לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1175611,756 עוקבים אודות עסקים

פורום הורות טבעית

הגוף שלנו והאדמה שעליה אנו חיים הם תוצר של תהליך התפתחותי של מיליוני שנים.הם מכילים חוכמה עצומה וגדולה לאין ערוך מהחוכמה שהצלחנו לצבור על ידי השכל והטכנולוגיה שלנו במאתיים השנים האחרונות.עם צבירת הידע המודרני מצאנו את עצמנו מאבדים ידע עתיק יומיןאשר טמון ביכולת שלנו להקשיב לעצמנו ולסובב אותנו.לידע ולטכנולוגיה המודרניים יתרונות עצומים, אולם השימוש המופרז שלנו בהם והפנייה לאנשי הטכנולוגיה והמסחר בכל בעיה או צורך, קטנים ככל שיהיו, יוצרים מסך של ערפל שמקשה עלינו להקשיב לכוחות הפנימיים שטמונים בנו.ההורות שלנו מעצבת את פני הדור הבא.אנו מעניקים לילדינו יותר מאשר מזון, מחסה ואהבה.אנו מעניקים להם צורת הסתכלות אשר תשפיע על הדרך בה הם יתמודדו עם אתגרי החיים.הורות טבעית היא הנסיון להציג בפני ילדינו את יתרונות התרבות שלנו והעושר שלה, מבלי שיאבדו את העושר ואת הכוחות שאיתם הם הגיעו.פורום הורות טבעית הינו מקום מפגש של הורים:המודעים ליתרונותיהם של הרפואה והחינוך האלטרנטיביים,המודעים לנושא של מיחזור ואקולוגיה,המודעים להשפעתה ההרסנית של תרבות הצריכה על האושר של ילדינו,המודעים להשפעת התזונה הבריאה והטבעית ולחסרונות האוכל התעשייתי,המודעים לחשיבות זמן איכות עם ילדינו ומעוניינים למצוא את האיזון בין קריירה לחיי משפחה,המודעים ומכבדים זכויות בעלי חיים ועוד...

אודות הפורום הורות טבעית

הגוף שלנו והאדמה שעליה אנו חיים הם תוצר של תהליך התפתחותי של מיליוני שנים.הם מכילים חוכמה עצומה וגדולה לאין ערוך מהחוכמה שהצלחנו לצבור על ידי השכל והטכנולוגיה שלנו במאתיים השנים האחרונות.עם צבירת הידע המודרני מצאנו את עצמנו מאבדים ידע עתיק יומיןאשר טמון ביכולת שלנו להקשיב לעצמנו ולסובב אותנו.לידע ולטכנולוגיה המודרניים יתרונות עצומים, אולם השימוש המופרז שלנו בהם והפנייה לאנשי הטכנולוגיה והמסחר בכל בעיה או צורך, קטנים ככל שיהיו, יוצרים מסך של ערפל שמקשה עלינו להקשיב לכוחות הפנימיים שטמונים בנו.ההורות שלנו מעצבת את פני הדור הבא.אנו מעניקים לילדינו יותר מאשר מזון, מחסה ואהבה.אנו מעניקים להם צורת הסתכלות אשר תשפיע על הדרך בה הם יתמודדו עם אתגרי החיים.הורות טבעית היא הנסיון להציג בפני ילדינו את יתרונות התרבות שלנו והעושר שלה, מבלי שיאבדו את העושר ואת הכוחות שאיתם הם הגיעו.פורום הורות טבעית הינו מקום מפגש של הורים:המודעים ליתרונותיהם של הרפואה והחינוך האלטרנטיביים,המודעים לנושא של מיחזור ואקולוגיה,המודעים להשפעתה ההרסנית של תרבות הצריכה על האושר של ילדינו,המודעים להשפעת התזונה הבריאה והטבעית ולחסרונות האוכל התעשייתי,המודעים לחשיבות זמן איכות עם ילדינו ומעוניינים למצוא את האיזון בין קריירה לחיי משפחה,המודעים ומכבדים זכויות בעלי חיים ועוד...
x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום הורות טבעית!  
זהו פורום של שיתוף בין הורים שבחרו באורח חיים אלטרנטיבי מסוגים שונים.
המידע והעצות בפורום אינם מקצועיים ואינם באים להחליף יעוץ אישי ומקצועי
לפורום רפואה משלימה   לפורום לידה פעילה וביתית
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכונים'
מתכונים
<< ההודעה הנוכחית
01/01/2008 | 02:43
55
61
galigal33 הבטחתי לך מתכון ללקסה. אז אני שמחה לבסר שבחופשה האחרונה ניסינו את החמים כמה גרסאות של לקסה ביתית (כי עשית לי חשק ובעיירת חוף שהינו בה בקושי מוכרים המבורגל בטח שלא לקסה ) בסופו של דבר אומצה הגרסה המקוצרת מהאתר של food safari זה אתר של תוכנית האוכל הכי טובה, לדעתי. יש לנוא ת הדי וי די של העונה הראשונה ודרך האתר את יכולה לראות קליפים מהתוכנית + מתכונים.
כל פרק הוא ממטבח אחר ברב המקרים נותן מתכונים אמיתים ומוצלחים.


אז קודם כל צריך צינצנת של תערובת לקסה, איטריות וטופו נפוח מטוגן ולזה מוסיפים....

