סלטים סלטים סלטים

ladybug6

New member
סלטים סלטים סלטים


אנחנו אוכלים אותם כל יום, כמנה עיקרית או כתוספת, פשוטים או מיוחדים, מושקעים, חגיגיים, יומיומיים..
רובנו תקועים עם אותם סלטים שאנחנו מכינים באופן קבוע, בעיקר מתוך הרגל ונוחיות.
אבל בא לי להכיר סלטים חדשים!

הבו לי את מתכוני הסלטים הכי שווים שלכם.
החל מהפשוטים ביותר והמובנים מאליהם, ועד למיוחדים שאתם שומרי לערבי חג.


תמונות, מתכונים וטעימות יתקבלו בברכה
 

cyethra

New member
יאמי


אין יום שאני לא אוכלת סלט.

אז זה הסלט היומי הרגיל, שהורחב מאוד עם שינויי התזונה שלי בחודשים האחרונים:
עגבניה, חסה, בצל ירוק, בצל לבן, בצל סגול, צנונית, פטרוזיליה/כוסברה, פלפל צהוב. תיבול: מלח, לימון ושמן זית.

באופן כללי אני לא מסתדרת עם סלטים ללא עגבניה. היא ללא ספק מלכת הסלט מבחינתי


אתמול בערב הלכתי על סלט מצומצם יותר וחריף יותר: עגבניה, כוסברה ושום חי. תיבול כנ"ל. הוספתי רצועות פלפל צהוב בצד. הסלט חריף (לי לפחות) אז יותר כיף לאכול עם לחם.

בזאת מיציתי, ומניחה שאחרים יתרמו סלטים מתוחכמים יותר.
 

נטאשKה

New member
מי תקוע מי?


אני מתה על סלטים, הם היו הכניסה שלי לעולם הכנת האוכל
אצלינו בבית הם היו מרכיב משמעותי בכל ארוחה ואמא שלי גילתה יצירתיות מטורפת איתם שלשמחתי עברה אלינו הילדים.

שאפו על השרשור! מקווה שיעלו פה הרבה רעיונות מגניבים.

יש לי בערך עשרת אלפים מתכונים לסלטים, אז לא אכתוב את כולם מן הסתם, אבל הנה כמה שמככבים אצלינו (בהתאם לעונות כמובן);

סלט תירס


*כל הכמויות הן לאירוח, מן הסתם שחקו עם הכמויות בהתאמה למספר האנשים.

6 קלחי תירס טרי
6 לימונים
בצל סגול 1 (אפשר גם לבן, אני מעדיפה סגול לסלט הזה)
2 צרורות כוסברה
חצי חבילה עגבניות שרי
צ'ילי יבש, מלח, פלפל, סוכר, אבקת שום

לייצר מכל התבלינים היבשים תערובת, למרוח על הקלחים ולצלות אותם על הגריל עד שהגרגרים מתחילים להשחים טיפה. להסיר את הגרגרים מהקלח (מבצעים את זה עם סכין טוב). לאדות טיפה את הבצל הסגול והשרי, כשהן חתוכות לחצאים.

לסחוט את הלימונים ולגרד מהם גרידה. לערבב את הגרידה, המיץ, הבצל הסגול, העגבניות, הכוסברה הקצוצה עם התירס ולהגיש. טעים בטירוף.

סלט מלון זאת בדיוק העונה שהמלונים הטובים מתחילים כבר להפציע אבל עדיין יש תפוזים מוצלחים. בעונה הזאת הסלט הזה מככב אצלינו;

1 מלון גדול או שניים קטנים, אפשר להשתמש בכל סוגי המלון, אבל אם השגתם את הכתום זה שיחוק. חותכת לקוביות או עיגולים (עם כף פריזיאן) לפי החשק לויז'ואל של ההגשה.

250 גרם מוצרלה. אם חותכים את המלון לכדורים זה נחמד שגם הגבינה תהיה בכדורים, ברמת האסתטיקה של המנה, אבל ממש לא חובה...

מלח, פלפל, שמ"ז, ריחן ונענע טריים, מיץ מתפוז או מחצי תפוז, לפי הטעם (רצוי לשים חצי ולטעום. טעם התפוז אמור לשחק מול טעמי המלון, אז זה נורא תלוי כמה התפוז שלכם מתוק/חמוץ וכמה המלון מתוק), כפית או שתיים מיץ לימון (שוב, לשים בהתחלה מעט ולתקן אם צריך).

לשים הכל בקערה ולערבב. לא לשכוח לפלפל ולהמליח לפי הטעם והצורך. בהחלט מוסיף ומוציא טעמים, אבל ממש ממש מעט.

