טעימות (מנהלות - נא לשרשר למקום הנכון אם צריך)

dori78

New member
טעימות (מנהלות - נא לשרשר למקום הנכון אם צריך)

ובכן, חזרתי עכשיו מהטעימות.
מה אומר ומה אגיד, כדאי שהמשפחה תשתף פעולה.
ולא, להגיע להתמרמר כל הערב שהיית צריך להיפרד מהכורסה שלך בבית, להגיד על הכל "מעולה, טעים, מתי הולכים" זה לא נקרא לשתף פעולה.

שאלות ותהיות:
1. לא ראינו בכלל את המנות של קבלת הפנים, כי אין שם בחירה אלא יש חמש עמדות קבועות.
ואם דווקא במנות האלה תהיה נפילה? זה שלא צריך לבחור אומר שאני לא יכולה להתרשם מהמנות לפני האירוע?

2. המנות הצמחוניות מתחת לכל ביקורת. אני מתכוונת לדבר על זה עם בעל המקום.
ממש קיבלתי תחושה שהצמחונים לא מעניינים אותם, כמו איזה ספיח מעצבן שאי אפשר להיפטר ממנו.
הייתי במספיק חתונות וסבלתי מזה שהמקום לא ראה לנכון להוציא מנה נורמלית לצמחונים.
יש לי לפחות 15 מוזמנים צמחוניים, אני לא מוכנה שהם יקבלו מנה קטנה ולא מושקעת, ספוגת שמן ולא משביעה.
וזה אחרי שאמרתי להם בטלפון לפחות 5 פעמים שיש לי עניין עם המנות הצמחוניות ושזה חשוב לי.

3. בתפריט העדכני* שהיה מונח על השולחן היו 5 קינוחים לבחירה, מתוכם 2 היו שונים ממה שהוגש בפועל והרבה פחות מוצלחים כבר בתיאור,
עוד לפני הטעימה: במקום סברינה היה וופל בלגי ובמקום פאי תפוחים היה קרמבל תפוחים. זה לא נראה לי מאוד מקצועי.
*עדכני - כי כשהיינו אצלם בפעם הראשונה לראות את המקום, עוד לא היה תפריט סגור לקיץ 2015.
תכל'ס הם שלחו לי אותו למייל לפי 3 שבועות כי ביקשתי, אבל הם גם הניחו אותו על השולחן לטובת מי שלא הגיע מסודר כמוני (ראו סעיף 6).

4. אנחנו רוצים לקחת שתי תוספות בתשלום - לא ראינו את התוספות.
מנהלת שירות הלקוחות אמרה שזה משהו שאפשר לראות רק ביום שיש בו אירוע.
אז בשביל מה יש ערב טעימות?

5. לא ברור לי למה אני צריכה להגיע שוב למקום כדי לבחור מפות ומפיות, הרי לו היו מציגים לי היום את המפות והמפיות האפשריות הייתי בוחרת מיד.
בשביל זה אני צריכה לנסוע שוב? ועוד בשעה 17:30, מה שיאלץ אותי לצאת מהעבודה שלוש שעות לפני הזמן? שאלתי, אמרו לי שאין אפשרות להגיע יותר מאוחר.

6. אני הדפסתי מראש אקסלים לכל הטועמים שלי, שיסמנו בצורה מסודרת מה הם חשבו על כל מנה.
מישהי אצלי במשרד אמרה לי שזה משהו שהמקום אמור לספק לי - דפים לטעימות.
בפועל לא היו, היו 2 עותקים של התפריט (הלא ממש מעודכן מבחינת קינוחים) שעליהם היינו אמורים לרשום הערות.
והם שמו רק עט אחד. כן, אני קטנונית. זאת החתונה שלי, זה קורה פעם אחת בחיים ומותר לי.

בגדול - נראה לי קצת בעייתי שבנק' הזמן היחידה בה לפי החוזה (הטעימות) אני יכולה עוד לשנות את דעתי בנוגע לגן האירועים,
אני לא מקבלת את כל הנתונים שדרושים לי כדי לקבל החלטה. אני מניחה שזה כי המקום לא מעלה על דעתו שמישהו עוד יבטל בשלב הזה.