הינה הקישור אם את צריכה עזרה בתרגומים או הבנה על מה מדובר תשאלי, אני בשמחה אנסה לעזור.


למרות האהבה שלי למטבח ההודי, הסיני, התאילנדי, הישראלי... הכי הכי אני אוהבת את המטבח המאלזי ובראש הרשימה הלקסה כמובן!
הורות טבעית >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'יו איזו מקסימה את!'
יו איזו מקסימה את!
01/01/2008 | 10:01
2
3
איזו התרגשות...לקסה!שחקת אותה...
אני מאוד אשמח אם תוכלי לתרגם את זה בזמנך החופשי..(מקווה שאני לא חוצפנית אבל אני מקבלת שחור בעיניים כשאני רואה מתכונים ותבלינים בשפה האנגלית)
חוץ מזה אני ובעלי נהנים מאוד מהמתכון של החצילים ביוגורט והשבוע הכנתי כמות כפולה כי זה מתחסל במהירות שיא.
מצרפת לך עוד מתכון ממישהי חמודה בשם זאב לבן1 לסלט טעים:
כרוב בגזר בנוסח גוג'ראט:

חומרים:
1 כרוב ירוק במשקל 350 ג'
4 גזרים
1-0.5 פלפל ירוק חריף, טרי
1 כף זרעי חרדל שחורים שלמים
1 פלפל אדום חריף, מיובש, שלם
כ 1 ורבע כפיות מלח
2\1 כפית סוכר
4 כפות גדושות כוסברה טריה, קצוצה
1 כף מיץ לימון

אופן הכנה:
1 מוציאים את קלח הכרוב וחותכים אותו לרצועות ארוכות ודקות
2 קולפים את הגזרים ומגררים גס
3 חותכים את הפילפל הירוק החריף לרצועות ארוכות ודקות
4 מחממים את השמן בקדירה רחבה, על אש בינונית-גבוהה, ומוסיפים את זרעי החרדל. ברגע שזרעי החרדל מתחילים להשמיע נפצוצים (כעבור כמה שניות), מוסיפים את הפילפל האדום המיובש ובוחשים פעם אחת. צבעו של הפלפל יתכהה תוך שניות אחדות.
5 מוסיפים את הכרוב, הגזר והפילפל הירוק. מנמיכים לאש בינונית ובוחשים את הירקות כחצי דקה.
6 מוסיפים את המלח, הסוכר והכוסברה הירוקה. משלים תוך בחישה כ 5 דקות נוספות, עד שהירקות יתרככו אך עדיין ישמרו על פריכותם.
7 מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים

לפני ההגשה מוציאים את הפילפל האדום השלם.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'נראה אחלה מתכון - תודה'
נראה אחלה מתכון - תודה
01/01/2008 | 12:13
1
3
ינוסה עם תחילת עונת הכרוב בחלק שלי של העולם.


ראיתי את רשימת המתכונים היפה שהכנת למטה. רק שאלה אחת מי זה under ground? התבלבלת אני האוסטרלית לכן down under...



הורות טבעית >>
לצפיה ב-'איזו פאדיחה!!!!'
איזו פאדיחה!!!!
01/01/2008 | 14:50
2
יש אייקון של טמבל אבל לא עולה לי...
מבקשת התנצלותך..
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'מה זה לקסה?'
מה זה לקסה?
01/01/2008 | 10:03
8
12
לצפיה ב-'מתכון מרק מלזי חריף ופיקנטי'
מתכון מרק מלזי חריף ופיקנטי
01/01/2008 | 11:26
7
3
עם חלב קוקוס ופירות ים בפנים או טופו..
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'בבקשה - תרגום ללקסה'
בבקשה - תרגום ללקסה
01/01/2008 | 12:10
5
3
אם תכנסי לקישור שנתתי למעלה, תראי שמתחת לתמונה יש קישור לקליפ. כדאי לך לצפות ולראות בדיוק איך הם עושים את זה - זה מעניין וגם מסביר יותר טוב מהתרגום הצולע שלי..

לקסה
מדובר בהרבה חומרים שאני לא יודעת אם את כולם אפשר להשיג בארץ.
רוטב דגים אני בטוחה שיש כי הוא משמש גם בבישול התאילנדי המאוד פופולארי בארץ. שרימפס יבש מאוד אופייני למאלזיה ואינדונזיה לפעמים משמש גם במטבח ההודי. את בטח תורידי את העוף ואני לא יודעת את את אוכלת פרות ים אבל לפחות טופו את חייבת במרק.
.

בסיס
4-5 שרלוט קצוצים גס (בצלצלים אדומים קטנים)
6-7 שיני שום קצוצים גס
חתיכה בגודל ציפורן האגודל של ג'ינג'ר
1 או יותר צ'ילים
1 כף גדושה של שרימס יבש
½ כוס מים
טוחנים הכל בבלננדר למשחה חלקה


למרק
12 שרימס גדולים טריים
4 כפות שמן
180 מל בסיס לקסה קנוי
1 ליטר מרק עוף
1 פחית שמנת קוקוס
קציצות דגים אסיאתיות מוכנות
טופו נפוח מטוגן
1 כפית סוכר
רוטב דגים
קצת מלח
מיץ מליים אחד

להוסיף בסוף
איטריות אורז – וירמסילי
איטריות ביצים צהובות
חתיכות עוף מבושל
נבטים
בצל ירוק קצוץ
צ'ילי אדום קצוץ או יותר
עלי קוסברה קצוצים גס
בצל מטוגן קנוי
פלחי ליים

