לירון אסייג -אירוח בפורום ביום ה' 9/8

לירון אסייג -אירוח בפורום ביום ה' 9/8

אני גאה לבשר על האירוח הראשון [שלי


קבלו את
לירון אסייג
יועצת תזונתית
בוגרת המכללה לרפואה משלימה במגמת תזונה טבעית
וצמחונית אדוקה בעצמה במשך 10 שנים.


לירון תתארח אצלנו בפורום
ביום חמישי הקרוב 09/08/2012
בין השעות 18:00-20:00

עד אז
נא לשרשר להודעה זו שאלות ושאלות בלבד, ללירון.
אפשר להתחיל לשרשר...
ביום ה' הקרוב, לירון תענה לנו על כל השאלות, וניתן יהיה לשוחח איתה על גבי הפורום באון-ליין.

עד אז,
הרבה בריאות לכולנו!
 

קורין65

New member
שיבולת שועל-

אודה לך אם תרחיבי בענין היתרונות הבריאותיים של צריכת שיבולת שועל.
מה הדרך הנכונה לצרוך אותה? האם מבושלת? האם ללא בישול?.
האם לבשל עם חלב?
אם לא מבשלים אותה-האם יש בה "חומצה פיטית" המונעת את ספיגת המינרלים?.
מה עדיף? לערבב עם מים קרים ללא בישול או לבשל?. ואם בישול-כמה זמן לבשל?.
מה דעתך על צריכת סובין שיבולת שועל?.
שמעתי שיש כאלה שמתנגדים לצריכה קבועה של הסובין.
 
הרחבה לשאלה

כשאת עונה על השאלה הנ"ל אשמח אם תעשי הפרדה בין הקוואקר הידוע לבין שיבולת שועל מלאה שלא עברה שום עיבוד.

תודה
 

Liron Asayag

New member
הרחבה לשאלה

שלום ,א י י ק י ד ו ק א

קוואקר זה בעצם שיבולת שועל,
"קוואקר" זה מותג אשר תפס מאוד בארץ והפך למילה נרדפת לשיבולת שועל
 

Liron Asayag

New member
שיבולת שועל-

היי קורין ,

שיבולת שועל :
עשירה בסיבים תזונתיים , כ- 10.6 גרם ב-100 גרם .
היא הוכחה ע"י הרבה מחקרים ומומלצת ע"י ארגון הלב האמריקאי כבעלת יכולת בהורדת רמות כולסטרול בדם .
בנוסף , שיבולת השועל מכילה גם סלניום , ויטמין E אשר משמש כנוגד חמצון ותורם בפני עצמו , בנוסף מכילה אבץ, ברזל וחלבון .

האינדקס הגליקמי שלו נמוך לכן הוא גם מומלץ לחולי סוכרת .
ובכלל דייסת שיבולת שועל בבוקר זהו דבר מצוין ומשמש כארוחה משביעה .
- כמובן בגלל הסיבים הרבים שהוא מכיל מומלץ לשתות מים לאחר האכילה.

כמו כל הדגנים גם שיבולת השועל מכילה חומצה פיטית ,
עדיף לבשל את שיבולת השועל בכדי להסיר את החומצה.

סובין שיבולת שועל היא הקליפה החיצונית של שיבולת השועל,
לא מכירה את הדעות לגבי התנגדות לסובין/ שיבולת שועל
כמובן שכל דבר עדיף לצרוך במידה .
 

marx04

New member
חומצה פיטית - שאלת הדיוט

שלום לירון,

מאחר שאין לי ידע נרחב ומקצועי בתחום התזונה, אודה לך אם תסבירי במילה או שתיים מה הבעייתיות בחומצה פיטית ובמה היא מזיקה מבחינה תזונתית/בריאותית.

בתודה,

אורי.
 

קורין65

New member
עוד שאלה -האם חייבים לטחון את זרעי הצ'יאה?

והאם המינרלים שיש בזרעים נספגים לאור העובדה שגם בהם יש "חומצה פיטית"?
 

Liron Asayag

New member
זרעי צ'יאה

קורין65,
מפאת חוסר הזמן ,
לא אוכל כרגע להשיב לך עפ"י קריאת המאמר , אשמח אם תוכלי לשלוח לי אותו למייל ואתייחס ספציפי אליו .

