פוליפרופלון מוקצף

שושי177

New member
פוליפרופלון מוקצף

צוות יקר שלום,
בעבר כידוע , נאסר השימוש בכוסות קלקר לשתייה חמה.אני רואה שלקיטרינג לגנים ,יש קופסאות שחורות גדולות דומות לקלקר אך קראתי שהן עשויות מהחומר פוליפרופלון מוקצף.
שאלתי בהנחה שהקופסא מתחממת כתוצאה מאיחסון תבניות המזון החם ,ואנו נמצאים ליד קופסאות אלו כל יום,האם נפלטים אדים רעילים לאוויר ,כמו חימום קלקר,כלומר האם החומר דומה במרכיביו לקלקר?תודה רבה
 

DIKZ

New member
PP & PS מוקצפים

שלום לשואלת המתמידה
כמעט לכל החומרים הפולימרים יש יתרונות עצומים וגם מעט חסרונות.
חלקם הגדול מקורו מתזקיקי נפט ודומיו.

באשר למוצרים המוקצפים ( FOAM ) , קיימים 4 מוצרים פלסטיים עיקריים
ועוד מס' נוספים ( גומי לסוגיו )... ועוד.
סדר המצאתם של המוקצפים מהוותיק לחדש יותר הוא
פולי סטירן (="קלקר"), פ. אורתן , פ.. אתילן והחדש מבינהם - פולי פרופילן
( P.P P.E P.U P.S ).

=== === === ===
הפולי סטירן המוקצף הוותיק , ששימש בין השאר לכוסות שתיה חמה
למעשה אינו פוגע בבריאות ( למעט אולי ייצרנים מסוימים ) האדם,
לפי מרבית משרדי הבריאות בעולם.
באשר לשימושו בחימום מיקרו-גל, הדעות חלוקות.
לפני כעשור הוא הוגבל בשימושו או נאסר, במרבית מדינות ארה"ב ואח"כ גם במדינות רבות בעולם.
הסיבה העיקרית כנראה, לחץ מאסיבי של ארגונים ירוקים" ושוחרי איכות הסביבה.

=== === === ===
באשר לפולי פרופילן המוקצף – הוא מאושר למזון ( בדר"כ) , חזק יותר מקודמו
ועמידותו לשימוש בחום היא עד כ~ 120 מעלות צלזיוס.( = גבוה יחסית לפולימרים ).

שני המוקצפים שתוארו כאן, ניתנים לשימוש חוזר וגם למיחזור.
שניהם מתכלים כאשפה בטבע, לאחר שנים ארוכות מאד.
פחות דאגות = יתר בריאות, dikz
 
למעלה