מנקים את השרימפס מהראש, השריון החיצוני והקו המעיים ושמים את הבשר בצד. מטגנים את השריון והראש בשמן  למשך דקה ומוציאים– זה נותן טעם מעולה לשמן. אבל אם לא רוצים להתעסק עם זה אפשר לוותר.
הוסיפי את התערובת שהכנת וטגני למשך דקה ואז הוסיפי את התערובת הלקסה הקנויה. טגני כ 2 דקות  והוסיפי את הציר העוף.
הביאי לרתיחה ואז הוסיפי את שמנת הקוקוס והחזירי לרתיחה עדינה. הוסיפי את כדורי הדגים, הטופו, סוכר, המלח, רוטב הדגים ומיץ הלים
בשלי את האיטריות בנפרד לפי ההוראות על האריזה והעבירי לקערות הגשה. בשלי את השרימפסים באותם מים עד שישנו צבע לכתום.
מזגי את המרק מעל האיטריות ואוסיפי מעל את השרימפס, העוף, הנבטים וקשתי עם בצל ירוק קצוץ צ'ילי טרי קצוץ קוסברה ובצל מטוגן.
תסחטי פלח לימון לפני האכילה.

הורות טבעית >>
לצפיה ב-'וואו תודה!'
וואו תודה!
01/01/2008 | 14:52
1
מקווה שאני אתמודד עם זה.
אני אתחיל בברורים וישב על זה בצורה יסודית.
שוב תודה...האם יכול להיות שבזכותך אני אוכל לקסה בארץ הקודש?
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'בהצלחה!'
בהצלחה!
01/01/2008 | 22:51
3
לצפיה ב-'הבנתי, לא לצמחונים כמוני '
הבנתי, לא לצמחונים כמוני
03/01/2008 | 18:18
2
אני לא אוכלת דברים שהיתה להם אמא...
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אז באמת לא'
אז באמת לא
03/01/2008 | 21:39
1
בעצם תיהיה לך בעיה עם כל הבשול המאלזיהאינדונזי ונוניה כי הם משתמשים בשרימפס יבש בתור התבלין הדומיננטי. ולשרימפס כשר או לא,  היתה אמא.

דרך אגב, בבשול התאילנדי משתמשים הרבה ברוטב דגים שעשוי - מדגים, אני לא אפרט את התהליך מרחמים על מי שכן אוכלת

בסיני יש רוטב צדפות שמופיע במרכיבים של הרבה רטבים אחרים.

אז הכי בטוח בשבילך להשאר עם האוכל ההודי שלחלק מהם צמחונות היא מסורת ודרך חיים.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'חבל, אני דווקא מאד אוהבת אוכל אסיתי'
חבל, אני דווקא מאד אוהבת אוכל אסיתי
04/01/2008 | 09:30
אבל עכשיו אני חושבת שמעניין כמה יצורים מתים אכלתי בלי ידיעתי בתאילנד/ לאוס/ סין/ קוריאה וכו'
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'יאמי '
יאמי
02/01/2008 | 10:00
2
לצפיה ב-'מרכזת את המתכונים המצויינים משירשורים קודמים'
מרכזת את המתכונים המצויינים משירשורים קודמים
01/01/2008 | 11:07
11
10
לצפיה ב-'חצילים ברוטב יוגורט (under ground )'
חצילים ברוטב יוגורט (under ground )
01/01/2008 | 11:08
1
חצילים ביוגורט וזרעי חרדל של undergroud
אני מתחילה ממתכון קל וטעים לי במיוחד של סלט חצילים הודי. במקור הוא מוכן מירק אחר שנקרא snake gourd וקשה מאודלהסיג מחוץ לדרום מזרח אסיה אז אני מכינה עם חציל.

¼ קילו חצילם
1 כפית כורכום
1 כף שמן
½ כפית זרעי חרדל שחורים
2 צ'ילים יבשים חצויים
4 ענפים של עלי קארי
11/2 בצל אדום קצוץ
280 מל יוגורט טבעי סמיך

קלפי את החציל וחתכי לרצועות ארוכות  בעובי 11/2 סמ ואז באלכסון לחתיכות באורך 1 סמ. ערבבי את הכורכום ומעט מלח ושפשפי לתוך החציל. הניחי במסננת שיצאו נוזלים.

חממי את השמן במחבת עבה על חום נמוך. שימי את גרגירי החרל וכשהם מתחילים לקפוץ הוסיפי את הצ'ילי , עלי הקארי ואחד מה בצלים הקצוצים בשלי עד שהבצל משחים ומתרכך. הוסיפי את החציל וערבבי במשך 10 דקות על חום בינוני או עד שהתערובת נראת יבשה והחציל רח.
והסירי מהאש
תזהרי שהתבלינים לא ישרפו.

ערבבי בקערה את היוגורט עם החצי הבצל החיי.
לפני ההגשה ערבבי את החציל והיוגורט והמליחי לפי הטעם.


