לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1046910,469 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'לאיזה מתוק אפשר להשתוקק?'
לאיזה מתוק אפשר להשתוקק?
<< ההודעה הנוכחית
05/08/2007 | 13:40
57
117
שלום, אני חדשה כאן ומתרשמת מהידע שלכם, אולי תוכלו לסייע בעצה:

דווקא אוכלת בשר
אך משתדלת מאוד להימנע מ
קמח לבן
סוכר לבן
מוצרי חלב

וכך יוצא שהדבר המתוק היחידי שאני יכולה להרשות לעצמי הוא טחינה בדבש.

זה טעים וזה יופי, באמת מתוק מאוד
אבל כבר מתחיל לשעמם.
אתם בטח תדעו על עוד כמה אפשרויות
חוץ מפירות טריים, שגם אותם אני אוהבת
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מולאסה?סילאן? דבש חרובים..'
מולאסה?סילאן? דבש חרובים..
05/08/2007 | 20:08
10
159
שוקולד
(הייתי חייבת)
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יש שוקולד "אמיתי" בלי סוכר לבן?'
יש שוקולד "אמיתי" בלי סוכר לבן?
06/08/2007 | 06:53
9
34
עדיין לא הבנתי את הפדגוגיה של שוקולד חרובים ומדוע הוא מחליף את השוקולד שעשוי מקקאו, אם גם הוא מכיל סוכר לבן.
אבל אם הוא לא - אז אנסה אותו, מה יכול להיות?

מולאסה, עד כמה שאני זוכרת מתקופת הטבעונות של אמי, היא מאוד מרה. האם היא השתנתה עם השנים?
תזונה טבעונית >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'שוקולד לחולי סוכרת'
שוקולד לחולי סוכרת
06/08/2007 | 08:34
5
29
אינו מכיל סוכר.

כמעט בכל סופר מרקט יש כזה של עלית ושל מרמולייט, צריך לחפש במדפים של הסוכרת והמוצרים ללא סוכר.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אז הוא לא מתוק?'
אז הוא לא מתוק?
06/08/2007 | 14:24
1
24
כי אם סוכר הורדתי
ממתיקים מלאכותיים בטח ובטח.
במה ממתיקים את זה?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אמור להיות מתוק, יש ממתיקים מלאכותיים'
אמור להיות מתוק, יש ממתיקים מלאכותיים
06/08/2007 | 14:36
16
(ואפשר להפסיק עם הקישור, הבנו את הרעיון)
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'זה לא לגמרי נכון...'
זה לא לגמרי נכון...
07/08/2007 | 00:01
1
17
שוקולד לחולי סוכרת אינו מכית תוספת סוכר מעבר לסוכר הטיבעי שיש בו.

אני הייתי מציעה לנסות סוגים שונים של שוקולד מריר - ללא חלב וגם עם פחות סוכר לדעתי.
הסדרה של ספלנדיד ממש טובה בעיני.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איזה סוכר טבעי נמצא בשוקולד? '
איזה סוכר טבעי נמצא בשוקולד?
07/08/2007 | 07:56
7
לצפיה ב-'בספרה של צילה לוטווק:'
בספרה של צילה לוטווק:
08/08/2007 | 16:08
25
"אלף מתכונים טבעיים"
שיצא בהוצאת מסדה בשנת1972

מוקדש הפרק האחרון , בעמ' 289  לנושא: האם השוקולד מזון חיובי?

היא אספה חומרמדעי שהיה זמין באותה תקפה להוכיח ששוקלד מזיק.

בין היתרהיא מציינת את החומצה האוכסלית הרבה שבו ( 450 מ"ג על 100 גרם) כאשר בהשוואה בתאנה 10 מ"ג, ובעגבניה 5 מ"ג, המונעת ספיגת סידן מן המזון.

כן מכיל הקקאו הרבה מאד  THEOBROMA  
(1850 מ"ג למאה גרם קקאו), חומר הדומה לקפאין  שבתה ובקפה.

ברזל  נמצא בתמר ב 20% יותר מאשר בשוקולד.

בקקאו גם  30%  50%  שומן , שרובו חומצות רוויות  ורק 2% מתוכן בלתי רוויות.

ועיבוד השוקולד נעשה בחום '  130   140   מעלות C , הפוגע מאד בטיב השומן.

נתרן בשוקולד  95 מ"ג  לעומת  9 מ"ג בתמר, ואפילו זה נחשב גבוה.