חוץ מזה - שאלה של צמחונית:
היה שם אנטריקוט, שכל השולחנות התלוננו שהוא גומי.
ניגשתי לאיש שפרס אותו וקיבלתי צלחת נוספת.
כזכור - אני צמחונית, אז חוות הדעת היא לא שלי, אבל אמרו לי שהמנה השניה שקיבלנו היתה מוצלחת הרבה יותר.
ככה זה עובד באנטריקוט? יש נתח שיש בו חלקים פחות מוצלחים וזה בסדר מבחינתם להוציא אותם לאורחים?
אני באמת שואלת כי אין לי מושג בבשרים ואנחנו ממש בהתלבטות לגבי המנה הזו.
 

ronitvas

New member
בואי נעשה קצת סדר בדברים

אני מבינה שזאת הייתה הטעימה הראשונה, ולא זאת שאת אמורה לבחור את המנות...
כל מקום אירועים עובד אחרת. זה שלא הביאו לך דפים לטעימות לא אומר כלום - אני חושבת שזאת מגמה של החודשים האחרונים.
כן, הרבה פעמים משנים את המנות לפי העונה והתקופה וזה גם בסדר.
אם חשוב לך תפריט צמחוני, תדאגי לבחור גם מנות של ירקות, מעבר למנות שמוצעות.
אל תפחדי לשנות ולדרוש דברים אחרים, זה מאוד מקובל וזה ממש בסדר. כמובן, שלא להיכנס לשף למטבח, אבל שיחה עם השף לפעמים עושה פלאים.
וגם... זה מאוד מקובל לבצע עוד טעימות. תסבירי לנציג השירות או למנהל המקום את ההתלבטויות שלך, בדיוק כפי שאת מעלה כאן.
ממליצה לך אפילו לכתוב לו מייל עם הדברים ולבקש פגישה נוספת. נסי להיות מעודנת יותר

חוצמזה, הנה פוסט שכתבתי, אולי גם הוא יעזור
http://citrusim.blogspot.com/2014/11/blog-post_26.html
 

dori78

New member
אוקיי

זאת לא היתה הטעימה הראשונה, כי לא היה עניין של טעימה ראשונה.
המקום הזה לא מאפשר להביא קייטרינג חיצוני, הקייטרינג מגיע כיחידה אחת עם המקום.
זאת היתה הטעימה שבה אנחנו אמורים לבחור את המנות לאירוע, כשהפורמט היה "אירוע טעימות":
18 משפחות של זוגות שמתחתנים בחודשיים הקרובים מכונסים באולם אחד.

כשאני מדברת על מנות צמחוניות, אני לא מדברת על מנות של ירקות (שיש בראשונות בשפע) אלא על מנה עיקרית משביעה ומאוזנת, בדיוק כמו המנות לקרניבורים.
זה אומר פסטות לסוגיהן (נגיד רביולי בטטה), ניוקי טוב, עלי גפן עם אורז או משהו דומה.
האפשרויות שהוצעו לנו היו ניוקי (עשוי גרוע) או אגרול (גם לא מוצלח), כשאנחנו אמורים לבחור מנה אחת שתוגש לשולחן לאורחים הצמחונים.
כאורחת בחתונות לא נראה לי הגיוני, שלקרניבורים יהיו 4 סוגי בשרים לבחור מהם ולי תהיה מנה קטנה ועלובה שבקושי שבעתי ממנה.
אני לוקחת בחשבון שבאמצע השבוע לא כולם יספיקו להגיע לאכול בקבלת פנים, בדיוק כמו שקרה לי במקרים שיצאתי מהעבודה ישר לאירוע
והגעתי בול לחופה או ממש כמה דקות לפני, ככה שלא הספקתי לאכול בקבלת פנים.

בוודאי שאני אבקש לשנות דברים, כולל חלק מהתיבול במנות שלא מצאו חן בעינינו בצורתן הנוכחית.
כבר הבנתי שבשוק הזה אם את לא מוציאה לחופשי את הכלבה הפנימית - אף אחד לא יזוז בשבילך מילימטר.

לנציג של איזיווד כתבתי אתמול בלילה את אותו טקסט שכתבתי פה, הוא ידבר בעצמו עם בעל האולם.
אני מתכוונת לדבר איתם בלי קשר.
 

ronitvas

New member
או קיי, תעדכני בהתרחשויות


עוד רעיון.... אם אמרתם שאתם רוצים לשדרג ולהוסיף מנות בתשלום. אולי כדאי למצוא מנה צמחונית לשדרוג.
 
