לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1046910,469 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'סלטים סלטים סלטים'
סלטים סלטים סלטים
<< ההודעה הנוכחית
24/04/2013 | 15:03
70
1251
אנחנו אוכלים אותם כל יום, כמנה עיקרית או כתוספת, פשוטים או מיוחדים, מושקעים, חגיגיים, יומיומיים..
רובנו תקועים עם אותם סלטים שאנחנו מכינים באופן קבוע, בעיקר מתוך הרגל ונוחיות.
אבל בא לי להכיר סלטים חדשים!

הבו לי את מתכוני הסלטים הכי שווים שלכם.
החל מהפשוטים ביותר והמובנים מאליהם, ועד למיוחדים שאתם שומרי לערבי חג.


תמונות, מתכונים וטעימות יתקבלו בברכה
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יאמי '
יאמי
24/04/2013 | 15:55
92
אין יום שאני לא אוכלת סלט.

אז זה הסלט היומי הרגיל, שהורחב מאוד עם שינויי התזונה שלי בחודשים האחרונים:
עגבניה, חסה, בצל ירוק, בצל לבן, בצל סגול, צנונית, פטרוזיליה/כוסברה, פלפל צהוב. תיבול: מלח, לימון ושמן זית.

באופן כללי אני לא מסתדרת עם סלטים ללא עגבניה. היא ללא ספק מלכת הסלט מבחינתי

אתמול בערב הלכתי על סלט מצומצם יותר וחריף יותר: עגבניה, כוסברה ושום חי. תיבול כנ"ל. הוספתי רצועות פלפל צהוב בצד. הסלט חריף (לי לפחות) אז יותר כיף לאכול עם לחם.

בזאת מיציתי, ומניחה שאחרים יתרמו סלטים מתוחכמים יותר.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מי תקוע מי? '
מי תקוע מי?
24/04/2013 | 17:22
98
אני מתה על סלטים, הם היו הכניסה שלי לעולם הכנת האוכל אצלינו בבית הם היו מרכיב משמעותי בכל ארוחה ואמא שלי גילתה יצירתיות מטורפת איתם שלשמחתי עברה אלינו הילדים.

שאפו על השרשור! מקווה שיעלו פה הרבה רעיונות מגניבים.

יש לי בערך עשרת אלפים מתכונים לסלטים, אז לא אכתוב את כולם מן הסתם, אבל הנה כמה שמככבים אצלינו (בהתאם לעונות כמובן);

סלט תירס

*כל הכמויות הן לאירוח, מן הסתם שחקו עם הכמויות בהתאמה למספר האנשים.

6 קלחי תירס טרי
6 לימונים
בצל סגול 1 (אפשר גם לבן, אני מעדיפה סגול לסלט הזה)
2 צרורות כוסברה
חצי חבילה עגבניות שרי
צ'ילי יבש, מלח, פלפל, סוכר, אבקת שום

לייצר מכל התבלינים היבשים תערובת, למרוח על הקלחים ולצלות אותם על הגריל עד שהגרגרים מתחילים להשחים טיפה. להסיר את הגרגרים מהקלח (מבצעים את זה עם סכין טוב). לאדות טיפה את הבצל הסגול והשרי, כשהן חתוכות לחצאים.

לסחוט את הלימונים ולגרד מהם גרידה. לערבב את הגרידה, המיץ, הבצל הסגול, העגבניות, הכוסברה הקצוצה עם התירס ולהגיש. טעים בטירוף.

סלט מלון זאת בדיוק העונה שהמלונים הטובים מתחילים כבר להפציע אבל עדיין יש תפוזים מוצלחים. בעונה הזאת הסלט הזה מככב אצלינו;

1 מלון גדול או שניים קטנים, אפשר להשתמש בכל סוגי המלון, אבל אם השגתם את הכתום זה שיחוק. חותכת לקוביות או עיגולים (עם כף פריזיאן) לפי החשק לויז'ואל של ההגשה.

250 גרם מוצרלה. אם חותכים את המלון לכדורים זה נחמד שגם הגבינה תהיה בכדורים, ברמת האסתטיקה של המנה, אבל ממש לא חובה...

מלח, פלפל, שמ"ז, ריחן ונענע טריים, מיץ מתפוז או מחצי תפוז, לפי הטעם (רצוי לשים חצי ולטעום. טעם התפוז אמור לשחק מול טעמי המלון, אז זה נורא תלוי כמה התפוז שלכם מתוק/חמוץ וכמה המלון מתוק), כפית או שתיים מיץ לימון (שוב, לשים בהתחלה מעט ולתקן אם צריך).

לשים הכל בקערה ולערבב. לא לשכוח לפלפל ולהמליח לפי הטעם והצורך. בהחלט מוסיף ומוציא טעמים, אבל ממש ממש מעט.

סלט תרד, פטריות ועגבניות

מכיוון שיש הרבה חולי תרד ופטריות פה בפורום (ובצדק רב );

100 גר' פטריות, אני אוהבת 50 פורטבלו, 50 שמפיניון, אבל אפשר רק אחת מהן. לשחק עם זה בקיצור.
250 גר' עלי תרד טריים ומשובחים. לא מסמורטטים.
100 גר' שרי או תמר קטנות.
חצי בצל לבן. אפשר סגול, מעדיפה לבן בסלט הזה.
50 גר' אגוזי קשיו.

