לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1172611,726 עוקבים אודות עסקים

פורום הורות טבעית

הגוף שלנו והאדמה שעליה אנו חיים הם תוצר של תהליך התפתחותי של מיליוני שנים.הם מכילים חוכמה עצומה וגדולה לאין ערוך מהחוכמה שהצלחנו לצבור על ידי השכל והטכנולוגיה שלנו במאתיים השנים האחרונות.עם צבירת הידע המודרני מצאנו את עצמנו מאבדים ידע עתיק יומיןאשר טמון ביכולת שלנו להקשיב לעצמנו ולסובב אותנו.לידע ולטכנולוגיה המודרניים יתרונות עצומים, אולם השימוש המופרז שלנו בהם והפנייה לאנשי הטכנולוגיה והמסחר בכל בעיה או צורך, קטנים ככל שיהיו, יוצרים מסך של ערפל שמקשה עלינו להקשיב לכוחות הפנימיים שטמונים בנו.ההורות שלנו מעצבת את פני הדור הבא.אנו מעניקים לילדינו יותר מאשר מזון, מחסה ואהבה.אנו מעניקים להם צורת הסתכלות אשר תשפיע על הדרך בה הם יתמודדו עם אתגרי החיים.הורות טבעית היא הנסיון להציג בפני ילדינו את יתרונות התרבות שלנו והעושר שלה, מבלי שיאבדו את העושר ואת הכוחות שאיתם הם הגיעו.פורום הורות טבעית הינו מקום מפגש של הורים:המודעים ליתרונותיהם של הרפואה והחינוך האלטרנטיביים,המודעים לנושא של מיחזור ואקולוגיה,המודעים להשפעתה ההרסנית של תרבות הצריכה על האושר של ילדינו,המודעים להשפעת התזונה הבריאה והטבעית ולחסרונות האוכל התעשייתי,המודעים לחשיבות זמן איכות עם ילדינו ומעוניינים למצוא את האיזון בין קריירה לחיי משפחה,המודעים ומכבדים זכויות בעלי חיים ועוד...

אודות הפורום הורות טבעית

הגוף שלנו והאדמה שעליה אנו חיים הם תוצר של תהליך התפתחותי של מיליוני שנים.הם מכילים חוכמה עצומה וגדולה לאין ערוך מהחוכמה שהצלחנו לצבור על ידי השכל והטכנולוגיה שלנו במאתיים השנים האחרונות.עם צבירת הידע המודרני מצאנו את עצמנו מאבדים ידע עתיק יומיןאשר טמון ביכולת שלנו להקשיב לעצמנו ולסובב אותנו.לידע ולטכנולוגיה המודרניים יתרונות עצומים, אולם השימוש המופרז שלנו בהם והפנייה לאנשי הטכנולוגיה והמסחר בכל בעיה או צורך, קטנים ככל שיהיו, יוצרים מסך של ערפל שמקשה עלינו להקשיב לכוחות הפנימיים שטמונים בנו.ההורות שלנו מעצבת את פני הדור הבא.אנו מעניקים לילדינו יותר מאשר מזון, מחסה ואהבה.אנו מעניקים להם צורת הסתכלות אשר תשפיע על הדרך בה הם יתמודדו עם אתגרי החיים.הורות טבעית היא הנסיון להציג בפני ילדינו את יתרונות התרבות שלנו והעושר שלה, מבלי שיאבדו את העושר ואת הכוחות שאיתם הם הגיעו.פורום הורות טבעית הינו מקום מפגש של הורים:המודעים ליתרונותיהם של הרפואה והחינוך האלטרנטיביים,המודעים לנושא של מיחזור ואקולוגיה,המודעים להשפעתה ההרסנית של תרבות הצריכה על האושר של ילדינו,המודעים להשפעת התזונה הבריאה והטבעית ולחסרונות האוכל התעשייתי,המודעים לחשיבות זמן איכות עם ילדינו ומעוניינים למצוא את האיזון בין קריירה לחיי משפחה,המודעים ומכבדים זכויות בעלי חיים ועוד...
x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום הורות טבעית!  
זהו פורום של שיתוף בין הורים שבחרו באורח חיים אלטרנטיבי מסוגים שונים.
המידע והעצות בפורום אינם מקצועיים ואינם באים להחליף יעוץ אישי ומקצועי
לפורום רפואה משלימה   לפורום לידה פעילה וביתית
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'תבלינים מוקרנים'
תבלינים מוקרנים
<< ההודעה הנוכחית
07/04/2011 | 16:45
44
861
במסגרת איזה קורס שאני עושה, למדתי שהשוק הסיטונאי - כלומר מסעדות, קייטרינג וכו', מחויבים להשתמש אך ורק בתבלינים שעברו הקרנה בקרני גמא כדי להיות בטוחים שאין בהם מזיקים.
הסבירו לנו שסביר להניח שגם חלק מהתבלינים שקונים בסופר מוקרנים - אבל שאין דרך לדעת אם כן או לא.

