שולחן לשניים

ronitvas

New member
שולחן לשניים


בא לי שוב על הפינה הזאת, שלא הופיעה מזמן

נשמח אם תעלו פה רעיונות למאכלים ולבישולים של בית, כאלה שמתאימים למספר אנשים קטן ו/או לא מסובכים מידי לטובת הבשלנים המתחילים שבחבורה

אפשר גם לצרף תמונה או קישורים לבלוג
אבל חשוב לכתוב את המתכון במלואו
 
מרק עדשים כתומות

*כל המתכונים שלי טבעוניים*

איך זה הולך? כל כמה זמן מעלים מתכון?
עקרונית אני מעדיף בלי לצלם אוכל, כי זה פשוט יוצא לא טוב...

בעיקרון המתכון הוא מ"סבתא מבשלת" - שקיבל שדרוג אצלי

רכיבים:
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר
1 עגבניה מגוררת
200 גר' עדשים
כפית קארי צהוב
6 כוסות מים
ג'ינגר, מלח ופלפל

מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד קצת. לאחר מכן מוסיפים את העדשים ואת העגבניה. מוסיפים את המים ומחכים שירתח. מוסיפים מלח, פלפל, ג'ינגר וקארי. נותנים לזה להתבשל על אש קטנה עד שהעדשים מוכנות.

*ניתן להוסיף - שורש ברוקולי, פטריות.
**ניתן להחליף את הקארי, בחאוויג' למרק
 

lanit

New member
אפרופו מתוק...

יש לך מתכון זריז למשהו מתוק?
הוזמנו לפיקניק מחר שכלת השמחה טבעונית... חשבתי להכין כדורי שוקולד או משהו.
כל עזרה תתקבל בברכה
 
מצרכים...

סוכר, קמח, קורנפלור, סודה לשתייה, מלח, שמן, חלב סויה, פרי ואגוז (אגס ופקאן לדוגמא)

יש הכל?
 

lanit

New member
בערך

תפוז נחשב?

(ואני לגמרי מעופפת, הכוונה היתה אפרופו טבעוני
... סטרייק 2)
 

lanit

New member
כל השאר יש

ואני יכולה לקפוץ לטיב טעם מחר, ללקט לי תפוח או אגס...
 
מאפינס

325 גר סוכר (לבן) - לא מגיב טוב עם חום. אם בכל זאת מתעקשים לא יותר מ-100 גר' סוכר חום.
350 גק קמח (רגיל) - לא מגיב טוב עם מלא. אם בכל זאת מתעקשים אז לא יותר מ-150 גר'
45 גר' קורנפלור
1/2 כף סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
160 גרם שמן
1/2 ליטר חלב סויה
50 גר פרי
50 גר' אגוז
(אגס פקאן יוצא מעולה)

מערבבים את החומרים הישבים ביחד. לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים עד שאין גושים. מכניסים לתנור על 170 מעלות עד שהקיסם יוצא לח (לא יבש!!!)

לא מתאים לעוגה אלא כמאפינס בלבד.
ניתן להשתמש בהוסיף מעט קינמון ו/או קוקוס טחון.
 

lanit

New member
המון תודה

אחזור לדווח איך יצא.
(והבחורה ממש ממש תשמח
)
 
אם כבר עדשים כתומות

אני מחפשת מתכון לקציצות עדשים אדומות
יש לטבעול כאלו של ארז קומרובסקי
מכיר אולי מתכון טוב?
 
גם אפשרי

מקסימום אני אשנה לצמחוני אם תהיה לי בעיה איתו מבחינת מצרכים שאני לא יכולה לאכול
הקציצות של קומורובסקי הן צמחוני
 

דורמורי

New member
צ'לנג אקספטד


אבל לבשלנים מתחילים, כן? משהו מהיר וקל:

סטייק פרגית טעים שקשה להרוס:

לקנות סטייק פרגית, כמה חתיכות - לבקש שיורידו את השומן בסופר.
להכין ולהשרות במרינדה לכמה שעות. מרינדות יש הרבה. למשל:
שמן זית
כפית חרדל דיז'ון (שם מפוצץ לחרדל גרגירים, לא הקרם הצהוב בלעחס הזה).
תבלינים (כ"א חצי כפית-כפית... לפי העין) - פפריקה, כורכום, מלח פלפל, חוואיג', כל מה שגדלתם עליו יעבוד.
מיץ לימון
אני שם גם קצת דבש. לשיקולכם.
לערבב את המרינדה טוב טוב. להשרות את הסטייק פרגית/סתם חתיכות פרגית/'שווארמה פרגית' - לא דומה לשווארמה שיש ברחוב.., רק לא חזה עוף בכל מקרה. הוא אנורקטי מדי לזה.
לתת לזה כמה שעות, אפילו לילה במקרר.