שלא לדבר על הכמויות המופרזות  של סוכר לבן בשוקולד.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מולאסה מרה?'
מולאסה מרה?
06/08/2007 | 11:18
2
13
לפני כ10 שנים מסיבות סמי-בריאותיות עשיתי מהפך תזונתי (שהחזיק חצי שנה בערך) והורדתי גם סוכר לבן. אני זוכרת שמולאסה היה ממש טעים, אני לא סובלת דבש ולכן אני קצת ממורמרת שאף אחד לא דיבר איתי על סילאן.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'כי הסילאן שהיה עד כה בארץ היה עשיר בסוכר לבן.'
כי הסילאן שהיה עד כה בארץ היה עשיר בסוכר לבן.
06/08/2007 | 14:24
7
לצפיה ב-'אטעם '
אטעם
06/08/2007 | 14:24
5
לצפיה ב-'יש ממרח שקדים ממש טעים ויש לו אפילו טעם של'
יש ממרח שקדים ממש טעים ויש לו אפילו טעם של
05/08/2007 | 22:10
5
26
שוקולד לבן
אני ממליצה על זה
זה באמת טעים ויש הרגשה שזה ממש שוקולד אבל זה הרבה יותר בריא וזה טבעי
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'את הממרח מורחים?'
את הממרח מורחים?
06/08/2007 | 06:54
4
14
על לחם?
יש לך רעיון קצת יותר כיפי מלחם בשוקולד?
על מה עוד אפשר למרוח אותו? או לאכול בכפית?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'על פריכיות אורז.'
על פריכיות אורז.
06/08/2007 | 15:14
2
15
על מצות איכותיות העשויות מקמח מלא, או קמח כוסמין מלא.

על כל סוגי הקרקרים.

ועל משהו שקונים בחנות הודית, מן פיתה יבשה עשויה מקמח עדשים, שמחממים אותה במעט שמן , והיא מעדן.  לא יקר.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'חנות הודית? '
חנות הודית?
08/08/2007 | 10:10
1
10
יש דבר כזה בארצנו?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'כן ,ליד השווקים של הערים הגדולות.'
כן ,ליד השווקים של הערים הגדולות.
08/08/2007 | 14:36
8
בפתח תקוה יש ברח' פינסקר.
אברר לך את המספר המדויק, ומספר הטלפון.

ברמלה, לוד יש ליד השוק.

בתל אביב, אם איני טועה יש בשוק לוינסקי, או ליד כרם התימנים.

בעצם, בכל מקום שיש הודים.

אבל  גם  בני עדות אחרות מוצאים עניין בחנויות האלה.

דרך אגב, יש שם גם  גושי סוכר גור. כך הם קוראים לסוכר קנים טבעי.  מפוררים אותו בבית . והוא טעים להפליא,ומכיל גם ברזל ומינרלים אחרים. ועולה 5  או 6 שקלים לק"ג.

גם הפיתות העמידות האלה מקמח עדשים עולות מחיר כזה לחבילה שיכולה לספק משפחה שלמה לארוחה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'גם וגם'
גם וגם
06/08/2007 | 19:47
7
זה מתוק וממש דומה לשוקולד לבן כמוש אמרתי בטעם
אפשר גפ בכפית, לחם, פירכית מה שאת רוצה
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-' ממרח השקדים מעולה,ישנו גם ממרח חרובים ממ'
ממרח השקדים מעולה,ישנו גם ממרח חרובים ממ
06/08/2007 | 04:10
9
18
כר ולנשנוש- פולי סויה מתוקים עם קוקוס שבאים באריזה וורודה
וכמובן,הכי זול-חמאת בוטנים
הכי טעימה בעיני זו הגסה,עם חתיכות בוטנים שבורות
שאפשר להכין ממנה אחלה עוגיות (נסי לחפש בפורום מתכונים מתכון לעוגיות טחינה עם קמח מלא)
או סתם לאכול ממנה כפית גדושהכשבא משהו מתוק
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יש משהו שקרוב לגלידה ושחיתויות אחרות?'
יש משהו שקרוב לגלידה ושחיתויות אחרות?
06/08/2007 | 06:56
3
9
אחפש את פולי הסויה
וגם את הממרחים, כי אני עוד יחסית בסדר
אבל הבנאדם שמנסה להצטרף אליי להרפתקה מתוסכל מדלות החומר ומשעמום.