סלט תרד, פטריות ועגבניות

מכיוון שיש הרבה חולי תרד ופטריות פה בפורום (ובצדק רב
);

100 גר' פטריות, אני אוהבת 50 פורטבלו, 50 שמפיניון, אבל אפשר רק אחת מהן. לשחק עם זה בקיצור.
250 גר' עלי תרד טריים ומשובחים. לא מסמורטטים.
100 גר' שרי או תמר קטנות.
חצי בצל לבן. אפשר סגול, מעדיפה לבן בסלט הזה.
50 גר' אגוזי קשיו.

במחבת עם מעט שמ"ז לטגן ממש טיפ טיפה את הפטריות ואת הבצל. לתת להם להתקרר. בנתיים להכין ויניגרט תפוחים -
4 כפות חומץ, כפית של חרדל (לא מגרגרים), שן שום, 2מ כפות תרכיז תפוחים, חצי כוס של שמן סויה, פלפל ומלח לפי הצורך והטעם.

לערבב הכל. טעים
 

ladybug6

New member
בגיזרת הסלטים היומיומיים

אני מודה שהירק האהוב עלי בסלט זה חסה, קלישאתי ככל שיהיה, אני חולה על חסה בכל צורה ומצב.
אני מאוד אוהבת לגוון ברטבים, אבל הבנזוג אוהב אך ורק תיבול "רגיל", שזה מיץ לימון טרי, שמן זית / רגיל ומלח. אז אני מתפשרת!

הסלט ה"רגיל" שלנו: חסה, עגבניות (עדיף שרי), כוסברה קצוצה גס. מתבלת עם מיץ לימון טרי, שמן זית ומלח. כשאני לבד אני מגוונת עם חמוציות, פקאנים / גרעיני חמניה.

הסלט השני הפופולרי כאן הוא סלט ערבי קצוץ קטן - מלפפון, עגבניה, פלפל, בצל לבן/ירוק. הרבה מיץ לימון, שמן ומלח.

סלט נוסף שאני נהנית ממנו לאחרונה מורכב מקוביות של פלפלים וסלרי חי, תיבול זהה כמו הנ"ל.

סלט שאני אוהבת אבל עושה פחות כי הבנזוג פחות אוהב זה חסה ועלים ירוקים, מקלות גזר, מלפפון "גזור" (חותכת לחצי לאורך ואז לפרוסות דקיקות דקיקות, כמו דפים), ומתבלת במיץ לימון, שמן רגיל, מלח וקצת סוכר.

סלט של קוביות עגבניות טריות עם שמן זית, שום, מלח ובזיליקום טרי.

סלט כרוב עם גזר מגורר מאוד אהבנו כאן, אבל הפסקתי להכין אותו בתקופה האחרונה.

סלט גזר מגורר עם מיץ תפוזים.

סלט "ברזל": 1/2 צרור פטרוזיליה, 1/2 צרור כוסברה, עלים מכמה גבעולי נענע, קוביות קטנות של 1 פלפל אדום/כתום. מתבלים בהמון מיץ לימון טרי, קצת שמן זית ומלח. אפשר להוסיף גם בצל ירוק.
 

littlegem

New member
גם אני אוהבת חסה! מצחיק שאנשים שחושבים שאי

אפשר לשבוע מסלט כי חסה זה אחד הדברים היותר משביעים שיש ויש סוגים כל כך טעימים (במיוחד ה"לבבות").
 

ladybug6

New member
הסלט הכי מגניב שלי

קראתי לו בבלוג "סלט סתווי" בגלל הצבעים שלו, ובגלל שעשיתי אותו בסתיו, אבל מאז הוא הפך להיות סתם סלט מגניב וטעים ומרשים שאני מביאה איתי לכל מקום.

כמה עלי חסה
1 בטטה קטנה/בינונית
4-5 פרחי ברוקולי (אני השתמשתי בקפואים משקית, אפשר גם טרי)
חצי אבוקדו (או שלם, למי שרוצה)
חופן חמוציות מיובשות
כמה עלי נענע
חופן נדיב של שקדים חצויים / פרוסים
חופן קמצני של צנוברים (זה יקר!)

לרוטב ויניגרט:
מיץ מלימון שלם
4-5 כפות שמן זית
1 כף חומץ רגיל
1 כפית סילאן
1/2 כפית חרדל
קצת מלח
 

ladybug6

New member
שכחתי את ההסבר

את השקדים והצנוברים קולים,
את קוביות הבטטה אופים או צורבים במחבת,
את הברוקולי מאדים לכמה דקות (או במיקרו),
ואז מערבבים עם שאר המרכיבים והרוטב
 

littlegem

New member
אני מכורה לסלט כתום

עם הרבה הרבה לימון,שמן,קצת כמון,קימל ופפריקה.