להוציא מהמקרר חצי שעה לפני הבישול - שמעתי פעם שבשר צריך לעלות על מחבת כשהוא בטמפ' החדר. בבקר זה בטוח נכון, אני חושב שגם בעוף.

לחמם מחבת - עם השמן של המרינדה הכי טוב - ולזרוק את הסטייק פרגית על המחבת כשהיא חמה מאוד אבל שהשמן עוד לא נשרף.
כמה דקות ספורות לצד הראשון, חצי מזה לצד השני, וא-וא-לה. טעים מאוד.

בצד הולך טוב: אורז צהוב / פתיתים - אבל מושקעים, עם בצל-שום-רסק עגבניות / סלט כלשהוא.

טיפ לפתיתים: מאוד קל שפתיתים ייהפכו לעיסה לא מזוהה. בשביל לשדרג אותם:
לטגן קודם בצל ופלפל אדום (AKA גמבה) בקצת שמן.
כשמוזהבים קצת - להוסיף כוס פתיתים. מלח פלפל בשלב זה.
לטגן עוד קצת 3-4 דקות ככה עד שמזהיבים.
לפני המים הרותחים, להוסיף: שום קצוץ, 2-3 כפיות רסק עגבניות, לערבב טוב טוב שלא יהיו גושים.
להוסיף כוס מים רותחים על כל כוס פתיתים.
זה עושה שמח בסיר והכל קופץ, יופי. להנמיך האש. לערבבבבבבב בשביל - נכון - שלא יהיו גושים.
לכסות במכסה, אפשר גם עם מכסה עטוף במגבת - מרגיש יותר מקצועי ואמהי
. לערבב מדי פעם! פתיתים מתגבשים בקלות. מאוד סוציאליים.
7 דקות על האש, עוד 7 דקות כשהמכסה סגור והם מתחממים להנאתם מהחום בלי אש.

יאם. כלומר, עם הבצל והשום ותבלון נכון והעגבניות. אחרת זה בסיס הטירונות שלכם, עם כל הכבוד לצה"ל.

טיפ לסלט - אם יש זמן להשקיע קצת -
עלי בייבי, עגבניות שרי, חסה, גזר
לקלות צנוברים! דקה שתיים והם מוכנים. זהירות, נשרפים בקלות.
קשיו. כמה יקר ככה טעים. אפשר גם לקלות קצת ולא חייבים.
רוטב שתמיד יוצא טוב: חרדל דיז'ון, מיונז, דבש, לערבב טוב טוב.

כאמור... הכל לבשלנים פשוטים. כמוני
 

Chloe1988

New member
איזה יופי,תודה :)

אני חדשה בכל ענייני המטבח וזה נשמע קל להכנה וטעים :)
 
לזניה איכותית ביותר עם ברוקולי וגבינות

אתחיל בהקדמה. את המתכון הכנתי אחרי שראיתי מתכון מעורר השראה בבלוג המקסים Pasta every Day- בלוג של ישראלית שחיה באיטליה. התמונות המקסימות עשו לי חשק ללזניה - אבל לא הצלחתי להשיג את כל המצרכים שפורטו במתכון. בנוסף, בארץ, המצרכים המפורטים במתכון יקרים למדי ולכן בחרתי בחלופות זולות יותר (וקצת פחות דיאטטיות).
הכמויות אינן מדע מדויק ומאד תלויות בגודל התבנית שבוחרים. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק (ואז צריך קצת פחות מצרכים) ואפשר בתבנית מלבנית. בנוסף, הכמות של המלית תלויה בהעדפה של הבשלן - שכבות דקות מאד או עבות יותר של מילוי, הרבה עלי לזניה או פחות. אפשר גם לאלתר ולראות מה יוצא לפי זמינות החומרים.
ובקיצור, דייקנות בכמויות החומרים היא לא הצד החזק שלי!

