כללי בטיחות במטבח עם ילדים

anatk1605

New member
כללי בטיחות במטבח עם ילדים

אני מתחילה להעביר סדנאות בישול לילדים. ערכתי רשימה של הוראות בטיחות, וכללי התנהגות במטבח. אשמח לקבל רעיונות בנושא. תודה ענת
 
הי ענת וברוכה הבאה../images/Emo24.gifראשית

נשמח לקרוא את הרשימה שכבר ערכת הן לטובת כולנו והן לנסות לסייע לך ונשמח לקבל פרטים על הסדנאות שאת מעבירה פנינה
 

anatk1605

New member
כללי התנהגות ובטיחות במטבח

להלן הנושאים שעליהם כבר חשבתי: 1. מאחר ומדובר במטבח כשר, יש לעבוד אך ורק בחלק המתאים לאותה פגישת. 2. לפני שמתחילים את הפעילות המעשית במטבח יש לרחוץ היטב את הידיים עם סבון. יש לשמור על כללי ההגיינה. 3 .אין להניח חומרי ניקוי בקרבת המזון. 4. אין להתחיל במלאכת הבישול אלא ברשות המנחה. 5. סביב הכיריים יש לנהוג בזהירות ובערנות. 6. אין להשתולל ולהתפרע במטבח. 7. יש להקפיד בזמן הבישול שידיות הסירים או המחבתות יפנו כלפי פנים הכיריים. 8. יש להקפיד על ניקיון הירקות והפרות לפני השימוש בהם. 9. אין לבדוק את חדות הסכינים על הידיים. 10. מים ושמן חם לא מתחברים. 11. לא זורקים אוכל לשמן רותחת, אלא מחליקים אותו פנימה. 12. מקלפים ירקות מפנים הגוף החוצה וכך גם פורסים דברי מאפה כמו לחמניות וכו'. 13. אין להניח בקצה השולחן או משטח העבודה סירים חמים, מים רותחים. אשמח לקבל עוד רעיונות, ולדווח על הפעילות . תודה על שיתוף הפעולה ענת
 
למעלה