ואת זה מכינים עם דלעת\דלורית\בטטה\גזר.

שני דברים שיש במתכון שקיבלתי ואני לא מוסיפה: שום, שלא בא לי משומה לאחרונה ותפוח אדמה, כי זה כבר יותר מדי פחמימות עד התוספת.

סלט שאני עושה חגיגי רק כשאני מוצאת כרובית יפה ועשבים טובים
ויש לי עזרה בהוצאות זה ה"טבולה" המזוייפת. למי שלא אוהבת את הריח\טעם של כרובית מבושלת אז אין לזה טעם של כרובית נשבעת!

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1721424

והסלט געגועים שלי שיש לי סיבה לחזור בשבילו זה סלט עם זעתר טרי ושמן טעים מהגליל
ועם ריבועים של פיתה בגריל.
 

noa555555

New member
סלט שהצליח לנו מאוד פה

הכנו פעם או פעמיים ומנסה לשחזר את ההכנה:
כרוב קצוץ (אפשר במעבד) גזר כנל (אפשר לגרר גס , במעבד )

בצל מגורר (כנל )

ועל זה לשפוך רוטב שחומם קלות להמסה לפי העין : שמן או שמן זית, סוכר, חומץ ומלח .
לא כל כך זוכרת כמויות. אז לפי החושים והכמויות שהכנו .

סלט נוסף טעים מאוד שאני קוראת לו סלט 700 גרם: (במקור הכרתי את המתכון עם 700 גרם גזר... ) - סלט עיגולי גזר מבושל מרוקאי עם כמון ולימון ושמן וכל שאר הדברים הטובים :

http://www.kipa.co.il/food/matkon/334-סלט-גזר-מבושל
 
נהיה לי בלאכן רק מלקרוא אבל מנסה

עגבניות, כוסברה, בצל, שום טרי, מלח אטלנטי, שמן זית ומיצלימון טרי סחוט. חוץ ממני כולם אוכלים את זה.

חסה. יש המוני ורסיות- עם פרוסות אגסים , עם אבוקדו, בצל ותפוח חמוץ, עם חמוציות קישואים מוקפצים ואגוזים איזה שיש, עם ירוקים אחרי עגבניות ומגוון גרעינים, עם ירקות קלויים/ מוקפצים- פטריות בטטה דלעת קישואים עגבניה .
עם ריבועי גבינה מכמה סוגים עגבניות מיובשות זיתים שחורים במלח-תוצרת בית מגוון גרעינים ואגוזים קלויים.... הרוטב לרוב ינוע על בסיס מיצלימון סחוטרי , מלח , ושמן זית ואז עם או בלי שום, עם או בלי דבש, עם או בלי סילאן וכך הלאה....

כרוב ירוק עם סלרי טרי קצוץ דק מאד, שורש סלרי מקולף מגורר פנימה. שמן זית. מלח. מיצלימון סחוט עם או בלי זסט.

סלט קשים- קוביות קטנות של גזר, קלרבי, מלפפון, סלק לא מבושל, בצל ירוק, שורש פטרוזילה וככה ממה שיש בבית. אם יש פטריות שמפניון פציחות הן גם נכנסות.

סלט שומר- שומר פרוס, צנוניות פרוסות, בצל איזה שיש פרוס. הרבה עלי קורנית מה שיש בגינה. מיצלימון סחוטרי. זמן זית. מלח. פלפל שחור גרוס.

אני מתעייפת וככל שאני ממשיכה אני נזכרת בעוד. אם אחרים לא ירשמו אותם אוסיף מחר.
 

ladybug6

New member
מיקי, אם לא תתחילי לצלם את האוכל שאת מכינה

אני אבוא עד אליך ואצלם אותו בעצמי!
 
עוד

סלט קינואה אדומה/שחורה - עם חמוציות, חומוסים/ אפונה ירוקה קטנה של סנפרוסט, הרבה פטרוזיליה קצוצה, שקדים או גרעינים אחרים- מה שיש, בצל ירוק או לבן קצוץ, רוטב מחומץ משובח לרוב בלסמי, סילאן או דבש,פלפל חריף, שמן זית. אם יש אז גם רכז רימונים ללא תוספות. טיפים חשובים- לשטוף את הקינואה היטב לפני הבישול. להרתיח אותה ואחר כך לשטוף ורק אז להמשיך בבישול. בשלב הזה להוסיף בין כפית לכף זרעי כמון תלוי בכמות הקינואה ולבשל יחד.