במחבת עם מעט שמ"ז לטגן ממש טיפ טיפה את הפטריות ואת הבצל. לתת להם להתקרר. בנתיים להכין ויניגרט תפוחים -
4 כפות חומץ, כפית של חרדל (לא מגרגרים), שן שום, 2מ כפות תרכיז תפוחים, חצי כוס של שמן סויה, פלפל ומלח לפי הצורך והטעם.

לערבב הכל. טעים
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בגיזרת הסלטים היומיומיים'
בגיזרת הסלטים היומיומיים
24/04/2013 | 18:00
1
167
אני מודה שהירק האהוב עלי בסלט זה חסה, קלישאתי ככל שיהיה, אני חולה על חסה בכל צורה ומצב.
אני מאוד אוהבת לגוון ברטבים, אבל הבנזוג אוהב אך ורק תיבול "רגיל", שזה מיץ לימון טרי, שמן זית / רגיל ומלח. אז אני מתפשרת!

הסלט ה"רגיל" שלנו: חסה, עגבניות (עדיף שרי), כוסברה קצוצה גס. מתבלת עם מיץ לימון טרי, שמן זית ומלח. כשאני לבד אני מגוונת עם חמוציות, פקאנים / גרעיני חמניה.

הסלט השני הפופולרי כאן הוא סלט ערבי קצוץ קטן - מלפפון, עגבניה, פלפל, בצל לבן/ירוק. הרבה מיץ לימון, שמן ומלח.

סלט נוסף שאני נהנית ממנו לאחרונה מורכב מקוביות של פלפלים וסלרי חי, תיבול זהה כמו הנ"ל.

סלט שאני אוהבת אבל עושה פחות כי הבנזוג פחות אוהב זה חסה ועלים ירוקים, מקלות גזר, מלפפון "גזור" (חותכת לחצי לאורך ואז לפרוסות דקיקות דקיקות, כמו דפים), ומתבלת במיץ לימון, שמן רגיל, מלח וקצת סוכר.

סלט של קוביות עגבניות טריות עם שמן זית, שום, מלח ובזיליקום טרי.

סלט כרוב עם גזר מגורר מאוד אהבנו כאן, אבל הפסקתי להכין אותו בתקופה האחרונה.

סלט גזר מגורר עם מיץ תפוזים.

סלט "ברזל": 1/2 צרור פטרוזיליה, 1/2 צרור כוסברה, עלים מכמה גבעולי נענע, קוביות קטנות של 1 פלפל אדום/כתום. מתבלים בהמון מיץ לימון טרי, קצת שמן זית ומלח. אפשר להוסיף גם בצל ירוק.

תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'גם אני אוהבת חסה! מצחיק שאנשים שחושבים שאי'
גם אני אוהבת חסה! מצחיק שאנשים שחושבים שאי
24/04/2013 | 18:48
71
אפשר לשבוע מסלט כי חסה זה אחד הדברים היותר משביעים שיש ויש סוגים כל כך טעימים (במיוחד ה"לבבות").
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'הסלט הכי מגניב שלי'
הסלט הכי מגניב שלי
24/04/2013 | 18:09
1
192
קראתי לו בבלוג "סלט סתווי" בגלל הצבעים שלו, ובגלל שעשיתי אותו בסתיו, אבל מאז הוא הפך להיות סתם סלט מגניב וטעים ומרשים שאני מביאה איתי לכל מקום.

כמה עלי חסה
1 בטטה קטנה/בינונית
4-5 פרחי ברוקולי (אני השתמשתי בקפואים משקית, אפשר גם טרי)
חצי אבוקדו (או שלם, למי שרוצה)
חופן חמוציות מיובשות
כמה עלי נענע
חופן נדיב של שקדים חצויים / פרוסים
חופן קמצני של צנוברים (זה יקר!)

לרוטב ויניגרט:
מיץ מלימון שלם
4-5 כפות שמן זית
1 כף חומץ רגיל
1 כפית סילאן
1/2 כפית חרדל
קצת מלח
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'שכחתי את ההסבר'
שכחתי את ההסבר
24/04/2013 | 18:15
79
את השקדים והצנוברים קולים,
את קוביות הבטטה אופים או צורבים במחבת,
את הברוקולי מאדים לכמה דקות (או במיקרו),
ואז מערבבים עם שאר המרכיבים והרוטב
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-' אני מכורה לסלט כתום'
אני מכורה לסלט כתום
24/04/2013 | 18:44
2
111
עם הרבה הרבה לימון,שמן,קצת כמון,קימל ופפריקה.

ואת זה מכינים עם דלעת\דלורית\בטטה\גזר.

שני דברים שיש במתכון שקיבלתי ואני לא מוסיפה: שום, שלא בא לי משומה לאחרונה ותפוח אדמה, כי זה כבר יותר מדי פחמימות עד התוספת.

סלט שאני עושה חגיגי רק כשאני מוצאת כרובית יפה ועשבים טובים ויש לי עזרה בהוצאות זה ה"טבולה" המזוייפת. למי שלא אוהבת את הריח\טעם של כרובית מבושלת אז אין לזה טעם של כרובית נשבעת!

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?ent...

והסלט געגועים שלי שיש לי סיבה לחזור בשבילו זה סלט עם זעתר טרי ושמן טעים מהגליל ועם ריבועים של פיתה בגריל.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ואיך שכחתי אבוקדו '
ואיך שכחתי אבוקדו
24/04/2013 | 18:45
33
לצפיה ב-''
25/04/2013 | 16:16
23
אפשר לבוא לאכול אצלך?

