סלטים סלטים סלטים

למה יבש?

אני מעדיפה עם קורנית או אזוב או שניהם טריים. יש לזה טעם אחר לחלוטין.
 

ladybug6

New member
אין לי ממש גישה לזעתר טרי

טימין זה עשב תבלין מהמם ואני דוחפת אותו בכל מקום, דווקא פה אני מאוד אוהבת את הזעתר. גם היבש טעים לי (לעומת הטימין, האורגנו והבזיליקום היבשים שאני ממש לא אוהבת)

מה זה אזוב?
 
ואנסקי האוילית


שלא יכלה לבדוק כל כך בפשטות את המידע שלה וכתבה זעטר שוב ושוב במקום פשוט אזוב
 
ואין לי אלא להסכים עם ויקיפדיה

"זַעֲתַר (ערבית زَعْتَر) הוא תערובת תבלינים שמוצאה במזרח התיכון. עיקרה של התערובת מורכב בדרך כלל מאזוב מצוי (Origanum syriacum), המכונה לעתים בטעות בשם "זעתר" ובמקרים וקשה להשיגו מקורנית מקורקפת (Thymus capitatus), בת קורנית פשוטה (Thymus vulgaris), צתרנית משובלת (Thymbra spicata) או צתרה וורודה (Satureja thymbra). בנוסף, מכיל הזעתר אוג הבורסקאים ("סומק"), פירות אלה ארצישראלית ("בוטום") וזרעי שומשום קלויים. לעתים מוסיפים לתערובת מלח, וזרעי שומר."
 

RSPA

New member
הסלטים המובילים אצלנו

- הסלט ה"שגרתי" היום יומי כולל עגבניות, מלפפונים, פלפל אדום, בצל ירוק, חסה ערבית ועלי בייבי עם שמן זית ומלח בלבד. זה כל יום !
נוסף לו מבין הרבה מאוד סלטים אנחנו נהנים מאוד במיוחד מהסלטים הבאים על בסיס מזדמן:
- סלט ערבי קצוץ דק דק כמו זה http://is.gd/CJnr3x
- סלט טבולה עם בורגול עבה כמו זה http://is.gd/Wd9ijD
- סלט קולסלאו עם כרוב וגזר כמו זה http://is.gd/qkmJqw כשהמיונז האיכותי הוא טבעוני כמובן וכפות הסוכר הופכות לכפיות סוכר.
- סלט חסה עם אגוזי מלך ברוטב ויניגרט צרפתי כמו זה http://www.blog.limortiroche.com/?p=1337 כשבמקום הדבש שמים סילאן.
 

merav999

New member
עגבניות שרי עם צנוברים

חוצים עגבניות שרי, מוסיפים צנוברים קלויים, פרוסות פלפל צ'ילי, הרבה כוסברה ו/או פטרוזיליה והרבה לימון (נראה לי שגם חתיכות פטה שקדים יתאימו לסלט)
 
לרוב הסלט הרגיל

מלפפון, עגבניה, חסה, פטרוזיליה, פלפל, עלי בייבי, גרעיני חמניות ודלעת.
לפעמים מוסיפה עדשים שחורות מונבטות. וכשחסרים לי חלק מהרכיבים מוסיפה מה שיש: סלק מגורד, גזר וכו'.

אגב, בבית קפה ליד העבודה שלי גיליתי גם כן סלט נחמד וממש פשוט: פטריות (בשלמותן, לא חתוכות), אגוזי קשיו וחסה, מתובל ברוטב סויה.
גם רעיון נחמד שלא בעיה כמובן לעשות אותו גם בבית.
 

ladybug6

New member
עוד! סלטים מירקות מבושלים ו/או עדשים --

סלט עדשים ודלורית בויניגרט (אחד האהובים עלי)
1 דלורית בינונית
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
חופן קטן של עלי נענע
שמן זית
מלח, פלפל, סילאן
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית חרדל גדושה
1 שן שום בינונית כתושה
כף וחצי – שתיים סילאן

מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות של 1×1 ס"מ. שמים בתבנית עם קצת מלח ופלפל, כפית סילאן ושמן זית בנדיבות (זה חוסך את השמן אח"כ ברוטב). מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה.
את העדשים מבשלים בהרבה מים עד שהן רכות ומוכנות, אבל לא נמעכות לגמרי. מסננים ומייבשים. מערבבים הכל ביחד ומוסיפים את הנענע קצוצה.

אתמול הכנתי סלט עדשים שחורות ועגבניות טריות:
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
2 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות
חופן נדיב של פטרוזיליה + כוסברה קצוצות
חופן נענע קצוצה
1 שן שום קצוצה
שמן זית בנדיבות
מיץ מלימון וחצי / שניים
מלח


פלפלים קלויים
שיטה אחת היא לקלות את הפלפלים בשלמותם, לקלף, לחתוך לרצועות ואז לתבל (אני אוהבת לתבל עם הרבה שום, בלסמי שאני מבשלת קצת עם השום, סוכר חום, מלח פלפל).
שיטה אחרת היא לחתוך את הפלפלים לרצועות מראש, לקלות בתנור בחום גבוה עם בצל סגול, ולתבל במלח פלפל, סילאן, שמן זית ומלא שיני שום שלמות. יוצא מהמם.
 
למעלה