מצאתי מחקר ישראלי של ד"ר מנדל ביחד עם ד"ר רונית לובצקי
בשותפות למחקר עם פרופ' פרנסיס מימוני, פרופ' שאול דולברג וד"ר שמעון ברק,
שקבע שחלב אם בהנקה משתבח עם הזמן.
המחקר נערך בקרב 61 נשים, אשר 27 מתוכן הניקו במשך 2-6 חודשים ו- 34 מביניהן הניקו משך זמן העולה על שנה (בין 12-39 חודשים).
המחקר קובע כי הערך התזונתי של חלב אם בהנקה ממושכת (מעל שנה) עשיר יותר מערכו של חלב אם בהנקה קצרה.
הוא פורסם ב-Journal of pediatrics והוא אחד המחקרים הראשונים (לפני כעשור) שבחנו את הרכב החלב של "מניקות לטווח ארוך".
תוצאות המחקר מצאו אחוזי שומן גבוהים יותר בחלב של אמהות, אשר הניקו תקופה ממושכת (בממוצע עד 11% שומן) , בהשוואה לאחוז שומן נמוך יותר (7.4% בממוצע) בקרב נשים, שהניקו תקופה קצרה יותר.
הערך המקסימלי של שומן שנמצא בקרב המיניקות הוותיקות הגיע עד ל-28% שומן.