תזונה לתינוקות

4cat

New member
תזונה לתינוקות

הי, רציתי לשאול באיזו צורה ניתן לתת קטניות לתינוקות (אני יודעת שאסור מתחת לגיל 5)- אבל בכל זאת, האם אפשר לטחון אותם??
בנוסף, הקטנציק בן תשעה חודשים ואוכל דייסת שיבולת שועל, כרגע על בסיס מים. לפעמים אני שואבת חלב. איזה חלב כן מומלץ לערבוב? אורז/שקדים?
אוכל אצבעות- הוא מאד אוהב לאכול בעצמו. יש רעיונות לאוכלים שונים (בעיקרון כל דבר שהוא אוכל אני חותכת לחתיכות קטנות) אבל אני מחפשת מעין חטיף, אבל בריא כמובן. תודהה
 

שוקוצית

New member
לא מכירה איסור על קטניות מתחת לגיל 5

אם הן מבושלות היטב אין שום מניעה לתת אותם.
תבדרי מה הכי טעים לו, חלב אורז/חלב שקדים. חבל על החלב שלך בדייסה.
לגבי אוכל אצבעות נשמע לי שאת עושה מצויין. את יכולה להכין לביבות למיניהן בתור חטיף, עוגיות טחינה רכות...
מאפין מירקות...
 

חתולית16

New member
מרק


אני מוסיפה במרק ירקות אפונה ירוקה יבשה, אורז, ועדשים חומות קטנות באופן קבוע
בנוסף לירקות
 
מעולם לא שמעתי על בעייתיות בקטניות מתחת גיל חמש

מעניין מה עושים באמריקה הלטינית, שם אוכלים הרבה קטניות כחלק מהתזונה היומית... או בהודו... נשמע לי ממש מופרך. הייתכן שחל בלבול עם אגוזים? ההמלצה הרשמית היא אכן לא לפני גיל חמש, ויש שבוחרים לפעול אחרת משיקולים שונים.התינוק שלי בן שבעה חודשים ואוכל כל מה שאנחנו אוכלים בבית, ללא טחינה. אני לא משתמשת בדבש כדי שבטעות לא יאכל מזה, אבל חוץ מזה הכל הוא אוכל. החלב שהוא מקבל מלבד חלב אם שלי הוא כל חלב צמחי שאני מכינה - אגוזים למיניהם, שקדים, קוואקר...לנשנוש לדעתי הכי טוב פירות
 

4cat

New member
כתוב על כל שקיות הקטניות..

אני מתכוונת לאלו שבאריזות- מופיעה אזהרה שאסור מתחת לגיל 5. וכדי להיות בטוחה הצצתי עכשיו באתר של "בטרם"
http://www.beterem.org/pages/חנק.aspx
יש שם שורה בסוף שמתייחסת לזה. אני לרוב מש לא היסטרית בנושאי אוכל, אבל כן יש לי פחד ממאכלים קטנים ועגולים.
ואם כבר אז נזכרתי בדבר נוסף- לגבי לחם, בבית אנחנו אוכלים שיפון והקטנציק לא הגיב לזה טוב (גזים וכאבי בטן). איזה לחם כן מומלץ? (והלוואי והייתי אופה/מכינה חלב וכו')
 
קראתי את כל הלינק מבטרם ולא מופיעות שם קטניות

מלבד גרעיני תירס שמיועדים לפופקורן. אבל התירס כלל אינו קטניה אלא דגן, רק מתייחסים אליו ככה לפעמים...

אם את דואגת לעניין החנק, את יכולה למעוך את הקטניות קצת עם האצבעות, או לחצות אותן בסכין לאורך כמו שחוצים נקניקיות. או למעוך בתוך מזונות - חומוס הוא קטניה שהרבה פעמים מועכים למחית גם למבוגרים


לחם זה עניין של העדפה אישית לדעתי. אני בדיעה שעדיף כמה שיותר טבעי ללא תוספים ומשמרים, ואנחנו נותנים קמחים מלאים (לצד הלבנים - אין בבית שלנו איסור על לבן) ממש מההתחלה. מה שבטוח, לחם אינו חובה. זה לא איזה מוצר בריאות.... גם כשאופים לבד.
 
נראה לי שאת מבלבלת קטניות עם פיצוחים...

פיצוחים זה מיני אגוזים שקדים בוטנים... וגם זרעים גדולים כמו זרעי חמניה, מה שאנו מכנים "גרעינים". הם קשים יחסית גם כשמשרים או מבשלים אותם.

קטניות זה שעועיות, מיני עדשים, חומוס וכן הלאה. כשמבשלים אותם הם מתרככים מאוד. יש להם קליפה חיצונית שבתוכה הפרי שמתרכך בבישול כך שאם מועכים מעט עם האצבעות הקטניה מאבדת מצורתה העגלגלה.
 
אצלנו הקטנה (1.2) אוכלת באופן חופשי מהתפריט המשפחתי

לדעתי לקטנציק שלך יהיה דוקא כיף לאכול קטניות בלי לטחון- כמו סוכריות קטנות (שיטת הצבת) אבל זה לא באמת משנה איך נותנים אותם- אפשר במחית, בטבעי, כקציצה אפויה/מטוגנת.

אנחנו נותנים לפעמים משקה אורז כתחליף למטרנה- לא שיש בזה איזה תוסף תזונתי- אבל זה מזכיר את המטרנה וטבעי הרבה יותר..

רעיונות לחטיפים טבעיים (אצלנו אין בכלל תעשייתיים)- חמוציות, תמרים חתוכים, וכל פרי/ירק אחר שניתן לחתוך.
 
למעלה