סלט אורז שחור- משתמש באורז בר או באורז שחור עגול. עם גרעיני רימון טריים. בצל סגול קצוץ. כוסברה קצוצה או לחילופין אורגנו טרי. אגוזי פקאן ששרו במים רותחים. שברי שקדים מקולפים כנ"ל. מגישה עם פלחי תפוז ללא ציפה בעונה. בקיץ מוותרת על זה. צמחונים מוזמנים להוסיף קוביות גבינת עיזים משובחת. רוטב מתערובת עשבי תיבול- נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה, וגם שום+ מיצלימון סחוטרי+ שמן זית או אחר+ מלח + דבש לפי הטעם. טוחנים הכל בבלנדר או מעבד מזון. מזלפים מעל הסלט ולא מערבבים עד לאכילה.
 
סלק

סלק אפוי חתוך לקוביות, שום כתוש בנדיבות, שמן זית, מיצלימון . ירוק כלשהו אפשר לא חובה. לתת לזה לעמוד ולדגום. להגיש על סלט חומוס ביתי או עם טחינה ליד. פסטו עושה טוב בסביבה .

סלט פסטה עם - ערימת קוביות טופו קטנות ששרו ברוטבסויה והוקפצו בתוך סויה דבש ושום. מי שאוהב גם פלפל חריף. מגוון ירקות מוקפצים- עגבניות שרי חצויות, פרוסות פלפלים בשלל צבעים, אצבעות קישואים, גפרורי בטטה וגזר, קוביות סלרי. חופן חומוסים מבושלים עד כלות או עדשים חומים כנ"ל. אפשר גם שעועית אדומה וזה כבר כיוון אחר.
רוטב מסויה, חומץ עדין, סוכר חום, פלפלת חריפה(לאוהבי הז'אנר) או פלפל שחור גרוס,שמן .

לערבב ולתת לזה לעמוד.


סלט/ ממרח אגוזים- במעבד מזון רבע כוס מכל אחד- אגוזי מלך, פקאן, שקדים, אפשר גם שלושה אגוזי ברזיל. חצי צרור פטרוזיליה, רבע צרור כוסברה. מי שממש לא אוהב שלא יכניס כוסברה. לטחון אבל לא עד דק. מן פרורים .
בקערה לערבב את הנ"ל+ כף עד 3 כפות עגבניות מרוסקות, בצל לבן קצוץ דק, מלח, פלפל וסוכר לתיקון הטעם. לתת לזה לעמוד קצת למיזוג הטעמים. אם טוחנים דק נהיה ממרח אפרפר אך הו כה טעים.


טופו ובצל- קוביות טופו קטנות מעורבבות במחבת ובו שמן כמו לחביתה,מלח אטלנטי, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, מעט קינמון, כורכום. מערבבים היטב ונותנים דקותיים לפני כלך עירבוב. במידת הצורך מוסיפים שמן במסורה.
בקערה מניחים את הכבודה ומוסיפים בצל קצוץ דק . אפשר גם פטרוזיליה בנדיבות או עלי סלרי קצוצית דק במיוחד. טיפה מית לימון מלמעלה. בודקים מליחות ומתקנים.

כרוב סגול- עם שומשום שחור, בצל ירוק, קוביות דלעת חיה, גבעולי סלרי בהירים ולא סיביים בפרוסות דקות, זסט לימון ו/או תפוז. רוטב ממיצלימון סחוטרי, שמן זית, מעט סוכר חום, קורנית טריה עדיף לימונית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.


כרוב ירוק עם קוקוס- כרוב ירוק חתוך דק כמו שערות, קוקוס טחון לפחות שליש כוס, בצל לבן חתוך דק בטבעות. מלח ,פלפל לבן, מעט שמן אגוזים או אחר, כמה טיפות שמן שומשום, שליש כוס רוטב סויה, מעט סוכר חום או סילאן. להגיש עם פרוסות לימון או ליים מקולפות וערימת פטרוזיליה ליד.
 

ladybug6

New member
קנית אותי עם הסלט פסטה


הנה הסלט פסטה האהוב עלי:

חצי חבילת פסטה (כ-250 גרם)
3 פלפלים אדומים/כתומים/צהובים
כ-20 עגבניות שרי
חופן עלי אורגנו טרי (אפשר להחליף בבזיליקום)
2-3 שיני שום כתושות
שמן זית
חופן צנוברים קלויים במחבת יבשה
מלח ופלפל, קצת פפריקה מתוקה

את העגבניות ופלפלים קולים בתנור עם שמן זית ומלח, את הפסטה מבשלים בנפרד, ואז מחברים הכל ביחד.
 
למעלה