מתכונים

down under1

New member
מתכונים../images/Emo71.gif../images/Emo97.gif

galigal33 הבטחתי לך מתכון ללקסה. אז אני שמחה לבסר שבחופשה האחרונה ניסינו את החמים כמה גרסאות של לקסה ביתית (כי עשית לי חשק ובעיירת חוף שהינו בה בקושי מוכרים המבורגל בטח שלא לקסה
) בסופו של דבר אומצה הגרסה המקוצרת מהאתר של food safari זה אתר של תוכנית האוכל הכי טובה, לדעתי. יש לנוא ת הדי וי די של העונה הראשונה ודרך האתר את יכולה לראות קליפים מהתוכנית + מתכונים. כל פרק הוא ממטבח אחר ברב המקרים נותן מתכונים אמיתים ומוצלחים. אז קודם כל צריך צינצנת של תערובת לקסה, איטריות וטופו נפוח מטוגן ולזה מוסיפים.... הינה הקישור
אם את צריכה עזרה בתרגומים או הבנה על מה מדובר תשאלי, אני בשמחה אנסה לעזור. למרות האהבה שלי למטבח ההודי, הסיני, התאילנדי, הישראלי... הכי הכי אני אוהבת את המטבח המאלזי ובראש הרשימה הלקסה כמובן!
 

galigal33

New member
יו איזו מקסימה את!

איזו התרגשות...לקסה!שחקת אותה... אני מאוד אשמח אם תוכלי לתרגם את זה בזמנך החופשי..(מקווה שאני לא חוצפנית אבל אני מקבלת שחור בעיניים כשאני רואה מתכונים ותבלינים בשפה האנגלית) חוץ מזה אני ובעלי נהנים מאוד מהמתכון של החצילים ביוגורט והשבוע הכנתי כמות כפולה כי זה מתחסל במהירות שיא. מצרפת לך עוד מתכון ממישהי חמודה בשם זאב לבן1 לסלט טעים: כרוב בגזר בנוסח גוג'ראט: חומרים: 1 כרוב ירוק במשקל 350 ג' 4 גזרים 1-0.5 פלפל ירוק חריף, טרי 1 כף זרעי חרדל שחורים שלמים 1 פלפל אדום חריף, מיובש, שלם כ 1 ורבע כפיות מלח 2\1 כפית סוכר 4 כפות גדושות כוסברה טריה, קצוצה 1 כף מיץ לימון אופן הכנה: 1 מוציאים את קלח הכרוב וחותכים אותו לרצועות ארוכות ודקות 2 קולפים את הגזרים ומגררים גס 3 חותכים את הפילפל הירוק החריף לרצועות ארוכות ודקות 4 מחממים את השמן בקדירה רחבה, על אש בינונית-גבוהה, ומוסיפים את זרעי החרדל. ברגע שזרעי החרדל מתחילים להשמיע נפצוצים (כעבור כמה שניות), מוסיפים את הפילפל האדום המיובש ובוחשים פעם אחת. צבעו של הפלפל יתכהה תוך שניות אחדות. 5 מוסיפים את הכרוב, הגזר והפילפל הירוק. מנמיכים לאש בינונית ובוחשים את הירקות כחצי דקה. 6 מוסיפים את המלח, הסוכר והכוסברה הירוקה. משלים תוך בחישה כ 5 דקות נוספות, עד שהירקות יתרככו אך עדיין ישמרו על פריכותם. 7 מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים לפני ההגשה מוציאים את הפילפל האדום השלם.
 

down under1

New member
נראה אחלה מתכון - תודה

ינוסה עם תחילת עונת הכרוב בחלק שלי של העולם. ראיתי את רשימת המתכונים היפה שהכנת למטה. רק שאלה אחת מי זה under ground?
התבלבלת אני האוסטרלית לכן down under...
 

galigal33

New member
איזו פאדיחה!!!!

