לאיזה מתוק אפשר להשתוקק?

ושכחנו את הפרג

מזון עשיר ( אמצא את הרכיבים שלו), וטעים לא רק באזני המן. עם צימוקים ואגוזים כמובן.
 
אני חייבת לתקן אותך,

אין רעל ציאניד בשקדים. ואיפלו לא בכמויות קטנות. ה"קטע" הזה יצא מתוך זה שאנשים שהריחו ציאניד(ולא יודעת איך נשארו בחיים), טענו שהריח של ציאניד הוא כמו של שקדים חזקים.
 
../images/Emo6.gif וגכל העולם לוקחים את זה ברצינות...

עכשיו באמת כדאי לראות מחקרים מדויקים בנושא.
 

TheFinalCut

New member
תיקון לתיקון

אני לא יודע על בסיס מה החלטת לשלול בנחרצות את נוכחות הציאניד בשקדים, אבל אני יכול לומר לך שזו אכן עובדה ידועה היטב. אני יכול להסביר גם את המנגנון של שחרור הציאניד בזרע השקד ובצמחים אחרים, אם את ממש רוצה, כפי שלמדתי בקורס ספציפי בנושא לפני שנה וחצי. ריח הציאניד אכן מזכיר את ריח השקד ובדיוק מסיבה זו (כפי שאנשים שעובדים עם החומר יודעים; בחשיפה קצרה לכמות קטנה של החומר לא נגרם כל נזק). אך בכל מקרה, אכן מדובר בכמויות קטנות שלא יגרמו כל נזק אלא בצריכת כמות בלתי שפויה של שקדים לא-קלופים.
 
בספרי בישול הודי

תמצאי עוד מתכונים. יש ממתק העשוי על בסיס קמח חומוס . הוא נפלא. אפשר לבחור בסוג הממתיק שמשתשים בהכנתו.
 

queenyfj

New member
בטטות!

בטטות הן ממש מתוקות. אני אופה בטטות בתנור ואוכלת אותן בסוף הארוחה. זה גם לא מי יודע מה קלורי, אז זה אחלה קינוח, ואחלה לארוחה מתוקה. הכי פשוט בעולם: רוחצים היטב את קליפת הבטטה (סקוץ', מים וסבון), מרפדים תבנית בנייר אפיה (חשבו, אחרת זה סיוט לנקות אותה), מניחים את הבטטה, מכוונים את התנור ל-200 מעלות בערך, ומחכים בין חצי שעה לשעה (תלוי בגודל הבטטה). מעדן!
 
אפשר לגוון את הבטטות בתיבול שונה בכל פעם.

לזרות מעליהן לפני האפיה: פעם קינמון, פעם זרעי כמון, פעם זרעי כוסברה טחונים, פעם זרעי שומר טחון ופעם אחרת זרעי אניס .
 
תוספת לגבי הסילאן (../images/Emo124.gif כנרת! CH4!)

האם הסילאן ללא סוכר שדיברתם עליו הוא מתוצרת הארץ? כי ראיתי עכשיו שיש למשק לין סילאן טבעי ללא תוספת סוכר!
 

קלריסה

New member
את רוצה להגיד שבדרך כלל מוסיפים סוכר?

איזו סיבה יש להוסיף סוכר לסילאן? הרי התמרים מעצמם מאוד מאוד מתוקים. האם זה עניין של דרך השימור של המוצר?
 
יופי תודה

אני נותנת יותר אמון במוצרים מקומיים. ולגבי התורכים יש לי גם חשש בשל הגשם החומצי שירד שם לאחר אסון צ'רנוביל.
 
למעלה