סלטים סלטים סלטים

ladybug6

New member
סלט חסה חגיגי עם אנדיב ותפוחים

1 חסה עגולה/ערבית
1 יחידה של אנדיב (הם נמכרים במגשיות עם ניילון נצמד, בזוגות או שלשות)
1/2 תפוח עץ גרנד סמיט (ירוק חמצמץ) פרוס דק-דק
חופן חמוציות
ממליצה גם להוסיף חופן פקאנים או אגוזי מלך

לרוטב
6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ תפוחים (אפשר להמיר בחומץ הדרים, ואם ממש אין, אז חומץ רגיל. ומי שממש רוצה להיות נודניק, יכול להמיר במיץ לימון טרי)
1 כף סילאן
1 כפית חרדל
1/4 כפית מלח
 

נטאשKה

New member
עוד? יאללה, עוד כמה


סלט פשוט מאוד שהולך פה הרבה-
מלפפון, עגבניה, בצל סגול, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בצל ירוק, פלפל ירוק חריף, לימון, שמ"ז, מלח גס.

חותכים ומערבבים הכל, מהלימון מכינים מיץ ומלימון נוסף מכינים פילטים דקים דקים של לימון (בלי הקליפה ובלי הלבן) שמוסיפים המון רעננות לסלט.

סלט כרובית - הסלט הוא בסיס ועם הכרובית אני משחקת כל פעם לפי החשקים ואיכות הכרובית שיש אצלי בבית.
מיץ לימון, גרידת לימון, שיני שום טריות, נענע טריה קצוצה, בצל ירוק, מלח-פלפל. הכרובית משתנה כל פעם, פעם אפויה, פעם מטוגנת, פעם חלוטה. הפרחים מפורקים לקטנים ואכילים.

סלט גזר ופקאן סיני - מאוד פשוט ומאוד טעים;

גזר חתוך בצורה המועדפת, קוביות/עיגולים/גפרורים. סלסולי גזר. פקאן סיני מרוסק לחתיכות קטנות שנוח לאכול. עירית ובצל ירוק.
על זה יוצקים רוטב קל - שמן, חומץ כלשהו להעדפתכם (אני מעדיפה חומץ הדרים לסלט כזה), שום, מלח-פלפל-סוכר


סלט תרד ותותים - סלט חורפי אהוב מאוד -
זרעי שומשום, סוכר, שמ"ז, חומץ איזה שאתם אוהבים (אני מעדיפה לבן בסלט הזה שלא ישתלט), שום, עלי תרד טריים ומשובחים, תותים מוצקים חתוכים לאכילה נוחה (אני מעדיפה רבעים), שקדים מולבנים.


סלט כרוב סגול-

כרוב סגול קריספי (אם הוא כבר מסמורטט תכינו ממנו תבשיל, לא סלט), קצוץ. אני מכינה כמות של שש כוסות.
רצועות מגזר אחד (רצועות - אחרי שמקלפים את הקליפה מהגזר, ממשיכים לקלף את "בשר" הגזר ואז יש רצועות דקיקות).
3 גבעולי סלרי קצוצים. ללא עלים.
פלפל אדום אחד, חתוך לרצועות דקות או קצוץ לקוביות.
פטרוזיליה קצוצה, שני צרורות.
זרעי שומשום קלויים בתנור, 3-4 כפיות.

לרוטב -
רבע כוס טחינה.
3 כפות מים (לטחינה) או לפי הצורך.
שתי שיני שום.
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי.
3-4 כפיות שמ"ז.
מלח-פלפל לפי הטעם והצורך.

סלט קייל
קייל, בצל אדום, פלפל אדום, מלפפון, גזר, עגבניות שרי, אגוזי מלך, פטרוזיליה וכוסברה (אפשר להוריד או להחליף אם לא אוהבים), אני מוסיפה לסלט הזה גם חמוציות, אבל אפשר להוריד ואני לא כותבת כמויות כי בירקות כאלה לכל אחד יש את העדפות שלו של הכמות ואת האיזון האישי.

קוצצים את כל הירקות, חותכים את עלי הקייל לגודל נוח לאכילה, שוטפים ומייבשים. מערבבים יחד עם רוטב הטחינה מלמעלה.
מניחים במקרר כדי שהסלט ישב ברוטב ויספוג טעמים. לפחות חצי שעה-שעה. חשוב להקפיד שהירקות יהיו מאוד טריים וקריספיים, אחרת הישיבה ברוטב תסמרטט אותם.
 

Knotted String

New member
הסלט האהוב עליי -

קשה לי עם סלט כמנה עיקרית, כי הוא קר. ואני תמיד אוהבת לאכול אוכל שהוא לפחות חמים.

אז אני חותכת קישואים לפרוסות ואז לרבעים, פטריות לקוביות, ומטגנת אותם קלות במחבת עם שמן זית ושמן שומשום. וכשזה חם אני מוסיפה רוטב טריאקי ומקפיצה קלות.
ואז אני לוקחת את הירקות שאני אוהבת (לרוב - עגבניה, מלפפון, חסה, אבוקדו כשיש, תפוח עץ כשבא לי להשקיע) ושמה בקערה, ועליהם שמה את הקישואים והפטריות.
בגרסא הלא טבעונית בעברי, הייתי שמה גם קממבר.
בגרסא הטבעונית בהווה, כשיש לי במקרר ויש לי כוח, אני משחימה קודם טופו במחבת.