יש אייקון של טמבל אבל לא עולה לי... מבקשת התנצלותך..
 

galigal33

New member
מתכון מרק מלזי חריף ופיקנטי

עם חלב קוקוס ופירות ים בפנים או טופו..
 

down under1

New member
בבקשה - תרגום ללקסה

אם תכנסי לקישור שנתתי למעלה, תראי שמתחת לתמונה יש קישור לקליפ. כדאי לך לצפות ולראות בדיוק איך הם עושים את זה - זה מעניין וגם מסביר יותר טוב מהתרגום הצולע שלי.. לקסה מדובר בהרבה חומרים שאני לא יודעת אם את כולם אפשר להשיג בארץ. רוטב דגים אני בטוחה שיש כי הוא משמש גם בבישול התאילנדי המאוד פופולארי בארץ. שרימפס יבש מאוד אופייני למאלזיה ואינדונזיה לפעמים משמש גם במטבח ההודי. את בטח תורידי את העוף ואני לא יודעת את את אוכלת פרות ים אבל לפחות טופו את חייבת במרק. . בסיס 4-5 שרלוט קצוצים גס (בצלצלים אדומים קטנים) 6-7 שיני שום קצוצים גס חתיכה בגודל ציפורן האגודל של ג'ינג'ר 1 או יותר צ'ילים 1 כף גדושה של שרימס יבש ½ כוס מים טוחנים הכל בבלננדר למשחה חלקה למרק 12 שרימס גדולים טריים 4 כפות שמן 180 מל בסיס לקסה קנוי 1 ליטר מרק עוף 1 פחית שמנת קוקוס קציצות דגים אסיאתיות מוכנות טופו נפוח מטוגן 1 כפית סוכר רוטב דגים קצת מלח מיץ מליים אחד להוסיף בסוף איטריות אורז – וירמסילי איטריות ביצים צהובות חתיכות עוף מבושל נבטים בצל ירוק קצוץ צ'ילי אדום קצוץ או יותר עלי קוסברה קצוצים גס בצל מטוגן קנוי פלחי ליים מנקים את השרימפס מהראש, השריון החיצוני והקו המעיים ושמים את הבשר בצד. מטגנים את השריון והראש בשמן למשך דקה ומוציאים– זה נותן טעם מעולה לשמן. אבל אם לא רוצים להתעסק עם זה אפשר לוותר. הוסיפי את התערובת שהכנת וטגני למשך דקה ואז הוסיפי את התערובת הלקסה הקנויה. טגני כ 2 דקות והוסיפי את הציר העוף. הביאי לרתיחה ואז הוסיפי את שמנת הקוקוס והחזירי לרתיחה עדינה. הוסיפי את כדורי הדגים, הטופו, סוכר, המלח, רוטב הדגים ומיץ הלים בשלי את האיטריות בנפרד לפי ההוראות על האריזה והעבירי לקערות הגשה. בשלי את השרימפסים באותם מים עד שישנו צבע לכתום. מזגי את המרק מעל האיטריות ואוסיפי מעל את השרימפס, העוף, הנבטים וקשתי עם בצל ירוק קצוץ צ'ילי טרי קצוץ קוסברה ובצל מטוגן. תסחטי פלח לימון לפני האכילה.
 

galigal33

New member
וואו תודה!

מקווה שאני אתמודד עם זה. אני אתחיל בברורים וישב על זה בצורה יסודית. שוב תודה...האם יכול להיות שבזכותך אני אוכל לקסה בארץ הקודש?
 

down under1

New member
אז באמת לא

בעצם תיהיה לך בעיה עם כל הבשול המאלזיהאינדונזי ונוניה כי הם משתמשים בשרימפס יבש בתור התבלין הדומיננטי. ולשרימפס כשר או לא, היתה אמא. דרך אגב, בבשול התאילנדי משתמשים הרבה ברוטב דגים שעשוי - מדגים, אני לא אפרט את התהליך מרחמים על מי שכן אוכלת
בסיני יש רוטב צדפות שמופיע במרכיבים של הרבה רטבים אחרים. אז הכי בטוח בשבילך להשאר עם האוכל ההודי שלחלק מהם צמחונות היא מסורת ודרך חיים.
 
חבל, אני דווקא מאד אוהבת אוכל אסיתי

אבל עכשיו אני חושבת שמעניין כמה יצורים מתים אכלתי בלי ידיעתי בתאילנד/ לאוס/ סין/ קוריאה וכו'
 

galigal33

New member
חצילים ברוטב יוגורט (under ground )