מענין אותי אם תבלינים אורגנים מוקרנים. עד היום לא חשתי צורך עז לקנות תבלינים אורגנים, עכשיו קצת יותר...

ורד
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'למה לא תגדלי לבד?'
למה לא תגדלי לבד?
07/04/2011 | 18:32
2
17
באדנית על החלון או בגינה?
עכשיו זו התקופה הכי טובה לשתול תבלינים, הלבלוב שלפני החום.
לי יש גן ירק ואני קוטפת הכל טרי - מרווה, זוטה, פטרוזיליה, בזיליקום, קורנית, אזוב, לואיזה, גרניום לימוני, לימונית, לימון ועגבניות שרי...
וזה בלי קשר למה ששאלת כי אין לי מושג....:-O
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אנחנו מגדלים - אבל מה לגבי פלפל שחור, כמון,'
אנחנו מגדלים - אבל מה לגבי פלפל שחור, כמון,
07/04/2011 | 19:08
1
24
חוויאג', בהרת... ועוד כמובן .

ורד
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'לא נוגעת בכמון'
לא נוגעת בכמון
08/04/2011 | 21:33
18
ועד היום אני לא מבינה למה המציאו את התבלין הזה...
בהרט הוא תערובת שאת יכולה להכין לבד.
ואני לא יודעת את התשובה לשאלתך אבל אני מניחה שבעדן טבע מרקט יידעו לענות לך.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'לדעתי המיובאים מוקרנים'
לדעתי המיובאים מוקרנים
07/04/2011 | 22:07
21
אז כדאי למצוא ספק שמוכר מקומי
את יכולה להתייעץ עם אורי מאיר צ'יזיק שגם כתב בכתבה האחרונה שלו לYNET על זה שהשום מוקרן
וגם עוסק השנה באכילת אוכל מקומי בלבד

את יכולה לחפש את שמו בגוגל הוא מתארח מדי פעם בפורומים שונים ויש לו גם פייסבוק וכד'

שאלה באמת מעניינת אשמח לדעת מה יהיו המסקנות שלך
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'חלק מהכללים של האורגני הם שלא אמורים להקרין.'
חלק מהכללים של האורגני הם שלא אמורים להקרין.
07/04/2011 | 22:12
20
זו אכן סיבה טובה לעבור לאורגני, בנוסף לכך שתבלינים הם מיובשים, כך שרמת הריסוסים בהם גבוהה.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'ומצד שני'
ומצד שני
08/04/2011 | 08:38
34
21
כאשר אוכל נחשף לקרינה, הקרינה לא "נדבקת" אליו. ז'א שתבלין שעבר הקרנה אינו יותר רדיואקטיווי מתבלין שלא עברה הקרנה, זה שונה לחלוטין משאלות של כן/לא ריסוס.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'האם זה דומה להשהייה של כרית חמה במיקרוגל?'
האם זה דומה להשהייה של כרית חמה במיקרוגל?
08/04/2011 | 08:47
6
17
אני שואלת,כי אמרו לי שבכרית החמה עם החיטה (זו ששמים במקום בקבוק חם) לא "צומחים" כלמיני חרקים בגלל שהיא עוברת חימום במיקרוגל והקרינה הורגת אותם.
אנחנו מחממים כל מיני דברים במיקרו גל (אם כי לקטנה אני משתדלת מאוד שלא) ואני באמתתוהה אם האוכל לא "אוסף" בדרך קצת קרינה.

הורות טבעית >>
לצפיה ב-'לא יודעת לענות לך אבל אציין שאני שמה את קרש '
לא יודעת לענות לך אבל אציין שאני שמה את קרש
08/04/2011 | 12:52
18
החיתוך שלנו, שעשוי מעץ, במיקרו - כדי להרוג כל מיני סלמונלות למיניהן שנשארות אחרי חיתוך העוף. זה גורם לי להרגיש טוב יותר לגבי הקרש הזה כי באמת קשה לנקות עץ כמו שצריך.