מערבבת הכל ביחד.
אוכלת עם לחם עם ממרח כלשהו שטעים.
 

ladybug6

New member
גם אני מאוד אוהבת תוספות חמות בסלט קר

החל מטופו צרוב ועד לירקות קלויים / מוקפצים.
אני אפילו אוהבת לערבב סלט עם מג'דרה או אורז, להוסיף פתיתים לסלט, טחינה, חתיכות לחם קלוי, גרגרי חומוס מבושלים חמימים..
 

Knotted String

New member
גרגרי חומוס זה מדהים!

עבדתי במסעדה שאחת מהמנות לעובדים הייתה סלט בהרכבה עצמית, ושם למדתי לאהוב גרגרי חומוס ובורגול בסלט, וגם לאכול סלק חי.
 

Knotted String

New member
אני הרבה יותר אוהבת אותו חי

ממבושל.

לצערה הרב של אמא שלי, אין ביני לבין סלק רומן מהסרטים. מבושל אני בכלל לא אוהבת, אבל עם חי אני מסתדרת, כשהוא פרוס או חתוך דק.
מאד מרענן וטעים!
 

ימימה

New member
אז הנה מתכון לסלט סלק חי וגזר - מאד טעים!

2 סלקים
1 גזר
1 כף פטרוזיליה
1 כף שומשום קלוי בשמן
1 כף חמניות כנ"ל
1 לימון סחוט (אבל לשים לב לא להגזים)
מלח + פלפל לבן
2 כפיות חומץ הדרים
1 כפית סוכר
את הסלק והגזר מגררים במגררת גסה, מוסיפים את הלימון והחומץ לסלק ולפי המתכון המקורי רק אז מוסיפים את הגזר ואת שאר המרכיבים - זה אמור לגרום לכך שהגזר לא יהפוך סגול (אבל בד"כ לא מצליח...). אפשר לגוון עם הגרעינים ואפשר להוסיף גם תפוח מגורר. מאד טעים!
אני גם מכינה טבולה - המון פטרוזיליה (ואפשר להוסיף נענע), קצת עגבניה וקצת מלפפון וחצי כוס ג'ריש מושרה במים לחצי שעה ומסונן. תיבול כמו סלט ערבי.
סלט קינואה עם רימונים שקצת דומה לטאבולה אבל יותר מושקע
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-b0a3200bc4e5231006.htm ואפשר להחליף את הרימון בחמוציות, לא פחות טעים.
בתיאבון!
 

vegetalien

New member
אכלתי פעם

סלק חי קצוץ. הרגשתי כמו פולניה זקנה וממורמרת.
 

vegetalien

New member


התגובה הספק רצינית/ספק הומוריסטית שלך בהחלט הותירה אותי חסר מילים. יפה לך.
 

RSPA

New member
רציתי לאמת את הנחתי שזה מה שהרגישה הפולניה

לאחר שסיפרה לרופא שלה על תחושותיה שהסידן "בורח לה מהגוף."
הרופא: "נו טוב, אני יכול להבין אותו..."
 
תתחילי

עם מגורר
הוא עובד מעולה עם סלט מלא ירוקים, כולל תפוח עץ ירוק, אגס, ענבים ירוקים....מה שיש ירוק ואז ממש לפני האכילה הוסיפי סלק מגורר ועליו רוטב. אני מחבבת מאד רוטב טחינה או סתם טחינה גולמית לפני ערבוב אחרון.

אתמול אפיתי סלק בתנור, קילפתי וחתכתי לקוביות די קטנות. הוספתי ממנו לסלט קשים שהיו בו גזר,מלפפון, קולרבי ועלי סלרי. חשבתי לצלם אבל בשלב שנזכרתי בזה כבר לא היה רפרזנטטיבי, הסלק צובע. צריך לצלם לפני הערבוב .
 
אין לי עוד הרבה מה להוסיף

הסלט האהוב עלי - סלט חמוצים איטלקי (צמחוני)
ירקות חמוצים (או מה שנשאר מהם) טחונים גס
קצת פלפל חריף / צ'ילי טחון גס
מיונז
- פשוט מערבבים הכול

הסלט שהכי הולך אצלי - טחינה
ועכשיו בגרסה הירוקה שלה

אני אוהבת להוסיף לסלט ירקו הרגיל טופו / גבינה מלוחה / קטניות מונבטות וכך לקבל ארוחה שלמה, קלה ומהירה
ובמקום תיבול להשתמש ברוטב סויה / צ'ילי
 

ladybug6

New member
סלט צנוניות בשמן זית וזעתר

סלט שאבא שלי היה מכין כשהייתי קטנה, ורק לאחרונה נזכרתי בו והתחלתי להכין אותו.
זה מחזיק כמה ימים טובים במקרר, ומאוד משדרג כריכים בטעם ובפריכות.

15 צנוניות
2-3 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
קצת מלח
1 כפית זעתר יבש (לפי הטעם)
 

vegetalien

New member
איי איי איי

לא משנה העובדה שאני מתעב את הטעם של שמן הזית (כן כן, לא נמנע ממנו רק מטעמים קלוריים), שהבצל הירוק אינו חביב עלי במיוחד וכך גם הצנונית, התמונה מגרה לי את העיניים.

 
למעלה