לי דווקא די בסדר עם אגוזים למיניהם (אפילו יותר מדי)
אבל הוא שוקל נטישה, וחבל
תזונה טבעונית >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אפשר להוסיף טעמים'
אפשר להוסיף טעמים
06/08/2007 | 15:26
11
לכל סוגי היוגורטים , הגבינות הלבנות , השמנת, ומעדן הסויה  הניטרלי.

ואפשר ליצר גלידות מרכיבים נבחרים.  יש חנויות שמתמחות בגלידות כאלה.  

כל אחד יכול לנסות לבד בבית, בעזרת הרשת, כמובן.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יש גלידה של הקהילה מדימונה שהיא ממש טובה'
יש גלידה של הקהילה מדימונה שהיא ממש טובה
06/08/2007 | 20:28
1
7
(אם עדיין מייצרים אותה,מזמן לא חיפשתי)
וגלידה "טופוטי" ששמעתי עליה המלצות אבל עדיין לא ניסיתי
וכמובן שאפשר להכין בבית עם קרם קוקוס (מומלץ עם פירות מתוקים ורכים ,למשל-מנגו בשל או בננה) כל מיני קינוחים טעימים
אפילו להשקיע במכונת גלידה אם ממש אוהבים גלידות ולא יכולים בלי...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'טוב, עלייה במשקל איננה מטרה'
טוב, עלייה במשקל איננה מטרה
08/08/2007 | 10:34
2
ההפך דווקא כן
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'חמאת בוטנים '
חמאת בוטנים
06/08/2007 | 08:36
1
14
זה דבר שאני לא מכניסה הביתה, כי אני ממש יכולה לחסל קופסה בשבוע רק עם הכפית.

היו לי כמה נסיונות לקנות ולשמור על איפוק וריסון, ואחרי שבועיים הייתי נשברת ובתוך כמה ימים מרוקנת הכול. פשוט מסוכן
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ואני חשבתי שאני מבין היחידים בארץ...'
ואני חשבתי שאני מבין היחידים בארץ...
07/08/2007 | 15:32
15
משוגע על PB... במיוחד עם השבבים של הבוטנים, הטבעית ...

ניסיון מטורף לגמרי שמאוד טעים - חמאת בוטנים עם קוטג'! נסו ותתפלאו!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בערבוב ביתי זה עולה פרוטות'
בערבוב ביתי זה עולה פרוטות
06/08/2007 | 14:23
2
10
ואפשר לשלוט בהרכב החמרים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יש לך מתכון לחמאת בטנים ביתית?'
יש לך מתכון לחמאת בטנים ביתית?
09/08/2007 | 09:32
1
6
לצפיה ב-'התכוונתי לכל האחרים באופן כללי. אבל'
התכוונתי לכל האחרים באופן כללי. אבל
09/08/2007 | 14:42
10
אפשר לנסות לטחון בטנים  עד דק.  כי זה אמור להיות כל המתכון.

אם הם מוסיפים שמן כלשהו , או מלח,  או סוכר, כמובן שכל אחד יכול.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מתוקים שאני אוהבת'
מתוקים שאני אוהבת
06/08/2007 | 08:40
8
18
הכי אני אוהבת את כל הממרחים שציינו פה, ובעיקר חמאת בוטנים.
אבל אני אוהבת אותם יותר מדי, אז בתכלס הם לא נכנסים אליי הביתה

מה שכן נכנס, למרות שזה לא לטעמו של כל אחד -
ריבות ללא תוספת סוכר (יש רק את הסוכר הטבעי של הפירות עצמם), וסירופ מסלק סוכר שחברה מביאה לי מגרמניה. מזכיר מולסה, בצבע ובמרקם, הטעם מאוד חזק ואופייני אז אפשר להסתפק בקצת על הלחם, אי אפשר להתחיל לרוקן את זה.
שזה מתוקים טובים לשומרים על המשקל כמוני... לא למנשנשים חופשיים
אבל בכל זאת הם אופציה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ומה עם ג'לי לשומרי משקל?'
ומה עם ג'לי לשומרי משקל?
06/08/2007 | 14:22
1
6
הוא כל כך דל בקלוריות, ואפשר להכין בבית מג'לטין ללא סוכר, ולהמתיק בדרך הראויה בעיניך.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'האמת שג'לי אני מאוד אוהבת'
האמת שג'לי אני מאוד אוהבת
06/08/2007 | 14:38
10
ופעם הייתי מכינה הרבה, ואיכשהו הפסקתי.