ורד
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אין דבר כזה "אוסף קרינה"'
אין דבר כזה "אוסף קרינה"
08/04/2011 | 14:53
4
26
החשש באוכל מאיזור הדליפה ביפן או מצ'רנוביל הוא לא ש"נדבקה" קרינה לאוכל אלא שהוא זוהם בחומר רדיואקטיווי (ז'א חומר שפולט קרינה).

קרינה רדיואקטיווית היא תכונה של חומר, יש אטומים לא יציבים שמתפרקים ובתהליך הפירוק הזה משתחררת אנרגיה שהיא הקרינה הרדיואקטיווית. גם קרינה אלקטרומגנטית אינה "חומר" שיכול  להאסף.

חלק מהקרינה (שנקראת קרינה מיננת) יכולה לשנות תכונות של חומר ביולוגי. קרינה רדיואקטיווית וחלק מהקרינה האלקטרומגנטית (למשל רנטגן) הן קרינות מייננות, ועל הסכנות שלהן אין ויכוח. קרינת תנורי המיקרוגל (בהנחה שהתנור תקין) לא מסוגלת לפגוע במולקולות באוכל שמחומם בו. אם הממיקרו מונע מדברים לגדול על הכרית, סביר להניח שזה החום ולא הקרינה (אם כי יכול להיות שלאורך זמן ובכמויות גדולות גם לקרינה יש אפקט).

בכל מקרה צריך לזכור, הסכנה (אם קיימת) היא בחומר או במכשיר שפולט קרינה ולא במגע עם משהו שנחשף לקרינה. גם אם יתברר שהקרינה של טלפונים סלולאריים מסוכנת, זה עדיין לא יפסול לאכילה תפוח שעמד ליד הטלפון.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'יש "דבר כזה "אוסף קרינה" " -'
יש "דבר כזה "אוסף קרינה" " -
08/04/2011 | 16:10
2
19
זה קורה בתאי אלמוות כמו סרטן, זרעים, בייציות.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'התאים האלה לא "אוספים" קרינה'
התאים האלה לא "אוספים" קרינה
09/04/2011 | 15:07
1
14
אלו תאים שיכולים להפגע (או שנפגעו בעבר אם מדובר בתאים סרטניים). במקרה של תאי מין הנזקים שנגרמו גם יכולים לעבור לדור הבא.

אבל התאים האלה לא פולטים קרינה והם גם לא מדביקים תאים אחרים בנזק שנגרם להם, הם מסוגלים רק להעביר את הפגיעות לתוצרי החלוקה שלהם.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'לזה אני מסכימה'
לזה אני מסכימה
10/04/2011 | 14:58
10
אתה צריך יותר להקפיד על ההסברים שלך, כי הם דיי מעורפלים.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'wow! Like'
wow! Like
08/04/2011 | 16:45
7
לצפיה ב-'כן, אבל ההקרנה משנה את המבנה הגנטי של המזון'
כן, אבל ההקרנה משנה את המבנה הגנטי של המזון
08/04/2011 | 10:27
18
23
ומעקרת את החומרים המזינים בו.

בצורה כזאת, גם המבנה הגנטי של מי שצורך מזון כזה משתנה ונפגם.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'יש לך איזו הוכחה מדעית לטענה הזו?'
יש לך איזו הוכחה מדעית לטענה הזו?
08/04/2011 | 10:53
2
17
כי זו טענה מאוד כבדת משקל. אישית אני לא משתמש במיקרו כלל, אבל לא בגלל שאני חושב שהוא עלול לפגום במבנה הגנטי שלי.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'לא הבנת אותה -'
לא הבנת אותה -
08/04/2011 | 14:45
1
16
היא התכוונה שזה פוגע במבנה הגנטי של המזון ולא שלך.
בסה"כ, תקבל נניח תבלין ללא ערך תזונתי, אך זאת לא המטרה של התבלין.
מטרתו של התבלין הינה בשביל הטעם ואולי אף לריח.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'איך אפשר להבין אחרת'
איך אפשר להבין אחרת
08/04/2011 | 16:17
14
משפט כזה:
"גם המבנה הגנטי של מי שצורך מזון כזה משתנה ונפגם"

נראה לי משפט מאוד ברור
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'כשמדובר בתבלינים'
כשמדובר בתבלינים
08/04/2011 | 14:37
4
26
עניין החומר הגנטי זניח, אז מה אם ה DNA או החלבונים נהרסו, ממילא מדובר על אבקות שיובשו ונטחנו. החלק החשוב בתבלין הוא חומרים אורגניים שונים בעלי טעם וריח וחומרים כאלה לא נפגעים מקרינה.

