. את צריכת הפירות יש להגביל בעיקר במצבי עודף משקל, סכרת ושומני הדם. הגבלה מותאמת אישית לפי סימפטומים ובעיות בריאות של אדם.
3. מיתוסים לדוגמא:
- יש לאכול פירות בבוקר על בטן ריקה כי הם נרקבים ותוססים - לא נעון.
- אפשר לאכול פירות כמה שרוצים - לא נכון, בפירות יש לא מעט סוכר ולא לכל אחד מתאים לאכול מהם כמות גדולה.
- מי שרוצה לשמור על המשקל צריך להגביל צריכת עגבניות, גזר, סלק כי הם יותר משמינים - לא נכון, הם ירקות לכל דבר ועניין.
- תרד הוא מקור טוב לסידן וברזל - לא נכון, יש בו הרבה משניהם אבל הספיגה לא טובה...
בברכה,
נטלי
 
טבעונות וספורט - כמה שאלות

כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקות דם?
האם שיפור הישגים ועמידה בתכנית אימונים מצביעים על כך שהתזונה מתאימה?
כיצד מונעים פגיעה בשריר למרות אי צריכת חלבונים?
האם מומלץ שימוש בשייק חלבון צמחי, לאחר אימון ממושך?
על מה מבססים תזונה, חוץ מטופו...?
והאם את מסכימה עם התיאוריה שחלבון אינו הכרחי כשצורכים פירות וירקות טריים?

תודה!
 
תשובות

לאדם בריא בערך אחת לשנה
תזונה נכונה ומתאימה יכולה להשפיע בצורה טובה על העמידה בתוכנית האימונים והתאוששות בין אימונים אבל אי אפשר לדעת במאה אחוזים רק לפי ההרגשה
לכולם חשוב לצרוך חלבונים בתזונה כדי למנוע פגיעת שריר ועל אחת כמה וכמה מי שעוסק בספורט - למה להמנע? יש לא מעט חלבון גם בדיאטה צמחית - כוס קטניות מכילה כ-15 גרם חלבון! ועוד לא דיברנו על טופו וסייטן. גם באגוזים וזרעים יש חלבון וגם בדגנים.
שייק חלבון - תלוי בתפריט האישי, אם מצליח לקבל את החלבון מהמזון זה ממש לא חובה.
שוב התזונה צריכה להיות מגוונת: קטניות (עדשים, חומוס, שעועית, אפונה), סויה ומוצריה כולל טופו, סייטן, דגנים, ירקות, פירות, אגוזים, זרעים וממרחים שלהם. השמיים הם הגבול.
לא מסכימה עם התיאוריה הזו ואין לה כל בסיס. מנת ירק מספקת 1 גרם חלבון בלבד ופירות מספקים כמות חלבון זניחה. דיאטות מונו - שפוסלות קבוצות מזון שלמות - אינן בריאות בין אם הן צמחיות או לא. ואני יודעת שזה מכעיס את כל אלה שמספרים על הדוד שלהם שאוכל כל היום שייקים של נבטים והוא מרים משקולות אבל בפועל - זה ממש לא מבוסס, לא מומלץ וחבל.
בברכה
נטלי
 

noa555555

New member
תודה על התשובות המקצועיות

המפורטות, המנוסחות היטב ובהיר.
 
תודה על האירוח

תודה לכל השואלים,
היה לי לעונג להתארח ואני מקווה שעניתי על השאלות שעניינו אתכם בצורה הטובה ביותר ושהעשרתי את הידע שלכם.
אתם מוזמנים להצטרף אלי בפייסבוק שלי, ליהנות מהתכנים ולשאול שאלות
אשמח לחזור לבקר שוב גם בזמן הקרוב
ותודה ל-ladybug6 המנהלת המקסימה!
סוף שבוע נעים
נטלי
 

RSPA

New member
יש קישור בהודעה הפותחת של השרשור הזה

תראי את ההודעה של נופר שבישרה על הגעת נטלי לכאן.
 
למעלה