לאיזה מתוק אפשר להשתוקק?

אפשר להוסיף טעמים

לכל סוגי היוגורטים , הגבינות הלבנות , השמנת, ומעדן הסויה הניטרלי. ואפשר ליצר גלידות מרכיבים נבחרים. יש חנויות שמתמחות בגלידות כאלה. כל אחד יכול לנסות לבד בבית, בעזרת הרשת, כמובן.
 

taliF454

New member
יש גלידה של הקהילה מדימונה שהיא ממש טובה

(אם עדיין מייצרים אותה,מזמן לא חיפשתי) וגלידה "טופוטי" ששמעתי עליה המלצות אבל עדיין לא ניסיתי וכמובן שאפשר להכין בבית עם קרם קוקוס (מומלץ עם פירות מתוקים ורכים ,למשל-מנגו בשל או בננה) כל מיני קינוחים טעימים אפילו להשקיע במכונת גלידה אם ממש אוהבים גלידות ולא יכולים בלי...
 
חמאת בוטנים ../images/Emo99.gif

זה דבר שאני לא מכניסה הביתה, כי אני ממש יכולה לחסל קופסה בשבוע רק עם הכפית. היו לי כמה נסיונות לקנות ולשמור על איפוק וריסון, ואחרי שבועיים הייתי נשברת ובתוך כמה ימים מרוקנת הכול. פשוט מסוכן
 

Foxy 1987

New member
ואני חשבתי שאני מבין היחידים בארץ...

משוגע על PB... במיוחד עם השבבים של הבוטנים, הטבעית ... ניסיון מטורף לגמרי שמאוד טעים - חמאת בוטנים עם קוטג'! נסו ותתפלאו!
 
התכוונתי לכל האחרים באופן כללי. אבל

אפשר לנסות לטחון בטנים עד דק. כי זה אמור להיות כל המתכון. אם הם מוסיפים שמן כלשהו , או מלח, או סוכר, כמובן שכל אחד יכול.
 
מתוקים שאני אוהבת

הכי אני אוהבת את כל הממרחים שציינו פה, ובעיקר חמאת בוטנים. אבל אני אוהבת אותם יותר מדי, אז בתכלס הם לא נכנסים אליי הביתה
מה שכן נכנס, למרות שזה לא לטעמו של כל אחד - ריבות ללא תוספת סוכר (יש רק את הסוכר הטבעי של הפירות עצמם), וסירופ מסלק סוכר שחברה מביאה לי מגרמניה. מזכיר מולסה, בצבע ובמרקם, הטעם מאוד חזק ואופייני אז אפשר להסתפק בקצת על הלחם, אי אפשר להתחיל לרוקן את זה. שזה מתוקים טובים לשומרים על המשקל כמוני... לא למנשנשים חופשיים
אבל בכל זאת הם אופציה.
 
ומה עם ג'לי לשומרי משקל?

הוא כל כך דל בקלוריות, ואפשר להכין בבית מג'לטין ללא סוכר, ולהמתיק בדרך הראויה בעיניך.
 
האמת שג'לי אני מאוד אוהבת

ופעם הייתי מכינה הרבה, ואיכשהו הפסקתי. תודה שהזכרת לי
זה באמת מעולה. מוכרים גם בסופר ג'לי אינסטנט ללא סוכר.
 

d a p h n a

New member
שתי פיסות מידע חשובות לגבי "ללא סוכר"

(לא בהכרח סותר את מה שנכתב כאן אבל נראה לי יכול לתרום לדיון הכללי) 1) מדובר על מוצרים שמכילים לרוב ממתיקים מלאכותיים שלא לגמרי ידוע מה ההשפעות הבריאותיות שלהם. אני באופן אישי מעדיפה לאכול כמות קטנה של מוצר עם סוכר (שלפחות אני יודעת מה הוא ומאיפה הוא מגיע) מאשר לאכול משהו עם כימיקל לא ברור כלשהו. במקרה שלי יוצא הדופן היחיד הוא דיאט קולה. כן, אני יודעת שזה רעל, אבל לא כזה שכרגע אני מסוגלת להוציא מהתזונה שלי
2) הרבה מאוד מוצרים שהם "ללא סוכר" הם מוצרים שנועדו לחולי סכרת אך לא לשמירה על הדיאטה. בוופלים ללא סוכר, למשל, יש פחות או יותר אותה כמות קלוריות כמו בופלים רגילים, מאחר והם עדיין מכילים שומנים, קמח ועוד.
 
פיסת מידע 1 תמיד לא ברורה לי.