טעיייםםםם מאוד!
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'קציצות חומוס ברוטב דלעת (אמא של נורקס)'
קציצות חומוס ברוטב דלעת (אמא של נורקס)
01/01/2008 | 11:10
קציצות חומוס ברוטב דלעת (אמא של נורקס)
3 גזרים מגוררים,
2 בצלים בינוניים מגוררים,
2 כוסות קמח חומוס
4שיני שום כתושות,
2 ביצים,
רבע כפית סודה לשתיה,
מלח,פלפל
כורכום,כמון אפשר להוסיף גם פלפל צ'ילי כתוש.
לרוטב,
שמן זית,4 שיני שום פרוסות,500 ג'ר דלעת חתוכה,4 עגבניות
מגוררות,פלפל אדום חריף מעט סוכר חום.

אופן ההכנה:סוחטים היטב את הגזר והבצל המגוררים,מוסיפים את יתר החומרים
ויוצרים קציצות,מטגנים בשמן זית עד השחמה.
מבשלים את הדלעת והעגבניות במעט מים,מוסיפים מעט שמן זית ואת השום
ומרסקים במוט מוסיפים תבלינים לפי הטעם וממשיכים לבשל עוד 5 דקות
מנחים את הקציצות בסיר שטוח
שופכים עליהם את הרוטב ומבשלים כ15 דקות על אש קטנה.
אפשר להוסיף בסיום כוסברה טריה קצוצה



הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אפונה וגזר underground'
אפונה וגזר underground
01/01/2008 | 11:11
8
אפונה וגזר
יוצא תבשיל יבש יחסית (בלי רוטב) אבל מלא טעם.
אני מכפילה את כמות הצי'לי אבל כפי שכבר ציינתי אני אוהבת חריף.

1 בצל חתוך גס
1 שום קצוץ
2 סמ ג'ינגר מגורד
½ כוס שמן
1 כפית זרעי קמון
11/2 כפית כורכום
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית קמון טחון
1 כפית זרעי קוסברה טחונים
250 גר אפונה
3 כפיות מלח
¼ כפית סוכר
1/2 כפית צ'ילי טחון
4 כפות זרעי רימון (אם יש, קשה להשיג אותם)
½ כפית גרם מסלה

הכנסי את הבצל, השום והג'ינגר למעבד מזון ועבדי לעיסה. אפשר גם לחתוך את הבצל קטן מאוד ולגרד בפומפיה את השום והג'ינגר.

חממי את השמן במחבת, הוסיפי את תערובת הבצל ובחשי על החום גבוה כ 2 דקות עד שיתרכך. הנמיכי את הטמפרטורה לבינונית והוסיפי את  הקמון, הכוסברה  והכורכום. כשהגרעינים מתחילים לזוז הוסיפי את הגזר וערבבי 2דקות ואז הוסיפי את האפונה ומלח הסוכר והצ'ילי. אם האפונה קפואה הוסיפי 2 כפות מים
או 4 כפות אם האפונה טרייה.
הנמיכי את הלהבה לנמוכה הוספי את גרעיני הרימון אם יש ובשלי חצי מכוסה במשך 15 דקות עד שהגזר והאפונה מבושלים.
הסירי מהאש והוסיפי את הגרם מסאלה ערבבי והגישי
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'קציצות תרד ברוטביוגורט זהובunderground'
קציצות תרד ברוטביוגורט זהובunderground
01/01/2008 | 11:13

קציצות תרד ברוטב יוגורט underground

בעצם לא חייבים לערבב בין הרוטב לקציצות אפשר להגיש אותם אחד ליד השני. אני אני חושבת שביחד זה יוצא נהדר.

מרכיבים לרוטב:
400 גר יוגרט רגיל סמיך
4 כפות קמח שועית
3 כוסות מים
1 כף שמן
2 כפיות גרגירי חרדל שחורים
1כפית זרעי חילבה
6 עלי קארי
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום מרוסקות
1 כפית כורכום
½ כפית אבקת צ'ילי

להכנת הרוטב:

ערבבי בקערה את היוגרט, הקמח ו3 כוסות מים עד לקבלת רוטב חלק
במחבת  טגני את גרגירי החרדל, החילבה ועלי הקארי. כסי ותני לזרעים לקפוץ כדקה. הוסיפי את הבצל וטגני כ 5 דקות או עד שהם מתרכחים ומתחילים להשחים.
הוסיפי את השום הכורכום והצ'ילי וערבבי דקה.
הוסיפי את היוגרט ובשלי במשך 10 דקות.
תבלי מלח.

מרכיבים להכנת הקציצות:
1 חבילה גדולה של עלי תרד (כחצי קילו) מופרדים מהגבעול שתופים ומאודים
או חבילה של חצי קילו תרד קפוא מופשר ומסונן
כוס וחצי (170 גר) קמח שועית
1 בצל אדום קצוץ דק
1 עגבניה בשלה קצוצה דק
2 שיני שום מעוכות
1 כפית אבקת כמון
2 כפות עלי קוסברה קצוצים.

שמן לטיגון

להכנת הקציצות:
בשלי את העלים בישול קצר במים רותחים כדקה ואז העבירי למים קרים.
סחטי את העלים בין שתי צלחות להפתר מכל הנוזלים וקצצי דק.
או פשוט סחטי תרד קפוא.
ערבבי עם שאר המרכיבים והוספי עד ¼ כוס מים לפי צורך. כל פעם קצת ליצור תערובת לא נוזלית מידי.
הוספי עוד קמח שועית במידת הצורך.
הוסיפי מלח לתיבול (כדי לבדוק טיבול, טגני  כמות קטנה ותתעמי כי הטעם משתנה עם הבישול).