אבל גם כשמדובר במוצרים אחרים (יש מקומות שבהם נהוג לעקר בשר בעזרת קרינה), האפקט לא כזה משמעותי, האוכל ממילא מתפרק בקיבה שלנו כך שהחלבון שאולי נהרס מהקרינה היה עובר פרוטאוליזה (פירוק לחומצות אמינו) בקיבה גם אם לא היה מוקרן.

למיטב ידיעתי קרינה ברמות שמשמשות לעיקור מזון לא משפיעה על ויטמינים שונים במזון (וודאי שלא על מינרלים).
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'גישת ה'אז מה' לא מקובלת עלי'
גישת ה'אז מה' לא מקובלת עלי
09/04/2011 | 12:03
3
17
כי היא מייצגת את היהירות של המערב כלפי הטבע (זו לא אמירה אישית. בעיניי אתה מייצג גישה).
מתערבים בצורה גסה באופן שבו הדברים בנויים, בלי להבין את ההשלכות האמיתיות של זה.
אחר כך לא מקשרים בין זה לבין העליה הדרמטית במקרי הסרטן, האלצהיימר, הפרקינסון וכל המחלות האוטואימוניות האחרות.
ובוודאי שלא מדובר כאן רק בהקרנה. כל הגורמים חוברים יחדיו,
אבל הזלזול בהשלכות די מקומם אותי.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'הבעיה עם הגישה שאת מייצגת'
הבעיה עם הגישה שאת מייצגת
09/04/2011 | 15:24
2
12
היא שיש נטיה לוותר על עובדות והבנה לטובת תיאוריות גדולות. אני מנסה להבין את הטבע לפני שאני קובע שיש קשר בין א' לב', ואני מנסה לדעת שיש בכלל בעיה לפני שאני קובע מה גרם לבעיה.

ובהקשר של השירשור הזה:

1) במקרה של תבלינים, כשמייבשים חומר צמחי לאבקה נהרסים כל החלבונים, וסביר להניח שגם לא מעט מה DNA. ההקרנה לא שונה מהותית מהיבוש.

2) אפשר לקטר כמה שרוצים על ההבנה המודרנית שלנו את העולם שסביבנו, תוחלת החיים של האדם היום גבוהה מאי פעם במהלך ההיסטוריה האנושית. ברור שמי שמת בגיל שלושים וחמש מסיבוכי דלקת גרון או מזיהום של חתך קטן ביד לא פיתח סוכרת בגיל 50, סרטן בגיל 70 או אלצהיימר בגיל 80 (וזה הגיל הממוצע שבו מתו האדם הקדמון, האזרח הרומאי, או האיכר הסיני/הודי/אירופי טרום מהפיכת הרפואה המודרנית). ולא צריך ללכת כל כך רחוק אחורה. אבא שלי בגיל 70 בריא יותר ממה שהיו הוריו בגיל הזה, ואני בגיל 45 בריא יותר ממה שאבא שלי היה לפני 25 שנים. ואני לא יוצא דופן, זאת התמונה הכוללת. את המונח "עליה דרמטית" צריך לשמור למקומות הנכונים, כמו למשל העליה הדרמטית בתוחלת החיים ב 250 השנים האחרונות ...........

  
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'ממש לא מדויק'
ממש לא מדויק
11/04/2011 | 01:02
1
15
הייבוש בפני עצמו לא חייב להרוס כלום, בייחוד אם הוא נעשה בחום של עד 40 מעלות צלסיוס.
בטח שההקרנה שונה מהותית, גם בגלל הטמפרטורות הגבוהות, אבל בעיקר מכיוון שקרינת מיקרוגל מחממת את המזון מבפנים החוצה ומשנה את המבנה שלו.