תודה שהזכרת לי זה באמת מעולה. מוכרים גם בסופר ג'לי אינסטנט ללא סוכר.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'שתי פיסות מידע חשובות לגבי "ללא סוכר"'
שתי פיסות מידע חשובות לגבי "ללא סוכר"
06/08/2007 | 21:39
5
18
(לא בהכרח סותר את מה שנכתב כאן אבל נראה לי יכול לתרום לדיון הכללי)

1) מדובר על מוצרים שמכילים לרוב ממתיקים מלאכותיים שלא לגמרי ידוע מה ההשפעות הבריאותיות שלהם. אני באופן אישי מעדיפה לאכול כמות קטנה של מוצר עם סוכר (שלפחות אני יודעת מה הוא ומאיפה הוא מגיע) מאשר לאכול משהו עם כימיקל לא ברור כלשהו. במקרה שלי יוצא הדופן היחיד הוא דיאט קולה. כן, אני יודעת שזה רעל, אבל לא כזה שכרגע אני מסוגלת להוציא מהתזונה שלי

2) הרבה מאוד מוצרים שהם "ללא סוכר" הם מוצרים שנועדו לחולי סכרת אך לא לשמירה על הדיאטה. בוופלים ללא סוכר, למשל, יש פחות או יותר אותה כמות קלוריות כמו בופלים רגילים, מאחר והם עדיין מכילים שומנים, קמח ועוד.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'פיסת מידע 1 תמיד לא ברורה לי.'
פיסת מידע 1 תמיד לא ברורה לי.
06/08/2007 | 23:34
4
10
ממתיקים מלאכותיים, בגלל היותם כל כך שנויים במחלוקת, היו נושא של אינספור מחקרים. פשוט אינספור.
עד היום לא נמצאה כל בעיה בשימוש בהם בבני אדם. (הכוונה כמובן לממתיקים המאושרים ע"י ה FDA).
מחקרים על גבי מחקרים, סקירות, מטא אנליזות, הכול. לא מצאו שום דבר.

לגבי סוכר לעומת זאת, השפעות מזיקות נמצאו בהחלט. (נכון שאפשר להגיד שזה רק בכמויות גדולות, אבל מי שצורך כמות קטנה של סוכר גם יצרוך כמות קטנה של ממתיק אם יחליף את הסוכר בממתיק)

ובכ"ז אנשים יעדיפו סוכר, חומר של מועיל לגוף בשום צורה ואף מזיק לו, על פני חומרים שלא נמצא בהם עד היום שום נזק, כי הם "כימיקל לא ברור".
אבל הם לא כימיקל לא ברור. הם כימיקלים מאוד ברורים, יודעים בדיוק מה המבנה שלהם, וחוקרים אותם מכל כיוון אפשרי במחקרים חוזרים ונשנים. למעשה, אני מוכנה להמר שאין כמעט מאכל שנחקר כל כך הרבה כמוהם, ואם אחרי כזו בדיקה מדוקדקת הם נמצאו בטוחים - המסקנה צריכה להיות הפוכה - שהם כנראה בטוחים יותר מהרבה מאכלים אחרים שאנחנו מכניסים לפה ולא נחקרו בכלל (שלא לדבר על כאלה שכן נבדקו וכן נמצאו מזיקים ועדיין אנשים צורכים אותם בלי להתבלבל בכלל).

אנשים שצורכים חומרים משמרים, צבעי מאכל, אוכל מעובד וכו' - כולם נמצאו מזיקים באופן מובהק - ולא יצרכו ממתיק מלאכותי, "כי זה מזיק איכשהו". כאילו עדיף חומר שאנחנו יודעים שמזיק, לפחות הוא מוכר לנו - על פני חומר שלא נמצאה איתו שום בעיה, כנראה יש בו משהו שאנחנו מפספסים והוא ממש ממש מסוכן.
תמיד זה לא ברור לי.

