סוכר חום

אשכר ש

New member
תודה על התשובה המפורטת ../images/Emo45.gif

בהחלט מרגיע
יש סיכוי שעושים אצלכם משלוחים לאזור גוש דן?
 

טלימה

New member
סוכר חום

לשמחתי אני עורכת כרגע מאמר על סוכר עבור האיש שלי, בשביל הגיליון הקרוב של "באופן טבעי". כך שיש בידי מידע רב. לצערי, המאמר עוד אינו מוכן וכך לא אוכל להפנות אליו. על הסוכר החום: בעבר היו גורסים את קנה הסוכר ולא מצליחים ממש לעבדו עד הסוף, כך שחלק מהמינרלים ווהוויטמינים היו נשארים בו והוא לא היה לבן. היום מצליחים לעשות את ההפרדה לגמרי ושבים וצובעים את הסוכר במולסה או בקרמל. המולסה היא סירופ הנוצר מסחיטת קנה הסוכר. סירופ חום המכיל את הוויטמינים והמינרלים הקיימים באופן טבעי בצמח. מבחינת סוג הסוכר ופעולתו בדם דומה הסוכר החום ללבן. הוא יוצר sugar high ו-sugar low ונספג כמו הסוכר הלבן. שניהם מעובדים. גם הדבש, אגב, פועל אותו הדבר ואף בכוח רב יותר (בו אין פרוקטוז בכלל והוא נספג הישר לדם). כמו שכתבו כאן, עדיף לא להמתיק. באוכל שלנו (פירות בעיקר) יש מספיק סוכר לפעולת הגוף. אם ממתיקים אפשר במולסה, בסילאן, בדבש חרובים או בסטיביה. ואם ממתיקים, אז הכי טוב - לגוון באופני ההמתקה.
 

אשכר ש

New member
והסוכר החום האורגני

גם הוא צבוע??? או שהוא גרוס ולא מעובד עד הסוף?
 

טלימה

New member
על זה אינני יודעת מספיק

מכל מקום - כדאי להעדיף את המולסה. תראי המורגה שמיסה מציעה היא מתוקה מאוד. אני מעדיפה בלי המתקה בכלל בד"כ (אלא במקרי מחזור קשים)
 

טלימה

New member
מנהלות ../images/Emo124.gif

בנוסף, אם הנושא כל-כך מענין, אני מציעה להזמין את אורי אדלר או את נרי יצחקי לאירוח. שניהם בעלי ידע נרחב בנושא.
 

אמארונה

New member
אכן יצרתי קשר עם אורי אדלר בעבר

לגבי אירוח ואנסה בזמן הקרוב לתאם איתו אירוח שוב.
 

rnati

New member
../images/Emo41.gifשאלת תם על מולסה

אם אני רוצה להכין עוגה עם מולסה במקום סוכר, אפשרי? איך אני עושה את המרת הכמויות? איך מולסה מבחינת סכרתיים? כמו סוכר?
 
למעלה