הכיני קציצות קטנות מכמות של ככף תערובת וטגני, טיגון עמוק או חצי עמוק.
חממי את היוגרט ושפכי למעלה או הגישי בצד (אני אוהבת מעורבב) וזהו!

הורות טבעית >>
לצפיה ב-'קהיצ'רי עם תרד נורקס'
קהיצ'רי עם תרד נורקס
01/01/2008 | 11:14
3
קהיצ'רי עם תרד נורקס

מתוך "הטעם שבצמחונות של אדי ראג' ע"מ 113)
1 כוס אורז
1 כוס מונג דאל (זה מאש קלוף) או אפונה חצויה או מאש שלם.
50 גרם חמאה או גהי
תבלינים (וכדאי לדייק): 3 עלי דפנה,2 מסמרי ציפורן,1כף זנגויל קצוץ טרי או 1/2 כף אבקת זנגויל,2 כפיות מלח,1/4 כפית אגוז מוסקט.
225 גרם תרד טרי מופרד מגבעוליו
3 עגבניות מרוסקות.

שוטפים את גרגרי הדאל והאורז ,משרים שעה במים ומסננים.
מחממים חמאה או גהי בסיר עם תחתית עבה ומוסיפים את עלי הדפנה,הזנגוויל והציפורן.
מוסיפים את גרגרי האורז והדאל המסוננים.
מטגנים במשך 8-10 דקות תוך בחישה עד לספיגת החמאה.
מוסיפים לסיר מים שיכסו את הגרגירים בלפחות 5 ס"מ.
מוסיפים את המלח ואגוז המוסקט,בוחשים ומביאים לרתיחה במשך כדקה.
מכסים את הסיר היטב ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-30 דקות.
מידי פעם בודקים שהמים מכסים את הגרגרים אם צריך מוסיפים כמה כפות מים.
מוסיפים את התרד הקצוץ והעגבניות ומכסים את הסיר.
מבשלים 15 דקות נוספות.
עד שהגרגרים מבושלים היטב אך התבשיל עדיין רטוב.
מערבבים לפני ההגשה.

בתאבון
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'מתכונים מ24 רופי'
מתכונים מ24 רופי
01/01/2008 | 11:16
5
http://www.nrg.co.il/online/12/ART/877/672.html
ניסיתי שם את הדאל, אלוגובי,וציטה צ'ולה . כולם מתכונים נהדרים.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'על הפאניר מynet'
על הפאניר מynet
01/01/2008 | 11:18
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470091,00.html קישור
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'כרובבנוסח ג'וג'ארט (זאבלבן1 )'
כרובבנוסח ג'וג'ארט (זאבלבן1 )
01/01/2008 | 11:20
כרוב בגזר בנוסח גוג'ראט

חומרים:
1 כרוב ירוק במשקל 350 ג'
4 גזרים
1-0.5 פלפל ירוק חריף, טרי
1 כף זרעי חרדל שחורים שלמים
1 פלפל אדום חריף, מיובש, שלם
כ 1 ורבע כפיות מלח
2\1 כפית סוכר
4 כפות גדושות כוסברה טריה, קצוצה
1 כף מיץ לימון

אופן הכנה:
1 מוציאים את קלח הכרוב וחותכים אותו לרצועות ארוכות ודקות
2 קולפים את הגזרים ומגררים גס
3 חותכים את הפילפל הירוק החריף לרצועות ארוכות ודקות
4 מחממים את השמן בקדירה רחבה, על אש בינונית-גבוהה, ומוסיפים את זרעי החרדל. ברגע שזרעי החרדל מתחילים להשמיע נפצוצים (כעבור כמה שניות), מוסיפים את הפילפל האדום המיובש ובוחשים פעם אחת. צבעו של הפלפל יתכהה תוך שניות אחדות.
5 מוסיפים את הכרוב, הגזר והפילפל הירוק. מנמיכים לאש בינונית ובוחשים את הירקות כחצי דקה.
6 מוסיפים את המלח, הסוכר והכוסברה הירוקה. משלים תוך בחישה כ 5 דקות נוספות, עד שהירקות יתרככו אך עדיין ישמרו על פריכותם.
7 מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים

לפני ההגשה מוציאים את הפילפל האדום השלם.

הורות טבעית >>
לצפיה ב-'מטבח צבעוני ברוח הודית שלל מתכונים'
מטבח צבעוני ברוח הודית שלל מתכונים
01/01/2008 | 11:23
4
http://clickit.ort.org.il/files/txt/842103558/214854872.htm
קישור
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'*כרוב עם אופנה יבשה under ground'
*כרוב עם אופנה יבשה under ground
01/01/2008 | 11:25
עוד מתכון מהיר שאני מאוד אוהבת והוא קצת יוצא דופן בטעם ובמרקם.

*כרוב עם אופנה יבשה.

גרגירי החרדל מקבלים טעם אגוזי בעקבות הטיגון והאפונה מושרת כראוי מראש כדי לקצר את זמן הבישול.