אני מאוד ממליצה על זרעי צ'יאה , בייחוד לצמחונים וטבעוניים מכיוון ומכילים אומגה 3
רצוי לטחון אותם קרוב למועד האכילה .
 

קורין65

New member
ויטמין B12

מה הרמה התקינה של ויטמין B12?
עפ"י בדיקות קופות החולים הטווח הוא 200-900, אך כאן בפורום שמעתי שהסף התחתון צריך להיות למעשה 400, ולא 200.
למותר לציין שאני רחוקה מאד מ-400...
 

Liron Asayag

New member
ויטמין B12

שלום קורין65

רמה תקינה של ויטמין B12 משתנה בין קופת חולים אחת לאחרת.
לכן יכול להיות שאצלך הטווח הנמוך הוא 200 ובקופ"ח אחרת הטווח התחתון הוא 400.
בכל מקרה לא מומלץ כלל להגיע לטווח התחתון , גם אם הוא עדיין נמצא ב"טווח הנורמה" .
אם את סובלת מחסר רצוי להיוועץ באיש מקצוע לבדיקה וליטול תוסף .
( מומלץ כדור מציצה מתחת ללשון - בעל הספיגה הכי טובה)
 

byu1

New member
חלב מעודן של יטבתה

יש בו תוספות, האם הן לא משהו?
אני מניח שזה לא משמעותי

מה שכן הוא די טעים ורק 3 אחוז שומן

אותי קצת מגעיל לשתות חלב פרה אבל טעים בכל אופן ומספק

אני גם לא צמחוני כיום
 

Liron Asayag

New member
חלב מעודן של יטבתה

שלום byu1

אינני מכירה כל כך את החלב החדש (המעודן) של יטבתה ,
אשמח אם תוכל לצלם / לרשום את הרכיבים אשר המוצר מכיל ואוכל להתייחס אליהם.

אם אינך יכול לעשות זאת כעת ,
תוכל לשלוח לי מייל בשלב יותר מאוחר ואתייחס לכך.

תודה
 

byu1

New member
יש לך אתר אינטרנט?

הייתי מציע להעלות את מודעות החוסר בלמשל תחליפי בשר איכותיים בארץ. יש את טבעול וכו' אבל הם לא ממש טעימים ומספקים.

הייתי מציע להעלות את המצגות שצירפתי לפני כמה ימים לאתר אינטרנט ומשם לעשות התקדמות כבירה בשביל שעדן טבע מרקט לא יעשו מאיתנו צחוק שכל כך מביש אותנו

אני יודע שלא בדיוק ציפית לרעיון כזה אבל אני מקווה שאת אדם עם ראש פתוח ולא כמו רוב בני האדם אולי
 

Liron Asayag

New member
יש לך אתר אינטרנט?

שלום byu1

- כרגע עוד אין לי אתר אינטרנט ( עובדים על זה
)
אך יש לי עמוד בפייסבוק- https://www.facebook.com/pages/MovEat/310028182425033?sk=wall&filter=2&notif_t=wall
הוא אמנם גם בהרצה , אבל אתה מוזמן להצטרף .

אני לא מכירה את המצגות אשר צירפת - אשמח לקרוא אותם .

לגבי תחליפי בשר ,
מסכימה איתך שצריך לעלות מודעות למוצרים איכותיים .
באופן אישי , אני פחות מתחברת למוצרי טבעול ולא ממליצה לצרוך אותם כל יום ,
מכיוון ורוב המוצרים מתועשים ועברו טיגון.
לאחרונה הם דווקא עברו שינוי ומנסים לייעל את המוצרים לקו בריא יותר
שוב, זוהי דעתי האישית בלבד .
 
שאלה בנופך אישי

הי לירון,
ותודה רבה על הזמן שאת מקדישה לאירוח

אני הייתי שמחה לו היית משתפת בפן האישי
האם דרך התזונה הצמחונית שלך השתנתה בעקבות הלימודים.
האם יש מרכיבים שהוצאת מן המטבח שלך, האם יש מרכיבים אחרים שהכנסת?
במה השתנתה התזונה שלך מהתקופה לפני הלימודים לבין התקופה לאחר הידע וההשכלה שרכשת?

תודה מראש
 
וחלק ב' לאותה השאלה

מדוע את צמחונית?
והאם צמחונות מבחינתך היא התזונה להישאר בה, או שאת בעתיד מתכוונת לעבור לדרך תזונה אחרת?

תודה רבה
 
למעלה