(בעצם, את גרה בחו"ל, ו- עולה הרבה )
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סלט שהצליח לנו מאוד פה '
סלט שהצליח לנו מאוד פה
24/04/2013 | 19:53
1
106
הכנו פעם או פעמיים ומנסה לשחזר את ההכנה:
כרוב קצוץ (אפשר במעבד) גזר כנל (אפשר לגרר גס , במעבד )

בצל מגורר (כנל )

ועל זה לשפוך רוטב שחומם קלות להמסה לפי העין : שמן או שמן זית, סוכר, חומץ ומלח .
לא כל כך זוכרת כמויות. אז לפי החושים והכמויות שהכנו .

סלט נוסף טעים מאוד  שאני קוראת לו סלט 700 גרם: (במקור הכרתי את המתכון עם 700 גרם גזר... ) - סלט עיגולי גזר מבושל מרוקאי עם כמון  ולימון ושמן וכל שאר הדברים הטובים :

http://www.kipa.co.il/food/matkon/334-%D7%A1%D7%9C...



תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'נהיה לי בלאכן רק מלקרוא אבל מנסה'
נהיה לי בלאכן רק מלקרוא אבל מנסה
24/04/2013 | 20:11
7
86
עגבניות, כוסברה, בצל, שום טרי, מלח אטלנטי, שמן זית ומיצלימון טרי סחוט. חוץ ממני כולם אוכלים את זה.

חסה. יש המוני ורסיות- עם פרוסות אגסים , עם אבוקדו, בצל ותפוח חמוץ, עם חמוציות קישואים מוקפצים ואגוזים איזה שיש, עם ירוקים אחרי עגבניות ומגוון גרעינים, עם ירקות קלויים/ מוקפצים- פטריות בטטה  דלעת  קישואים  עגבניה  .
עם ריבועי גבינה מכמה סוגים עגבניות מיובשות  זיתים שחורים במלח-תוצרת בית  מגוון גרעינים ואגוזים קלויים.... הרוטב לרוב ינוע על בסיס  מיצלימון סחוטרי , מלח , ושמן זית ואז עם או בלי שום, עם או בלי דבש, עם או בלי סילאן וכך הלאה....

כרוב ירוק עם סלרי טרי קצוץ דק מאד, שורש סלרי מקולף מגורר פנימה. שמן זית. מלח. מיצלימון סחוט עם או בלי זסט.

סלט קשים- קוביות קטנות של גזר, קלרבי, מלפפון, סלק לא מבושל, בצל ירוק, שורש פטרוזילה וככה ממה שיש בבית. אם יש פטריות שמפניון פציחות הן גם נכנסות.

סלט שומר- שומר פרוס, צנוניות פרוסות, בצל איזה שיש פרוס. הרבה עלי קורנית מה שיש בגינה. מיצלימון סחוטרי. זמן זית. מלח. פלפל שחור גרוס.

אני מתעייפת וככל שאני ממשיכה אני נזכרת בעוד. אם אחרים לא ירשמו אותם אוסיף מחר.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בלאגן'
בלאגן
24/04/2013 | 20:12
15
לצפיה ב-'מיקי, אם לא תתחילי לצלם את האוכל שאת מכינה'
מיקי, אם לא תתחילי לצלם את האוכל שאת מכינה
24/04/2013 | 20:41
57
אני אבוא עד אליך ואצלם אותו בעצמי!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'עוד '
עוד
25/04/2013 | 09:25
4
44
סלט קינואה אדומה/שחורה - עם חמוציות, חומוסים/ אפונה ירוקה קטנה של סנפרוסט, הרבה פטרוזיליה קצוצה, שקדים או גרעינים אחרים- מה שיש, בצל ירוק או לבן קצוץ, רוטב מחומץ משובח לרוב בלסמי, סילאן או דבש,פלפל חריף, שמן זית. אם יש אז גם רכז רימונים ללא תוספות.  טיפים חשובים- לשטוף את הקינואה היטב לפני הבישול. להרתיח אותה ואחר כך לשטוף ורק אז להמשיך בבישול. בשלב הזה להוסיף בין כפית לכף זרעי כמון תלוי בכמות הקינואה ולבשל יחד.

סלט אורז שחור- משתמש באורז בר או באורז שחור עגול. עם גרעיני רימון טריים. בצל סגול קצוץ. כוסברה קצוצה או לחילופין אורגנו טרי. אגוזי פקאן ששרו במים רותחים. שברי שקדים מקולפים כנ"ל. מגישה עם פלחי תפוז ללא ציפה בעונה. בקיץ מוותרת על זה.  צמחונים מוזמנים להוסיף קוביות גבינת עיזים משובחת.   רוטב מתערובת עשבי תיבול- נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה, וגם שום+ מיצלימון סחוטרי+ שמן זית או אחר+ מלח + דבש לפי הטעם. טוחנים הכל בבלנדר או מעבד מזון.  מזלפים מעל הסלט ולא מערבבים עד לאכילה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סלק'
סלק
25/04/2013 | 15:07
2
36
סלק אפוי חתוך לקוביות, שום כתוש בנדיבות, שמן זית, מיצלימון . ירוק כלשהו אפשר לא חובה. לתת לזה לעמוד ולדגום. להגיש על סלט חומוס ביתי או עם טחינה ליד. פסטו עושה טוב בסביבה .