לעליה בתוחלת החיים יש מחירים גבוהים, ואף גבוהים מאד.
אני בעד תוחלת חיים גבוהה, ואני לא טוענת שכל מה שהיה פעם יותר טוב ממה שהיום, לא כתבתי את זה ולא הכוונתי לזה.
כשאני מגלה שחבר טוב אובחן בגיל 40 עם פרקינסון (מי אמר חשיפה לריסוסים ולא קיבל?!) וחבר טוב אחר שלנו נפטר בגיל 34 מסרטן במוח,
אל תגיד לי שאין בעיה....
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'לא יודע אם את עוקבת אחרי שישור'
לא יודע אם את עוקבת אחרי שישור
11/04/2011 | 08:57
8
ששקע כל כך עמוק, אבל שיהיה.

1) יבוש בכל טמפרטורה הורס חלבונים, עצם היבוש גורם לזה. השיטה היחידה למנוע פירוק של חלבונים ביבוש היא ע'י יבוש בהקפאה (וגם זה לא עובד ב 100%). גם DNA (ולבטח RNA) לא שורדים טוב ביבוש, בלי קשר לטמפרטורה. כיוון החימום לא משנה, קרינת המיקרו מחממת מים, הפגיעה במבנה של מולקולות ביולוגיות נובעת מהחימום עצמו ולא מדרך החימום.

2) המחיר הוא תמיד בהשוואה למשהו. האלטרנטיווה היא 10 חברים שמתו בגיל 20 מסיבוכי דלקת בגרון ועוד עשרים שמתו מאלח דם בעקבות פציעה לפני גיל 25. אנחנו עדיין לא יודעים מה כל הגורמים לפרקינסון. יכול להיות שחשיפה למזהמים בריכוז גבוהה (לא אכילת פירות שרוססו, אלא עבודה עם מרססת במטע) יכולה להות מעורבת, אבל יכולים להיות גם דברים אחרים.

אף אחד לא אומר שאין בעיה. אנחנו לומדים את הבעיות ועובדים על דרכים לפתור אותן. לפני 100 שנה פרקינסון ואלצהיימר היו מחלות נדירות כי אלו מחלות שנמצאות בקורלציה לגיל (זה לא שאין צעירים שחולים בהן, השכיחות שלהן עולה עם הגיל), ובעולם שבו אנשים מתו בשנות החמישים או השישים לחייהם ממחלות שהיום לא הורגות (סוכרת, סוגים שונים של סרטן, יתר לחץ דם או מחלות כלי דם) הם לא הספיקו לפתח מחלות ניווניות של מערכות העצבים. כשהמדע ילמד להתמודד עם מחלות ניווניות של מערכת העצבים (כמו שלמד להתמודד עם סוכרת או יתר לחץ דם) יתגלה ה"דור הבא" של מחלות. אין מה לעשות, גוף האדם התפתח במשך האבולוציה לחיים של 30-40 שנים. כשמכפילים (ויותר) את תוחלת החיים יש לזה מחיר.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'זה פשוט לא נכון.'
זה פשוט לא נכון.
08/04/2011 | 16:40
9
11
לצפיה ב-'התייחסתי למשפט השני, כמובן.'
התייחסתי למשפט השני, כמובן.
08/04/2011 | 16:57
6
לצפיה ב-'אולי תפרט?'
אולי תפרט?
09/04/2011 | 12:12
7
5
לצפיה ב-'אולי תפרטי גם את?'
אולי תפרטי גם את?
09/04/2011 | 12:26
3
7
השמעת טענה מאוד בומבסיטית באשר להשפעות של חימום במיקרו על זה שאוכל את האוכל. אני יותר מאשמח לדעת אם זה בגדר דעה אישית לא מבוססת או משהו שיש לך עליו ביסוס.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'זו לא דעה אישית'
זו לא דעה אישית
11/04/2011 | 00:17
7
קראתי את זה במספר ספרים.
אני אחפש שוב ואצטט.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'הנה כמה קישורים'
הנה כמה קישורים
11/04/2011 | 00:51
1
13
בטח עד שאני אגיע לספרים שלי יקח זמן, אז עשיתי חיפוש זריז ברשת, ואלו ממצאים שהגעתי אליהם בכמה דקות:

קישור מ- 2007 לכתבה ממודיעין, מתוכה הציטוט:
http://www.mcity.co.il/index.php?id=9975
"כפי שהוכח בשנים האחרונות במחקרים מדעיים, לקרינת מיקרוגל יש השפעה גנטית מצטברת לאורך חודשים ושנים המתבטאת בריבוי מוטציות (דפקטים גנטיים) המביא להגדלת הסיכויי לחלות בסרטן, וגם להגדלת הסיכוי לפגיעה בפוריות.