ופיסת מידע 2, נכונה לחלוטין
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ייתכן ואת צודקת...'
ייתכן ואת צודקת...
07/08/2007 | 00:16
3
3
למען האמת הרתיעה העיקרית שלי ממתיקים מלאכותיים (שוב, למעט במקרה של דיאט קולה) נובעת פשוט מהטעם. אני מעדיפה לאכול מוצר שטועם כמו הדבר האמיתי מאשר מוצר שיש בו את טעמי הלוואי שיש לרוב הממתיקים המלאכותיים, גם אם זה דורש ממני לבקר יותר על הכמויות. באופן דומה אני מעדיפה לאכול מעט יוגורט שמכיל שומן והוא טעים וקרמי מאשר יותר יוגורט שהוא 0% שומן וטועם כך.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'לגבי מוצרי דיאט'
לגבי מוצרי דיאט
07/08/2007 | 08:01
2
2
לרבים אכן אין את הטעם "המקורי", וצריך להתרגל. ליוגורטי דיאט לקח לי הרבה זמן להתרגל ולאהוב, כי הם אכן ממש לא טעימים כמו 1.5 או 3% עם סוכר. ההפרש ביניהם הוא 100 קלוריות, ובתפריט הקטנטן שלי זו כמות קריטית... אבל מי שלא חייב לסבול איתם באמת לא צריך

אבל אם את מכינה דברים בעצמך, אני ממליצה על ממתיקים מבוססי סוכרלוז. זה ממתיק שמיוצר מסוכר, הטעם ממש זהה (לדעתי) ופשוט אין לו שום טעם לוואי. הוא קצת יותר יקר מממתיקים אחרים, אבל למי שרוצה להפחית סוכר לדעתי הוא שווה את זה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ומה לגבי סטיביה?'
ומה לגבי סטיביה?
08/08/2007 | 10:36
1
3
לא בטוחה שכתבתי את זה נכון.
קראתי שזה צמחי
מישהו התנסה?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מה זה?'
מה זה?
08/08/2007 | 15:41
1
לצפיה ב-'צימוקים שחורים וכל שאר הפירות היבשים'
צימוקים שחורים וכל שאר הפירות היבשים
06/08/2007 | 14:20
11
21
אבקת חרובים אפשר להוסיף לכל  קרם תוצרת בית.

אגוזים וגרעינים למינהם, ושקדים לאחר השריה וקילוף הקליפה הדקה טובים מאד בפני עצמם , או בתערובות שונות.

אפשר ליצור כדורים מתוקים מתערובות שונות  .

אפשר לגוון בתיבול:

זנגויל ,טרי או יבש
הל
קינמון,
צפורן,
קוקוס
קליפת לימון או מיץ לימון.

מיץ פרי אחר : קלמנטינה, רימון.

וגם נענה או בזיליקום יכולים לגוון טעמים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יו, איזה שפע'
יו, איזה שפע
06/08/2007 | 14:26
10
12
מדוע לקלף את השקדים? משהו מזיק בקליפה שלהם?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יש שם רעל ציאניד בכמויות קטנות'
יש שם רעל ציאניד בכמויות קטנות
06/08/2007 | 14:42
7
31
שנועדו להרחיק מזיקים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'וואלה? תודה'
וואלה? תודה
06/08/2007 | 14:43
1
2
לצפיה ב-'ושכחנו את הפרג'
ושכחנו את הפרג
07/08/2007 | 14:55
6
מזון עשיר ( אמצא את הרכיבים שלו), וטעים לא רק באזני המן. עם צימוקים ואגוזים כמובן.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אני חייבת לתקן אותך,'
אני חייבת לתקן אותך,
07/08/2007 | 19:46
4
14
אין רעל ציאניד בשקדים.
ואיפלו לא בכמויות קטנות.
ה"קטע" הזה יצא מתוך זה שאנשים שהריחו ציאניד(ולא יודעת איך נשארו בחיים),
טענו שהריח של ציאניד הוא כמו של שקדים חזקים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'טוב,'
טוב,
07/08/2007 | 19:54
12
קראתי פה קצת,
אל תתייחסו אלי, מה שלמדים בצבא זה  אסון
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-' וגכל העולם לוקחים את זה ברצינות...'
וגכל העולם לוקחים את זה ברצינות...
07/08/2007 | 20:11
9
עכשיו באמת כדאי לראות מחקרים מדויקים בנושא.

תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תיקון לתיקון'
תיקון לתיקון
07/08/2007 | 20:40
1
11
אני לא יודע על בסיס מה החלטת לשלול בנחרצות את נוכחות הציאניד בשקדים,
אבל אני יכול לומר לך שזו אכן עובדה ידועה היטב.
אני יכול להסביר גם את המנגנון של שחרור הציאניד בזרע השקד ובצמחים אחרים, אם את ממש רוצה, כפי שלמדתי בקורס ספציפי בנושא לפני שנה וחצי.

ריח הציאניד אכן מזכיר את ריח השקד ובדיוק מסיבה זו (כפי שאנשים שעובדים עם החומר יודעים; בחשיפה קצרה לכמות קטנה של החומר לא נגרם כל נזק).