סלט פסטה עם - ערימת קוביות טופו קטנות ששרו ברוטבסויה והוקפצו בתוך סויה דבש ושום. מי שאוהב גם פלפל חריף. מגוון ירקות מוקפצים- עגבניות שרי חצויות, פרוסות פלפלים בשלל צבעים, אצבעות קישואים, גפרורי בטטה וגזר, קוביות סלרי. חופן   חומוסים מבושלים עד כלות  או עדשים חומים כנ"ל. אפשר גם שעועית אדומה וזה כבר כיוון אחר.
רוטב מסויה, חומץ עדין, סוכר חום, פלפלת חריפה(לאוהבי הז'אנר) או פלפל שחור גרוס,שמן .

לערבב ולתת לזה לעמוד.


סלט/ ממרח אגוזים- במעבד מזון רבע כוס מכל אחד- אגוזי מלך, פקאן, שקדים, אפשר גם שלושה אגוזי ברזיל. חצי צרור פטרוזיליה, רבע צרור כוסברה. מי שממש לא אוהב שלא יכניס כוסברה. לטחון אבל לא עד דק. מן פרורים .
בקערה לערבב את הנ"ל+ כף עד 3 כפות עגבניות מרוסקות, בצל לבן קצוץ דק, מלח, פלפל וסוכר לתיקון הטעם. לתת לזה לעמוד קצת למיזוג הטעמים. אם טוחנים דק נהיה ממרח אפרפר אך הו כה טעים.


טופו ובצל- קוביות טופו קטנות מעורבבות במחבת ובו שמן כמו לחביתה,מלח אטלנטי, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, מעט קינמון, כורכום. מערבבים היטב ונותנים דקותיים לפני כלך עירבוב. במידת הצורך מוסיפים שמן במסורה.
בקערה מניחים את הכבודה ומוסיפים בצל קצוץ דק . אפשר גם פטרוזיליה בנדיבות או עלי סלרי קצוצית דק במיוחד. טיפה מית לימון מלמעלה. בודקים מליחות ומתקנים.

כרוב סגול- עם שומשום שחור, בצל ירוק, קוביות דלעת חיה, גבעולי סלרי בהירים ולא סיביים בפרוסות דקות, זסט לימון ו/או תפוז. רוטב ממיצלימון סחוטרי, שמן זית, מעט סוכר חום, קורנית טריה עדיף לימונית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.


כרוב ירוק עם קוקוס- כרוב ירוק חתוך דק כמו שערות, קוקוס טחון לפחות שליש כוס, בצל לבן חתוך דק בטבעות. מלח ,פלפל לבן, מעט שמן אגוזים או אחר, כמה טיפות שמן שומשום, שליש כוס רוטב סויה, מעט סוכר חום או סילאן. להגיש עם פרוסות לימון או ליים מקולפות וערימת פטרוזיליה ליד.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'קנית אותי עם הסלט פסטה '
קנית אותי עם הסלט פסטה
25/04/2013 | 16:09
1
101
הנה הסלט פסטה האהוב עלי:

חצי חבילת פסטה (כ-250 גרם)
3 פלפלים אדומים/כתומים/צהובים
כ-20 עגבניות שרי
חופן עלי אורגנו טרי (אפשר להחליף בבזיליקום)
2-3 שיני שום כתושות
שמן זית
חופן צנוברים קלויים במחבת יבשה
מלח ופלפל, קצת פפריקה מתוקה

את העגבניות ופלפלים קולים בתנור עם שמן זית ומלח, את הפסטה מבשלים בנפרד, ואז מחברים הכל ביחד.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תמונה, בואי'
תמונה, בואי
25/04/2013 | 16:10
14
לצפיה ב-'הסלט אורז נשמע מדהים'
הסלט אורז נשמע מדהים
25/04/2013 | 15:50
19
לצפיה ב-'סלט חסה חגיגי עם אנדיב ותפוחים'
סלט חסה חגיגי עם אנדיב ותפוחים
24/04/2013 | 20:38
269
1 חסה עגולה/ערבית
1 יחידה של אנדיב (הם נמכרים במגשיות עם ניילון נצמד, בזוגות או שלשות)
1/2 תפוח עץ גרנד סמיט (ירוק חמצמץ) פרוס דק-דק
חופן חמוציות
ממליצה גם להוסיף חופן פקאנים או אגוזי מלך

לרוטב
6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ תפוחים (אפשר להמיר בחומץ הדרים, ואם ממש אין, אז חומץ רגיל. ומי שממש רוצה להיות נודניק, יכול להמיר במיץ לימון טרי)
1 כף סילאן
1 כפית חרדל
1/4 כפית מלח
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ע ו ד ס ל ט י ם ! קדימה.'
ע ו ד ס ל ט י ם ! קדימה.
24/04/2013 | 20:51
2
39
לצפיה ב-'עוד? יאללה, עוד כמה '
עוד? יאללה, עוד כמה
25/04/2013 | 11:45
1
38
סלט פשוט מאוד שהולך פה הרבה-
מלפפון, עגבניה, בצל סגול, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בצל ירוק, פלפל ירוק חריף, לימון, שמ"ז, מלח גס.

חותכים ומערבבים הכל, מהלימון מכינים מיץ ומלימון נוסף מכינים פילטים דקים דקים של לימון (בלי הקליפה ובלי הלבן) שמוסיפים המון רעננות לסלט.

סלט כרובית - הסלט הוא בסיס ועם הכרובית אני משחקת כל פעם לפי החשקים ואיכות הכרובית שיש אצלי בבית.
מיץ לימון, גרידת לימון, שיני שום טריות, נענע טריה קצוצה, בצל ירוק, מלח-פלפל. הכרובית משתנה כל פעם, פעם אפויה, פעם מטוגנת, פעם חלוטה. הפרחים מפורקים לקטנים ואכילים.