125 גר אפונה יבשה מפוצלת משורת למשך שעתים במים רותחים ומסוננת.
½ קילו כרוב קצוץ דק
3 כפות שמן
¼ כפית זרעי חרדל שחורים
2 כפיות זרעי קמון
8 עלי קארי
2 צ'ילים יבשים
¼ כפית כורכום
קמצוץ של
Asafoetida
אני לא יודעת מה התרגום לעברית ואם יש להשיג בארץ בכלל אבל זה מרכיב מאוד חשוב במטבח הצמחוני ההודי.
אבל אם אין אז אין

מטגנים את החרדל והכמון בשמו במחבת עבה על חום נמוך, מכסים ונותנים לתבלינים לקפוץ טיפה.
מוסיפים את העלים, הצ'ילי והאפונה ומטגנים כ 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את האסופוטידה אם יש, הכורכום והכרוב ומבשלים על חום נמוך עד שהכרוב מבושל ורך.
מוסיפים מלח לפי הטעם
וזהו.

הורות טבעית >>
לצפיה ב-'תודה על שלל המתכונים'
תודה על שלל המתכונים
01/01/2008 | 18:19
ועל הריכוז שלהם. אני בהחלט אוסיף אותם לרשימת המתכונים שכבר קיימת בקישורים.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-' הקטנטונת מתה על פסטה ואלרגית לעגבניות'
הקטנטונת מתה על פסטה ואלרגית לעגבניות
01/01/2008 | 15:13
26
2
זה מוריד, באופן אוטומטי את הרוטב האולטימטיבי לפסטה ולמעשה גם עוד אפשרויות למאכלים רבים.

אשמח למתכונים אלטרנטיביים לרטבים.

מגבלה נוספת - היא לא אוהבת קטניות וירקות ממשפחת המצליבים.

מצטערת על ה"תשבץ הגיון" אבל זה מה שקורה אצלנו עכשיו...
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'סליחה - מגבלה נוספת'
סליחה - מגבלה נוספת
01/01/2008 | 15:14
1
5
בלי דברי חלב, למעט יוגורט.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אני אוהבת לקצוץ ירוקים עם מלח ושמן זית'
אני אוהבת לקצוץ ירוקים עם מלח ושמן זית
01/01/2008 | 16:10
4
ולהוסיף לפסטה.

זה מתכון ביתי לזמנים בהם הטבח לא בבית.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'מה עם פסטו? בעיני אחד הרטבים הטעימים'
מה עם פסטו? בעיני אחד הרטבים הטעימים
01/01/2008 | 16:18
7
לצפיה ב-'אני שמה ירקות'
אני שמה ירקות
01/01/2008 | 17:14
7
גמבה חתוכה דק, אפונה (גם היא לא אוהבת?), גזר דק, בצל ירוק וכל מה שעולה בראשך...
מטגנת קלות בשמן זית עם שום ומוסיפה לפסטה המבושלת.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'פסטה בלי כלום...'
פסטה בלי כלום...
01/01/2008 | 18:22
4
מה רע?
אני מתה על זה...

אבל כמו שנאמר כאן אתיכולה לעשות כל ירק טרי או מבושל ביחד +קצת שמן זית ויותצא שילוב נחמד...
בטטה למשל שעועית ירוקה קישוא מוקפץ קצת, תתיחסי לפסטה כאילו זה נודלס ופתאום יש לך מליון אלטרנטיבות
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'רוטב על בסיס שמן זית'
רוטב על בסיס שמן זית
01/01/2008 | 19:19
1
1
זה הפייבוריט שלי.
קוצצים פטרוזיליה דק.
שמים שמן זית במחבת, מועכים שתי שיני שום שמים בשמן. שמים טיפה מלח וקצת אורגנו, מחממים טיפ טיפה עד שהשום מתחיל לעשות רעש (אפשר גם להזהיב טיפה), מוסיפים חצי מהפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש, מוסיפים את הפסטה המוכנה ואת שאר הפטרוזליה, מערבבים טוב טוב ומגישים.
זה הבסיס. אפשר לגוון עם איזה עשבי תיבול שאוהבים. אפשר להוסיף ירק כלשהו לפסטה.
למשל ברוקולי, או תרד, מוסיפים לחליטה קצרה במים שהפסטה מתבשלת בהם כשהיא כמעט מוכנה (1-2 דקות לפני שהיא מוכנה, תלוי בירק. תרד מן הסתם מספיק דקה, ברוקולי אולי קצת יותר). את זה אפשר להגיש עם רוטב שמן זית שמוכן כנ"ל, בלי העשבי תיבול או עם (אם הולך לכם ביחד).
ואפשר כמובן רוטב פסטו, שזה טעים ומלא סידן.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'גם אני אוהבת פטרוזליה בפסטה'
גם אני אוהבת פטרוזליה בפסטה
01/01/2008 | 22:39
אפשר גם להכין עם דגים אם את רוצה.
אבל הכי חשוב שמן זית וחופן פטרוזליה קצוצה  בסוף. מכבים את האש מערבבים פטרוזליה וסוגרים לכמה דקות. הכל טעים הרבה יותר כך.

אני גם מכינה פסטה עם ירקות במנה אחת לפעמים. חלק מגורד חלק חתיכות עם תבלינים ושמן זית. בשביל הצבע אפשר להשים קצת פפריקה מתוקה או סלק (שלי לא אוהב סלק) מבשלת את הירקות ביחד עם הפסטה עם לא יותר מידי מים ויוצא מאוד טעים.

מה עם אפונה או שועית ירוקה גם לא הולך באגף הקטניות?
אפשר להכין עם קמח חומוס או קמח עדשים בתוספת ירקות מגורדים קציצות ירק טעימות - הרווחת גם קטניות וגם ירקות..