חצילים ביוגורט וזרעי חרדל של undergroud אני מתחילה ממתכון קל וטעים לי במיוחד של סלט חצילים הודי. במקור הוא מוכן מירק אחר שנקרא snake gourd וקשה מאודלהסיג מחוץ לדרום מזרח אסיה אז אני מכינה עם חציל. ¼ קילו חצילם 1 כפית כורכום 1 כף שמן ½ כפית זרעי חרדל שחורים 2 צ'ילים יבשים חצויים 4 ענפים של עלי קארי 11/2 בצל אדום קצוץ 280 מל יוגורט טבעי סמיך קלפי את החציל וחתכי לרצועות ארוכות בעובי 11/2 סמ ואז באלכסון לחתיכות באורך 1 סמ. ערבבי את הכורכום ומעט מלח ושפשפי לתוך החציל. הניחי במסננת שיצאו נוזלים. חממי את השמן במחבת עבה על חום נמוך. שימי את גרגירי החרל וכשהם מתחילים לקפוץ הוסיפי את הצ'ילי , עלי הקארי ואחד מה בצלים הקצוצים בשלי עד שהבצל משחים ומתרכך. הוסיפי את החציל וערבבי במשך 10 דקות על חום בינוני או עד שהתערובת נראת יבשה והחציל רח. והסירי מהאש תזהרי שהתבלינים לא ישרפו. ערבבי בקערה את היוגורט עם החצי הבצל החיי. לפני ההגשה ערבבי את החציל והיוגורט והמליחי לפי הטעם. טעיייםםםם מאוד!
 

galigal33

New member
קציצות חומוס ברוטב דלעת (אמא של נורקס)

קציצות חומוס ברוטב דלעת (אמא של נורקס) 3 גזרים מגוררים, 2 בצלים בינוניים מגוררים, 2 כוסות קמח חומוס 4שיני שום כתושות, 2 ביצים, רבע כפית סודה לשתיה, מלח,פלפל כורכום,כמון אפשר להוסיף גם פלפל צ'ילי כתוש. לרוטב, שמן זית,4 שיני שום פרוסות,500 ג'ר דלעת חתוכה,4 עגבניות מגוררות,פלפל אדום חריף מעט סוכר חום. אופן ההכנה:סוחטים היטב את הגזר והבצל המגוררים,מוסיפים את יתר החומרים ויוצרים קציצות,מטגנים בשמן זית עד השחמה. מבשלים את הדלעת והעגבניות במעט מים,מוסיפים מעט שמן זית ואת השום ומרסקים במוט מוסיפים תבלינים לפי הטעם וממשיכים לבשל עוד 5 דקות מנחים את הקציצות בסיר שטוח שופכים עליהם את הרוטב ומבשלים כ15 דקות על אש קטנה. אפשר להוסיף בסיום כוסברה טריה קצוצה
 

galigal33

New member
אפונה וגזר underground

אפונה וגזר יוצא תבשיל יבש יחסית (בלי רוטב) אבל מלא טעם. אני מכפילה את כמות הצי'לי אבל כפי שכבר ציינתי אני אוהבת חריף. 1 בצל חתוך גס 1 שום קצוץ 2 סמ ג'ינגר מגורד ½ כוס שמן 1 כפית זרעי קמון 11/2 כפית כורכום 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 כפית קמון טחון 1 כפית זרעי קוסברה טחונים 250 גר אפונה 3 כפיות מלח ¼ כפית סוכר 1/2 כפית צ'ילי טחון 4 כפות זרעי רימון (אם יש, קשה להשיג אותם) ½ כפית גרם מסלה הכנסי את הבצל, השום והג'ינגר למעבד מזון ועבדי לעיסה. אפשר גם לחתוך את הבצל קטן מאוד ולגרד בפומפיה את השום והג'ינגר. חממי את השמן במחבת, הוסיפי את תערובת הבצל ובחשי על החום גבוה כ 2 דקות עד שיתרכך. הנמיכי את הטמפרטורה לבינונית והוסיפי את הקמון, הכוסברה והכורכום. כשהגרעינים מתחילים לזוז הוסיפי את הגזר וערבבי 2דקות ואז הוסיפי את האפונה ומלח הסוכר והצ'ילי. אם האפונה קפואה הוסיפי 2 כפות מים או 4 כפות אם האפונה טרייה. הנמיכי את הלהבה לנמוכה הוספי את גרעיני הרימון אם יש ובשלי חצי מכוסה במשך 15 דקות עד שהגזר והאפונה מבושלים. הסירי מהאש והוסיפי את הגרם מסאלה ערבבי והגישי
 