סלט גזר ופקאן סיני - מאוד פשוט ומאוד טעים;

גזר חתוך בצורה המועדפת, קוביות/עיגולים/גפרורים. סלסולי גזר. פקאן סיני מרוסק לחתיכות קטנות שנוח לאכול. עירית ובצל ירוק.
על זה יוצקים רוטב קל - שמן, חומץ כלשהו להעדפתכם (אני מעדיפה חומץ הדרים לסלט כזה), שום, מלח-פלפל-סוכר


סלט תרד ותותים - סלט חורפי אהוב מאוד -
זרעי שומשום, סוכר, שמ"ז, חומץ איזה שאתם אוהבים (אני מעדיפה לבן בסלט הזה שלא ישתלט), שום, עלי תרד טריים ומשובחים, תותים מוצקים חתוכים לאכילה נוחה (אני מעדיפה רבעים), שקדים מולבנים.


סלט כרוב סגול-

כרוב סגול קריספי (אם הוא כבר מסמורטט תכינו ממנו תבשיל, לא סלט), קצוץ. אני מכינה כמות של שש כוסות.
רצועות מגזר אחד (רצועות - אחרי שמקלפים את הקליפה מהגזר, ממשיכים לקלף את "בשר" הגזר ואז יש רצועות דקיקות).
3 גבעולי סלרי קצוצים. ללא עלים.
פלפל אדום אחד, חתוך לרצועות דקות או קצוץ לקוביות.
פטרוזיליה קצוצה, שני צרורות.
זרעי שומשום קלויים בתנור, 3-4 כפיות.

לרוטב -
רבע כוס טחינה.
3 כפות מים (לטחינה) או לפי הצורך.
שתי שיני שום.
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי.
3-4 כפיות שמ"ז.  
מלח-פלפל לפי הטעם והצורך.

סלט קייל
קייל, בצל אדום, פלפל אדום, מלפפון, גזר, עגבניות שרי, אגוזי מלך, פטרוזיליה וכוסברה (אפשר להוריד או להחליף אם לא אוהבים), אני מוסיפה לסלט הזה גם חמוציות, אבל אפשר להוריד ואני לא כותבת כמויות כי בירקות כאלה לכל אחד יש את העדפות שלו של הכמות ואת האיזון האישי.

קוצצים את כל הירקות, חותכים את עלי הקייל לגודל נוח לאכילה, שוטפים ומייבשים. מערבבים יחד עם רוטב הטחינה מלמעלה.
מניחים במקרר כדי שהסלט ישב ברוטב ויספוג טעמים. לפחות חצי שעה-שעה. חשוב להקפיד שהירקות יהיו מאוד טריים וקריספיים, אחרת הישיבה ברוטב תסמרטט אותם.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-''
25/04/2013 | 14:56
4
לצפיה ב-'הסלט האהוב עליי -'
הסלט האהוב עליי -
24/04/2013 | 21:46
11
106
קשה לי עם סלט כמנה עיקרית, כי הוא קר. ואני תמיד אוהבת לאכול אוכל שהוא לפחות חמים.

אז אני חותכת קישואים לפרוסות ואז לרבעים, פטריות לקוביות, ומטגנת אותם קלות במחבת עם שמן זית ושמן שומשום. וכשזה חם אני מוסיפה רוטב טריאקי ומקפיצה קלות.
ואז אני לוקחת את הירקות שאני אוהבת (לרוב - עגבניה, מלפפון, חסה, אבוקדו כשיש, תפוח עץ כשבא לי להשקיע) ושמה בקערה, ועליהם שמה את הקישואים והפטריות.
בגרסא הלא טבעונית בעברי, הייתי שמה גם קממבר.
בגרסא הטבעונית בהווה, כשיש לי במקרר ויש לי כוח, אני משחימה קודם טופו במחבת.

מערבבת הכל ביחד.
אוכלת עם לחם עם ממרח כלשהו שטעים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'גם אני מאוד אוהבת תוספות חמות בסלט קר'
גם אני מאוד אוהבת תוספות חמות בסלט קר
24/04/2013 | 22:17
10
58
החל מטופו צרוב ועד לירקות קלויים / מוקפצים.
אני אפילו אוהבת לערבב סלט עם מג'דרה או אורז, להוסיף פתיתים לסלט, טחינה, חתיכות לחם קלוי, גרגרי חומוס מבושלים חמימים..
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'גרגרי חומוס זה מדהים!'
גרגרי חומוס זה מדהים!
24/04/2013 | 22:33
9
58
עבדתי במסעדה שאחת מהמנות לעובדים הייתה סלט בהרכבה עצמית, ושם למדתי לאהוב גרגרי חומוס ובורגול בסלט, וגם לאכול סלק חי.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סלק חי זה משהו שעוד לא התעמתתי איתו..'
סלק חי זה משהו שעוד לא התעמתתי איתו..
24/04/2013 | 22:41
8
57
לצפיה ב-'אני הרבה יותר אוהבת אותו חי'
אני הרבה יותר אוהבת אותו חי
24/04/2013 | 23:00
38
ממבושל.