קישור ממש ישיר על הנזקים של חימום מזון במיקרוגל:
http://trusted.md/blog/vreni_gurd/2009/04/18/micro...
ומתוך זה ציטוט ספציפי:
More and more evidence is coming to the fore that electromagnetic fields are damaging to human cells, and the higher the frequency the bigger the problem. Food that is nuked at a rate of the typical 2.45 gigahertz frequency in the microwave has been "energized" and the food gives off that energy to the nervous system, which may cause a stress response of high blood pressure, anxiety, headaches, and dizziness.

Full article: Microwave ovens: convenience vs nutrition and health | Trusted.MD Network http://trusted.md/blog/vreni_gurd/2009/04/18/micro...
Visit Our Health Blogging Network Trusted.MD


ציטוט ממחקר שנעשה באוניברסיטת אוסמניה בהיידרבד, הודו:
Microwaves have been found to induce chromatid and chromosomal aberrations in human lymphocyte cultures

עוד מחקר מהודו, שנעשה על עכברים (הבאתי את הציטוט של האבסטרקט כדי להראות שהמינונים הם אלה המותרים לשימוש במזון לבני אדם:
The potential mutagenic effect of low power microwave at the DNA sequence level in the mouse genome was evaluated by direct DNA analysis. Animals were exposed to microwave at a power density of 1 mW/cm2 for 2 h/day at a frequency of 2.45 GHz over a period of 120, 150 and 200 days. HinfI digested DNA samples from testis and brain of control and exposed animals were hybridized with a synthetic oligo probe (OAT 36) comprising nine repeats of 5′-GACA-3′. As compared to control animals, band patterns in exposed animals were found to be distinctly altered in the range of 7–8 kb which was also substantiated by densitometric analysis. Though the mechanism of this rearrangement is not yet clear, the results obtained at the present dose are of significance. This dose, which has been set as the safe limit for general public exposure by the Non-Ionizing Radiation Committee of the International Radiation Protection Association, may imply a need for (re)evaluation of the mutagenic potential of microwaves at the prescribed safe limit for the personnel and people who are being exposed.

מחקר מקרואטיה, משנת 1999:
The effects of radiofrequency electromagnetic radiation (RFR) on the cell kinetics and genome damages in peripheral blood lymphocytes were determined in lymphocytes of 12 subjects occupationally exposed to microwave radiation. Results showed an increase in frequency of micronuclei (MN) as well as disturbances in the distribution of cells over the first, second and third mitotic division in exposed subjects compared to controls


הורות טבעית >>
לצפיה ב-'כל המקורות מתייחסים להשפעה ישירה של הקרינה'
כל המקורות מתייחסים להשפעה ישירה של הקרינה
11/04/2011 | 04:54
11
על רקמות (למעט הקישור השני, שלא קראתי אותו בפנים אבל לפי הציטוט הוא שטות מוחלטת).

כדאי גם לזכור שכשמתרחקים ממקור הקרינה ההשפעה שלה יורדת בצורה דרמטית (ברביעית, אם אני זוכר נכון).

פשוט לא כדאי לדחוף את האף למיקרוגל
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'המשמעות של פירוט '
המשמעות של פירוט
10/04/2011 | 08:22
2
6
יהיה לסכם כמה מאות עמודים בספרי ביוכימיה וביולוגיה מולקולרית.

בקצרה ניתן רק להגיד ששרשראות של חומצות גרעין מתפרקות במערכת העיכול לנוקליאוטידים בודדים, שנוקליאוטידים פגומים כנראה לא יעברו ממברנה ואם יעברו ממברנה ייתכן מאוד לא יצליחו להכנס לתוך הפולימר בהיותם פגומים, שגם אם יצליחו להכנס לפולימר יש מנגנוני תיקון ושגם אם חמקו מתוך המנגנונים הללו הסיכוי ליצירת מוטציה פונקציונלית הוא זעיר.

וזה רק בהנחה שכל הנוקליאוטידים מגיעים ממסלולי הנצלה ושמנגנוני הבקרה על מסלולי ההנצלה לא עובדים. כמובן שיש סינתזה מחודשת של נוקליאוטידים.