טיפ כללי להכנת לזניה- אפשר להפוך כל לזניית גבינות לקצת פחות משמינה אם משתמשים בקוטג' 5% במקום בגבינת שמנת. אפשר גם לשלב ביניהם. הקוטג' נותן הרבה גוף וכך צריך להשתמש בפחות גבינה משמינה. המרקם שנוצר עם קוטג' נהדר!

אל תפחדו לשנות קצת את הרכיבים - להוסיף או להפחית לפי מה שיש במקרר. אם אין הרבה גבינות, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.

רכיבים:
דפי לזניה
אריזת פרחי ברוקולי (אצלי בסופר מוכרים אריזה קטנה של ברוקומיני - מצאתי שאריזה אחת הספיקה בהחלט)
חצי לימון

פחית עגבניות איטלקיות מרוסקות (Mutti או דומיהם). אפשר להשתמש גם ברסק עגבניות. לתבל במלח, פלפל ובזיליקום קצוץ.

למלית הגבינות:
1-2 גביעי קוטג' (אני ממליצה להיות מוכנים עם 2 גביעים - כי אצלי בד"כ איכשהו המלית לא מספיקה)
200 ג' גבינת שמנת
מוצרלה / פרמז'ן מגורדת (לפי הטעם והמזווה)
חצי כוס חלב
מלח, פלפל וקמצוץ של אגוז מוסקט מגורר

רוטב בשמל (יוצאת כמות גדולה למדי - אני הכנתי חצי כמות וציפיתי ברוטב בשמל רק את החלק העליון של הלזניה בשביל לחסוך בקלוריות וכדי לקבל תוצאה קלילה יותר):
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
1 ליטר חלק בטמפ' החדר
מלח, פלפל וקמצוץ אגוז מוסקט מגורר

שלבי ההכנה:
1. מבשלים במים עם מעט מלח ברוקולי עד שהוא רך, אך עדין בעל מרקם פריך מעט. אני אוהבת להשאיר חצי מפרחי הברוקולי שלמים ואת החצי השני לטחון. סוחטת חצי לימון על פרחי הברוקולי ומוסיפה גם לתוך המחית.

2. מערבבת את הגבינות שמיועדות למלית בקערה ומוסיפה מלח, פלפל וקמצוץ אגוז מוסקט (אני מעדיפה לקנות אגוזי מוסקט שלמים ולגרד פנימה בכל פעם קצת. זה תבלין מעט דומיננטי אז צריך להשתמש בו במשורה).

3. מכינה רוטב בשמל: ממיסים בסיר חמאה, מוסיפים פנימה קמח ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בחמאה לחלוטין. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, מוסיפים מלח, פלפל וקמצוץ אגוז מוסקט וממשיכים לערבב עד שיש מרקם סמיך ואחיד. אם המרקם קצת גושי, אפשר להוסיף מעט חלב...

4. הרכבת הלזניה: מניחים בתחתית התבנית שכבה של דפי לזניה שהורטבו במעט מים. מורחים בחלק ממחית הברוקולי. מפזרים שכבה מתערובת הגבינות של המלית. מעל שכבת הגבינות מטפטפים קצת עגבניות מרוסקות איטלקיות שעורבבו עם מלח, פלפל ובזיליקום קצוץ. מניחים חלק מפרחי הברוקולי. אפשר להוסיף קצת רוטב בשמל לפני שכבת עלי הלזניה הבאה. אני מעדיפה באופן אישי לוותר - הלזניה מספיק עשירה גם ככה והבשמל מעשיר את השכבה העליונה. מסדרים כמה שכבות לפי הסדר שציינתי ובשכבה העליונה מורחים על עלי הלזניה את תערובת הגבינות ומעל שכבה של רוטב בשמל.

אופים בחום של 180 כ-30 דקות עד ששכבת הבשמל משחימה. אני נוהגת לנעוץ קיסם בתבנית כדי לוודא שכל השכבות של עלי הלזניה נאפו כראוי.

בתיאבון!
 
למעלה