שלום מה בבקשה ההבדלים בין פימו לפורצלן קר? יתרונות, חסרונות

moonlihgt

New member
שלום מה בבקשה ההבדלים בין פימו לפורצלן קר? יתרונות, חסרונות

וגם אם יש הבדל בין פורצלן קר קנוי, לביתי?
תודה רבה
 
ההכרות שלי עם פורצלן קר היא מועטה

אבל אנסה לענות עד כמה שאני יכולה:
פורצלן קר ופימו הם חומרים מסוגים שונים לגמרי. פימו מיוצר במעבדה על בסיס PVC והוא מתקשה באפייה בתנור ביתי. הפורצלן הקר לעומת זאת כפי שציינת ניתן גם לייצור ביתי והוא למעשה סוג של בצק שמתקשה בייבוש באויר.
כאוהדת פימו מושבעת יהיה לי קל יותר למנות את היתרונות שלו
:
הפימו מגיע בצבעים רבים ללא צורך בצביעה נוספת.
הפימו לא מתייבש בזמן העבודה.
הפימו הרבה יותר רגיש לניואנסים פיסוליים ומיניפולציות שונות.

הפורצלן הקר בעקרון דומה מאד לבצק סוכר. היתרון שלו בעיני בעיקר במחיר ובנגישות של החומר - ניתן לייצר בבית, אין צורך לאפות, מתאים גם לעבודה עם ילדים ללא הוראות בטיחות מיוחדות. הוא מתאים לפיסול סכמטי יותר ופחות מפורט.
הפורצלן הביתי הוא מצויין אם עושים אותו טוב. אבל הוא עשוי לצאת סמיך או מימי מידי ועם גושים בפנים. כשקונים מוצר מוכן אפשר לסמוך על זה שתכונות החומר יהיו זהות בכל פעם ולהגיע לשליטה טובה יותר.
 

moonlihgt

New member
תודה רבה

ואולי ידוע לך בבקשה אם מכינים דברים מבצק פורצלן ביתי זה נשמר? כאילו זה חומרי אוכל זה לא מביא אחר כך חרקים או משהו כזה נרקב נגיד?
 
למעלה