שאלות לגבי חלב שקדים
הי, אני אורחת בפורום הנחמד שלכם, ואשמח לעצה. בני בן שנה ושבע, מוצרי חלב עושים לו רע ואנחנו נמנעים מהם כבר חודשיים. רציתי להכין לו חלב שקדים במקום המטרנה הצמחית, אבל מודה שזה ממש לא בשבילי לטחון שקדים וכו' וכו'. בחנות טבע לא מצאתי חלב שקדים מוכן אז החלטתי להכין משקדיה ע"פ המתכון שעל האריזה - בעצם לערבב מים עם שקדיה. והבעיה: כמה שלא ערבבתי, זה לא ממש התערבב, אפילו שהוספתי יותר מים ממה שצריך. הדרך היחידה שהצלחתי לפתור את הבעיה היתה להוסיף מים חמים, כמעט רותחים. האם זה הורס את הערך התזונתי של המשקה? בנוסף - כמה זמן ניתן לשמור "חלב שקדים" כזה מוכן במקרר? וכמה מחוץ למקרר? ועוד שאלה קצת off: מישהי יודעת מה עדיף בגיל הזה- מטרנה צמחית או חלב סויה? (לא מבחינת היתרונות הבריאותיים של הסויה, אלא דווקא מבחינת החסרונות שלה). תודה!
הי, אני אורחת בפורום הנחמד שלכם, ואשמח לעצה. בני בן שנה ושבע, מוצרי חלב עושים לו רע ואנחנו נמנעים מהם כבר חודשיים. רציתי להכין לו חלב שקדים במקום המטרנה הצמחית, אבל מודה שזה ממש לא בשבילי לטחון שקדים וכו' וכו'. בחנות טבע לא מצאתי חלב שקדים מוכן אז החלטתי להכין משקדיה ע"פ המתכון שעל האריזה - בעצם לערבב מים עם שקדיה. והבעיה: כמה שלא ערבבתי, זה לא ממש התערבב, אפילו שהוספתי יותר מים ממה שצריך. הדרך היחידה שהצלחתי לפתור את הבעיה היתה להוסיף מים חמים, כמעט רותחים. האם זה הורס את הערך התזונתי של המשקה? בנוסף - כמה זמן ניתן לשמור "חלב שקדים" כזה מוכן במקרר? וכמה מחוץ למקרר? ועוד שאלה קצת off: מישהי יודעת מה עדיף בגיל הזה- מטרנה צמחית או חלב סויה? (לא מבחינת היתרונות הבריאותיים של הסויה, אלא דווקא מבחינת החסרונות שלה). תודה!