מעיין ברכה
New member
זכיתי השבוע לצפות בהרצאה הזו, אודות מניעה וטיפול במחלות בהקשר התזונתי (בהכללה, משווה בין רוכלי בשר, צמחונים וטבעונים). זו הרצאה מצחיקה מאוד, פוקחת עיניים ונראית לי מדוייקת מאוד מבחינת העובדות.
http://www.youtube.com/watch?v=IV-mlTfM070
אמנם, אין לי מספיק יכולת לצפייה ביקורתית (במובן, שלא הלכתי לחפש מחקרים הטוענים אחרת משלל המחקרים שהוא מתבסס עליהם), אבל על פניו הוא נחווה אצלי כאמין מאוד ואיש מקצוע רציני (גם אם מצחיק
מעבר לחיזוק הבחירה שלי בטבעונות (כזו בריאותנית, כלומר, אני נמנעת ככל האפשר מחומרים משמרים, סוכר, צבעי מאכל וכו') זה מעלה גם שאלות רבות שאני חושבת עליהן לאחרונה ודנה בהן ביני לביני ועם מעט חברים בהקשר הרחב יותר, זה שיש לו ממשק עם המחאה הציבורית (בריא יותר, זול יותר ופחות מפרנס תאגידי ענק לאכול אורז מלא וקטניות מאשר לקנות שניצל תירס, למשל. שני המאכלים צמחוניים ואולי אף טבעוניים (
אני מנסה לחשוב על מכלול ההשפעות שעשויות להיות למעבר מאסיבי לטבעונות (הוא מביא מקרה מרתק מפילנד, של ירידה דרמטית בצריכת הבשר על ידי האוכלוסיה) ונדמה לי שאני לא מצליחה לתפוס את כל ההשתמעויות ברמה הגלובלית ואת כל האינטרסים שמשחקים תפקיד במגרש הזה. (השפעות אקולוגיות, השפעות כלכליות, בריאותיות ועוד. סתם דוגמא, אם תעלה תוחלת החיים, ככלל, זה מבורך, מאידך, זה יוצר משבר פנסיוני, מאידך נוסף, הכסף למימון זה יכול לבוא מן הירידה בצורך בטיפול במחלות). לצערי, אין לי פנאי להרחיב בדיון כרגע (מאש שהחלתי לכתוב ועד עתה הזעיקו אותי לדבר מה...) אבל אשמח לקרוא מה דעתכם.
בכל מקרה, אני נהנתי לצפות בהרצאה וכאמור, היא מעוררת מחשבה (וגם מעודדת מאוד את מי שצמחוני ועוד יותר את הטבעונים
תהנו!