מבנה גנטי לא משתנה בגלל נוקליאוטידים טוקסיים. נקודה.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'בלי להתבלבל משטף המלים....'
בלי להתבלבל משטף המלים....
11/04/2011 | 00:57
1
8
העובדה היא (ולא ספציפית בהכרח למיקרוגל) שהמבנה הגנטי שלנו יכול להשתנות עקב חשיפה לגורמים מן החוץ, ביניהם מזון.
למה זה קורה?
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'קיימות כמה סיבות'
קיימות כמה סיבות
11/04/2011 | 04:49
4
חלקן שונות מאוד זו מזו.

בכל אופן אכילת מזון שהוקרן לא גורמת לשינוי במבנה הגנטי.

על זה דיברנו ולזה התייחסתי.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אם כך, למה אסור לאכול מוצרים שהיו ביפן או '
אם כך, למה אסור לאכול מוצרים שהיו ביפן או
09/04/2011 | 17:44
7
11
מצ'רנוביל?
איך החומר פולט קרינה, אם הקרינה לא נאגרת בו?
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'החשש הוא שחומר רדיואקטיווי'
החשש הוא שחומר רדיואקטיווי
09/04/2011 | 18:00
6
9
שנפלט מהכורים שניזקו למים או לאדמה שסביב לכור נקלט ע'י הצמחים או בעלי החיים שגדלים שם.

הקרינה אינה קרינה של חומר שנחשף בעבר ועכשיו משחרר את הקרינה שאליה נחשף אלא קרינה של חומר רדיואקטיווי שקיים במזון ופולט קרינה.

בהפשטה מסויימת אפשר להסביר את זה כך, קרינה רדיואקטיוית היא קרינה "חד פעמית" שנפלטה מגרעין של חומר רדיואקטיווי שהתפרק. אין חומר שיכול לקלוט קרינה כזאת ו"למחזר" אותה..
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אבל אם הוא קיים, סימן שעדיין לא נפלט'
אבל אם הוא קיים, סימן שעדיין לא נפלט
09/04/2011 | 18:13
5
4
האם זאת לא ההגדרה של אגירה?

איך שאני רואה את זה, קיימים עדיין חלקיקים שבהחלט יכולים לעבור לאחר וזאת הסיבה שמישהו בא מהחלל או ממקום נגוע אחר, צריך לעבור נקיון ולהיות בבידוד זמן מה עד שבטוחים שכל החלקיקים נפלטו ממנו.

הורות טבעית >>
לצפיה ב-'מה שפולט קרינה'
מה שפולט קרינה
09/04/2011 | 19:05
4
7
הוא חומר רדיואקטיווי שנפלט מהכורים. אם נפלטה קרינה מהכור והקרינה הזאת פגעה בצמח, תאי הצמח לא הופכים להיות רדיואקטיווים.

צילום רנטגן אצל רופא השיניים מעביר קרינת X דרך הגוף שלך, הגוף לא אוגר את הקרינה הזאת ולא פולט אותה (בלי קשר לעובדה שהקרינה הזאת עלולה להזיק לתאי הגוף).

אם בצמח נאגרו חומרים רדיואקטיווים (בעיקר יוד, אבל גם איזוטופים רדיואקטיווים אחרים) הוא מסוכן לאכילה כי החומרים האלה פולטים קרינה. אם הצמח נחשף לקרינה (בין אם מכור שדלף או מהקרנה מכוונת של מזון כמו השאלה המקורית כאן) הוא לא הופך להיות רדיואקטיווי ולא ממשיך לפלוט קרינה. אנשים שנחשפו לקרינה בעוצמות גבוהות הופכים להיות חולים בגלל נזקי הקרינה, אבל הם לא פולטים קרינהץ
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'נכון, זה באמת בר השוואה לאלקטרומגנטיות'
נכון, זה באמת בר השוואה לאלקטרומגנטיות
10/04/2011 | 16:44
1
3
הדוגמא של חומר חודר, כמו קרינת X היא דוגמא טובה להמחשת הטיעון שלך.