בקשר לפסטה עם יוגורט - אמא שלי היתה מכינה מקרוני עם גבינת פטה עיזים מגורדת ליד וגביע יוגורט ואני היתי מוסיפה כמה שאני רוצה לצלחת. מנה קלה, טעימה וקיצית - כשאני חושבת על זה לא אכלתי את זה מהילדות אולי הגיע הזמן באמת.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'פסטו, כמובן'
פסטו, כמובן
01/01/2008 | 19:30
16
7
קישואים/פלפלים/פטריות מוקפצים עם מעט שמן זית ושום.
המתכון הרומאי הכי פשוט בעולם- שום, שמן זית ופלפל חריף (מקפיצים שום ופלפל חריף בשמן זית ומוזגים את השמן בלבד על הפסטה- חריף וטעים).
אפשר גם סתם למזוג על הפסטה שמן זית טרי +מעט מיץ לימון וקצת פלפל שחור. השילוב הזה זה הולך יופי עם טונה או גבינת צאן קשה מגורדת, אם זה בתפריט שלכם.
והכי כיף- בלי רוטב. רק קצת חמאה או שמן זית.





הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אחלה תשובות, אבל מה עם חלבונים?'
אחלה תשובות, אבל מה עם חלבונים?
01/01/2008 | 19:44
15
5
טוב, אולי אני יכולה להקפיץ לה עם זה קצת עוף.
ובעצם אתן צודקות - בפסטו יש צנוברים, כך שזה גם ירק וגם חלבון.

הרבה תודה.

אשמח גם אם מישהי מכירה מתכון טוב לרוטב יוגורט.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'ועוד רעיון לרוטב טעים ללא עגבניות'
ועוד רעיון לרוטב טעים ללא עגבניות
01/01/2008 | 22:03
9
10
רוטב על בסיס סלק ודלעת. מאוד טעים, גם כרוטב לפיצה למשל.
אחפש את המתכון המדוייק בקרוב, אם את מעוניינת.
לגבי חלבון, אפשר גם לטחון אגוזי מלך עם בזיליקום. בת כמה היא? בשר בקר היא אוכלת? כי אם כן אפשר בולונז, או להכין בולונז על בסיס עוף טחון.

מה עם חלב קוקוס? די שמן, אבל אפשר להסמיך איתו רטבים או לאלתר
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'או! באמת תתחילי להכניס כאן מתכונים!!'
או! באמת תתחילי להכניס כאן מתכונים!!
02/01/2008 | 00:02
3
3
או שזה סוד מדינה?
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'ברור שסוד מדינה. סודות, למה אחד? '
ברור שסוד מדינה. סודות, למה אחד?
02/01/2008 | 10:47
2
9
רק תגידי מה את רוצה, ומייד אקליד.
נו טוב, לא מייד...

רק מה, נראה לי שאני היחידה שרואה שמות של מנות הודיות ומקבלת בחילה....
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'באמת היחידה. לכי לעמוד בפינה!'
באמת היחידה. לכי לעמוד בפינה!
02/01/2008 | 13:24
3

כמעט הצעתי כאן את הרוטב סלק שלך לפסטה, רק שאם אני זוכרת נכון, יש בו גם עגבניות, לא?
אחרי הפעם היחידה שהכנתי והשפרצתי אותו על כל קירות המטבח לא בטוחה שאחזור על ההרפתקה. אבל יש לציין שהוא טעים מאוד.

אני רוצה מתכונים!
מתכונים בריאים ומלאים, פשוטים ומהירי הכנה שאפשר להכין ביד אחת (נו טוב, שיהיה יד וחצי). וטעימים (לא צריך להגיד נכון?)
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'ממש לא היחידה!! '
ממש לא היחידה!!
02/01/2008 | 20:48
4
לצפיה ב-'אני אשמח למתכון על בסיס סלק ודלעת.'
אני אשמח למתכון על בסיס סלק ודלעת.
02/01/2008 | 13:24
4
5
היא מאד אוהבת סלק.

בת שנה ושלושה חודשים, בקר כרגע היא לא אוכלת, ובולונז זה עם עגבניות. כן אוכלת עוף.

חלב קוקוס לא הצלחתי להשיג אורגני.

לטחון אגוזי מלך או אגוזים בכלל נראה לי רעיון טוב.

תודה על הרעיונות.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'חלב קוקוס אפשר להכין בבית בקלות'
חלב קוקוס אפשר להכין בבית בקלות
02/01/2008 | 14:09
5
אם את מוצאת קוקוס מגורד יבש - כזה שמשמש לעוגות אורגני את יכולה להכין ממנו.

מערבבים את הקוקוס עם מים רותחים. נותנים לזה לעמוד כ 10 דקות וסוחטים דרך מסננת.
בסחיטה הראשונה תקבלי שמנת קוקוס.
אם תשרי שוב במים רותחים ותסחטי תקבלי חלב קוקוס
ואם תשרי שוב תקבלי חלב קוקוס יותר דליל...