לצערה הרב של אמא שלי, אין ביני לבין סלק רומן מהסרטים. מבושל אני בכלל לא אוהבת, אבל עם חי אני מסתדרת, כשהוא פרוס או חתוך דק.
מאד מרענן וטעים!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אז הנה מתכון לסלט סלק חי וגזר - מאד טעים!'
אז הנה מתכון לסלט סלק חי וגזר - מאד טעים!
25/04/2013 | 00:13
60
2 סלקים
1 גזר
1 כף פטרוזיליה
1 כף שומשום קלוי בשמן
1 כף חמניות כנ"ל
1 לימון סחוט (אבל לשים לב לא להגזים)
מלח + פלפל לבן
2 כפיות חומץ הדרים
1 כפית סוכר
את הסלק והגזר מגררים במגררת גסה, מוסיפים את הלימון והחומץ לסלק ולפי המתכון המקורי רק אז מוסיפים את הגזר ואת שאר המרכיבים - זה אמור לגרום לכך שהגזר לא יהפוך סגול (אבל בד"כ לא מצליח...). אפשר לגוון עם הגרעינים ואפשר להוסיף גם תפוח מגורר. מאד טעים!
אני גם מכינה טבולה - המון פטרוזיליה (ואפשר להוסיף נענע), קצת עגבניה וקצת מלפפון וחצי כוס ג'ריש מושרה במים לחצי שעה ומסונן. תיבול כמו סלט ערבי.
סלט קינואה עם רימונים שקצת דומה לטאבולה אבל יותר מושקע
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-... ואפשר להחליף את הרימון בחמוציות, לא פחות טעים.
בתיאבון!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אכלתי פעם'
אכלתי פעם
25/04/2013 | 03:15
4
58
סלק חי קצוץ. הרגשתי כמו פולניה זקנה וממורמרת.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איך ומה מרגישה פולניה זקנה וממורמרת ?'
איך ומה מרגישה פולניה זקנה וממורמרת ?
25/04/2013 | 05:56
3
48
לצפיה ב-''
25/04/2013 | 09:14
9
לצפיה ב-''
25/04/2013 | 13:51
1
39
התגובה הספק רצינית/ספק הומוריסטית שלך בהחלט הותירה אותי חסר מילים. יפה לך.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'רציתי לאמת את הנחתי שזה מה שהרגישה הפולניה '
רציתי לאמת את הנחתי שזה מה שהרגישה הפולניה
25/04/2013 | 15:07
43
לאחר שסיפרה לרופא שלה על תחושותיה שהסידן "בורח לה מהגוף."
הרופא: "נו טוב, אני יכול להבין אותו..."
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תתחילי'
תתחילי
25/04/2013 | 09:13
35
עם מגורר
הוא עובד מעולה עם סלט מלא ירוקים, כולל תפוח עץ ירוק, אגס, ענבים ירוקים....מה שיש ירוק ואז ממש לפני האכילה הוסיפי סלק מגורר ועליו רוטב. אני מחבבת מאד רוטב טחינה או סתם טחינה גולמית לפני ערבוב אחרון.

אתמול אפיתי סלק בתנור, קילפתי וחתכתי לקוביות די קטנות. הוספתי ממנו לסלט קשים שהיו בו גזר,מלפפון, קולרבי ועלי סלרי. חשבתי לצלם אבל בשלב שנזכרתי בזה כבר לא היה רפרזנטטיבי, הסלק צובע. צריך לצלם לפני הערבוב .

תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אין לי עוד הרבה מה להוסיף'
אין לי עוד הרבה מה להוסיף
24/04/2013 | 23:45
1
41
הסלט האהוב עלי - סלט חמוצים איטלקי (צמחוני)
ירקות חמוצים (או מה שנשאר מהם) טחונים גס
קצת פלפל חריף / צ'ילי טחון גס
מיונז
- פשוט מערבבים הכול

הסלט שהכי הולך אצלי - טחינה
ועכשיו בגרסה הירוקה שלה

אני אוהבת להוסיף לסלט ירקו הרגיל טופו / גבינה מלוחה / קטניות מונבטות וכך לקבל  ארוחה שלמה, קלה ומהירה
ובמקום תיבול להשתמש ברוטב סויה / צ'ילי
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'טחינה מוצר יסוד פה בבית'
טחינה מוצר יסוד פה בבית
25/04/2013 | 09:15
21
לצפיה ב-'סלט צנוניות בשמן זית וזעתר'
סלט צנוניות בשמן זית וזעתר
24/04/2013 | 23:54
14
115
סלט שאבא שלי היה מכין כשהייתי קטנה, ורק לאחרונה נזכרתי בו והתחלתי להכין אותו.
זה מחזיק כמה ימים טובים במקרר, ומאוד משדרג כריכים בטעם ובפריכות.

15 צנוניות
2-3 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
קצת מלח
1 כפית זעתר יבש (לפי הטעם)
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איי איי איי'
איי איי איי
25/04/2013 | 03:33
44
לא משנה העובדה שאני מתעב את הטעם של שמן הזית (כן כן, לא נמנע ממנו רק מטעמים קלוריים), שהבצל הירוק אינו חביב עלי במיוחד וכך גם הצנונית, התמונה מגרה לי את העיניים.

תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'למה יבש?'
למה יבש?
25/04/2013 | 09:16
12
43
אני מעדיפה עם קורנית או אזוב או שניהם טריים. יש לזה טעם אחר לחלוטין.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-' וצנוניות גם בלי כלום זה פשוט '
וצנוניות גם בלי כלום זה פשוט
25/04/2013 | 12:51
4
18
לצפיה ב-'אבל זה לא סלט '
אבל זה לא סלט
25/04/2013 | 12:59
3
22
לצפיה ב-'גם אם חתוכות לחצאים?'
גם אם חתוכות לחצאים?
25/04/2013 | 13:03
2
27
טוב אני אוסיף קצת מלח ושמן
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אמממ.... '
אמממ....
25/04/2013 | 13:14
1
10
לצפיה ב-''
25/04/2013 | 14:00
5
לצפיה ב-'אין לי ממש גישה לזעתר טרי'
אין לי ממש גישה לזעתר טרי
25/04/2013 | 15:03
6
42
טימין זה עשב תבלין מהמם ואני דוחפת אותו בכל מקום, דווקא פה אני מאוד אוהבת את הזעתר. גם היבש טעים לי (לעומת הטימין, האורגנו והבזיליקום היבשים שאני ממש לא אוהבת)

מה זה אזוב?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'הזעטר היבש'
הזעטר היבש
25/04/2013 | 15:11
2
43
מורכב מעלי קורנית להלן טימין ואזוב מקראי או אזוב מצוי, בדרך כלל גם עם מלח ושומשום.
http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/553/387.html
http://www.seedsfromzion.co.il/128163/%D7%90%D7%96...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-''
25/04/2013 | 15:14
1
12
לצפיה ב-'ואנסקי האוילית '
ואנסקי האוילית
25/04/2013 | 15:16
33
שלא יכלה לבדוק כל כך בפשטות את המידע שלה וכתבה זעטר שוב ושוב במקום פשוט אזוב
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ואין לי אלא להסכים עם ויקיפדיה'
ואין לי אלא להסכים עם ויקיפדיה
25/04/2013 | 15:14
1
29
"זַעֲתַר (ערבית زَعْتَر) הוא תערובת תבלינים שמוצאה במזרח התיכון. עיקרה של התערובת מורכב בדרך כלל מאזוב מצוי (Origanum syriacum), המכונה לעתים בטעות בשם "זעתר" ובמקרים וקשה להשיגו מקורנית מקורקפת (Thymus capitatus), בת קורנית פשוטה (Thymus vulgaris), צתרנית משובלת (Thymbra spicata) או צתרה וורודה (Satureja thymbra). בנוסף, מכיל הזעתר אוג הבורסקאים ("סומק"), פירות אלה ארצישראלית ("בוטום") וזרעי שומשום קלויים. לעתים מוסיפים לתערובת מלח, וזרעי שומר."
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-''
25/04/2013 | 15:24
19
כל יום לומדים דברים חדשים
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ממש קל לגדל. אצלי הם באדנית'
ממש קל לגדל. אצלי הם באדנית
25/04/2013 | 15:54
19
לצפיה ב-'הסלטים המובילים אצלנו'
הסלטים המובילים אצלנו
25/04/2013 | 06:33
1
74
- הסלט ה"שגרתי" היום יומי כולל עגבניות, מלפפונים, פלפל אדום, בצל ירוק, חסה ערבית ועלי בייבי עם שמן זית ומלח בלבד. זה כל יום !
נוסף לו מבין הרבה מאוד סלטים אנחנו נהנים מאוד במיוחד מהסלטים הבאים על בסיס מזדמן:
- סלט ערבי קצוץ דק דק כמו זה http://is.gd/CJnr3x
- סלט טבולה עם בורגול עבה כמו זה http://is.gd/Wd9ijD
- סלט קולסלאו עם כרוב וגזר כמו זה http://is.gd/qkmJqw כשהמיונז האיכותי הוא טבעוני כמובן וכפות הסוכר הופכות לכפיות סוכר.
- סלט חסה עם אגוזי מלך ברוטב ויניגרט צרפתי כמו זה http://www.blog.limortiroche.com/?p=1337 כשבמקום הדבש שמים סילאן.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'עגבניות שרי עם צנוברים '
עגבניות שרי עם צנוברים
25/04/2013 | 09:41
38
חוצים עגבניות שרי, מוסיפים צנוברים קלויים, פרוסות פלפל צ'ילי, הרבה כוסברה ו/או פטרוזיליה והרבה לימון (נראה לי שגם חתיכות פטה שקדים יתאימו לסלט)
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'לרוב הסלט הרגיל'
לרוב הסלט הרגיל
25/04/2013 | 09:53
39
מלפפון, עגבניה, חסה, פטרוזיליה, פלפל, עלי בייבי, גרעיני חמניות ודלעת.
לפעמים מוסיפה עדשים שחורות מונבטות. וכשחסרים לי חלק מהרכיבים מוסיפה מה שיש: סלק מגורד, גזר וכו'.

אגב, בבית קפה ליד העבודה שלי גיליתי גם כן סלט נחמד וממש פשוט: פטריות (בשלמותן, לא חתוכות), אגוזי קשיו וחסה, מתובל ברוטב סויה.
גם רעיון נחמד שלא בעיה כמובן לעשות אותו גם בבית.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'טבעות גזר דקות + לימון כבוש + בצל ירוק'
טבעות גזר דקות + לימון כבוש + בצל ירוק
25/04/2013 | 10:22
29


אפשר לתבל בסחוג ירוק.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סלט עדשים'
סלט עדשים
25/04/2013 | 10:25
39

מנביטים עדשים ומוסיפים כל מיני דברים : )
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015122747...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'עוד! סלטים מירקות מבושלים ו/או עדשים --'
עוד! סלטים מירקות מבושלים ו/או עדשים --
25/04/2013 | 15:13
10
108
סלט עדשים ודלורית בויניגרט (אחד האהובים עלי)
1 דלורית בינונית
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
חופן קטן של עלי נענע
שמן זית
מלח, פלפל, סילאן
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית חרדל גדושה
1 שן שום בינונית כתושה
כף וחצי – שתיים סילאן

מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות של 1×1 ס"מ. שמים בתבנית עם קצת מלח ופלפל, כפית סילאן ושמן זית בנדיבות (זה חוסך את השמן אח"כ ברוטב). מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה.
את העדשים מבשלים בהרבה מים עד שהן רכות ומוכנות, אבל לא נמעכות לגמרי. מסננים ומייבשים. מערבבים הכל ביחד ומוסיפים את הנענע קצוצה.

