תשובה
שלום רב,
לשיפור תחושת השובע כדאי להגדיל את נפח הארוחה וכמות הסיבים (למשל יותר קטניות, ירקות) וכן את כמות השומן בארוחה בשומנים בריאים כמו שמן זית, אבוקדו וטחינה. אלו גורמים למזון להשאר בקיבה זמן ממושך יותר ומשפרים תחושת השובע. עדיף כמובן לנשנש נשנושים בריאים יותר כמו פירות ואגוזים בין הארוחות.
לגבי בתך חשוב לשלב מזונות עשירים בברזל כמו קטניות עם ויטמין C לדוגמא גמבה , עגבניה, תותים או קיווי, להקפיד על השריה ו/או הנבטה של הקטניות, דייסות קוואקר או דייסות מועשרות ודגנים מועשרים, האם נהנית מירקות כמו סלק, ברוקולי, ירקות ירוקים? אפשר להכין לה מיץ מסלק, ברוקולי ותפוח עץ במסחטת מיצים קשים.
בברכה,
נטלי