ממתיקים מלאכותיים, בגלל היותם כל כך שנויים במחלוקת, היו נושא של אינספור מחקרים. פשוט אינספור. עד היום לא נמצאה כל בעיה בשימוש בהם בבני אדם. (הכוונה כמובן לממתיקים המאושרים ע"י ה FDA). מחקרים על גבי מחקרים, סקירות, מטא אנליזות, הכול. לא מצאו שום דבר. לגבי סוכר לעומת זאת, השפעות מזיקות נמצאו בהחלט. (נכון שאפשר להגיד שזה רק בכמויות גדולות, אבל מי שצורך כמות קטנה של סוכר גם יצרוך כמות קטנה של ממתיק אם יחליף את הסוכר בממתיק) ובכ"ז אנשים יעדיפו סוכר, חומר של מועיל לגוף בשום צורה ואף מזיק לו, על פני חומרים שלא נמצא בהם עד היום שום נזק, כי הם "כימיקל לא ברור". אבל הם לא כימיקל לא ברור. הם כימיקלים מאוד ברורים, יודעים בדיוק מה המבנה שלהם, וחוקרים אותם מכל כיוון אפשרי במחקרים חוזרים ונשנים. למעשה, אני מוכנה להמר שאין כמעט מאכל שנחקר כל כך הרבה כמוהם, ואם אחרי כזו בדיקה מדוקדקת הם נמצאו בטוחים - המסקנה צריכה להיות הפוכה - שהם כנראה בטוחים יותר מהרבה מאכלים אחרים שאנחנו מכניסים לפה ולא נחקרו בכלל (שלא לדבר על כאלה שכן נבדקו וכן נמצאו מזיקים ועדיין אנשים צורכים אותם בלי להתבלבל בכלל). אנשים שצורכים חומרים משמרים, צבעי מאכל, אוכל מעובד וכו' - כולם נמצאו מזיקים באופן מובהק - ולא יצרכו ממתיק מלאכותי, "כי זה מזיק איכשהו". כאילו עדיף חומר שאנחנו יודעים שמזיק, לפחות הוא מוכר לנו - על פני חומר שלא נמצאה איתו שום בעיה, כנראה יש בו משהו שאנחנו מפספסים והוא ממש ממש מסוכן. תמיד זה לא ברור לי. ופיסת מידע 2, נכונה לחלוטין
 

d a p h n a

New member
ייתכן ואת צודקת...

למען האמת הרתיעה העיקרית שלי ממתיקים מלאכותיים (שוב, למעט במקרה של דיאט קולה) נובעת פשוט מהטעם. אני מעדיפה לאכול מוצר שטועם כמו הדבר האמיתי מאשר מוצר שיש בו את טעמי הלוואי שיש לרוב הממתיקים המלאכותיים, גם אם זה דורש ממני לבקר יותר על הכמויות. באופן דומה אני מעדיפה לאכול מעט יוגורט שמכיל שומן והוא טעים וקרמי מאשר יותר יוגורט שהוא 0% שומן וטועם כך.
 
לגבי מוצרי דיאט

לרבים אכן אין את הטעם "המקורי", וצריך להתרגל. ליוגורטי דיאט לקח לי הרבה זמן להתרגל ולאהוב, כי הם אכן ממש לא טעימים כמו 1.5 או 3% עם סוכר. ההפרש ביניהם הוא 100 קלוריות, ובתפריט הקטנטן שלי זו כמות קריטית... אבל מי שלא חייב לסבול איתם באמת לא צריך
אבל אם את מכינה דברים בעצמך, אני ממליצה על ממתיקים מבוססי סוכרלוז. זה ממתיק שמיוצר מסוכר, הטעם ממש זהה (לדעתי) ופשוט אין לו שום טעם לוואי. הוא קצת יותר יקר מממתיקים אחרים, אבל למי שרוצה להפחית סוכר לדעתי הוא שווה את זה.
 

קלריסה

New member
ומה לגבי סטיביה?

לא בטוחה שכתבתי את זה נכון. קראתי שזה צמחי מישהו התנסה?
 
צימוקים שחורים וכל שאר הפירות היבשים

אבקת חרובים אפשר להוסיף לכל קרם תוצרת בית. אגוזים וגרעינים למינהם, ושקדים לאחר השריה וקילוף הקליפה הדקה טובים מאד בפני עצמם , או בתערובות שונות. אפשר ליצור כדורים מתוקים מתערובות שונות . אפשר לגוון בתיבול: זנגויל ,טרי או יבש הל קינמון, צפורן, קוקוס קליפת לימון או מיץ לימון. מיץ פרי אחר : קלמנטינה, רימון. וגם נענה או בזיליקום יכולים לגוון טעמים.
 
למעלה