galigal33

New member
קציצות תרד ברוטביוגורט זהובunderground

קציצות תרד ברוטב יוגורט underground בעצם לא חייבים לערבב בין הרוטב לקציצות אפשר להגיש אותם אחד ליד השני. אני אני חושבת שביחד זה יוצא נהדר. מרכיבים לרוטב: 400 גר יוגרט רגיל סמיך 4 כפות קמח שועית 3 כוסות מים 1 כף שמן 2 כפיות גרגירי חרדל שחורים 1כפית זרעי חילבה 6 עלי קארי 1 בצל גדול קצוץ דק 3 שיני שום מרוסקות 1 כפית כורכום ½ כפית אבקת צ'ילי להכנת הרוטב: ערבבי בקערה את היוגרט, הקמח ו3 כוסות מים עד לקבלת רוטב חלק במחבת טגני את גרגירי החרדל, החילבה ועלי הקארי. כסי ותני לזרעים לקפוץ כדקה. הוסיפי את הבצל וטגני כ 5 דקות או עד שהם מתרכחים ומתחילים להשחים. הוסיפי את השום הכורכום והצ'ילי וערבבי דקה. הוסיפי את היוגרט ובשלי במשך 10 דקות. תבלי מלח. מרכיבים להכנת הקציצות: 1 חבילה גדולה של עלי תרד (כחצי קילו) מופרדים מהגבעול שתופים ומאודים או חבילה של חצי קילו תרד קפוא מופשר ומסונן כוס וחצי (170 גר) קמח שועית 1 בצל אדום קצוץ דק 1 עגבניה בשלה קצוצה דק 2 שיני שום מעוכות 1 כפית אבקת כמון 2 כפות עלי קוסברה קצוצים. שמן לטיגון להכנת הקציצות: בשלי את העלים בישול קצר במים רותחים כדקה ואז העבירי למים קרים. סחטי את העלים בין שתי צלחות להפתר מכל הנוזלים וקצצי דק. או פשוט סחטי תרד קפוא. ערבבי עם שאר המרכיבים והוספי עד ¼ כוס מים לפי צורך. כל פעם קצת ליצור תערובת לא נוזלית מידי. הוספי עוד קמח שועית במידת הצורך. הוסיפי מלח לתיבול (כדי לבדוק טיבול, טגני כמות קטנה ותתעמי כי הטעם משתנה עם הבישול). הכיני קציצות קטנות מכמות של ככף תערובת וטגני, טיגון עמוק או חצי עמוק. חממי את היוגרט ושפכי למעלה או הגישי בצד (אני אוהבת מעורבב) וזהו!
 

galigal33

New member
קהיצ'רי עם תרד נורקס

קהיצ'רי עם תרד נורקס מתוך "הטעם שבצמחונות של אדי ראג' ע"מ 113) 1 כוס אורז 1 כוס מונג דאל (זה מאש קלוף) או אפונה חצויה או מאש שלם. 50 גרם חמאה או גהי תבלינים (וכדאי לדייק): 3 עלי דפנה,2 מסמרי ציפורן,1כף זנגויל קצוץ טרי או 1/2 כף אבקת זנגויל,2 כפיות מלח,1/4 כפית אגוז מוסקט. 225 גרם תרד טרי מופרד מגבעוליו 3 עגבניות מרוסקות. שוטפים את גרגרי הדאל והאורז ,משרים שעה במים ומסננים. מחממים חמאה או גהי בסיר עם תחתית עבה ומוסיפים את עלי הדפנה,הזנגוויל והציפורן. מוסיפים את גרגרי האורז והדאל המסוננים. מטגנים במשך 8-10 דקות תוך בחישה עד לספיגת החמאה. מוסיפים לסיר מים שיכסו את הגרגירים בלפחות 5 ס"מ. מוסיפים את המלח ואגוז המוסקט,בוחשים ומביאים לרתיחה במשך כדקה. מכסים את הסיר היטב ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-30 דקות. מידי פעם בודקים שהמים מכסים את הגרגרים אם צריך מוסיפים כמה כפות מים. מוסיפים את התרד הקצוץ והעגבניות ומכסים את הסיר. מבשלים 15 דקות נוספות. עד שהגרגרים מבושלים היטב אך התבשיל עדיין רטוב. מערבבים לפני ההגשה. בתאבון
 

galigal33

New member
מתכונים מ24 רופי

http://www.nrg.co.il/online/12/ART/877/672.html ניסיתי שם את הדאל, אלוגובי,וציטה צ'ולה . כולם מתכונים נהדרים.
 
למעלה