אנטריקוט

אצלנו אב החתן גם העיר על האנטריקוט, הוא גם ידע לזהות שמדובר בבשר קפוא שהופשר ולא בבשר טרי. לטענת האולם אין אפשרות להביא בשר טרי (לא זוכרת למה, נראה לי ענייני כשרות או משהו).
יש טיפים שייצא יותר טוב - לפרוס במקום ולא לבשל חתיכות שנפרסו מראש ואם הוא מרגיש כמו גומי אז גם מידת עשייה פחות. לדעתי פתרון אידיאלי זה גם פריסה במקום וגם שתהיה אפשרות למידת עשייה לפי בקשת האורח.
לא הייתי מוותרת על אנטריקוט כי אני מאמינה שיש אורחים שמצפים לזה.

הטעימות היו חוויה לא מלהיבה גם אצלי. נהנינו מאיכות האוכל, למרות שאם היתה לנו בחירה לא בטוח שאלו המנות שהיינו רוצים לטעום. בכל מקרה, הקושי היותר גדול (בשבילי) היה אחר כך לשבת עם משפחת החתן ולהחליט תפריט - הייתי באותו כיוון שלהם, אבל מצד שני התקשיתי להבהיר עד כמה הטעם של המשפחה המרוקאית שלי שונה משלנו... (מי שהיה באירוע בבאר-שבע יודע למה באר-שבעים מצפים, ובשרון לא תמצאו את זה....)
 

dori78

New member
תשובה ראשונית של בעל המקום:

1. לא נהוג לטעום את המנות של קבלת הפנים, מאחר ואין בהן בחירה. אם התרשמת לטובה מהאוכל בכללותו - תסמכי עלינו שיהיה בסדר גם בקבלת פנים.
2. אין בעיה, נדון בזה ונפתח את הדברים, אפשר להוציא שתי מנות לצמחונים וללכת על מנות שונות לגמרי מאלה שטעמת.
3. התפריט עדיין לא סגור במאה אחוז, חלק מהמטרה של אירוע הטעימות היא לקבל חוו"ד מהרבה אנשים עם טעמים שונים,
כדי להגיע לרמת מיצוי מקסימלית בתכנון תפריט מגוון, שיתאים לכמה שיותר טעמים והעדפות וייתן מענה לכולם.
4+5. נהוג שיש יותר משתי פגישות במקום, בפגישה הבאה נסגור את הכל כולל טעימות והסברים על השדרוגים שרציתם.
6. לקחנו לתשומת לבנו, ההצעה מוצלחת וסביר שנשתמש בה.

נקודה ה נוספת שעליה דיברתי איתו:
המלצרים היו צעירים מאוד, לא נתנו שום מידע על המנות ונראו מבולבלים ואובדי עצות באופן כללי.
תשובתו:
מאחר וזה תפריט חדש ועוד לא סגור לגמרי ומכיוון שכל המנהלים היו נוכחים, ההוראה למלצרים היתה
לא לענות על אף שאלה ולא להגיד כלום חוץ מהשם של המנה כדי לא להטעות ולתת מידע שגוי או חסר.


זה נשמע הגיוני?
 

iritki

New member
כמו שנאמר נשמע הגיוני ושהוא לוקח אותך ברצינות

אנחנו (דרך אמא שלי) דיברנו עם הקייטרינג מלאאא. כבר לא זוכרת את כל הדילמות הלבטים וההנחיות, אבל קיבלנו מלא קינוחים שווים :)
 
הרבה סימנים לא משהו

אבל תודי שקשה לשפוט באובייקטיביות למקרא ההודעה שלך...
בכל אופן רציתי להודות לך שאת דואגת לצמחונים, כבר יצא לי לאכול בחתונות חביתה, שניצל טבעול, או מנת פסטה קרה בלי שום רוטב. בחיי.
 

dori78

New member
ברור שאני דואגת לצמחונים, אני צמחונית בעצמי.

לאורך השנים יצא לי לקבל כמנה צמחונית:
* ספגטי ברוטב עגבניות דלוח
* מאפה בצק פילו במילוי אנטיפסטי, ברוטב עגבניות שממש לא התאים (אבל כנראה נשאר להם מהדג שהציעו לשאר השולחן)
* שניצל טבעול עם חצי עלה חסה ושתי עגבניות שרי לקישוט
* פיצה בלי גבינה (כלומר - הפוקצ'ה מקבלת הפנים, עם אותו רוטב של הדגים וכמה חתיכות של זוקיני)

היו גם מקומות שקיבלתי אוכל מוצלח יותר.
אני מתכוונת לבקש מהם מנה של רביולי בטטה בשמן זית עם בזיליקום ואורגנו ועוד משהו.
לא מקובל עלי שלקרניבור יהיו 4 אפשרויות ולי ולשאר הצמחונים רק אחת.
 
למעלה