בן שנה ו- 3 חודשים

גננת110

New member
בן שנה ו- 3 חודשים

היי,

קודם כל, שמחה לגלות שיש את הפורום הזה. אני שוברת את הראש מה להכין כבר הרבה זמן ופתאום לגלות שיש מקום שכזה, כיך גדול :)

בני בן שנה ו- 3 חודשים, אוכל כמעט הכל (בבית לא מוכן לאכול ירקות וביצים,אבל הבנתי שבמעון כן אוכל).

בעיקרו ןאני די אובדת עצות ממה להכין לו. אני מבשלת פעמיים בשבוע כדי שיהיה לו אוכל למשך השבוע (אוכל במשך יומיים את מה שבישלתי בערב, לדוגמא, מבשלת בראשון לשני ושלישי, מבשלת בשלישי לרביעי וחמישי).
זה הלו"ז שלו:
6:00 תמ"ל (בקבוק של 240 לא מסיים את כולו)
8:30 ארוחת בוקר במעון
11:30 ארוחת צהריים במעון (ללא בשר)
15:30 כריך במעון
16:15 פירות מרוסקים עם יוגורט בבית (מטורף על כל סוגי הפירות)
18:30 ארוחת ערב כולל קציצת בשר (שוב לא כולל ירקות וביצים שמסרב לאכול בבת)
19:30 תמ"ל

האם הלו"ז הגיוני וסביר? הגעתי אליו אחרי כמה ניסיונות שבהם ראיתי שלמשל ב- 16 אחרי המעון מסרב לאכול ארוחה מלאה וכו'.
מה אני יכולה להכין לארוחת ה- 18:30? אוכל פסטה, קוסקוס, בורגול, קציצות בשר, מרק ירקות, שקשוקה, פשטידות, פתיתים (כן, יודעת שזה לא להיט) עם ירקות מבושלים.
וזהו , נגמרו לי הרעיונות. אשמח לעוד תודה :)
 
בן שנה ו-3 חודשים

הי,
נשמע שבנך אוהב מגוון של מזונות מוצקים והמטרה היא להמשיך ולחשוף למוצקים ולעודד ארוחות משפחתיות. ילדים נוטים להענות למה שמוצע להם סביב הפעם ה-20 בה הם רואים מזון מסוים על השולחן. להורים יש תפקיד מפתח בעניין הזה, והוא לשמש לו דוגמה לאכילה מאוזנת ומגוונת. מומלץ לשבת לארוחות משפחתיות ליד שולחן (גם הורה אחד זה טוב מספיק), להניח ירקות על השולחן וקודם כל לאכול וליהנות מהם בעצמכם. חלילה לא ללחוץ או להכריח אותו לאכול מהם, חכו שהוא יזום וירצה בעצמו. ברמה הפרקטית חשוב להיות יצירתיים. לילדים חשובה האסטטיקה והצבעים ולכן חשוב שהמזונות יראו להם טוב בצלחת.
רעיונות נוספים לארוחת ערב: ניוקי/ רביולי, סלט טונה, מרק קטניות/ עוף, שקשוקה/ פיצה על טורטיה/ לזנייה.
שיהיה בהצלחה ושבוע טוב!
מירב
 
למעלה