יש הבדל עקרוני בין חלבונים
מהחי, לאלו ממקור צמחי. החלבונים מהצומח אינם דורשים חומציות גבוהה בקיבה כדי לפרק את החלבונים הפשוטים האלה. ואכן חומציות הקיבה של האדם הצמחוני היא נמוכה, מעט יותר מ-1%. לא כך הוא כשמדובר בחלבונים מהחי. ואכן אצל הטורפים חומציות הקיבה גבוהה פי שבעה ויותר. אדם הינו חיה צמחונית וכאשר הוא אוכל בשר, מרביתו נרקב ולא מקבל פירוק ע"י מיצי העיכול. ואכן מוצאים במעי אדם האוכל חלבון מהחי, חיידקי רקבון בכמות גדולה. בצואתו ימצאו בכל סמ"ק למעלה משישה מיליון חיידקי רקבון. אלה מספרים לנו מה קרה לבשר וליתר המזונות מהחי במערכת העיכול- הוא נרקב ברובו. משמעות הרקבון הזה הוא הרעלה במעיים. חיידקי הרקבון מייצרים במהלך פרוק המזון מהחי רעלים מסוכנים. רעלים אלה פוגעים במעיים ומייצרים את מחלות המעיים [דלקות, כיבים ועוד] וחלקם ניספג במעיים למחזור הדם ובאמצעותו מועברים לכל הגוף. הרעלה זו קשורה להיווצרות מחלות רבות, חלקן קטלניות וגורמות לסבל רב כמו מיגרנה, לחץ דם גבוה, סרטן ועוד. ד"ר טילדן וד"ר בירכר בנר, רופאים וחוקרים ידועים בזמנם, הביאו למדע הרבה ידע בנושא והוכיחו הצלחות בריפוי מחלות כרוניות שונות באמצעות תזונה צמחונית נטולה כל מזון מהחי. ד"ר בירכר בנר כתב "בבשר השרירים, משתנים חומרי החלבון מיד אחרי המוות. אחר כך הוא משתנה ע"י החימום במטבח. החלבון מתפרק ונחלש... רוצה האדם להיזון בבשר-ילמד מחיות הטרף. הללו שותים את הדם החי של טרפם, ואחר כך קורעים את טרפם לנתחים, אוכלים תחילה את הקרביים והקיבה, על כל תוכנם הצמחי, לאחר מכן את כרי השומן והעצמות, ורק לבסוף את בשר השרירים. רק כך הם מקבלים מזון מאוזן. אבל האדם הנאור, אוכל הבשר, ניזון בעיקר מבשר שרירים מבושל ומטוגן, שחלבונו מוחלש והוא חסר ויטמינים ומינרלים. כיצד אפשר לקיים את הבריאות במזון כזה?" ובאשר לחלבוני החלב, הרי יכולת פרוקם קיימת אך ורק אצל תינוקות וילדים קטנים. פרוק חלבון החלב נעשה ע"י מיץ עיכול מיוחד. לאחר גיל הגמילה, האנזים שמפרק חלבון חלב נעלם בהדרגה. אדם מבוגר אינו מסוגל לפרק חלבון של חלב. חלבון ממקור צמחי נכון כמו פירות, ירקות, אגוזים טבעיים, שומשום וכד', מתפרק ונעכל בקלות במערכת העיכול האנושית ואינו נרקב. אכילת תזונה צמחונית נכונה, אינה מייצרת רקבונות במערכת העיכול, והצואה של הצמחוני אינה מכילה חיידקי רקבון כמו אצל אוכלי המזונות מהחי.