אבל תכלס אין לו ערכים תזונתיים, רק שמן וטעם.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אפשר להכין בולונז גם בלי עגבניות'
אפשר להכין בולונז גם בלי עגבניות
02/01/2008 | 16:59
4
רק בשר טחון מוקפץ עם בצל, גזר וסלרי קצוצים דק.
(שוב, בבקשה לא לדווח עלי באיטליה )
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אורגני???'
אורגני???
03/01/2008 | 00:44
1
3
מהתרשמותי בביקוריי בתאילנד כל הקוקוסים שם הם אורגנים....
צומח בר, בכל מקום ובכמויות!!!!
פראי טבעי, מכמויות הגשם שיש להם שם. גן עדן לקוקוסים (ולנו) :)
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'ועל זה נאמר...'
ועל זה נאמר...
03/01/2008 | 09:39
2
"חבל שאין פה קוקוס..." (חווה אלברשטייו)
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'למה חייבים חלבונים בכל ארוחה?'
למה חייבים חלבונים בכל ארוחה?
01/01/2008 | 23:25
4
3
חוץ מזה, הצעתי גבינה וטונה, אבל אני מבינה שאלה לא חלבונים שבאים בחשבון מבחינתך

אפשר לשים בפסטו עוד סוגי אגוזים ובכלל להתפרע עם סוגי העשבים (כוסברה, פטרוזיליה ועוד). זה יופי של מקור לחלבונים, סידן וברזל.

אפשר גם לאכול את החלבונים בצורת מנה אחרת באותה ארוחה...

ואם את ממש מתעקשת, את יכולה להכין לה קרבונרה
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אני יודעת שהקונסטלציה פה קצת בעייתית'
אני יודעת שהקונסטלציה פה קצת בעייתית
02/01/2008 | 13:29
3
8
אני מאד מקפידה בענייני אוכל.
לא נותנת דגים, בטח לא משומרים, וגם גבינה לא (רק יוגורט עיזים אורגני).
פעם ב....אני נותנת גבינת עיזים אורגנית, אבל לא מתלהבת מזה.
היום הבנתי שגם בפסטו יש גבינה, אז שוב התבאסתי.

את צודקת שלא חייבים חלבונים בכל ארוחה, אבל אני מחפשת גם אופציה שכן, ונכון שאפשר לתת לחוד.

קרבונרה - כן, ממש - גם בייקון וגם שמנת! סופר בריא...
אבל בהחלט מחזיר אותי לימים טובים באיטליה.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'לא תמיד בפסטו יש גבינה'
לא תמיד בפסטו יש גבינה
02/01/2008 | 14:24
1
5
גם בקנויים יש לקנות עם גבינה ובלי ובכל מקרה הכי כיף זה להכין לבד בבית וזה קלי קלות.
עלי ריחן
שום
צנוברים (אני עושה בכלל עם אגוזי מלך)
מלח
שמן זית
בלנדר
יאללה לאכול.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'עשיתם לי חשק לפסטו...'
עשיתם לי חשק לפסטו...
02/01/2008 | 14:58
1
באסה שהבזיליקום שלי לא שרד את הרוחות...
היה לי בזיליקום לתפארת
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'נו, מסתלבטים עלייך...'
נו, מסתלבטים עלייך...
02/01/2008 | 16:57
6
לא באמת חשבתי שתתני לה קרבונרה
לגבי הפסטו, לא חייבים להוסיף פרמזן. אני עושה גם בלי ויוצא מצוין (רק אל תספרי לחברים האיטלקיים שלי ). וגם אם שמים פרמזן צריך ממש קצת.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אני מכינה מרק עדשים כתומות סמיך ושמה את זה -'
אני מכינה מרק עדשים כתומות סמיך ושמה את זה -
01/01/2008 | 22:33
1
11
כרוטב על הפסטה.
בצל מטוגן, מוסיפה קוביות קטנות של דלעת, בטטה, גזר, זוקיני.
מוסיפה 1.2 כוס עדשים כתומות ומים
התבלינים בהם אני משתמשת: כמון, כורכום, מלח ופלפל.

אנחנו אוכלים את זה בתור מרק והקטן אוכל את תכולת המרק עם פסטה.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אני אנסה את זה, תודה.'
אני אנסה את זה, תודה.
02/01/2008 | 13:30
3
לצפיה ב-'די כבר עם שרשורי האוכל האלה'
די כבר עם שרשורי האוכל האלה
02/01/2008 | 17:45
6
אני רק מתחילה לקרוא וכבר רצה למטבח
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'ספיקינג אוף פסטה'
ספיקינג אוף פסטה
03/01/2008 | 00:49
2
8
איזה פסטה אתם משתמשות???
רגיל? קמח מלא? תירס? משהו אחר.
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'סליחה על העברית: אתן משתמשות.'
סליחה על העברית: אתן משתמשות.
03/01/2008 | 00:51
8
הכוונה גם ל-אתם משתמשים
הורות טבעית >>
לצפיה ב-'אני משתמשת ברגילה'
אני משתמשת ברגילה
03/01/2008 | 22:00
7
או דורה - ככה קוראים לזה גם בעברית?
כשהקטן היה קטן - 7-8 חודשים הכנתי איטריות אורז במקום אבל כבר מזמן לא.
הורות טבעית >>

הודעות אחרונות

11:42 | 18.08.19 אורחים בפורום
03:41 | 20.01.19 אורחים בפורום
15:59 | 10.12.18 אורחים בפורום
22:00 | 31.08.18 מיגל רודריגז
11:15 | 01.08.18 אורחים בפורום
21:55 | 08.04.18 אורחים בפורום
10:03 | 09.02.18 yanaok1987
10:03 | 20.12.17 אורחים בפורום
16:24 | 28.09.17 אורחים בפורום
21:51 | 29.08.17 אורחים בפורום
11:24 | 10.07.17 אורחים בפורום
13:10 | 13.06.16 מרוטשילד

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