מה ההסבר שלך לגבי החלקיקים שיכולים לעבור לאחר?
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'גם כשמדובר בחלקיקים'
גם כשמדובר בחלקיקים
10/04/2011 | 17:11
5
בין אם אלה אלקטרונים (קרינת בטא) או חלקיקי אלפא (שני נויטרונים ושני פרוטונים), כשהם פוגעים במולקולה הם גורמים נזק למולקולה עצמה, אבל הם לא גורמים לה לשחרר חלקיקי אלפא או בטא חדשים. ברור שבהקרנה של קרינת גאמה (הקרינה שמשמשת לעיקור אוכל) או בקרינת מיקרוגל אין עניין של חלקיקים כאלה כי שתיהן אינן כוללות חלקיקים.


המקרה היחיד שבו פגיעה של חלקיק גורמת למולקולה לשחרר חלקיק חדש הוא כשמדובר בתגובת שרשרת של ביקוע אטום, אבל אז מדובר מראש במאסה גדולה של חומר רדיואקטיווי, ולא בחומר שהופך לרדיואקטיווי בגלל הפגיעה הזאת.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אז איך אתה מסביר את המצב בבלרוס?'
אז איך אתה מסביר את המצב בבלרוס?
10/04/2011 | 17:56
1
10
שמעל 90% מאדמותיה מזוהמות עקב מה שהיה בצ'רנובל? וההשלכות שם מאוד קשות. ע"ע תסמונת הלב של צ'רנובל וכמות גדולה יחסית של ילדים שנולדים עם עיוותים, נכויות וכו'.
וזה משהו שקורה היום. למרות שהפיצוץ קרה לפני מעל ל20 שנה.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'לכל חומר רדיואקטיווי יש '
לכל חומר רדיואקטיווי יש
10/04/2011 | 18:53
9
'זמן מחצית חיים'. זה הזמן שלוקח ל 50% מהחומר להתפרק ולשחרר את הקרינה שאצורה בו. הזמן הזה יכול לנוע בין דקות בודדות למליארדי שנים. חומרים שנפלטו בתאונה בצ'רנוביל זיהמו את הסביבה. חלקם דעכו מזמן, ואחרים עדיין פעילים ומשחררים קרינה. זאת הסיבה שאוכל שגדל באיזור עדיין יכול להיות מסוכן, החלב או התוצרת החקלאית עדיין יכולה להכיל חומר רדיואקטיווי שהתפזר בפיצוץ.

הבעיות הגנטיות יכולות לנבוע מחשיפה עכשוית לקרינה רדיואקטיווית ויכולות לנבוע מחשיפה לפני 20 שנה. הקרינה הרדיואקטיווית פוגעת במטען הגנטי ויכולה ליצור מוטציות בקצב גדול מכדי שמערכת התיקון בגוף תוכל להתמודד איתן. אם הפגיעה היא בתאים סומטיים (תאי גוף "רגילים") זה נזק שיכול לגרום בעתיד לסרטן. אם הפגיעה היא בתאי מין (ביציות או תאים שיוצרים את הזרע) המוטציות תתבטאנה בדור הבא.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אני יודעת שבקיבוץ שדה אליהו'
אני יודעת שבקיבוץ שדה אליהו
08/04/2011 | 13:38
3
18
יש תבלינים אורגניים.
אולי שווה לבדוק. (לדעתי הם לא משווקים, אולי אוכל לבדוק)
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'הנה:'
הנה:
08/04/2011 | 13:44
2
15
לצפיה ב-'למיטב ידיעתי זה ליצוא בלבד'
למיטב ידיעתי זה ליצוא בלבד
09/04/2011 | 12:32
10
אבל יש להשיג בכלבו של הקיבוץ. בשביל זה צריך חבר קיבוץ שיקנה עבורך.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'משווק בעדן, בצורת פירמידה'
משווק בעדן, בצורת פירמידה
09/04/2011 | 14:13
12

הודעות אחרונות

11:42 | 18.08.19 אורחים בפורום
03:41 | 20.01.19 אורחים בפורום
15:59 | 10.12.18 אורחים בפורום
22:00 | 31.08.18 מיגל רודריגז
11:15 | 01.08.18 אורחים בפורום
21:55 | 08.04.18 אורחים בפורום
10:03 | 09.02.18 yanaok1987
10:03 | 20.12.17 אורחים בפורום
16:24 | 28.09.17 אורחים בפורום
21:51 | 29.08.17 אורחים בפורום
11:24 | 10.07.17 אורחים בפורום
13:10 | 13.06.16 מרוטשילד

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