לא לא ושוב לא
זה קצת יותר מורכב מזה.
קודם כל כמובן לערוך רשימת מוזמנים מסודרת. נגיד שיש לך 400 מוזמנים - במעמד חתימת החוזה תחתום על 220-230 איש. לקראת האירוע עושים כמובן אישורי הגעה - גם לאחר שX אנשים אישרו הגעה - מורידים ממספר האנשים הנ"ל 10% נוספים - אל תשכח שיש לך גם 10% רזרבה.
מעבר לכך, במידה ומזמינים מנות גלאט מקייטרינג חיצוני - יש להוריד את מספר המנות הזה ממספר המנות המוזמנות מהאולם.
ימים ספורים לפני האירוע אתה נותן לאולם מספר סופי של אורחים - לא ניתן להוריד ממספר האורחים שחתמת עליו בחוזה מלכתחילה - לכן, תמיד כדאי לתת מספר נמוך בהרבה ממה שצפוי.
ובמידה וזה נשמע לך מוגזם, אז לא לחינם נתתי לך את ההצעה הזו - לנו הייתה רשימת מוזמנים על סך 400 איש, לאחר משא ומתן חתמנו חוזה על 220 - לאחר אישורי הגעה ובסופו של דבר כמה ימים לפני האירוע המספר הסופי שהגשנו לאולם היה: 230 איש - GUESS WHAT? הגיעו 252 לא כולל ילדים (אל תשכח שהגיעו לנו 23 מנות רזרבה).
 
לא מזמן הייתי עדה להתנהלות מביכה של זוג שאני מכירה (וגם להתנהלות מביכה של הוריהם של הזוג שלמעשה ניהלו את החתונה) במשא ומתן ובכלל בהתארגנות לקראת החתונה שלהם: לזוג היו 450 מוזמנים - הם חתמו חוזה על 350 איש מלכתחילה, רק בגלל הפחד המטופש ש"אם נסגור את החוזה על פחות אנשים - לאורחים לא יהיה מה לאכול" - אז זהו, שבסוף הגיעו באזור ה250 - הם שילמו על 100 מנות שכלל לא השתמשו בהן (נשים בצד את העובדה שהאוכל היה מזעזע, כן?)
בחוזה תסגור על מספר נמוך ובטוח (בטוח +++) - וכמה ימים לפני החתונה תיתן מספר מעט נמוך יותר מאישורי ההגעה החיוביים. מה שנחתם בחוזה - לא יתקזז.
לגבי האוכל שמקבלים - תמיד מקבלים אוכל מהאולם - גם אם הזמנת 200 מנות והגיעו 200 אורחים בדיוק. נהוג לשלוח את הזוג עם המון המון המון אוכל הביתה, אבל בחייאת, מה תעשה עם 100 מנות (שעלו בין 20,000 ש"ח - 30,000 ש"ח +-)??? לא חבל?!
בהצלחה