אתמול הכנתי סלט עדשים שחורות ועגבניות טריות:
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
2 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות
חופן נדיב של פטרוזיליה + כוסברה קצוצות
חופן נענע קצוצה
1 שן שום קצוצה
שמן זית בנדיבות
מיץ מלימון וחצי / שניים
מלח


פלפלים קלויים
שיטה אחת היא לקלות את הפלפלים בשלמותם, לקלף, לחתוך לרצועות ואז לתבל (אני אוהבת לתבל עם הרבה שום, בלסמי שאני מבשלת קצת עם השום, סוכר חום, מלח פלפל).
שיטה אחרת היא לחתוך את הפלפלים לרצועות מראש, לקלות בתנור בחום גבוה עם בצל סגול, ולתבל במלח פלפל, סילאן, שמן זית ומלא שיני שום שלמות. יוצא מהמם.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סלט החצילים האהוב עלי'
סלט החצילים האהוב עלי
25/04/2013 | 15:21
2
89
2 חצילים בינוניים
חופן נדיב של פטרוזיליה טריה קצוצה
חופן קטן של נענע טריה קצוצה
מיץ לימון טרי מלימון שלם או לימון וחצי
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ רגיל
1/3 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
שמן רגיל/זית לטיגון או אפייה

חותכים את החצילים לקוביות של כ-2 ס"מ, מטגנים בשמן חם מאוד (או אופים עם ריסוס/מריחה של שמן ב-200 מעלות והופכים פעם פעמיים באמצע, עד שרך). מניחים בקערית, שופכים עליה את הרוטב ושמים במקרר לכמה שעות.


גם סלט חציל קלוי עם טחינה אני מאוד אוהבת, והמון לימון.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'נשמע מעולה. עשית לי חשק עכשיו '
נשמע מעולה. עשית לי חשק עכשיו
25/04/2013 | 16:00
23
לצפיה ב-''
25/04/2013 | 21:52
1
לצפיה ב-'אני מוחה!'
אני מוחה!
25/04/2013 | 15:57
6
58
פלפל קלוי הוא מהמם, אבל הוא לא סלט סלט הוא כמה מרכיבים יחד. לא לערבב שרשורים
השרשור הזה ממש כייפי.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אף פעם לא חשבתי על זה ככה '
אף פעם לא חשבתי על זה ככה
25/04/2013 | 16:04
5
48
מבחינתי סלט זה מה שמתפקד ככזה (שאוכלים אותו קר, ליד הארוחה או עם לחם)

ואם אני אערבב אותו עם חצילים קלויים, או קישואים קלויים, תרשי לי להחשיב אותו כסלט?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'רק כי את המנהלת '
רק כי את המנהלת
25/04/2013 | 16:50
4
48
האמת שהמשמעות של המילה - סלט - ערבוב דברים (לא לחינם אומרים לעשות סלט). לא נראה לי שהכוונה היא לערבוב מרכיב אחד עם רוטב, אבל אני גם יודעת שמשום מה קוראים לטחינה וחומוס סלט וגם זה תמיד הזוי לי. הם לא סלט, הם ממרח. לא שזה כזה חשוב
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'לא כי אני המנהלת'
לא כי אני המנהלת
25/04/2013 | 17:48
1
48
כי זה טעיייים!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'עזבי טעים, זה לא השוס כאן'
עזבי טעים, זה לא השוס כאן
25/04/2013 | 18:01
30
השוס זה הריח כשהם יוצאי מהתנור
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אבל אבל'
אבל אבל
25/04/2013 | 21:55
1
31
חומוס זה חומוסים מעורבבים עם טחינה ועם שום ועם מיצלימון...
טחינה זו משחה קשיחה מעורבבת עם שום ומיץ לימון ומים וכמון כי אחרת זה משו אחר
הם לא מעורבבים עם רוטב

אז זה סלט!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אבל... אבל... אבל...'
אבל... אבל... אבל...
25/04/2013 | 22:30
26
זה עדיין רק מרכיב אחד! תיבול לא נחשב!

תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'השרשור התווסף להודעות נבחרות'
השרשור התווסף להודעות נבחרות
27/04/2013 | 12:06
12

הודעות אחרונות

23:12 | 27.08.19 bogib
00:33 | 28.07.19 חנוך11
05:30 | 23.07.19 אורחים בפורום
01:01 | 04.07.19 luliy
21:38 | 19.06.19 luliy
13:36 | 09.06.19 אורחים בפורום
15:08 | 08.06.19 ronenrii
21:24 | 19.05.19 bogib
10:07 | 10.05.19 יערעד
15:21 | 03.05.19 מוכרחים להיות שמח4
12:34 | 30.04.19 אורחים בפורום
10:49 | 21.04.19 bogib

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