אך בכל מקרה, אכן מדובר בכמויות קטנות שלא יגרמו כל נזק אלא בצריכת כמות בלתי שפויה של שקדים לא-קלופים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תודה לך '
תודה לך
07/08/2007 | 20:42
8
נו, לימדו אותי ככה בצבא.
אני בכלל לא אוהבת שקדים!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בספרי בישול הודי'
בספרי בישול הודי
06/08/2007 | 14:49
1
9
תמצאי עוד מתכונים.
יש ממתק העשוי על בסיס קמח חומוס .
הוא נפלא.

אפשר לבחור בסוג הממתיק שמשתשים בהכנתו.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'כמובן גם ברשת.'
כמובן גם ברשת.
07/08/2007 | 14:56
2
לצפיה ב-'בטטות!'
בטטות!
07/08/2007 | 20:10
4
15
בטטות הן ממש מתוקות.
אני אופה בטטות בתנור ואוכלת אותן בסוף הארוחה.
זה גם לא מי יודע מה קלורי, אז זה אחלה קינוח, ואחלה לארוחה מתוקה.
הכי פשוט בעולם:
רוחצים היטב את קליפת הבטטה (סקוץ', מים וסבון), מרפדים תבנית בנייר אפיה (חשבו, אחרת זה סיוט לנקות אותה), מניחים את הבטטה, מכוונים את התנור ל-200 מעלות בערך, ומחכים בין חצי שעה לשעה (תלוי בגודל הבטטה).
מעדן!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אכן. וגם גזר וסלק הם ירקות מתוקים למדי.'
אכן. וגם גזר וסלק הם ירקות מתוקים למדי.
07/08/2007 | 21:32
7
לצפיה ב-'אפשר לגוון את הבטטות בתיבול שונה בכל פעם.'
אפשר לגוון את הבטטות בתיבול שונה בכל פעם.
08/08/2007 | 15:48
2
11
לזרות מעליהן לפני האפיה:
פעם קינמון,
פעם זרעי כמון,
פעם  זרעי כוסברה טחונים,
פעם זרעי שומר טחון
ופעם אחרת זרעי אניס .

תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יאם, עשית לי חשק...'
יאם, עשית לי חשק...
09/08/2007 | 01:44
1
2
לצפיה ב-'ושכחתי את הטעמים הלימוניים שגם הם מתאימים.'
ושכחתי את הטעמים הלימוניים שגם הם מתאימים.
09/08/2007 | 14:44
4
לצפיה ב-'תוספת לגבי הסילאן ( כנרת! CH4!)'
תוספת לגבי הסילאן ( כנרת! CH4!)
07/08/2007 | 22:59
3
23
האם הסילאן ללא סוכר שדיברתם עליו הוא מתוצרת הארץ?

כי ראיתי עכשיו שיש למשק לין סילאן טבעי ללא תוספת סוכר!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'את רוצה להגיד שבדרך כלל מוסיפים סוכר?'
את רוצה להגיד שבדרך כלל מוסיפים סוכר?
08/08/2007 | 10:09
1
14
איזו סיבה יש להוסיף סוכר לסילאן? הרי התמרים מעצמם מאוד מאוד מתוקים.
האם זה עניין של דרך השימור של המוצר?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סוכר לבן הוא מוצר זול מאד.'
סוכר לבן הוא מוצר זול מאד.
08/08/2007 | 15:45
11
זו הסבה שמוסיפים אותו גם במקומות שאין בו צורך.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יופי תודה'
יופי תודה
08/08/2007 | 15:43
16
אני נותנת יותר אמון במוצרים מקומיים.

ולגבי התורכים יש לי גם חשש בשל הגשם החומצי שירד שם לאחר אסון צ'רנוביל.
תזונה טבעונית >>

הודעות אחרונות

23:12 | 27.08.19 bogib
00:33 | 28.07.19 חנוך11
05:30 | 23.07.19 אורחים בפורום
01:01 | 04.07.19 luliy
21:38 | 19.06.19 luliy
13:36 | 09.06.19 אורחים בפורום
15:08 | 08.06.19 ronenrii
21:24 | 19.05.19 bogib
10:07 | 10.05.19 יערעד
15:21 | 03.05.19 מוכרחים להיות שמח4
12:34 | 30.04.19 אורחים בפורום
10:49 | 21.04.19 bogib

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